2021-10-03
#美滋鍋香港 上星期终於約好閏密們到這家粉紅火鍋店聚會啦,太興奮💗💗💗💗裝潢以pink color 為主,少女夢幻風的極致,打卡和食野打邊爐真係很開心的一晚閏密聚會🥰🥰🥰餐廳還設有兒童樂園,小朋友可以耍樂一番,當然美滋鍋打卡靚之外,主打多款養顏湯底和新鮮食材都好正,完全適合一家大細的聚餐❤️❤️🔹膠原蛋白美容鍋 $128 x 清涼解熱雪耳鮮椰湯鍋 $98 兩款口味,膠原蛋白美容鍋以雞肉、瑤柱、豬骨、豬腳等熬製,真係勁有骨膠原,而椰子湯底都很鮮甜,我喜歡用椰子湯煮菜,菜會變得更好味,特別係娃娃菜😘🔹牛魔皇併盤 有三款靚牛,日本A5和牛、安格斯風門柳和本地手切肥牛,當中日本A5和牛完勝,入口即溶,感覺很幸福啊!其他兩款亦不錯,相當有水準,值得點👍🏼👍🏼👍🏼🔹精選牛肉併盤 $288 無錯,我今次點了兩個牛併盤,就是想試下邊隻ok,這個併盤有5款,安格斯風門柳、美國牛板健、美國肥牛丁、巴西牛舌、安格斯牛小排。款式很多又唔貴,而且每款牛都各有水準,不錯啊😋😋😋🔹炸響鈴 $29 (半份) 其實有半份選擇太好,可以食多幾款,講番這款響鈴外型比一般響鈴大件,都唔錯,抵食😉😉😉🔹黃金魚皮 $58 咸蛋黃醬鮮
🔹黃金魚皮 $58 咸蛋黃醬鮮煮加上炸好的魚皮上,好鬼正😀😀😀
🔹凍豆腐、腐竹條、豆百葉等火鍋料都好抵食,完全唔貴又新鮮👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
還有餐廳調味料自助吧,醬料成幾十款,選擇極多😍😍😍
環境衛生,每次客人用餐後都會嚴謹消毒,值得一讚👍🏼👍🏼👍🏼
美滋鍋
地址︰旺角登打士街56號家樂坊8樓803舖