2022-04-19 110 浏览
想食啲特別啲嘅邊爐最後大家比我話事拍板呢間,又養顏又靚材料本來都令我十分期待。入到去環顧四週確係靚嘅啱哂女仔打卡,不過男仔可能會有啲尷尬因為太pinky喇🤣唔緊要,好食就得(諗住)⋯服務質素: 點餐後等咗3個字鍋都未見,追下waitress點知話等陣啦出緊 ,又等多兩個字,見隔離枱遲來先上岸已經食緊喇!又再催下,等多個零字先開始出鍋上菜,結果花費咗大半個鐘有得食,我哋只係叫普通美顏鍋,但係竟然要等咁耐真係幾失望🤦🏼‍♀️食物質素: 我都冇影到個湯底,食落其實係冇乜味(我哋四個人飲咗幾碗湯都食唔出到底係咩湯底),就當係普通嘅菇湯咁,叫咗幾碟牛肉配料,賣相擺盤確係吸引,但係食唔出好重嘅牛味。結論: 如題,我地2男2女,大家都食唔飽,要食飽應該人頭$600先夠,如果唔係著重打卡同價位可以有更好選擇

2021-11-08
2022-02-23 97 浏览
店內裝修以粉紅色為主,門口有隻好大粉紅啤啤熊打卡,好受女士歡迎。大多數座位是卡位,地方尚算闊落。這個$148套餐包任飲涼茶飲品及小食,涼茶有洛神花茶及竹蔗茅根。維他命C蕃茄玉米鍋$98呢個湯底可以選擇辣度,我地揀咗中辣,酸酸辣辣,香香甜甜,蕃茄湯底香濃,玉米粒清甜好吃❤️菌類綜合盤$68超大盤,有五款菌類,金菇、秀珍菇、雞髀菇、本菇和白菇,都相當新鮮!綜合滑$128喜歡這個綜合版本的,一次可以食到三本,我最喜歡他的蝦滑和墨魚滑,混入了蟹籽,原隻蝦仁,墨魚粒,相當有口感美國安格斯牛小排$139牛肉味相當濃郁,脂肪平均分布,入口香味齒頰留香

這個$148套餐包任飲涼茶飲品及小食,
涼茶有洛神花茶及竹蔗茅根。

維他命C蕃茄玉米鍋$98

菌類綜合盤$68

綜合滑$128

美國安格斯牛小排$139
牛肉味相當濃郁,脂肪平均分布,入口香味齒頰留香
2022-02-08
2022-02-15 105 浏览
襯仲可以三五知己食飯, 就要珍惜💛, 所以晚市打邊爐真係好難得😌😌, 更加要有幾多食幾多啦!美滋鍋裝修都幾新, 又夠大坐得都好舒服,讚。😎😎..自助區有D 小食, 生果同勁多醬料選擇!😱😱叫左4種不同的湯底:1️⃣膠原蛋白養顏美容鍋: 好濃郁, 飲得出煲左好耐仲好似每飲一口就加添一分膠原咁。🥰2️⃣養生香辣鍋:唔算勁🌶辣, 麻香味足夠, 食得清淡時食小小辣都幾過癮。3️⃣藥膳醉雞鍋: 醉雞🐔味不算多, 但就飲到有藥材味, 本身就唔太好所以4個湯中較失色。4️⃣長生抗癌松茸野菌鍋: 飲落清清地又有🍄菇菌香, 幾中意順口的感覺。飲左幾轉湯, 正式開餐🎉。叫左打邊爐必食牛肉 - 🥩牛板腱, 有肉香但係我地幾個人食完幾片就清左碟。😋😋😋🦐蝦滑新鮮, 有蝦好彈牙。🟢牛柏業大大片都好爽口。🟡響鈴簡直係大愛, 打邊爐點少得佢, 話口未完就食左兩條, 正!🟣黃金炸魚皮: 新鮮炸好, 勁邪惡但咸香味夠又香脆, 勁快KO 曬一碟。😚😚😚🔸🔹📎📎 仲叫左好多其他配料, 仲要食剩好多,食完飽到上心口又好滿足。打邊爐最緊要食物新鮮好味,同一班知心好友暢談最開心。..🍴 美滋鍋🏷旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖_____
美滋鍋裝修都幾新, 又夠大坐得都好舒服,讚。😎😎
自助區有D 小食, 生果同勁多醬料選擇!😱😱

叫左4種不同的湯底:

飲左幾轉湯, 正式開餐🎉。

🦐蝦滑新鮮, 有蝦好彈牙。
🟢牛柏業大大片都好爽口。
🔸
🔹
🍴 美滋鍋
🏷旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
#foodie #hkfoodie #foodiehk #instafood #foodstagram #foodporn #foodlover #foodsharing #hkfoodlover #foodblogger #life #foodoftheday #foodaily #igdaily #igfood #instalike #相機食先 #食好西 #旺角美食 #foodthoughts #打邊爐 #牛肉控 #吃貨 #hkfoodblogger #hkfoodpic
餐廳畀人感覺氣氛輕鬆, 地方仲係好新淨光猛,全場pink pink 顏色令人心情愉快好relax.再加上自助區裏各式各樣調味料和餐前小吃,水果也很治癒~ 人少少食吓野傾吓偈是不錯選擇。用ipad點餐夠曬方便。 多款湯底選擇單點鍋,鴛鴦 ,四格款式任君選擇。值得推介『長生抗癌松茸菌鍋$128』除咗松茸菇都有其他菇菌, 濃郁嘅菇味滲透整個湯底, 清甜芳香~美國桶蠔巨型嘅 美國桶蠔, 有手掌咁大隻, 非常鮮味又夠肥美!韭菜豬肉餃韭菜豬肉餃經過調味後,確實非常好吃!我一個人都吃了三粒,既有韭菜香味,又有入味的豬肉碎和其他香料,這個是我下次來再點之選:)安格斯牛三角媽媽喜歡吃牛肉,所以點了這個牛三個給他吃,他表示牛味濃郁,而且他喜歡店家提供的打邊爐工具, 讓食客們可以更方便和舒服地打邊爐,喜歡。在這間店打邊爐令我最印象深刻的是員工的態度很好。

美國桶蠔
巨型嘅 美國桶蠔, 有手掌咁大隻, 非常鮮味又夠肥美!

韭菜豬肉餃

安格斯牛三角

在這間店打邊爐令我最印象深刻的是員工的態度很好。
2021-12-09
2022-01-18 1916 浏览
抓緊晚市堂食既尾巴.....有排都冇得晚市打邊爐, last chance就一定去食喇!!!今次揀左旺角既美滋鍋~ 未黎過食諗住試下餐廳環境幾舒適, 地方夠大又闊落...我地2人坐4人car位$20/位既醬料費包醬料, 小食 & 水果~~以上全部都係自助區自取小食有雲耳, 青瓜等.....而就有水果火龍果, 蜜瓜, 橙, 西瓜~~醬料超多選擇, 牆上仲會有指示教埋點混醬添椒鹽九肚魚 $58餐前小食點左椒鹽九肚魚~份量唔算多, 不過味道堅唔錯...九肚魚炸得外皮酥脆可口, 魚肉多汁嫩滑蕃茄玉米鍋 $98好濃郁既火鍋湯底~~蕃茄味道又香又濃鍋底除左單鍋, 仲可點鴛鴦鍋同四格鍋呢...美國牛板腱 $74好鍾意呢道可以點半份, 咁就可以點多D野黎試~~牛板腱油花較少, 紋理分佈均勻~肉質軟嫩帶彈性脆肉鯇魚骨腩 $49脆肉鯇非常爽口又彈牙~口感一流芝士墨魚丸 $49墨魚丸有粒粒墨魚肉, 煙韌爽彈~一啖咬落去仲有流心芝士, 多重口感花膠 $44以$44可以食到花膠超值丫!!!花膠厚肉炸響鈴 $29響鈴超大條即叫即炸熱辣辣波波趣放落火鍋度即拎起係最好食㗎 竹笙 $34打邊爐食粥先真係冇得頂級曬湯底嘅
今次揀左旺角既美滋鍋~ 未黎過食諗住試下

餐廳環境幾舒適, 地方夠大又闊落...
我地2人坐4人car位

$20/位既醬料費包醬料, 小食 & 水果~~
以上全部都係自助區自取

小食有雲耳, 青瓜等.....
而就有水果火龍果, 蜜瓜, 橙, 西瓜~~
醬料超多選擇, 牆上仲會有指示教埋點混醬添

椒鹽九肚魚 $58
餐前小食點左椒鹽九肚魚~
份量唔算多, 不過味道堅唔錯...
九肚魚炸得外皮酥脆可口, 魚肉多汁嫩滑

蕃茄玉米鍋 $98
好濃郁既火鍋湯底~~
蕃茄味道又香又濃

鍋底除左單鍋, 仲可點鴛鴦鍋同四格鍋呢...
美國牛板腱 $74
好鍾意呢道可以點半份, 咁就可以點多D野黎試~~
牛板腱油花較少, 紋理分佈均勻~
肉質軟嫩帶彈性

脆肉鯇魚骨腩 $49
脆肉鯇非常爽口又彈牙~
口感一流

芝士墨魚丸 $49
墨魚丸有粒粒墨魚肉, 煙韌爽彈~
一啖咬落去仲有流心芝士, 多重口感

花膠 $44
以$44可以食到花膠超值丫!!!
花膠厚肉
炸響鈴 $29
響鈴超大條即叫即炸熱辣辣波波趣
放落火鍋度即拎起係最好食㗎
竹笙 $34
打邊爐食粥先真係冇得頂級曬湯底嘅精華正呀
油麥菜 $19 & 菠菜 $16
蔬菜嘅份量都唔少呀,夠新鮮,十幾蚊都算抵食
  • 芝士墨魚丸
2022-01-15 80 浏览
Beauty in the Pot💖 Singapore Hot Pot🥘🥢..旺角樓上既滿有少女心💕 既火鍋店,來自新加坡🇸🇬 夢幻粉紅主題火鍋店。入到黎感覺舒服環境寬敝,仲特設兒童樂園🎪,比精力充沛嘅小朋友食飯前後可以耍樂一番,所以好適合一家聚餐喔。環境感覺衛生,每次顧客用餐後,碗碟 & 餐桌都會嚴謹消毒,企理乾淨真係好緊要啊!黎到當然要必試膠原蛋白養顏美容鍋🥢,女士們恩物,尤其產後女性極需要補充骨膠原,而我輕熟女緊係要補充一下👻。餐廳仲設有自助bar (水果) & 醃漬(泰式青木瓜 & 拍青瓜),可以自取,作為餐前開胃菜打開味蕾。而我亦點選左一款小食:ll $48 炸得香口而豆腐嫩滑。一場黎到試左2款人氣招牌湯底: ll $148 & ll $128,一濃郁鮮味、一滋潤清甜,各有滋味。ll,飯粒吸收龍蝦湯汁當然好吃🤗。而火鍋配料,當然唔少得牛🐮 ll $208,雪花紋理❄️ 均勻充滿油脂香,一口咬下滿有油花。海鮮既 ll $128,有點貴但新鮮爽脆;ll $98 亦彈牙;ll $98,一客4款8粒,岩晒貪心既我👻。ll $29 都係火鍋葷類不能少喔。..×××××ש旺角登打士街5

餐廳仲設有自助bar (水果) & 醃漬(泰式青木瓜 & 拍青瓜),可以自取,作為餐前開胃菜打開味蕾。而我亦點選左一款小食:l[椒鹽豆腐粒]l $48 炸得香口而豆腐嫩滑。

一場黎到試左2款人氣招牌湯底: l[龍蝦湯鴛鴦鍋🦞]l $148 & l[膠原蛋白養顏美容鍋🐥]l $128,一濃郁鮮味、一滋潤清甜,各有滋味。l[帝皇龍蝦湯泡飯湯鍋🦞🍚]l,飯粒吸收龍蝦湯汁當然好吃🤗。

火鍋配料,當然唔少得牛🐮 l[頂級上選和牛 (日本A5和牛)]l $208,雪花紋理❄️ 均勻充滿油脂香,一口咬下滿有油花。

海鮮既 l[貴妃蚌 2隻]l $128,有點貴但新鮮爽脆;

l[蟹籽蝦滑]l $98 亦彈牙;

l[餃子綜合盤 (珍寶鮮蝦水餃、韭菜豬肉餃、蝦卷、豬肉卷)]l $98,一客4款8粒,岩晒貪心既我👻。

l[炸響鈴]l $29 都係火鍋葷類不能少喔。
×××[美滋鍋 -Beauty in the Pot]×××
©旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2022-01-14 80 浏览
第一次嚟呢度食火鍋,佢全部嘢食單點,有個小型吧,生果, nuts 任食,整體來講性價比一般, 最後仲發現到有蟲﹐但叫極人都冇人嚟三個人食,點左個鴛鴦鍋,龍蝦湯同埋骨膠原,反而佢個湯底真係正。去到嘢食,野食不過不失,但係價錢略貴,而且佢限時,好似好快俾人趕走咁,嘢飲無限添飲,打完邊爐記住飲返幾杯竹蔗茅根。。
2022-01-04 61 浏览
有時想打邊爐就會下晝去打。下午打邊爐嘅好處係冇咁多人,而且可以慢慢打。呢間火鍋已經開業一段時間,以粉紅色裝修而人氣高。我哋揀咗較健康嘅單鍋:維他命C蕃茄玉米鍋$98,湯底好足料有好多蕃茄同粟米🌽,蕃茄味香濃。火鍋配料有半份或全份揀。我哋全部減半份,選擇多又豐富啲。韭菜豬肉餃(半份)$39大大隻,韭菜味好香。豬肉餡好多。豬肉卷(半份)$24豬肉包到好似春卷咁,餃子皮幾薄,豬肉餡條裝有口感。墨魚丸(半份)$39我鍾意食呢個墨魚丸,墨魚味好香,而且彈牙爽口。本地手切肥牛(半份)$184半分大概有十塊,肥牛鮮紅色,雪花蚊分明。日本香肩白豬肉片(半份)$69我覺得豬肉片比肥牛更勝一籌,肉質夠林,唔錯!自制水果紅茶$25/位呢個抵飲,$25就可以任飲!醬料$20/位

韭菜豬肉餃(半份)$39
大大隻,韭菜味好香。豬肉餡好多。

豬肉卷(半份)$24
豬肉包到好似春卷咁,餃子皮幾薄,豬肉餡條裝有口感。

墨魚丸(半份)$39
我鍾意食呢個墨魚丸,墨魚味好香,而且彈牙爽口。

本地手切肥牛(半份)$184
半分大概有十塊,肥牛鮮紅色,雪花蚊分明。

日本香肩白豬肉片(半份)$69
我覺得豬肉片比肥牛更勝一籌,肉質夠林,唔錯!

自制水果紅茶$25/位
呢個抵飲,$25就可以任飲!

醬料$20/位
2022-01-02 56 浏览
粉紅色裝潢為主,風格夢幻十分適合打卡。火鍋店主打養顏湯底及新鮮食材,其膠原蛋白養顏美容鍋是人氣之選,入口旁邊更設有室內兒童遊樂場,一家大小一起來試試!今次試左滋補養生香辣鍋(豬骨湯)併長生松茸野菌鍋,坦白講本身真係想試膠原蛋白養顏美容鍋,但因為湯底佢係逐個計,加埋一齊淨係湯底已經over $200,真係唔值!而且湯底裏面冇咩食材,感覺好唔化算。基本上所有食物質素都係合格,唔會感覺又唔新鮮,湯底都好好。辣:沒有麻的感覺,而且好香口。長生松茸野菌鍋:此適合素食者,加入各種珍貴的野生松茸菇、牛肝菌、蟲草花、新鮮蘑菇,本菇…..味道好好,感覺沒有味精,我哋每人都飲咗兩碗。座位好好有卡位,坐得舒舒服服。調味料可以自己出去攞,有好多種醬!服務員基本上都好好,點餐亦都可以用個平板自己錄好方便。

!而且湯底裏面冇咩食材,感覺好唔化算。

鍋底
鍋底
黑豚豬肉片
冰豆腐
萵筍
聖誕檔期就是 ─ 無論如何都覺得要找個日子去吃火鍋才有氣氛,之前早已被女友人推介這裡,剛好早幾日book到實在太好啦!很久沒在放工繁忙時間外出,交通工具超擠迫,到了家樂坊附近終於看到上餐廳的人龍......還好大概等10分鐘左右就等到了。整間餐廳都被粉紅泡泡包圍著,私心覺得最適合跟女友人來,下單全用ipad 簡單易用操作方便,鍋底都有超多選擇,我們選了最簡單的維他命C蕃茄肉米鍋。當中膠原蛋白養顏美容鍋超吸引,我還是留待下次跟女友人再來補充骨膠原好了~另外有多款特色雜錦拼盤,例如院子拼盤啦、餃子拼盤啦、牛魔王拼盤啦精選牛肉拼盤啦蔬菜綜合盤等等。我們兩人就點了美國安格斯牛小排、牛舌、西班牙黑豚香肩、嫩肩小羔羊肉、脆肉鯇魚骨腩等。牛小排同牛舌都好新鮮有肉味,脆肉鯇魚骨腩最出色,大大件夠厚肉。吃火鍋一定點我最喜愛的炸響鈴,這裏的炸響鈴也沒有令人失望,大大卷又新鮮!蔬菜來我們選了油麥菜和唐生菜,同樣新鮮爽口,菜式每碟都挺有質素。最驚喜是免費任取的前菜都好好味,非常滿意的一餐呢。店裡還有個小小的兒童樂園,下次帶小朋友來也很可以!另外default 也有數瓶湯底讓你自助加,非常貼心和方便,職員服務態

最驚喜是免費任取的前菜都好好味,非常滿意的一餐呢。

店裡還有個小小的兒童樂園,下次帶小朋友來也很可以!另外default 也有數瓶湯底讓你自助加,非常貼心和方便,職員服務態度也很好~
2021-12-25 72 浏览
由於要搵間可以坐到五個人既餐廳好難 咁岩上次係隔離食野間餐廳見到呢間火鍋店 我地就決定今餐飯局食呢間 由於早幾個卜左位 黎到就入到 目測都full booking 同埋內部裝潢都比想像中靚門口有個花砌成既熊仔 入面都係粉紅色既佈置岩晒一班女仔黎打卡 位置都好舒服唔迫👍🏻主要用iPad點餐 勁好有半份叫 可以試左好食先再叫 叫左兩個鍋 個人喜歡番茄鍋多啲 養生鍋無咩味 同店味好好 一早擺定啲湯水係側邊 無湯可以即刻加湯 醬汁配料都好多選擇叫左幾款肉同滑牛小排好好食 牛味香 我地叫完半份再叫左一份食豬香肩都好食 薄薄地再點汁食好正 火鍋必食響鈴大大條 過足癮但花鵰雞就一般 落左火鍋 無左酒味 另外只要加錢就可以任飲竹蓆茅根一餐都加左四五次 其實都抵返晒 整體cp高 又坐得舒服 😌
由於要搵間可以坐到五個人既餐廳好難

整體cp高 又坐得舒服 😌
2021-12-20
  • 美國安格斯牛小排
1K
估唔到火鍋店都可以咁靚咁少女風🥰🥰成間店以粉紅色為主,有好多裝飾🎀!環境乾淨舒適,啱哂同閨密黎打卡👯‍♀️📸🍲長生抗癌松茸野菌鍋 $128✨湯底超級濃郁,仲有獨特香味!同朋友都飲左兩碗~~用左松茸、蟲草花、本菇等熬製而成,感覺好健康👍🏻👍🏻🍖美國安格斯牛小排 (半份) $139✨牛小排大概淥8秒就食得啦!!肉質好嫩滑,牛味重,推介❤️❤️🐷日本香肩白豬肉片 (半份) $69✨豬肉片口感爽脆,有淡淡香味,幾抵食😋😋🦑蟹籽墨魚滑 $98✨望落細細碗但份量都唔少!!黑魚滑口感彈牙,仲食到有d墨魚粒粒,好驚喜😍😍🍘響鈴 (半份) $29✨呢度既響鈴好特別,外型同平時既唔同~~咬落金黃脆爽,索哂湯汁好正🤤🤤🍡芝士蝦丸 (半份) $49✨手打蝦丸有咬口,中間有流心芝士,唔錯❤️❤️餐廳設有自助醬料區,好多款唔同配料任揀~仲有提供埋前菜、生果等,十分豐富!!今餐食得好滿足🥰🥰
估唔到火鍋店都可以咁靚咁少女風🥰🥰

🍲長生抗癌松茸野菌鍋 $128✨
湯底超級濃郁,仲有獨特香味!同朋友都飲左兩碗~~
用左松茸、蟲草花、本菇等熬製而成,感覺好健康👍🏻👍🏻

🍖美國安格斯牛小排 (半份) $139✨
牛小排大概淥8秒就食得啦!!
肉質好嫩滑,牛味重,推介❤️❤️

🐷日本香肩白豬肉片 (半份) $69✨
豬肉片口感爽脆,有淡淡香味,幾抵食😋😋

🦑蟹籽墨魚滑 $98✨
望落細細碗但份量都唔少!!
黑魚滑口感彈牙,仲食到有d墨魚粒粒,好驚喜😍😍

🍘響鈴 (半份) $29✨
呢度既響鈴好特別,外型同平時既唔同~~
咬落金黃脆爽,索哂湯汁好正🤤🤤

🍡芝士蝦丸 (半份) $49✨
手打蝦丸有咬口,中間有流心芝士,唔錯❤️❤️

今餐食得好滿足🥰🥰
2021-12-23 1445 浏览
#港式eatcovery #旺角eatcovery💡粉紅色過江龍火鍋店哩個天氣最啱就係同朋友一齊打邊爐,呢間新加坡過江龍夢幻打卡粉紅火鍋店一直都人氣爆棚,粉紅公主風裝修打卡一流,座位寬敝舒服。湯底同食物種類都有好多。🍽帝皇龍蝦鍋 x 膠原蛋白養顏美容鍋叫左個雙鍋,兩個都係推介。龍蝦湯底濃郁惹味,飲落鮮甜。裡面仲有幾件龍蝦肉連殻斬件,肉質彈牙。另外龍蝦肉附送兩碗龍蝦湯泡飯,米飯吸滿湯汁後充滿龍蝦味很有飽足感。膠原蛋白養顏美容鍋以瑤柱雞肉及豬骨等熬製,入口幼滑香濃。而入面配料都好豐富,有豆腐、紅棗、杞子及茶樹菇,養顏美白,岩曬女士補充膠原。🍽美國牛板健及安格斯牛小排牛板健薄切,雪花紋路清晰,牛肉的肥脂均勻,牛味較重😋安格斯牛小排🥩色澤嫩紅,油脂分佈細緻平均,肉質嫰滑,一啲都唔鞋亦唔會韌。🍽韮菜豬肉餃 餃子皮很薄饀料很足,每一啖都係韮菜同豬肉,而且都很大粒,食得滿足!🍽蔬菜綜合拼盤 賣相好似花藝般精緻的蔬菜盆,款式份量好足料,有山菜、西洋菜、油麥菜、冬瓜、蓮藕等等。蔬菜好新鮮翠綠,好爽口,⁡岩曬健康人士。🍽竹蔗茅根竹蔗茅根加$25可以任飲,超級抵玩,飲落好清甜,岩曬打邊爐飲。🍽自助醬料吧 /
#港式eatcovery #旺角eatcovery

💡粉紅色過江龍火鍋

🍽帝皇龍蝦鍋 x 膠原蛋白養顏美容鍋

🍽美國牛板健及安格斯牛小排
牛板健薄切,雪花紋路清晰,牛肉的肥脂均勻,牛味較重😋

🍽韮菜豬肉餃

🍽蔬菜綜合拼盤

🍽竹蔗茅根

🍽自助醬料吧 / 小食吧
醬料費每人$20,醬汁超過20種選擇,選擇多亦算乾淨企理,方便人客自行混醬🥣,自取區仲有新鮮水果任食🍊同最特別係有唔同冷盤小食,頗為體貼。

ps/ 上OpenRice訂座可享有單點餐牌最低七折😱餐廳位置方便同地方大, 以粉紅色做主色,設有多個打卡位,而且仲設有寶寶樂園俾小朋友玩👩‍👩‍👧‍👦

#旺角食咩好 #旺角美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #旺角#相機食先 # #chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblogger #foodlover #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #粉紅火鍋
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
2021-12-21 60 浏览
旺角美滋鍋係我最愛嘅其中一間火鍋店因為佢有兒童遊戲室我可以放低個女慢慢食🤣火鍋爐有抽風功能,吸走油煙,環境寛敞又靚又舒服佢哋嘅湯底款款都好養生今次就試左長生抗癌松茸野菌湯清涼解熱雪耳先椰子鍋🥥兩款都係比較清淡適合一家大細👨‍👩‍👧火鍋配料可以叫半份/全份,咁就可以試多幾樣野必點菜式;打邊爐嘅靈魂「午餐肉」仲要係炸過㗎自家嘅「蝦餃」係長條型嘅入邊嘅蝦膠好彈牙手工丸子墨魚丸另外我最愛佢哋嘅醬料區有好多款醬料俾你揀亦有前菜可以任食
旺角美滋鍋
係我最愛嘅其中一間火鍋
因為佢有兒童遊戲室
我可以放低個女慢慢食🤣
火鍋爐有抽風功能,吸走油煙,環境寛敞又靚又舒服

佢哋嘅湯底款款都好養生
今次就試左
長生抗癌松茸野菌湯
清涼解熱雪耳先椰子鍋🥥
兩款都係比較清淡
適合一家大細👨‍👩‍👧

火鍋配料可以叫半份/全份,咁就可以試多幾樣野必點菜式;
打邊爐嘅靈魂「午餐肉」仲要係炸過㗎
自家嘅「蝦餃」係長條型嘅
入邊嘅蝦膠好彈牙
手工丸子墨魚丸

另外我最愛佢哋嘅醬料區
有好多款醬料俾你揀
亦有前菜可以任食
2021-12-20 75 浏览
呢間美滋鍋主攻女性市場,所以環境好公主風❤️打卡一流~好啱一班女仔一齊食!🤣👍🏻仲有個兒童遊樂場比小朋友玩,夠曬貼心整體評分:7/10味道:7/10服務:6.2/10環境:7/10人均消費:$100-200地址:美滋鍋 (家樂坊) (旺角)旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖自定製水果茶($ 25 /位任飲):幾香同消滯前菜:有拍青瓜,麻辣木耳,涼拌雜菌同埋麻辣豬肚,全部涼菜都整得好好食!特別係麻辣豬肚!其他仲有生果同醬汁湯底:我揀左藥膳雞湯,藥材味都濃同香,入面都有唔少雞件食物方面:美國牛板腱(半份)($ 78):牛板腱肉質鮮嫩,滾熟後完全唔會韌!手打牛丸:好好味😍鳳城蝦餃:好大隻亦都好多蝦係入面~

整體評分:7/10
味道:7/10
服務:6.2/10
環境:7/10
人均消費:$100-200
地址:美滋鍋 (家樂坊) (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

自定製水果茶($ 25 /位任飲):幾香同消滯

湯底:我揀左藥膳雞湯,藥材味都濃同香,入面都有唔少雞件

食物方面:

手打牛丸:好好味😍

鳳城蝦餃:好大隻亦都好多蝦係入面~