2022-07-04 88 浏览
🐝 美滋鍋 (家樂坊) (旺角)🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日去咗家樂坊一間好有少女心,又可以飲到美顏湯底嘅火鍋食lunch‼️💗total食左$663,覺得物超所值😆😆嗌左好多款餸,我哋每樣都係嗌半份,都食到幾多唔同種類嘅🤍‼️同朋友揀咗一個長生抗癌松茸野菌鍋,💗店員叫我哋起未打邊爐之前試咗飲下啲湯先,個人覺得好好飲,甜得來仲有啲茹味,正😆‼️丸類方面我覺得芝士蝦丸同埋軟骨爽肉丸都係highly recommend 的‼️價錢又唔貴😍肉嘅話,朋友就中意牛舌,我中意牛板腱,肉質彈牙,唔會好多肥肉,相當唔錯‼️🤤餐廳環境都幾衛生,又幾大,適合同朋友一大班人嚟聚會架🫶🏻😆✨芝士蝦丸✨軟骨爽肉丸✨牛舌✨安格斯風門柳✨美國牛板腱✨金針菇✨豬頸肉✨長生抗癌松茸野菌鍋✨竹蔗茅根(無限量添加)✨醬料✨娃娃菜✨玉米條✨白蘿卜@paradisegrouphk#美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #粉紅火鍋༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶整體評
🐝 美滋鍋 (家樂坊) (旺角)🐝

餐廳環境都幾衛生,又幾大,適合同朋友一大班人嚟聚會架🫶🏻😆

✨芝士蝦丸
✨軟骨爽肉丸
✨牛舌
✨安格斯風門柳
✨美國牛板腱
✨金針菇
✨豬頸肉
✨長生抗癌松茸野菌鍋
✨竹蔗茅根(無限量添加)
✨醬料

食物:🤍🤍🤍🤍🤍
服務:🤍🤍🤍🤍🤍
環境:🤍🤍🤍🤍🤍
價錢:🤍🤍🤍🤍
༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ⌁⌁⌁ ❤︎ ⌁⌁⌁ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶

📍 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
美滋鍋打邊爐出名食美顏湯底,我地揀左鴛鴦鍋,分別係膠原蛋白養顏美容鍋同埋試下佢個新湯底酸菜魚鍋。膠原蛋白養顏美容鍋係招牌湯底,我自己都好鍾意🥰店員建議滾起飲一碗試吓先,用花膠豬骨煲成,有豆腐、杞子、秀珍菇、紅棗等,飲落好滋潤健康✨ 酸菜魚鍋就每日用新鮮魚熬製,加上四川酸菜,口感爽脆,配上指天椒,紅花椒及青花椒等材料,口道香濃開胃!3週年優惠都幾豐富,每枱有一位女士光顧火鍋配料9折;二位女士8折優惠;三位女士7折優惠;四位女士6折優惠;而五位或以上女士有半價優惠‼️ 優惠至到7月31號啱晒約埋成班閨蜜聚會打邊爐😋😋 逢星期一到訪美滋鍋,每位女士可獨家獲得Moon lady特飲,飲品上有個泡泡🫧好靚😆仲會送綠野仙蹤蔬菜拼盤,份量都幾多,有三款菜、萵筍、冬菇、蓮藕、冬瓜🥬醬料區好乾淨,好多選擇之餘,仲有唔同配搭既教學。另外有水味、涼拌小食,例如雲耳、拍青瓜等任拎。火鍋配料我哋要左老虎蝦,店員仲係隔離幫手搣蝦殼🤣嚴選牛肉拼盤🐮推薦‼️ 一碟有齊本地手切肥牛,安格斯牛小排及安格斯封門柳,高質牛肉🥩自家製鮮蝦水餃拼韭菜餃都好好食,餡料豐富,大大粒😍炸響鈴超大條🤣好脆!紅薯粉配酸菜魚鍋都好好食😎📍#美滋

火鍋配料我哋要左老虎蝦,店員仲係隔離幫手搣蝦殼🤣
自家製鮮蝦水餃拼韭菜餃都好好食,餡料豐富,大大粒😍
炸響鈴超大條🤣好脆!紅薯粉配酸菜魚鍋都好好食😎

📍#美滋鍋 (#家樂坊) (#旺角美食) @paradisegrouphk
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
油麻地有間好適合女士💃🏻食用嘅美顏火鍋店,位於家樂坊8樓,餐廳以粉紅色為主,少女心爆發💕。我哋今日叫左個四人餐,原價$1200,而家優惠 $988。呢個餐係鴛鴦鍋,一邊係酸菜魚鍋,一邊係膠原蛋白養顏美容鍋。美顏鍋係用豬骨同干貝熬湯8小時,入口豬骨味好濃郁而且口感濃厚鮮甜😆😆,仲有美白嘅功效,所以稱之為美顏鍋,要飲多D😽😽。*老虎蝦四隻*隻隻都大大隻仲識郁,長過男人手掌✋🏻。而且蝦肉🦐好鮮甜,每隻大概煮2分鐘,入口爽口彈牙。*日本蟹棒 半份*顏色鮮艷,建議煮20秒就食得,蟹柳肉挺身,唔易散。*店長嚴選牛肉拼盤*分別有安格斯牛小排,安格斯風門牛柳,本地手切肥牛。三種牛肉口感,脂肪分布都有唔同,值得一試。*西班牙黑豚五花肉*餐廳建議煮20秒就食得,咬口超鮮嫩,不過脂肪就多咗少少,女士們食用要注意🤣。*鮮蝦水餃拼韭菜餃*每粒都大大粒脹卜卜、好足料。*墨魚拼芝士蝦丸*入邊嘅芝士味唔用淡淡地好易入口。*炸響鈴半份*好大條嘅響鈴,吸晒美顏鍋個湯底,好好味。*蔬菜綜合拼盤*多款蔬菜加埋瓜類,夠晒健康。*紅薯粉*食得咁多餸無啖粉落肚點得,紅薯粉夠飽肚而且入口又彈牙。*餐廳特調飲品*賣相好啱影相📸️,店員會

*老虎蝦四隻*

*日本蟹棒 半份*
顏色鮮艷,建議煮20秒就食得,蟹柳肉挺身,唔易散。

*店長嚴選牛肉拼盤*

*西班牙黑豚五花肉*

*鮮蝦水餃拼韭菜餃*
每粒都大大粒脹卜卜、好足料。

*墨魚拼芝士蝦丸*
入邊嘅芝士味唔用淡淡地好易入口。

*炸響鈴半份*
好大條嘅響鈴,吸晒美顏鍋個湯底,好好味。

*蔬菜綜合拼盤*
多款蔬菜加埋瓜類,夠晒健康。

*紅薯粉*
食得咁多餸無啖粉落肚點得,紅薯粉夠飽肚而且入口又彈牙。
*餐廳特調飲品*
賣相好啱影相📸️,店員會吹個波波落杯嘢飲度,好有趣。
2022-06-28 112 浏览
今日係星期一,係美滋鍋既lady’s night,全場滿座同埋全場都係女士,感覺好正,逢星期一每位女士係可以有一杯免費特飲moon lady,同一個蔬菜拼盤。另外餐廳為咗慶祝三周年,除咗一個新嘅酸菜鍋魚鍋,火鍋配料仲有好多折扣優惠添。餐廳裝修好粉紅,好有少女feel,完全岩晒同閨蜜一齊嚟打邊爐。點菜非常方便,係用iPad落單,同埋佢所有火鍋配料都可以部份或者全份,岩晒一啲細食或者吾係個個都食又想叫少少,部份嘅價錢都差唔多係全份好一半,所以叫半份好抵食。
2022-06-27 87 浏览
晚上去左呢間新加坡嚟嘅火鍋店打邊爐。火鍋湯底點左個鴛鴦鍋,分別係美顏鍋同酸菜魚鍋,因為酸菜魚鍋單鍋$168而鴛鴦鍋$98,咁鴛鴦鍋就可以試多個湯底喇。美顏鍋入面已落左啲紅棗、滑豆腐、菇。個湯底好奶白,幾好飲。酸菜魚鍋係期間限定至8月31日,職員話係慶祝開業3週年先特別推出。魚湯底落左四川酸菜、指天椒、紅花椒、青花椒,職員介紹魚湯底每天煲熬,幾鮮甜,酸菜幾爽口。飲品叫左竹蔗茅根,再揀無限量添加plan,飲完職員會幫refill。食物叫左美國牛板腱、黑毛肚、竹笙、炸響鈴、唐生菜、皇帝菜、萵荀片同鮮淮山。食物可以揀半份或者全份,炸響鈴唔會油,食材幾新鮮,蔬菜半份都幾多。
晚上去左呢間新加坡嚟嘅火鍋店打邊爐。
火鍋湯底點左個鴛鴦鍋,
分別係美顏鍋同酸菜魚鍋,
因為酸菜魚鍋單鍋$168而鴛鴦鍋$98,
咁鴛鴦鍋就可以試多個湯底喇。
美顏鍋入面已落左啲紅棗、滑豆腐、菇。
個湯底好奶白,幾好飲。
酸菜魚鍋係期間限定至8月31日,
職員話係慶祝開業3週年先特別推出。
魚湯底落左四川酸菜、指天椒、紅花椒、青花椒,
職員介紹魚湯底每天煲熬,
幾鮮甜,酸菜幾爽口。
飲品叫左竹蔗茅根,再揀無限量添加plan,
飲完職員會幫refill。
食物可以揀半份或者全份,
炸響鈴唔會油,食材幾新鮮,
蔬菜半份都幾多。
各位女士有福了😍,為咗慶祝美滋鍋3週年,由即日起至7月3日,只要與1位女士同行,火鍋配料9折優惠,2位8折,3位7折,4位6折,5位或以上有5折優惠,無睇錯,係5折呀!真係平到唔敢相信。可憐嘅男士們暫時就無呢個優惠啦😢 今次臨急臨忙只係約咗一位閨密嚟食咋,首先門口位有個ig 框可以打下卡,又有一個用粉紅色玫瑰花製作嘅熊bear bear 可以影相😍🧸。 原來呢度仲有兒童天地🪅🧸,地下都鋪滿晒軟墊,好安全,啱晒家長帶埋小朋友嚟。而且家長可以一邊食一邊掃QR Code 就睇到小朋友嘅情況,絕對可以食得安心又放心。 呢度成間餐廳都係粉紅色㗎🎀,少女味濃,好啱同閨密狂影相📸。 有好多醬料選擇,牆上面仲有教埋點樣混醬,唔使成日混嚟混去都係醬油同葱花😆。除咗醬料,仲有啲小食,涼拌青瓜、雲耳、花生。 用iPad落單好方便,今次揀咗個養生藥膳醉雞煲🐔,藥味濃郁,感覺滋補養生,花雕醉雞有香濃酒味,雞件入味。 竹蔗茅根,比$25就可以無限添飲。除咗竹蔗茅根,亦都有啲洛神花茶,唔使飲汽水唔健康。 珍寶鮮蝦水餃:真係好大粒呀,叫珍寶當之無愧,鮮蝦都好大粒好爽口,有木耳絲,個皮唔會好厚,食落去好有口感😋。 墨魚

呢度成間餐廳都係粉紅色㗎🎀,少女味濃,好啱同閨密狂影相📸。

墨魚丸:好彈牙,仲食到粒粒墨魚肉🦑,感覺好新鮮。

綜合滑:有墨魚滑、豬肉滑同蝦滑,一次過試晒3種唔同味道,好新鮮好爽口。

美國安格斯牛小排🐮:打邊爐一定要有牛是常識吧,呢個牛小排好鮮嫩,睇下佢啲雪花紋幾靚。

打完邊爐,出面仲有水果無限量任食,有火龍果、橙🍊、哈蜜瓜🍈,仲有冰凍嘅西瓜🍉,真係透心涼🥶,打完邊爐食就最好不過。

最後埋單,店員仲送上柚子沙冰,超冰涼🧊,超fresh,酸酸甜甜,可以消膩解渴。
2022-06-14
2022-06-20 177 浏览
打邊爐E家野真係一年四季都岩, 早排2同朋友講起打邊爐, 大家都不約而同話一直都想試下E間美滋鍋, 終於就相約星期日嘅lunch去試下! 餐廳環境幾大, 以粉紅色做主調, 非常少女心! 食物種類幾多, 有d車車都未食過, 而且可以半份半份咁點, 咁就可以試多d款式又唔怕食唔哂! 除左有火鍋配料亦有炸物熟食提供🌟清涼解熱雪耳鮮椰子湯一嚟到已經聞到陣陣椰子清香, 鍋裡面勁多雪耳, 相當足料, 店員建議先呷湯底, 飲落味道清甜幾好飲! 店員仲會擺多4枝熱湯係隔離方便唔夠果陣可以倒落個鍋到 🌟蝦卷🌟軟骨爽肉丸肉丸爽彈相當juicy, 入面有軟骨令口感食落更特別🌟精選牛肉拼盤拼盤有多款唔同部位嘅牛肉, 食落牛味濃郁, 肉質鮮甜🌟蟲草花🌟魔芋條🌟豬頸肉豬頸肉口感爽脆幾好味🌟新鮮魚泡車車第一次食新鮮魚泡, 上到枱已經好好奇, 食落質感似花膠, 好彈好嫩無腥味, 而且仲吸哂d湯🌟椒鹽九肚魚炸得幾香口, 辣辣地幾惹味🌟美滋鍋自制魚豆腐魚豆腐係一條魚嘅形狀, 烚完都無散到, 食落口感軟滑

🌟清涼解熱雪耳鮮椰子湯

🌟蝦卷

🌟軟骨爽肉丸
肉丸爽彈相當juicy, 入面有軟骨令口感食落更特別

🌟精選牛肉拼盤
拼盤有多款唔同部位嘅牛肉, 食落牛味濃郁, 肉質鮮甜

🌟蟲草花

🌟魔芋條

🌟豬頸肉
豬頸肉口感爽脆幾好味

🌟新鮮魚泡

🌟椒鹽九肚魚
炸得幾香口, 辣辣地幾惹味

🌟美滋鍋自制魚豆腐
魚豆腐係一條魚嘅形狀, 烚完都無散到, 食落口感軟滑

2022-06-12
午餐
2022-06-20 73 浏览
星期六晏晝和朋友來了這間火鍋店, 環境都幾闊落,全店都係粉紅色, 幾適合女仔同養生呢個主題 。 門口有隻大大嘅粉紅色熊啤啤(不過我哋冇乜興趣同呢隻熊影相😂)。 一入去仲有個超小型嘅畀bb玩嘅遊樂場。可能因為係朝早 ,大概得八九檯客人。最後湯底揀咗美顏養生湯底, 同埋spicy nourishing 嗰個。 兩個都唔錯, 幾足料。最後嗌咗兩碟牛, 一碟豬, 毛肚, 鵝腸,蝦滑, 仲有其他配菜。 畀我嘅印像都係中規中矩 ,無功無過啦。嘢飲嗌咗杯荔枝特飲, 但係都幾耐先送上到嚟。 而且感覺服務員態度都係麻麻。 最後講價錢,而家好似做緊優惠活動,我哋一共三個女仔, 火鍋配菜都有七折,最後埋單九百蚊,人均三百蚊。 畀我嘅感覺係比起普通嘅放題火鍋,食物質素好少少咁, 相信同等價錢下應該有更好選擇。

2022-06-18
  • 鵝腸
  • 魚子蝦滑
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
👍🏻酸菜魚鍋 $98/鴛鴦鍋係美滋鍋三周年推出嘅新湯底!期間限定至8月31日用上大量四川酸菜,厚切大條,口感爽脆加上指天椒同花椒熬製而成,辣度溫和飲落酸多過辣,酸酸地好開胃😜生魚片係另上自己落嘅,厚薄適中,無骨唔腥自己掌握時間,唔怕會煮到老晒同招牌美顏鍋一樣,都係可以一路打邊爐一路飲得嘅湯底,正🤪-👍🏻膠原蛋白養顏美容鍋 $128/鴛鴦鍋招牌必食湯底!係花膠豬骨湯材料有靈芝菇、豆腐、杞子同紅棗,非常足料飲落膠質好重,質地黏口,充滿骨膠原味道鮮甜濃郁,好似煲起嘅花膠湯咁好好飲🤤最正係佢地加湯係照加返花膠豬骨湯,而唔係就咁加水,唔會越溝越淡👍🏻超推薦!係可以飲埋嘅養顏火鍋湯底淨係飲湯同食湯料都夠哂飽呀😆-👍🏻店長嚴選牛肉拼盤 $368安格斯風門柳比較有肌肉咬口,有嚼勁但唔韌,牛味係三款之中最重安格斯牛小排油花最多,肉質軟嫩,入口油脂味最香本地手切肥牛口感爽彈,油花均勻,油脂味同牛味平均三款肉都好高質,建議唔點醬汁食仲好,更加食到牛肉本身嘅味道-👍🏻西班牙黑豚五花肉 $32/半份只係需要淥20秒,瘦肉柔韌,肥肉爽彈,豬肉味超香濃!-👍🏻珍寶鮮蝦水餃 $44/8粒、韭菜豬肉餃 $39/8粒韭菜
👍🏻酸菜魚鍋 $98/鴛鴦鍋

係美滋鍋三周年推出嘅新湯底!期間限定至8月31日
用上大量四川酸菜,厚切大條,口感爽脆
加上指天椒同花椒熬製而成,辣度溫和
飲落酸多過辣,酸酸地好開胃😜
生魚片係另上自己落嘅,厚薄適中,無骨唔腥
自己掌握時間,唔怕會煮到老晒
同招牌美顏鍋一樣,都係可以一路打邊爐一路飲得嘅湯底,正🤪

👍🏻膠原蛋白養顏美容鍋 $128/鴛鴦鍋
招牌必食湯底!係花膠豬骨湯
材料有靈芝菇、豆腐、杞子同紅棗,非常足料
飲落膠質好重,質地黏口,充滿骨膠原
味道鮮甜濃郁,好似煲起嘅花膠湯咁好好飲🤤
超推薦!係可以飲埋嘅養顏火鍋湯底
淨係飲湯同食湯料都夠哂飽呀😆

👍🏻店長嚴選牛肉拼盤 $368
安格斯牛小排油花最多,肉質軟嫩,入口油脂味最香
本地手切肥牛口感爽彈,油花均勻,油脂味同牛味平均
三款肉都好高質,建議唔點醬汁食仲好,更加食到牛肉本身嘅味道

👍🏻西班牙黑豚五花肉 $32/半份
只係需要淥20秒,瘦肉柔韌,肥肉爽彈,豬肉味超香濃!

👍🏻珍寶鮮蝦水餃 $44/8粒、韭菜豬肉餃 $39/8粒
韭菜餃皮薄煙韌,內餡飽滿,豬肉比例多,韭菜味香
咬落濕潤有汁,味道濃而不鹹
鮮蝦水餃一樣皮薄滑溜,超級足料
內餡九成都係蝦肉,仲係大大粒,jumbo size!
蝦肉爽彈厚身,味道鮮甜

👌🏻Moon Lady特飲 $48
優惠期內逢星期一6pm後堂食每枱每位女士免費送一杯Moon Lady特飲
味道似fruit punch咁,賣相一流好岩打卡
不過偏甜較濃味,可以加冰/溝淡啲就好啦

整體食物質素、環境同服務都一流!
鋪頭裝修行少女pink lady風格,坐得舒服
乾淨企理,唔會煙霧離漫油淋淋,但價錢相對無咁親民
不過而家佢地做緊限時優惠,抵食好多!
每枱有一位18歲或以上女士即可享火鍋配料九折優惠,兩位就八折優惠
如此類推,五位或以上就半價
優惠期:即日至2022年7月3日

味道:9/10
性價比:7/10
📍#美滋鍋
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2022-06-18 764 浏览
位於旺角家樂坊的「美滋鍋」,係一間主打滋補養身湯底的火鍋店🍲店內裝修以粉紅色為主調,門口仲有一大隻粉紅色的花花熊仔🐻‍❄️啱晒一眾女士黎影相打卡適逢餐廳開業3週年,優惠浪接浪~為期三星期的火鍋配料折扣優惠低至5折。按同行女士人數可享不同折扣,5位或以上女士可享高達五折的火鍋配料優惠‼️數十多款醬油醬料任君選擇,另外有多款開胃前菜及時令新鮮水果🍉鴛鴦鍋餐廳招牌主打「膠原蛋白養顏美容鍋」,每天以新鮮食材熬煮超過8小時,湯底質感濃稠,味道鮮甜!另外特別推出全新「酸菜魚鍋」,期間限定至8月31日⭐️魚湯底每天現煮現熬,選用四川酸菜,爽口勁脆;上選新鮮肥美生魚,配上指天椒,紅花椒及青花椒等材料,長時間熬製而成,鮮甜濃香,酸甜開胃台灣新鮮鴨血可以選擇全份或半份。鴨血厚切勁大件,滑嘟嘟,口感彈滑,好吸湯餃子綜合盤集合四款餃子的綜合拼盤~珍寶鮮蝦水餃勁大隻,裏面包最大大隻鮮蝦肉,皮薄餡靚!豬肉卷同蝦卷呈長條狀,外皮口感特別。韭菜豬肉餃同樣好大隻,啖啖肉,充滿菜肉鮮香丸子盛合盤雜錦肉丸包括:牛肉丸、鮮蝦丸、軟骨爽肉丸及墨魚丸,粒粒都好似乒乓波咁大。每款肉丸都用料十足,口感彈牙,新鮮滋味西班牙黑豚香肩肥瘦適中的

鴛鴦鍋

台灣新鮮鴨血

餃子綜合盤

丸子盛合盤

西班牙黑豚香肩

肥瘦適中的西班牙黑豚肉,輕輕灼20秒就食得,豚肉口感帶嚼勁,豬味濃郁,有質素
💕 旺角人氣夢幻粉紅熊熊火鍋店🐻 來自新加坡爆紅夢幻粉紅主題火鍋店,全店佔地6000呎,以夢幻粉紅色作裝修,餐廳設室內兒童遊樂場,適合一家大小和朋友又玩又食兼打卡。店中湯底集多地特色,招牌湯底必試膠原蛋白養顏美容鍋。🍉 到訪時店員會講解每張餐桌有漏斗計時器,紙巾和牙簽,亦會提點客人往自助區取醬料和小吃。客人以平板電腦下單,等候時不妨到自助區調配個人化的醬料和取點前菜及水果。當晚自助區項目包括:雲耳, 青瓜、花生、涼拌香菇、西瓜、火龍果、 蜜瓜和橙,小吃的味道都不錯。🥘 火鍋湯底可選單鍋,鴛鴦鍋或四格鍋,兩人食享用的話鴛鴦鍋已足夠。這次點了最新推出的酸菜魚鍋和骨膠原蛋白養顏美容鍋。🐟 酸菜魚鍋 $98 ✿期間限定口味至2022年8月31日✿店鋪為慶祝開業3週年,特別推出的酸菜魚鍋。湯底選用四川酸菜每天現煮現熬,配上指天椒,紅花椒、爽脆酸菜及青花椒等材料,炮製出鮮甜濃香,酸甜開胃的湯底。隨湯更配有肥美生魚片,單是湯底已非常鮮甜。🍄 美顏鍋 (骨膠原蛋白養顏美容鍋) $98養生鍋建議先喝湯再後打邊爐,奶白色的湯底富膠原,內有紅棗、杞子、豆腐和菇類。味道香濃,入口順滑美味。🍢 丸子盛盒盤 $9
💕 旺角人氣夢幻粉紅熊熊火鍋
🐟 酸菜魚鍋 $98
✿期間限定口味至2022年8月31日✿

🍄 美顏鍋 (骨膠原蛋白養顏美容鍋) $98
丸子盛盒盤
🍢 丸子盛盒盤 $98
4款丸子包括牛丸、蝦丸、豬肉丸和墨魚丸。4款丸子都爽滑彈牙。個人最喜歡墨魚丸,內有粒粒墨魚肉,鮮香味美。
🥩 特色肉拼盤 $228
一次能滿足食客3個願望。拼盤內有牛肉、豬肉和羊肉,合共5款肉類,包括
安格斯風門柳、安格斯牛小排、西班牙黑豚香肩、田野鄉村燉豬肉和澳洲羊肉卷。牛肉油脂分佈平均,牛味香濃,入口嫩滑。牛肉新鮮味美,肥瘦均勻。澳洲羊肉卷肉質鮮而不易鬆散。
炸響鈴
🔸 炸響鈴 $29
黃金色長條狀的脆炸響鈴,香脆不厚重,索滿湯汁的精華後,味道極佳。

由即日起逢星期一晚6時後堂食,每位女士可獨家獲得Moon lady特飲(酒精或非酒精)及綠野仙蹤蔬菜拚盤1份,生活從此No more Monday Blue!
🥗 蔬菜拚盤 $68
色彩繽紛的蔬菜拼盤有生菜、菠菜、蓮藕、萵筍、粟米作基底,插了香菇車厘茄和南瓜︴冬瓜作襯托,像一個小花籃般,清新奪目。
🍹Moon lady特飲 $68
選了酒精類別,上桌時店員會在橙紅的飲品上打上汽泡,謹記把握好時間打卡拍照,因為汽泡在空氣逗留的時間不會太長。飲品入口像西東味雜果賓治,微甜易入口。

🔸小總結:
粉紅色的火鍋店充滿少女心,格局明亮舒適,十分好坐。除了水果和涼菜任取,店員的態度亦相當親切,會主動幫忙加湯,服務細心周到。打邊爐從此變得不再麻甩,這絕對是小仙女打卡的好去處啊!

✿ 餐廳正進行與「美」同行3週年優惠至2022年7月3日。每檯有1位女士(18歲或以上)光顧可享火鍋配料9折優惠;2位女士可享8折優惠;3位女士可享7折優惠;4位女士可享6折優惠;而5位或以上女士可享高達5折優惠。優惠不包括湯底、調味料及飲品,趕快相約小仙女們打邊爐吧!
👅 味道:4.9/5

🌐地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
  • 炸響鈴
  • 丸子盛合盤
2022-06-14 203 浏览
今晚相約多年冇見嘅舊同學gathering, 揀咗 “美滋鍋” 打邊爐, 呢間火鍋店非常適合女生們幫襯, 一黎環境以粉紅色做主調岩哂打卡, 二黎大部份火鍋配料都有半份咁order, 三黎最近推出3週年優惠, 慳家嘅我地當然要幫襯啦!3重限定優惠1)全新限定酸菜魚鍋 (至31/8) 單鍋$168 / 鴛鴦鍋加$982)與「美」同行, 火鍋配料低至5折: 與18歲以上靚女們同行, 一位靚女可享全單9折, 兩位靚女全單8折, 如此類推, 5位或以上更高達半價3)逢星期一(公眾假期除外), 6點後晚市堂食, 請每位靚女飲特飲乙杯, 每檯蔬菜拼盤乙份; 額外收費: 醬油$20/位自助區供應多款調料任意混醬, 仲有免費前菜同水果任食,前菜有酸辣木耳、蒜蓉青瓜、炸花生同埋酸梅醃蘿蔔, 非常開胃!適逢今日星期一, 即時有野飲送!特飲Lady Moon可選有酒精同非酒精, on top即席表現煙霧幻彩泡泡, 要準備手機打卡啊, 短時間內會爆開, 散出一小束煙霧, 呢杯野味道似fruit punch, 幾fresh~湯底我就揀咗招牌湯底美容鍋, 再併新推嘅酸菜魚鍋, 加埋都係$226膠原蛋白養顏美容鍋:
3重限定優惠
額外收費: 醬油$20/位
自助區供應多款調料任意混醬, 仲有免費前菜同水果任食,
適逢今日星期一, 即時有野飲送!
膠原蛋白養顏美容鍋: 每日由雞肉、雞腳、豬骨、 瑤柱等熬煮8個鐘而成, 鮮味濃郁
酸菜魚鍋: 湯滾起再落魚塊滾5分鐘食得, 魚塊超鮮嫩, 湯底酸辣平均, 味道剛剛好, 仲有少少酸菜tim~
酸菜魚鍋
【牛舌】HK$49 (半份)
牛舌色澤粉嫩, 薄切有些少嚼勁
牛舌
【牛板鍵】HK$74 (半份)
半份有四片, 牛脂唔多, 每片都有小小軟筋增加口感, 肉質嫩帶有肉香。
牛板鍵
【日本香肩豬肉片】HK$69
豬肉片比預期更嫩滑, 有淡淡肉味
日本香肩豬肉片
【墨魚丸】HK$39 (半份)
手打墨魚丸幾彈牙, 充滿鮮甜墨魚香, 有墨魚碎粒增加口感層次。
墨魚丸
【鵝腸】HK$44
嫌鵝腸偏肥, 偏薄, 熟後有dd爽韌。
鵝腸
自行加清湯做湯底
2022-06-13
牛舌
牛板鍵
日本香肩豬肉片
墨魚丸
2022-06-13 74 浏览
🤗香港人最鍾意打邊爐 真係冇講錯 連夏天熱辣辣都要打邊爐🤭其實人多或者人少打邊爐都係一個幾好嘅gathering方式👍🏻美滋鍋 - 知道佢開咗系旺角都一段時間 但係始終都未有機會去食今次終於同朋友一齊約到過嚟呢個💞Pinku Pinku 的世界💞原來系新加坡過江龍 唔爬文真系唔知🤭超級打卡able📸📸 少女心爆棚💕💕入座後用iPad點餐所有配料襯埋湯底都幾好味香辣鍋叫左小辣 對我地來講辣度岩岩好🔥醉雞鍋 超讚👍🏻👍🏻👍🏻我同朋友分別都飲左3,4碗望落清清地 一飲明顯飲得出酒味都幾濃郁 高質🙌🏻🙌🏻(⭐️為必點之食物😚😚).🔺藥膳養生醉雞鍋⭐️ x 滋補養生香辣鍋⭐️🔺美國安格斯牛小排⭐️🔺西班牙黑豚香肩🔺炸響鈴⭐️🔺萵筍片🔺芝士雞肉香腸🔺蝦卷⭐️🔺芝士墨魚丸🔺黃金魚皮⭐️🔺午餐肉🔺黃金芋條

🤗香港人最鍾意打邊爐 真係冇講錯 連夏天熱辣辣都要打邊爐🤭
原來系新加坡過江龍 唔爬文真系唔知🤭
超級打卡able📸📸 少女心爆棚💕💕

入座後用iPad點餐
所有配料襯埋湯底都幾好味
香辣鍋叫左小辣 對我地來講辣度岩岩好🔥
醉雞鍋 超讚👍🏻👍🏻👍🏻我同朋友分別都飲左3,4碗
望落清清地 一飲明顯飲得出酒味都幾濃郁 高質🙌🏻🙌🏻
(⭐️為必點之食物😚😚)
🔺藥膳養生醉雞鍋⭐️ x 滋補養生香辣鍋⭐️
  • 蝦卷
  • 黃金魚皮
  • 藥膳養生醉雞鍋
2022-06-13 79 浏览
同好姊妹想搵間坐得舒服慢慢傾吓計嘅餐廳打邊爐,我哋揀咗呢間以💕夢幻粉紅裝修、出名養顏湯底嘅新加坡人氣火鍋店,一入到餐廳已經感受到好fancy嘅氣氛,餐廳空間感十足,坐得非常舒適。揀左最出名嘅💁🏻‍♀️膠原蛋白養顏美容鍋同🌶滋補養生香辣鍋,建議大家打邊爐前直接飲,美容鍋湯底非常清甜,有大量香菇同豆腐;麻辣鍋嘅豬骨湯底加入人參、當歸、黨參等中藥熬製,可選大、中、小辣,麻辣湯底有層次,辣而不膩。所有🥢火鍋配料都非常高質,最好嘅係可以叫半份份量,人少少又想試多幾款口味啱晒。醬料區選擇亦非常豐富,有涼菜同新鮮生果。連飲品都環養生,我哋揀咗☕️熱水果紅茶同🍹凍檸檬菊花蜜,兩款飲品同樣高水準。最後餐廳送上一份柚子沙冰,非常清甜同refreshing ,為呢餐畫上完美嘅句號,呢餐每人大概💲360,非常滿足。臨走見到餐廳推出以下三周年優惠,姊妹們唔好錯過啦💁🏻‍♀️💃🏻與「美」同行3週年 感恩回饋火鍋配料低至5折同時為回饋大家與「美」同行3週年,感恩回饋打邊爐火鍋配料低至5折。每檯有一位女士(18歲或以上)光顧可享火鍋配料九折優惠;二位女士可享八折優惠;三位女士可享七折優惠;四位女士可享六折優惠;而五位或以

💃🏻與「美」同行3週年 感恩回饋火鍋配料低至5折
同時為回饋大家與「美」同行3週年,感恩回饋打邊爐火鍋配料低至5折。每檯有一位女士(18歲或以上)光顧可享火鍋配料九折優惠;二位女士可享八折優惠;三位女士可享七折優惠;四位女士可享六折優惠;而五位或以上女士可享高達五折優惠。優惠不包括湯底、調味料及飲品,優惠受條款及細則約束。
推廣期:2022年6月13日至2022年7月3日(3星期)

👯‍♀️Ladies’ Night Promotion
與此同時,由6月13日起逢星期一到訪美滋鍋,每位女士可獨家獲得Moon lady特飲(價值$68)(酒精及非酒精)及綠野仙蹤蔬菜拚盤(價值$68)乙份,希望各位女士no more Monday blue!
*此優惠只適用星期一 (公眾假期除外); 此優惠適用時間為晚上6時後堂食; 每位女士可獲得最多乙杯特飲;蔬菜拼盤為每檯最多乙份; 優惠受條款及細則約束。
2022-06-08
  • 柚子沙冰
  • 炸響鈴
  • 滋補養生香辣鍋
  • 西班牙黑豚五花肉
2022-06-11 121 浏览
🎀美滋鍋🎀幾個女士們最愛就係搵啲坐得舒服又有特式既餐店chill下! 呢間來自新加坡既粉紅色火鍋店我又再次到訪,周圍打下卡、靜靜地坐下係幾吸引我地既🥲一系列粉紅色格局,入大門係可愛小熊,座位係卡位為主,最愛佢自助區有20幾款醬料加水果、小食。幾個女孩子打邊邊,湯底梗係要靚啲既👏🏼🎀 膠原蛋白養顏美容鍋:一睇就知正野,用瑤柱、雞肉、豬骨及豬蹄等豐富骨膠原食材去熬製作而成既膠原湯底,店員話每日新鮮製作,好認真呀!入邊加埋菇類,好滿足的!🎀 長生抗癌松茸野菌鍋:湯色好黃金同清,完全無油,不用怕肥,多款野菌而成,健康之選!🎀蝦卷:這個蝦卷熟透的時候變大了,入邊有新鮮蝦肉,而且蝦卷的皮很薄,推介!🎀軟骨爽肉丸:豬肉丸入邊帶一點爽口,肉質鎖住,比起平時啲豬肉丸不同!🎀凍豆腐:現在好流行用凍豆腐打邊爐,熱了後很嫩滑,點豉油一流👏🏼果日見到寫住啲promotion, 原來呢間美滋鍋3週年有優惠,黎緊13/6有全新酸菜魚鍋 ,期間限定至8月31日(下次我要去試🥲)仲有每枱有一位女士(18歲或以上)光顧可享火鍋配料九折優惠;二位女士可享八折優惠;三位女士可享七折優惠;四位女士可享六折優惠;好抵呀🤪
🎀美滋鍋🎀

幾個女孩子打邊邊,湯底梗係要靚啲既👏🏼