2021-10-27 82 浏览
成日見到社交平台有人食呢間粉紅色充滿少女心嘅火鍋終於有機會試吓真係有別於一般傳統火鍋店嘅格局,小清新😂💕第一次係試吓唔同湯底,所以叫左鴛鴦鍋兩邊都係養生鍋,一邊辣一邊唔辣竹蔗茅根$25無限添飲,仲要超足料凍冰冰好好飲呢個係必叫!好彩有店員推介先睇到蟶子皇兩隻$119雖然有少少貴但真係好大隻好爽口!桂花蚌半份$88 都好好食!新鮮抵食!如果都係叫藥膳湯底可以試吓叫羊肉同藥膳湯底好夾😋😋😋炸響鈴都係必食!店員服務唔錯,一見到冇乜湯會不停自動加湯😆門口一入嚟有兒童樂園,環境又好闊落一家大細嚟都好適合。
成日見到社交平台有人食呢間粉紅色充滿少女心嘅火鍋
終於有機會試吓
真係有別於一般傳統火鍋店嘅格局,小清新😂💕

第一次係試吓唔同湯底,所以叫左鴛鴦鍋
兩邊都係養生鍋,一邊辣一邊唔辣

竹蔗茅根$25無限添飲,仲要超足料
凍冰冰好好飲呢個係必叫!
好彩有店員推介先睇到

蟶子皇兩隻$119
雖然有少少貴但真係好大隻好爽口!
桂花蚌半份$88 都好好食!新鮮抵食!

如果都係叫藥膳湯底可以試吓叫羊肉
同藥膳湯底好夾😋😋😋

炸響鈴都係必食!

店員服務唔錯,一見到冇乜湯
會不停自動加湯😆

門口一入嚟有兒童樂園,環境又好闊落
一家大細嚟都好適合。
2021-10-27 93 浏览
旺角粉紅系打卡火鍋粉嫩公主主題,有別於一般火鍋店,充滿夢幻少女心~粉色流蘇裝飾+粉紅色玫瑰花熊熊,環境舒適感覺柔和。另設兒童樂園,適合一家大細聚餐。而且仲有得免費泊車座位寬敞舒適,火鍋爐有抽風功能,吸走油煙。提供紙巾、水,平板下單有圖片對照非常方便~另設自助醬料區,收加一服務費 #滋補養生香辣鍋豬骨湯裡加入了很多中藥材:人參,當歸,黨參,紅棗及枸杞等,香辣而不麻,建議煲耐d更入味(蕃茄湯也是)#精選牛肉拼盤 $288集合多款牛肉:安格斯牛小排、安格斯風門柳、美國牛板健、巴西牛舌、美國牛丁。不過整體份量不多,食肉獸可能要另叫多份才足夠#丸子盛合盤 $98爽口彈牙滑嫩,丸類都幾出色,牛丸也不錯👍🏻感覺新鮮 #油麥菜 $19 (半份)火鍋必叫 @paradisegrouphk服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
旺角粉紅系打卡火鍋

粉嫩公主主題,有別於一般火鍋店,充滿夢幻少女心~
粉色流蘇裝飾+粉紅色玫瑰花熊熊,
環境舒適感覺柔和。另設兒童樂園,
適合一家大細聚餐。而且仲有得免費泊車

#滋補養生香辣鍋

#精選牛肉拼盤 $288

#丸子盛合盤 $98

爽口彈牙滑嫩,丸類都幾出色,牛丸也不錯👍🏻感覺新鮮

#油麥菜 $19 (半份)
火鍋必叫

@paradisegrouphk

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
2021-10-25
2021-10-27 80 浏览
粉紅粉紅趣緻的臉🐷 又一間好啱打卡嘅過江龍,門口已經大大隻少女心粉紅啤啤,極吸睛🤩 裡面都好大坐得幾舒服~~落單都係用ipad幾方便!我地叫左個 鴛鴦鍋:長生抗癌松茸野菌鍋 + 膠原蛋白養顏美容鍋,都好足料,湯幾鮮😋野食叫左個又係好吸睛嘅店長嚴選牛肉拼盤,上枱有乾冰製造仙氣效果,幾有撲朔迷離嘅感覺😂職員都好好,會講每樣野淥幾多秒/分鐘~枱隔離仲有幾個粉紅色漏斗俾你計時,都幾過癮~餃子綜合盤個蝦卷幾好食,淡淡鮮蝦味!手工牛肉丸同芝士墨丸好彈牙,似真係人手打🤩牛骨髓又係打邊爐必叫,好滑好正~油麥菜同粟米仔都正常,食下蔬菜解油膩😜飲品叫左自家製水果紅茶同竹蔗茅根嘅無限添飲,幾抵玩~彩蛋:BG music keep住播鏡仔d歌係幾醒神😍

餃子綜合盤個蝦卷幾好食,淡淡鮮蝦味!

手工牛肉丸同芝士墨丸好彈牙,似真係人手打🤩

飲品叫左自家製水果紅茶同竹蔗茅根嘅無限添飲,幾抵玩~
自家製水果紅茶

彩蛋:BG music keep住播鏡仔d歌係幾醒神😍
自家製水果紅茶
2021-10-26 1038 浏览
新加坡過江龍火鍋店 美滋鍋 主打一系列養顏湯底:膠原蛋白養顏美容鍋、長生抗癌松茸野菌鍋。。最近仲推出左秋冬限定新湯底:帝皇龍蝦湯鍋!即日至10月31日嗌呢款湯底,各式牛肉拼盤都可享半價火鍋店以粉紅色為主調,門口有個巨型粉色熊啤啤,充滿少女心。更設有細細間嘅兒童遊戲室,啱晒一家大細黎打邊爐~餐廳很細心呢~ 枱頭放有幾個漏斗,單上亦列明建議時間,唔洗擔心碌耐左唔好食。岀面嘅自助吧除左有極多醬料選擇,仲有幾款前菜同生果,有涼拌雲耳、手拍青瓜、西瓜等等。湯底可單拼、雙拼、四拼▪️帝皇龍蝦湯鍋 $288/單鍋 $148/鴛鴦鍋龍蝦湯以深海龍蝦及嚴選大蝦皇新鮮熬煮8小時而成。係未開始打邊爐之前,店員會係你面前用湯底 整個熱辣辣嘅龍蝦湯泡飯,仲要每人都有舊龍蝦肉。龍蝦湯味道濃郁富鮮味,龍蝦肉彈牙,泡飯加上脆卜卜嘅脆米、蔥花,口感豐富。估唔到打邊爐之前可以食個咁正嘅泡飯,好感大增!▪️膠原蛋白養顏美容鍋 $128/鴛鴦鍋人氣美容鍋同樣熬足8小時。湯底加入豬骨、豬腳、瑤柱,相對龍蝦湯濃稠,飲落就會feel到豐富膠質,落配料之前記得飲返碗先。✨值得嗌✨▪️精選牛肉拼盤 $288 拼盤有齊安格斯牛小排、 安格斯風

湯底
可單拼、雙拼、四拼

▪️帝皇龍蝦湯鍋 $288/單鍋 $148/鴛鴦鍋
帝皇龍蝦湯鍋

▪️膠原蛋白養顏美容鍋 $128/鴛鴦鍋

✨值得嗌✨

▪️精選牛肉拼盤 $288
精選牛肉拼盤

拼盤有齊安格斯牛小排、 安格斯風門柳、美國牛板健、巴西牛舌、美國肥牛丁。基本上每款牛質素都幾高。牛舌薄切爽彈,風門柳肉味濃,肥牛丁油脂感重,牛小排最為軟嫩。

▪️蟹子墨魚滑 $88
蟹子墨魚滑

墨魚滑彈牙鮮味十足,當中加有粒粒墨魚同蟹籽,令口感更為豐富。唔小心煲耐左好多,質地依然彈牙無變腍!

▪️黃金魚皮 $58
黃金魚皮

每一片炸魚皮都裏滿起沙咸蛋黃,但依然香脆唔油膩,鹹蛋黃味好突岀呢!

▪️竹蓆茅根 $25/無限量添加
清甜解渴,甜度低。refill速度相當快!大推

✨不妨嗌✨

▪️花甲 $108/全份
▪️老虎蝦 $109/4隻
老虎蝦

▪️桂花蚌 $88/半份
桂花蚌

款款海鮮都咁新鮮。老虎蝦大隻彈牙,桂花蚌鮮甜爽脆,花甲清甜無沙。

▪️西班牙黑豚五花肉 $128/全份
五花肉薄薄一片,碌20秒就食得!肉質比想像中嫩,肉味油香都唔錯呢~

▪️蔬菜綜合盤 $68
蔬菜綜合盤

蔬菜綜合盤
有多款蔬菜~ 唐生菜、油麥菜、西洋菜、甜粟米、萵苣片、蓮藕片、冬瓜、南瓜、車厘茄、鮮冬菇,總有一款岩你食!擺盤有心思,蔬菜串好eye-catching呢~ 我就最鍾意爽脆嘅萵苣片!

▪️拉麵 $18/半份
拉麵煙韌彈牙,相當掛汁!好建議放落惹味湯底!就算食到好飽,都忍唔住食左幾啖再幾啖

⚠️醬料 $20/位

整體嚟講,環境寛敞,大多為卡位,都坐得幾舒服。湯底同配料都幾高質,姐姐服務好又快手,係值得回頭嘅火鍋店。
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 黃金魚皮
  • 蟹子墨魚滑
  • 竹蔗茅根
2021-10-25 165 浏览
天氣涼左 係時候打邊爐啦~🍲上個禮拜就同朋友試咗呢間新加坡過江龍裝修好少女心 全部都係粉紅色💗點菜係用平板自助點餐 份量可以按返人數揀全份或者半份💁🏻‍♀️- 膠原蛋白美容養顏鍋 $128滋補養生香辣鍋 🌶 $88湯底方面可以揀單鍋/ 鴛鴦鍋/ 四季鍋 都係按返逐個湯底收錢 而我之後睇返午市湯底既價錢係平一半😦每枱佢都會有部車仔比你擺野食 同埋隨時自己加湯白湯都幾鮮甜 大家記得係淥野之前就咁飲下湯先 落菜食好正!而辣湯就無咩特別 小辣亦都唔算好辣 ~- 肉類🥩:牛小排、肥牛、羊肉 & 黑豚五花肉整體都ok 牛小排係最高質 但份量就比較少其他火鍋配料就攞啲比較有印象既黎講下啦竹笙係推薦既!不論紅白湯都十分吸湯墨魚滑同埋手打丸類都好彈牙好有口感😋但台灣鴨血就比較麻麻啦 滑就夠滑但就唔太吸湯唔入味整體食物質素唔差 但好似又無咩驚喜比較抵既就係佢野飲$25 就可以無限refill 🤣Openrice訂座係有折的 我地晚市8折後人均 $300 但呢個價錢未係食到好飽🥸對我黎講食一次就夠
天氣涼左 係時候打邊爐啦~🍲
上個禮拜就同朋友試咗呢間新加坡過江龍
裝修好少女心 全部都係粉紅色💗

- 膠原蛋白美容養顏鍋 $128
滋補養生香辣鍋 🌶 $88

而我之後睇返午市湯底既價錢係平一半😦
每枱佢都會有部車仔比你擺野食 同埋隨時自己加湯
白湯都幾鮮甜 大家記得係淥野之前就咁飲下湯先 落菜食好正!
而辣湯就無咩特別 小辣亦都唔算好辣 ~

- 肉類🥩:牛小排、肥牛、羊肉 & 黑豚五花肉
整體都ok 牛小排係最高質 但份量就比較少

比較抵既就係佢野飲$25 就可以無限refill 🤣
Openrice訂座係有折的 我地晚市8折後人均 $300
但呢個價錢未係食到好飽🥸對我黎講食一次就夠
2021-10-24 97 浏览
最近知道美滋鍋牛肉拼盤有優惠,即刻約埋飯腳去食,呢到嘅火鍋配料價錢都幾抵食,再加埋優惠真係抵😋帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋 (半) $148 湯底味道鮮甜,仲有龍蝦肉食🦞 另外仲每人有碗飯俾你整泡飯食😋養生藥膳醉雞鍋 (半) $98 藥膳味好清香,雞肉份量都唔少👍🏻精選牛肉拼盤 折後$144 半價真心好抵,其中最鍾意食佢個安格斯封門柳,肉味、肉質都兼顧到~嫩肩小羔羊肉 (半份) $49 呢個好食,羊味好濃☺️ 鍾意食羊肉就識欣賞🤣珊瑚蚌 (半份) $74 兩款海鮮都好新鮮,珊瑚蚌淥完好爽口😆 脆肉鯇魚片(半份) $34 脆肉鯇一睇個色水都知正,有驚喜!芝士蝦丸 (半份) $49 蝦丸加芝士比較少見,味道都ok但我會鍾意平時嘅齋蝦丸多啲🤣 珍寶鮮蝦水餃 (半份) $44 水餃好足料,但個外皮就嘛嘛哋。菌類綜合盤 $68、紅薯粉 (半份) $16、日本芋絲 (半份) $19、炸響鈴(半份) $29、唐生菜(半份) $14 響鈴即炸而且好長身,滿足!薯粉就質感嘛嘛哋🥴 唔太推薦~竹蔗茅根 (任飲) $25/人 有得任飲真係良心價😂 抵到爛~如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
Bookmark左好耐的一間高質火鍋店「美滋鍋」進駐佔地達六千呎家樂坊8樓的美滋鍋,將新加坡的夢幻粉紅主題火鍋店帶到旺角,除了岩哂少女打卡的巨型玫瑰花啤啤熊本餐廳更設有一個小型兒童遊樂場,邊食邊玩帶埋小朋友都唔會悶親岩哂。店內坐位空間感闊落,有卡位亦有十幾人的家庭檯,坐得舒服適合閏密、家庭、同事、舊冊同學聚會。門口必經之地一定是個無限補給的小食醬料區👏除左醬汁多達20種選擇,還有開胃小食任添,涼拌木耳、手拍青瓜及火龍果西瓜等,圖文Display平板電腦落單,最欣賞係可以每款以半份落單,就算兩個人食一餐都可以食更多款式唔怕有選擇困難了!招牌湯底膠原蛋白養顏美容鍋,清甜滋補。六款湯底唔算多但有齊日式、麻辣及台灣藥膳等選擇。鴛鴦鍋 Twin Pot $128+$138推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️膠原蛋白養顏美容鍋餐廳招牌湯底,以瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手等,豐富骨膠原食材熬製達8小時製成👍骨膠原蛋白再加埋抗癌野生松茸野菌,湯底帶有濃郁香菇味感,鮮甜富含膠質,幫助肌膚補充膠原蛋白就是女士必選一款。😋帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋(期期限定新推出必試❣️)湯底以深海龍蝦及嚴選大蝦皇熬製,同樣8小時製成。店員幫忙將湯頭裝

Bookmark左好耐的一間高質火鍋店「美滋鍋」
進駐佔地達六千呎家樂坊8樓的美滋鍋,
將新加坡的夢幻粉紅主題火鍋店帶到旺角,

除了岩哂少女打卡的巨型玫瑰花啤啤熊本
餐廳更設有一個小型兒童遊樂場,
邊食邊玩帶埋小朋友都唔會悶親岩哂。

店內坐位空間感闊落,有卡位亦有十幾人的家庭檯,
坐得舒服適合閏密、家庭、同事、舊冊同學聚會。

門口必經之地一定是個無限補給的小食醬料區👏
除左醬汁多達20種選擇,還有開胃小食任添,
涼拌木耳、手拍青瓜及火龍果西瓜等,

就算兩個人食一餐都可以食更多款式唔怕有選擇困難了!
招牌湯底膠原蛋白養顏美容鍋,清甜滋補。
六款湯底唔算多但有齊日式、麻辣及台灣藥膳等選擇。

鴛鴦鍋 Twin Pot $128+$138
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
膠原蛋白養顏美容鍋
餐廳招牌湯底,以瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手等,
豐富骨膠原食材熬製達8小時製成👍
骨膠原蛋白再加埋抗癌野生松茸野菌,
湯底帶有濃郁香菇味感,鮮甜富含膠質,
幫助肌膚補充膠原蛋白就是女士必選一款。😋

帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋(期期限定新推出必試❣️)
湯底以深海龍蝦及嚴選大蝦皇熬製,同樣8小時製成。
店員幫忙將湯頭裝盛在脆卜卜黃金脆米加蔥花,
鮮味又有口感非常抵讚。

海鮮 Seafood 🦐
花甲 全份 $108 老虎蝦 四隻 $109
桂花蚌 半份 $88
老虎蝦值得一試,店員專人幫手先去殼,
大大隻呈獻落湯,浸落龍蝦湯中更特出蝦鮮味。
花甲新鮮甜美,桂花蚌咬口爽脆。

肉類 Meat 🥩
西班牙黑豚五花肉 全份 $128
精選牛肉拼盤 $288 (半價$144)
牛肉控必點併盤有5款牛肉:
安格斯牛小排、安格斯風門柳、美國肥牛粒、 巴西牛舌、美國牛板健
全部肉都新鮮滿意👏 五花肉尤其欣賞😋

新加坡黃金魚皮 $58 (必點❣️)
咸蛋黃醬鮮煮加入脆炸魚皮之中,
自家秘製邪惡掛汁,浸兩秒即刻食得。

炸響鈴 半份 $29
新鮮即炸大件響鈴,酥脆吸湯美味。

自家製 🥟🍢
韮菜豬肉餃 半份 $39
丸子盛盒盤 $98,
4款手打蝦丸、牛肉丸、墨魚丸及豬肉丸。
優質肉丸彈牙新鮮,值得推介。

其他可選
魚子墨魚滑 $88 自製魚豆腐 半份 $39
疏菜綜合盤 $68 拉麵半份 $18
脆炸午餐肉 半份 $29 原個椰青$38

$25便可以無限添飲👍

整體環境衛生,係旺角值得做聚會拍拖重點的火鍋
2021-10-17 104 浏览
店內以少女粉紅為主調,加上巨型玫瑰花小熊打卡位 同多過6款滋潤美顏鍋底比你揀,啱哂叫埋一班姊妹們聚一聚👭💕-<鴛鴦鍋>膠原蛋白養顏美容鍋($128)x 帝王龍蝦鍋 ($148)依到嘅招牌膠原蛋白養顏鍋係一眾女士們嘅必點之選,用上唔少美顏滋補食材例如 瑤柱,雞肉,豬骨等,味道濃厚,飲得出滿滿嘅骨膠原💆🏻‍♀️✨ 而帝王龍蝦鍋則係最近期間限定,作為全球首創獨家新食法,採用深海龍蝦及大蝦皇經8小時熬製而成,湯底濃郁帶鮮!開鍋前仲有一碗用龍蝦湯煮成的米粥一過口癮🦞*<海鮮>•花甲($108/全) •老虎蝦($109)•桂花蚌($88/半)要讚一讚老虎蝦幾夠大隻而且肉質都幾結實。桂花蚌口感爽彈而且鮮味十足🌊*<肉類>•精選牛肉拼盤 ($288)包括 巴西牛舌,安格斯牛小排,美國肥牛丁,安格斯風門柳,美國牛板健。牛舌偏薄左啲,欠缺口感。牛小排以及牛板健嘅肉味幾濃,有咬口~ 風門柳肉質就相對軟淋🐂•牛魔王拼盤($428)絕對能夠滿足一眾牛魔王的牛肉拼盤,包含了 日本A5和牛,安格斯牛小排 & 安格斯風門柳。和牛嘅油脂感充足,入口幼嫩,建議放美容鍋避免掩蓋

<鴛鴦鍋>
膠原蛋白養顏美容鍋($128)x 帝王龍蝦鍋 ($148)

<海鮮>
•花甲($108/全)

•老虎蝦($109)

•桂花蚌($88/半)
<肉類>

•牛魔王拼盤($428)絕對能夠滿足一眾牛魔王的牛肉拼盤,包含了 日本A5和牛,安格斯牛小排 & 安格斯風門柳。和牛嘅油脂感充足,入口幼嫩,建議放美容鍋避免掩蓋肉味🥰

其他仲會比較推薦 魚子墨魚滑($88)食得出本身墨魚嘅鮮味,入面仲有墨魚肉增加口感😎
新加坡黃金魚皮($58)係必點小食!每塊炸得酥脆嘅魚皮都沾滿鹹蛋黃醬,超級惹味🐟
2021-10-13 123 浏览
天氣涼返少少,即刻上去打邊爐!認唔認得呢隻招牌熊仔?係呀我又嚟咗粉紅色嘅火鍋店,呢度坐得舒服,同朋友可以慢慢食,舒舒服服咁傾偈。湯底要雙拼:膠原蛋白養顏鍋 x 滋補養生香辣鍋!!!一紅一白,兩個湯底各有特色,我自己就鍾意白湯多啲~ 感覺好養顏呢度用平板電腦落單,環保又方便!仲唔會出現漏單嘅情況點完嘢食就自己出去攞醬料,好多選擇,每人各取所需啦~呢度嘅食物可以半份半份咁order,可以試多啲唔同款!我哋牛肉都嗌左半份安格斯風門柳、半份安格斯牛小排。牛小排肉質嫩啲,風門柳牛味重啲!丸子盛合有四款,可以樣樣都試吓我哋覺得墨魚丸最好食我哋要咗四隻老虎蝦,真係好大隻!蝦肉鮮甜,爽口彈牙最後仲要左水魷魚同埋雞肉香腸! 每樣細細份可以試多啲嘢臨走發現呢度有個小朋友玩的地方,雖然地方好細,不過食飽俾小朋友活動下都開心
天氣涼返少少,即刻上去打邊爐!

呢度用平板電腦落單,環保又方便!仲唔會出現漏單嘅情況

點完嘢食就自己出去攞醬料,好多選擇,每人各取所需啦~

丸子盛合有四款,可以樣樣都試吓
我哋覺得墨魚丸最好食

我哋要咗四隻老虎蝦,真係好大隻!蝦肉鮮甜,爽口彈牙

最後仲要左水魷魚同埋雞肉香腸! 每樣細細份可以試多啲嘢

2021-10-12
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 美國安格斯牛小排
✺ 鴛鴦鍋✧ 膠原蛋白養顏美容鍋 ✧ 帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋 ✧特登叫左新推出既帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋🦞😆 店員會幫忙準備龍蝦湯泡飯,龍蝦味好濃厚,仲有粒粒脆米~入面仲有啖啖新鮮龍蝦肉❣️ 另外膠原蛋白養顏美容鍋完全可以當湯飲,超級鮮甜~✺ 海鮮✧ 花甲 ✧ 老虎蝦 ✧ 桂花蚌 ✧必點老虎蝦🦐,仲有專人係面前幫手剝殼,最啱我呢啲又想食又懶既人😆另外花甲都算大隻同好新鮮,隻隻都無沙~✺ 精選牛肉拼盤✧ 安格斯牛小排 ✧ 安格斯風門柳 ✧ 美國肥牛粒 ✧ 巴西牛舌 ✧ 美國牛板健 ✧打邊爐就一定要食牛‼️牛肉拼盤入面最鍾意肉味香濃既安格斯牛小排同風門柳❣️ ✺ 新加坡黃金魚皮黎自新加坡既美滋鍋又點少得自家製鹹蛋黃炸魚皮,可口得黎超邪惡🤤✺ 炸響鈴
✺ 鴛鴦鍋
✺ 海鮮
✧ 花甲 ✧ 老虎蝦 ✧ 桂花蚌 ✧

另外花甲都算大隻同好新鮮,隻隻都無沙~
✺ 精選牛肉拼盤

✺ 新加坡黃金魚皮
✺ 炸響鈴
2021-10-11 1671 浏览
同得 #老大 出嚟飯,梗係唔可以待薄佢🧐 醒起佢講過鍾意用 #靚湯底 嚟 #打邊爐… 既然之前同佢試過 #台式 嘅 #藥膳湯底,不如呢次食得滋補啲,去 #小秘書 嘅飯堂之一 美滋锅 Beauty In The Pot 試吓佢哋最有名嘅 #膠原蛋白養顏美容煱 再配埋 #松茸野菌 做湯底🤤 每次嚟幫襯,#小秘書 必定飲返兩三碗湯先開始食嘢,奶白色嘅美容煱,飲落口好鮮甜,師傅一定用咗好多心機去熬製🤤 當然個松茸野菌湯都唔輸蝕啦,嗰種清香味確係一試難忘🤤 至於食物方便,我推介大家一定要試吓佢哋嘅 #珍寶鮮蝦水餃,超薄嘅 #水餃皮 應該係手工製,咬落去啖啖鮮蝦肉,口感彈牙得嚟又鮮美,所以每次嚟我都會叫一碟🤤 另外老大點嘅 #豬黃喉 都幾特別,口感有啲脆口,佢唔講我仲以為食緊魷魚添🤪 另外我仲叫咗啲魚皮餃、蟹柳、珊瑚蚌… 通通都好新鮮呀😉 不過不得不提佢哋嘅 #手製墨魚丸,整粒丸幾乎係全用墨魚肉造成,擺落口一啖一啖咁吞佢落口腔,非常滿足🤤 如果要凍飲嘅話,我建議大家可以加$25(每位)任飲佢哋自家製嘅 #紫背天葵 / #竹蔗水 代替汽水,解渴得來又

至於食物方便,我推介大家一定要試吓佢哋嘅 #珍寶鮮蝦水餃,超薄嘅 #水餃皮 應該係手工製,咬落去啖啖鮮蝦肉,口感彈牙得嚟又鮮美,所以每次嚟我都會叫一碟🤤 另外老大點嘅 #豬黃喉 都幾特別,口感有啲脆口,佢唔講我仲以為食緊魷魚添🤪 另外我仲叫咗啲魚皮餃、蟹柳、珊瑚蚌… 通通都好新鮮呀😉 不過不得不提佢哋嘅 #手製墨魚丸,整粒丸幾乎係全用墨魚肉造成,擺落口一啖一啖咁吞佢落口腔,非常滿足🤤 如果要凍飲嘅話,我建議大家可以加$25(每位)任飲佢哋自家製嘅 #紫背天葵 / #竹蔗水 代替汽水,解渴得來又健康吖嘛🤤 埋單之前,服務員仲請我哋飲咗杯 #柚子沙冰,話可以沖淡食物嘅油膩感覺🧐 有冇作用我就唔知,不過嗰種透心涼嘅感覺,真係好正囉😚😚😚

整體服務唔錯,服務員都好主動為我哋安排同介紹。而餐廳裝修就以粉紅色為主題,至啱一班閨蜜、情人嚟打卡。而門口仲有間兒童遊戲室,一家大細嚟食嘢,爸爸媽媽都唔使煩啦😄
2021-10-07
2021-10-10 109 浏览
之前已經嚟過美滋鍋幾次,有別於一般嘅火鍋店,呢度環境以粉色做主題充滿少女心,地方感覺乾淨舒適,光線充足,冇平時火鍋店嗰種侷促嘅感覺。出邊有大量醬料自助調校,而且亦都有餐前小食同埋水果可以自取。我試左涼拌木耳同埋手拍青瓜,食完更加開胃。湯底叫咗滋補養生香辣鍋,唔會好似平時啲麻辣火鍋咁成層油,辣度恰到好處,除咗香辣味仲有少少藥材味。火鍋配料方面,欣賞佢呢度可以叫半份,咁樣就算兩個人都可以試到更多款式,我地叫左美國牛板腱、牛舌 、芝士墨魚丸、芝士蝦丸、紅薯寬粉、油麥菜、炸響鈴同美滋鍋自制魚豆腐。牛舌肉質鮮嫩爽口,手打丸質素都唔錯,口感彈牙。 紅薯寬粉索晒湯汁,食落煙韌滑溜。美滋鍋自制魚豆腐比較特別,魚仔造型夠可愛,口感柔軟有啲似豆腐。食完餐飯之後仲拎咗啲西瓜同埋火龍果,餐廳仲會送上柚子沙冰,為口腔清新一下畫上完美句號。

芝士蝦丸、紅薯寬粉、油麥菜、炸響鈴同

好耐無去打邊爐,今年秋冬終於可以再去食,第一站先試試這間來自新加坡的粉紅色打卡系火鍋店 美滋鍋,佢地有一個「長生松茸野菌鍋」素食湯底,火鍋料除了一般蔬菜和豆腐之外,仲有貴價野生菇菌,雖然無素丸素餃之類的素料,但食蔬菜都幾夠飽架!火鍋店位於旺角家樂坊樓上,約朋友勁方便!一入門口就見到粉紅玫璃大 Bear Bear,唔少女仔都特登來影相打卡架。旁邊有一個兒童遊戲區,方便媽媽們放低小朋友玩,自己開心打邊爐。入面貫徹始終粉紅色,由座椅、牆身到天花的裝飾,大概係香港最少女心的打邊爐餐廳。出面有個自助醬料區,亦有涼拌和生果可以任食,我埋單先發現醬料區每位HK$20。要留意返並非全部醬料都係素食,豉油麻油辣油麻醬最安全,當中有個菇醬唔係素食啊!涼拌有青瓜、黑木耳和菇片都係素食可用。唔知點樣溝個醬好?牆上面在成十個食譜俾你參考,跟住溝就無走雞。這個任飲汽水吧好似係HK$28一位,點餐的時候揀任飲就全部都可以隨意添。點餐用平板電腦,唔難用既都幾好玩。湯底有6款可以揀,我問左店員「長生松茸野菌鍋」湯底肯定係素食,另外有個維他命C蕃茄玉米鍋亦都無豬骨湯底,但來貨的茄膏就唔肯定係咪素食,可以自行決定揀唔揀。素

好耐無去打邊爐,今年秋冬終於可以再去食,第一站先試試這間來自新加坡的粉紅色打卡系火鍋美滋鍋,佢地有一個「長生松茸野菌鍋」素食湯底,火鍋料除了一般蔬菜和豆腐之外,仲有貴價野生菇菌,雖然無素丸素餃之類的素料,但食蔬菜都幾夠飽架!

火鍋店位於旺角家樂坊樓上,約朋友勁方便!

點餐用平板電腦,唔難用既都幾好玩。

素食火鍋料都係蔬菜、豆類和菇菌類為主,當中比較特別的應該係羊肚耳和牛肝菌。

每個項目仲有建議刷湯時間,雖然煮菜都無咩所謂既。

最搞鬼係檯面仲有沙漏俾你計時,又幾好玩喎。

每一檯都有附一架車仔,上面仲方左可以自己加的湯,火鍋料亦唔驚唔夠位擺。

我和朋友都吃素,可以盡情叫蔬菜,食得非常爽!順帶一提,有椰青飲都幾開心。

打完邊爐原來有甜品送喎,仲係非常打卡-able的彩虹蛋糕,果然係主打女性市場的火鍋店。
2021-10-04
2021-10-06 113 浏览
無論任何天氣,都最鐘意打邊爐既我,今晚就去咗朋友推介嘅#美滋鍋。店鋪門口有隻可愛熊啤啤坐陣,另有一個房間,提供給小朋友遊玩,真係夠晒體貼啊! 店舖環境裝修以粉紅色為主,坐位夠晒闊落,坐得舒服😌。自助吧放了多款醬油材料,任你自己調教。還有冷盤同生果任取,啱晒餐前想食左生果先的我。湯底選了蕃茄玉米鍋,水滾後梗係第一時間飲碗湯先,湯內有很多的粟米粒同蕃茄仔,番茄湯杰身濃郁。美國牛板腱(半份), 火鍋一定要食嘅牛,呢碟紋理脂肪比例很好,滾一滾便能吃,牛味香濃且肉質軟綿。 白鱔片(半份),我很喜歡吃這個魚,新鮮肉質爽脆。 台灣新鮮鴨血,牛骨髓,凍豆腐,稻庭手打烏冬,各都叫了半份,2人食份量剛剛好,又可食多少少種類,真係唔錯啊。蔬菜綜合拼盤,新鮮洗得乾淨。飲品叫了自制水果紅茶,$25便可以任飲,而朋友叫了啤酒🍻送下椒鹽九肚魚😊。

店舖環境裝修以粉紅色為主,坐位夠晒闊落,坐得舒服😌。

白鱔片(半份),我很喜歡吃這個魚,新鮮肉質爽脆。

蔬菜綜合拼盤,新鮮洗得乾淨。

2021-10-06
2021-10-04 100 浏览
💞粉紅控必到💞朋友說起新加坡起始的美滋鍋一直都想試,她跟我說當然是因為我是個眾所皆知的火鍋控,加上這家店主打粉紅系列,令少女心爆發,三五知己去打卡也是樂事!早幾天我們便去嘗嘗!店內環境衛生,原來每次顧客用餐後碗碟及餐桌都會消毒,令我們客人用餐會放心一點❤️ 店內環境好寬敝,適合一家大小來聚餐,座位與座位間空間感十足!🥢膠原蛋白養顏美容鍋 拼 清涼解熱雪耳鮮椰子鍋:前者就是充滿膠原蛋白的美容鍋,湯頭亦不愧是火鍋店的賣點,吃火鍋還能養顏美容對我們女士來說簡直是一舉兩得。另外再有清涼解熱雪耳鮮椰子鍋,入面含有椰肉及各種新鮮食材… 再有椰青水加入,清熱潤肺!🥢精選牛肉拼盤:包含5款精選牛,安格斯牛小排,風門柳,美國肥牛粒,巴西牛舌,美國牛板健。講得上精選必定是店舖推介,每一種都各有特色,一次試到5款牛確實是愛吃牛的人之選。🥢牛魔王三拼:朋友太喜歡吃牛,所以再下一城,這個牛魔王拼盤認真高質,有日本A5和牛,本地手切肥牛,還有安格斯風門柳。當中A5日本牛更是入口便溶,的確超班!🥢丸子盛盒盤:軟骨爽肉丸、干貝蝦丸、自製潮州魚丸、芋頭丸,都是師傅每日親手手打,味道新鮮爽口!🥢美滋鍋自製魚豆腐:特別而可愛
💞粉紅控必到💞

🥢美滋鍋自製魚豆腐:特別而可愛的魚形狀吸引了我,用魚肉再加入精選特級黃豆與蛋白製成,口感滑嫩,入口即化。

🥢黃金魚皮:師傅即叫即炸,輕輕涮一下就馬上吃起來,就可維持脆酥的口感,鹹蛋黃的比例亦適中。

🥢另外還點了魚皮餃,白雪耳 ,炸響鈴,腐竹,凍豆腐,山根,豆百頁,娃娃菜,西洋菜。

🥢醬料bar:每位$20 就可品嚐超過20款的醬料,另外還有水果和小吃。

🥤竹蔗茅根汁:我們選擇無限添飲$25 每位,是用真材實料煲出來,襯托火鍋一流!