趁最近冇咁熱,放工後就約咗朋友去打邊爐,朋友帶咗我嚟呢間火鍋店試試~估唔到餐廳環境以粉紅色為主好有少女心,見好多人都嚟呢度做生日,影相打卡都好靚💓 我地叫咗鴛鴦鍋底,分別係維他命C番茄玉米鍋同清凉解熱雪耳鮮椰鍋,除此之外其實仲有好多鍋底選擇,例如係麻辣湯、酸菜魚湯、野菌湯等等。店員推薦未落配料之前可以飲碗湯先,果然飲落就知非常真材實料,飲落好鮮甜夠味。火鍋配料方面我地就叫咗以下呢幾款。-美國安格斯牛小排(半份)雖然叫咗半份但份量比我想像中多,2個人share都夠食。牛小排肉質鮮美,牛肉味十足,一上桌就覺得好新鮮🥩-蝦卷(半份)蝦餃就食得多,蝦卷就真係第一次食🦐 蝦卷食落好彈牙,蝦肉好新鮮,外皮都好薄身。-牛肉丸(半份)牛肉丸好飽滿幾大粒,食落彈牙牛肉味濃郁,值得一試。-小竹荀(半份)竹荀唔係度度都有得叫,所以就當然要叫嚟食啦。估唔到份量超級多,食落冇乜渣,個人覺得配清新嘅鮮椰鍋一流呀~-飲品方面我地叫咗原個椰青同埋自制水果紅茶,水果茶係任飲嘅而家係無糖架,啱晒注重養生嘅美女們呀😗
美國安格斯牛小排(半份)
蝦卷(半份)
牛肉丸(半份)
牛肉丸好飽滿幾大粒,食落彈牙牛肉味濃郁,值得一試。
小竹荀(半份)
2022-09-03 53 浏览
-美滋鍋🍽-旺角就不嬲係美食天堂要食乜都有😉今次要試下呢間好粉紅裝修既火鍋店🍲😍-鴛鴦鍋湯底有1/2/4款揀🍲打邊爐點都要叫鴛鴦鍋既食下唔同味嘛🤣今次揀左滋補養生香辣鍋🌶同清涼解熱雪耳鮮椰子鍋🥥😍我覺得呢2個湯底都係必試因為打邊爐點都要食辣刺激下😌另一邊通常都揀反清少少呢個椰子湯不得了係勁鮮甜就算加左幾次湯個鮮甜味仲係度搞到小編飲到一肚湯🤣-醬料區 $20/位醬料區有小提示教大家點調一個好味既醬但小編一向憑感覺😂記得要落菌皇醬係超好味!另外仲有前菜涼拌木耳同青瓜仲有水果任食😉-火鍋配料1️⃣美國牛板腱牛板腱淥8秒就食得無論辣湯同椰子湯都咁正雖然唔係入口即溶但一d都唔韌冇渣👍2️⃣西班牙黑豚肩肉豚肉肥瘦均勻因為係肩肉位口感同牛肉差唔多就算淥耐左都唔會變柴皮🤣3️⃣黑牛毛肚呢個就有少少失望因為個質感比較韌似係另一個千層毛肚會正d😂仲要一淥縮到搵唔到🤣4️⃣炸午餐肉呢個必點!炸左既午餐肉打邊爐係絕配!食辣湯一流😋5️⃣干貝墨魚滑通常打邊爐小編都鐘意叫滑多過丸因為好似d料多d😂佢勁多墨魚粒打成仲要面頭鋪勁多瑤柱😍6️⃣炸響玲響玲辣湯同椰子都一樣咁索味同湯超正😋7️⃣蝦卷呢個都係必點!個蝦卷入面勁Juicy同要蝦肉勁札實😋
美滋鍋🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_旺角
#foodieluveat_火鍋
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #火鍋 #旺角火鍋 #打邊爐 #養生火鍋 #麻辣火鍋 #養生鍋
2022-08-28 75 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢間嚟自新加坡嘅火鍋店位係旺角家樂坊🇸🇬以粉紅色為主調 設計好girly👧🏻 岩曬鍾意打邊爐又鍾意打卡既你📸❶滋補養生香辣鍋(單鍋)$138香辣鍋有3個辣度 分別係大辣、中辣同小辣🌶️而我哋就揀左小辣🍽️湯底香料熬制而成🥘上枱時香味撲鼻 飲落辣中帶麻 香辣順口👄❷丸子盛合盤 $98個人超like呢個盛合盤❤️一共有8粒 4款口咪既新鮮丸子❤️‍🔥當中包括:蝦丸、墨魚丸、牛肉丸、豬肉丸🫶🏻四款入面最愛就係墨魚丸 真才實料 彈牙厚實又鮮甜⚪❸田野鄉村嫰豬肉(半份)$44豬肉片嘅脂肪比例啱啱好🐖肉質細膩 豬道濃郁🐽❹牛舌(半份)$49牛舌份量唔少 半份已經有8塊🐄食落爽口嫩滑 帶有濃濃牛味🐮❺魚皮餃(半份)$29魚皮餃嘅外皮煙韌 🦈食起上嚟散發出陣陣嘅魚蝦鮮味🦦❻日本蟹棒(半份)$29日本蟹棒嘅口感同味道與真蟹肉有啲相似🦀落水淥一淥 20秒就食得🤩
❼萵荀片(半份)$19萵筍甘甜清爽 半份已經有十多塊💚
❽油麥菜(半份)$19油麥菜食落好爽嫩 再加上香辣鍋簡直係超吸辣🥹❾黃金魚皮 $58黃金魚皮=魚皮+咸蛋黃🐣大大份 即叫即炸 上枱嘅時候熱辣辣 香噴噴 超惹味😋真係食到停唔到口👄❶⓪
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

上枱時香味撲鼻 飲落辣中帶麻 香辣順口👄

❷丸子盛合盤 $98
個人超like呢個盛合盤❤️
一共有8粒 4款口咪既新鮮丸子❤️‍🔥
當中包括:蝦丸、墨魚丸、牛肉丸、豬肉丸🫶🏻
四款入面最愛就係墨魚丸 真才實料 彈牙厚實又鮮甜⚪

❶❷醬料 $20/每位
醬料有好多種 仲有唔同指示教我味調啲特別啲嘅醬汁🍲
另外仲有幾走涼拌小菜同水果係可以任食既📣

2022-08-26 892 浏览
係新加坡大熱咗幾年既美滋鍋,3年前已經進駐香港🇭🇰不過小妹而家先去打卡🤣順帶一提,美滋鍋之所以叫美滋鍋係想帶出打邊爐都可以到健康,所以用以招牌養生美顏湯底🍲新鮮食材🥬🦐🐟crossover 四川麻辣香料🌶& 台灣藥膳湯&日本Shabu-shabu 文化🇯🇵可謂此邊爐集數種飲食文化於一身😌.一入到去,見到巨型少女粉紅色bearbear🧸係門口歡迎你~室内裝潢以粉紅色為主💗還記得櫻花正開🌸影相打卡一流!📸.今次湯底揀咗鴛鴦鍋:養生藥膳醉雞🐥+雪耳鮮椰子🥥打邊爐來講,湯底不容忽視,飲咗一啖藥膳醉雞湯底,湯底材料有當歸、紅棗、杞子、黨參等藥材🌿好濃郁,飲完一碗🥣覺得溫暖一下子傳遞到全身!雪耳先椰子湯底清甜可口😍.醬料方面都好多選擇,仲有前菜添,涼拌青瓜、木耳、蘿蔔三款,仲有四款生果:橙🍊火龍果、西瓜🍉哈密瓜🍈全部都係任食🥳.叫咗一個黃金脆魚皮,上枱嘅時候熱辣辣,仲有少少辣🌶好惹味😝.打邊爐items 試咗西班牙黑豚香肩🥩珍寶鮮蝦水餃🥟軟骨爽肉丸🐷芝士蝦丸🦐黑毛肚、娃娃菜+唐生菜🥬,全部都叫咗半份,打開就可以士多店唔同嘅款式😌呢度嘅食物質素好高,回頭率超高,喺唔同嘅app Book位仲有disc

叫咗一個黃金脆魚皮,上枱嘅時候熱辣辣,仲有少少辣🌶好惹味😝
打邊爐items 試咗西班牙黑豚香肩🥩珍寶鮮蝦水餃🥟軟骨爽肉丸🐷芝士蝦丸🦐黑毛肚、娃娃菜+唐生菜🥬,全部都叫咗半份,打開就可以士多店唔同嘅款式😌呢度嘅食物質素好高,回頭率超高,喺唔同嘅app Book位仲有discount🤩抵食!
2022-08-25
2022-08-19 852 浏览
香港人真係好鍾意打邊爐,所以火鍋店開到成行成市,想突圍而出,一定要有主題同特色先得😎朋友推介呢間位於旺角家樂坊嘅新派火鍋店,裝修有特色😍,一到門口就俾隻粉紅大熊仔吸引咗🤩🤩 成間店鋪充滿粉紅色,好夢幻😍😍🌟四季鍋(四款湯底)🌶滋補養生香辣鍋$48 🍅維他命C蕃茄粟米鍋$38🐓養生藥膳醉雞鍋$58🥥清涼解熱雪耳鮮椰鍋$58貪心嘅我款款湯底都想食,所以叫咗四季鍋,一次過滿足晒4個願望🤩 香辣鍋夠麻辣,蕃茄粟米鍋好重蕃茄味,醉雞鍋雞肉吸收晒藥膳味,食落好開胃,雪耳鮮椰鍋味道偏甜,雪耳好滑溜,充滿椰香🫶🏻🌟田野鄉村嫩豬肉(半份)$44肉質結實彈牙,食得出係有運動嘅豬😆😆 肉味濃,點埋我自創醬汁一流😆🌟脆肉鯇魚片(半份)$34真係爽口彈牙仲一啲都唔腥,好鮮甜,值得推介🫶🏻🌟丸仔盛合盤$98建議呢款綜合版丸子,唔使諗咁多,全部店鋪自家製手作,好新鮮彈牙👍🌟黃金魚皮$58打邊爐必食,好大份,鹹蛋黃味好香,魚皮好似薯片咁脆🤩🌟台灣新鮮鴨血(半份)$29朋友好鍾意食鴨血,話好高質🌟炸響鈴(半份)$29自家製好大條,淥下好索汁,有驚喜🤩🌟竹蔗茅根(無限量添加)$25🌟自製水果紅茶$25竹蔗茅根打邊爐最佳配

🌟四季鍋(四款湯底)
🌶滋補養生香辣鍋$48
🍅維他命C蕃茄粟米鍋$38
🐓養生藥膳醉雞鍋$58
🥥清涼解熱雪耳鮮椰鍋$58

🌟田野鄉村嫩豬肉(半份)$44

🌟脆肉鯇魚片(半份)$34
真係爽口彈牙仲一啲都唔腥,好鮮甜,值得推介🫶🏻

🌟丸仔盛合盤$98

🌟黃金魚皮$58
打邊爐必食,好大份,鹹蛋黃味好香,魚皮好似薯片咁脆🤩

🌟台灣新鮮鴨血(半份)$29
朋友好鍾意食鴨血,話好高質

🌟炸響鈴(半份)$29
自家製好大條,淥下好索汁,有驚喜🤩

🌟竹蔗茅根(無限量添加)$25
🌟自製水果紅茶$25
竹蔗茅根打邊爐最佳配搭,朋友飲咗勁多杯😎
水果紅茶好解膩,唔錯🫶🏻

2022-08-13
  • 炸響鈴
  • 黃金魚皮
2022-08-17 738 浏览
平日兩口子比較少去餐廳食火鍋,因為實在太難點野食,食完幾款已經無晒作戰能力。不過,近來發掘到呢間位於旺角嘅美滋鍋,賣點係健康養生,火鍋食材分量可選半份。啱晒我地呢啲想食得健康少少,但又想打邊爐嘅朋友。湯底選擇都唔少,我地揀咗雙併:清涼解熱雪耳鮮椰子鍋($98)同長生抗癌松茸野菌鍋($78)。兩款都好足料,勁多椰子肉、雪耳、杞子配料,好清甜,感覺無咁熱氣。出面有個醬料自助區,勁多選擇,亦有小食同水果。 因為大部分食材都可以選半份,兩個人都叫咗唔少種類:- 美國牛板腱(半份) $74- 嫩肩小羔羊肉(半份) $49- 竹簽蝦(半份)$69- 墨魚丸(半份)$39- 台灣新鮮鴨血(半份)$29- 珍寶鮮蝦水餃(半份)$44- 炸響鈴(半份) $29- 唐生菜 (半份) $14另外要推介下佢嘅自制水果紅茶 ($25) ,無糖,充滿水果香甜味,熱飲,夠晒健康。另外亦有竹蔗茅根選擇($25),又係無限任飲,啱晒打邊爐飲。餐廳環境好少女風,有隻粉紅色嘅bear bear響近門口位置,打卡一流。另外,仲有個兒童小天地,啱晒比小朋友放電。各種食材質素都好好,鍾意打邊爐,又想養生滋補嘅朋友真係要試下,食完

因為大部分食材都可以選半份,兩個人都叫咗唔少種類:
- 美國牛板腱(半份) $74
- 嫩肩小羔羊肉(半份) $49
- 竹簽蝦(半份)$69
- 墨魚丸(半份)$39
- 台灣新鮮鴨血(半份)$29
- 珍寶鮮蝦水餃(半份)$44
- 炸響鈴(半份) $29
- 唐生菜 (半份) $14

各種食材質素都好好,鍾意打邊爐,又想養生滋補嘅朋友真係要試下,食完無罪惡感,值得推介。
  • 墨魚丸
  • 竹蔗茅根
  • 嫩肩小羔羊肉
2022-08-16 112 浏览
美滋鍋 - 選擇勁多高質火鍋 🔸滋補養生香辣鍋 $88香辣之中有淡淡藥材香味,小辣岩岩好!🔸清凉解熱雪耳鮮椰鍋 $98啲湯好鮮甜!感覺唔使咁熱氣~🔸美國安格斯牛小排(半份) $139🔸美國牛板健(半份)$74🔸安格斯風門柳(半份)$114牛肉整體都高質!其中最推介封門柳,牛味最重偏瘦但唔會靭!🔸西班牙黑豚香肩(半份)$64豬我哋揀咗比較少肥肉嘅肩肉,偏厚切,唔錯!🔸魚皮餃(半份)$29魚皮餃皮薄多餡,非常彈牙,推介!🔸芝士墨魚丸(半份)$49🔸魚子蝦滑(全)$98墨魚太同蝦滑都好有鮮味,一定要試!有個手打鮮滑set$108有3款滑比較抵食,但因為我哋唔食豬肉滑所以冇叫~🔸千層毛肚(半份)$34爽脆!冇諗過半份都超級多!🔸脆炸午餐肉(半份)$29新鮮即炸,可以即食,亦都可以打邊爐食!🔸白鱔片(全)$74🔸粉絲(半份)$14🔸凍豆腐(半份)$19原來逢星期一仲有送嘢飲同埋蔬菜籃(girls only),超級驚喜!
美滋鍋 - 選擇勁多高質火鍋

🔸滋補養生香辣鍋 $88
香辣之中有淡淡藥材香味,小辣岩岩好!
🔸清凉解熱雪耳鮮椰鍋 $98
啲湯好鮮甜!感覺唔使咁熱氣~

🔸美國安格斯牛小排(半份) $139
🔸美國牛板健(半份)$74
🔸安格斯風門柳(半份)$114
牛肉整體都高質!其中最推介封門柳,牛味最重偏瘦但唔會靭!

🔸西班牙黑豚香肩(半份)$64
豬我哋揀咗比較少肥肉嘅肩肉,偏厚切,唔錯!

🔸魚皮餃(半份)$29
魚皮餃皮薄多餡,非常彈牙,推介!

🔸芝士墨魚丸(半份)$49
🔸魚子蝦滑(全)$98
墨魚太同蝦滑都好有鮮味,一定要試!

🔸千層毛肚(半份)$34
爽脆!冇諗過半份都超級多!

🔸脆炸午餐肉(半份)$29
新鮮即炸,可以即食,亦都可以打邊爐食!

🔸白鱔片(全)$74
🔸粉絲(半份)$14
🔸凍豆腐(半份)$19

2022-08-12 138 浏览
今日嚟到新加坡出名嘅火鍋店 裝潢都新同光猛 座位都好舒服乾淨 先要讚一讚佢嘅食物大部份都有半份同全份選擇 😌可以根據自己嘅食量去叫 非常貼心🥰清涼解熱雪耳椰子鍋 $168個椰子湯好清甜啊🥰🥰 一滾就忍唔住飲咗幾啖先開始碌野食 湯料有好多椰子肉🥥 雪耳嘅份量都好多 口感同味道個樣都好夾👍🏻👍🏻醬料方面每人為$20 有好多醬料選擇 😛包括沙嗲醬、辣油、蒜油等 佢仲有前菜任食 例如涼拌雲耳、青瓜 仲有生果任食🤩例如西瓜、火龍果同橙🍊真係非常之抵!凍豆腐$19 腐竹條$19凍豆腐一舊好大舊 食落好索湯 而且口感都好滑 腐竹條都係食落去好滑 好有味😋蔬菜方面叫咗皇帝菜$19娃娃菜$14同埋白蘿蔔$14 我哋叫嘅全部都係半份 兩個人食其實都已經好足夠 😉價錢方面真係一啲都唔貴 啲蔬菜食落都好新鮮👍🏼新鮮鴨血$29以往食啲低質嘅鴨血都覺得同食豬紅冇乜分別🥺 呢次就食到鴨血嗰種Q彈既口感 加少少醬料就好滋味啦🤏芝士蝦丸$49蝦丸質地都幾彈牙😆 加埋芝士喺中間估唔到有幾夾喎☺️ 如果大粒啲啲就過癮啲啦嫩肩小羔羊肉49依個份量又幾抵食喎 羊肉都冇乜騷味😏 加少少醬油就已經好夠味🤗🤗炸魚皮$24依樣好快就嚟到

清涼解熱雪耳椰子鍋 $168

凍豆腐$19 腐竹條$19

新鮮鴨血$29

芝士蝦丸$49

嫩肩小羔羊肉49

炸魚皮$24
依樣好快就嚟到🤗 完全係止餓救星 又香又脆🥰

日本香肩白豬肉片$69
食豬肉片通常都比較穩陣🤔 依一樣都唔例外 唔會太肥 而且都有少少肉香味😆 啱晒想食啲肉又唔鍾意油膩嘅朋友👍🏻

值得一讚嘅係嘢飲$25每位 🤩係無限添飲 😍😍有紫背天葵、竹蔗茅根同埋自家製水果茶揀 我最推介竹蔗茅根 店員幫手添飲嘅時候見到水壺有充足嘅食材 😙睇落去都見到好足料 而且亦都唔會太甜😇
有次同事收咗工突然話想打邊爐 最近成日都食任食邊爐 就想搵間唔係任食既同埋啲湯底好味啲既試下(´ސު`) 因為都幾肚餓 所以叫咗好多配菜 呢到有樣野幾好就好多配菜都有得叫半份 兩個人黎食可以叫好多個半份試多幾款 ✿ 四季鍋膠原蛋白養顏美容鍋 + 滋補養生香辣鍋 + 維他命C蕃茄玉米鍋 + 長生抗癌松茸野菌鍋 $𝟐𝟏𝟐 (𝟔𝟖+𝟒𝟖+𝟒𝟖+𝟒𝟖)同朋友發現咗叫鴛鴦鍋同四格鍋原來都差唔多價錢就揀咗𝟒個唔同既湯底黎試下~我地就最鐘意美容鍋 飲落係幾鮮甜既豬骨湯底 香辣鍋就有淡淡既藥材香味蕃茄湯底既味好似罐頭蕃茄既味𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚野菌鍋我就冇試到 朋友話個味有啲奇怪✿ 美國安格斯牛小排(半份) $𝟏𝟑𝟗 ✿ 軟骨爽肉丸 (半份) $𝟐𝟗✿ 芝士蝦丸(半份)$𝟒𝟗✿ 嫩肩小羔羊肉(半份) $𝟒𝟗✿ 黑毛肚(半份) $𝟑𝟗✿ 牛舌(半份) $𝟐𝟗✿ 炸魚皮(半份) $𝟐𝟒✿ 萵筍片(半份) $𝟏𝟗✿ 蓮藕片(半份) $𝟏𝟔✿ 炸響鈴(半份) $𝟐𝟗✿ 金菇 (半份) $𝟏𝟔✿ 紅薯寬粉(半份) $𝟏𝟔✿ 竹蔗茅根 (任添) $𝟐𝟓大多數既配菜我地都係揀平時打邊爐食開嗰啲 成餐我覺得最好味既係芝士蝦丸同黑

因為都幾肚餓 所以叫咗好多配菜
呢到有樣野幾好就好多配菜都有得叫半份
兩個人黎食可以叫好多個半份試多幾款

✿ 四季鍋
同朋友發現咗叫鴛鴦鍋同四格鍋原來都差唔多價錢
就揀咗𝟒個唔同既湯底黎試下~
我地就最鐘意美容鍋 飲落係幾鮮甜既豬骨湯底

✿ 竹蔗茅根 (任添) $𝟐𝟓

大多數既配菜我地都係揀平時打邊爐食開嗰啲
成餐我覺得最好味既係芝士蝦丸同黑毛肚
蝦丸食落好爽彈 裏面仲有芝士流心
而毛肚就好爽脆 放落麻辣鍋好惹味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
兩個人叫叫下最後埋單𝟖折咗$𝟗𝟎𝟎幾蚊
不過真係食得好飽既 性價比就一般般啦~

*゚⌖˚˖* 評分𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 ˖*⌖˚◌ *゚
👅美味值:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡♡
💸性價比:♥♥♥♥︎♥︎♡♡♡♡♡
🤟🏻回頭率:♥♥♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡♡
2022-08-07 949 浏览
位於旺角家樂坊嘅粉紅色美顏養生火鍋店 @paradisegrouphk 😍😍😍係店門口已經感受到將會比粉紅色包圍住,有大大隻玫瑰花熊仔🐻‍❄️邀接客人咁店內裝修全部以粉紅色為主,少女心爆棚😂😂😂我揀了四季鍋,一次試唒4️⃣個湯底$242🧡膠原蛋白養顏美容鍋👍🏻👍🏻👍🏻🧡滋補養生香辣鍋🧡養生藥膳醉雞鍋🧡清涼解熱雪耳鮮椰鍋👍🏻👍🏻👍🏻鍾意清清地嘅朋友可以試呢款,聞到超香椰子🥥味,鍋內有勁多雪耳,清甜店員建議我哋先飲美容鍋嘅湯再打邊爐,我真係一試難忘😍😍😍味道超濃郁,果然熬煮咗好長時間,有勁多瑤柱、豆腐、紅棗,真係每一啖都係精華,無誇張,我飲了2碗🤭🤭🤭之後再落牛肉打邊爐,都吸收到湯嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻我全部食物都點了半份,咁就可以試多啲款式。自助區有火鍋配料醬料,水果🍉🍊和前菜(手拍青瓜、涼拌木耳等)每位$20🧡美國安格斯牛小排 $139 👍🏻👍🏻牛小排色澤紅潤,油脂均勻,無論放入邊個湯底,都仲食到牛的原味有口感🧡自家製魚豆腐 $39👍🏻👍🏻一條魚嘅形狀幾特別,口感似魚肉軟滑,就算放耐咗都唔會散唒🧡西班牙黑豚香肩 $64🧡嫩肩小羔羊肉 $49呢款比我平時食嘅羊肉更濃羊羶味🧡墨魚丸 $34🧡蝦卷 $
店內裝修全部以粉紅色為主,少女心爆棚😂😂😂

我揀了四季鍋,一次試唒4️⃣個湯底$242
🧡膠原蛋白養顏美容鍋👍🏻👍🏻👍🏻
🧡滋補養生香辣鍋
🧡養生藥膳醉雞鍋
🧡清涼解熱雪耳鮮椰鍋👍🏻👍🏻👍🏻

🧡美國安格斯牛小排 $139 👍🏻👍🏻
🧡自家製魚豆腐 $39👍🏻👍🏻

一條魚嘅形狀幾特別,口感似魚肉軟滑,就算放耐咗都唔會散唒
🧡西班牙黑豚香肩 $64
🧡嫩肩小羔羊肉 $49
呢款比我平時食嘅羊肉更濃羊羶味

🧡墨魚丸 $34
🧡蝦卷 $39

總括來講所有食物都好新鮮
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 美國安格斯牛小排(半份)
2022-08-06 175 浏览
約了閒日晚上一聚,因為朋友即將遠行。openrice 訂座火鍋配料65折優惠,入座時員工有提示因使用優惠,所以用餐時間為90分鐘,值得一讚的是當天因閒日未至於滿場,所以員工也没特意要我們準時離座。所有員工也非常友善,臨走還送了我們一小勺柚子沙冰。醬料區很多選擇,而且又有前菜,生果可自取。湯底可選一味,兩味或四味配對。大部份火鍋配料也可選半份,非常適合我們眼闊肚窄又想試不同種類,款式的人。肉類非常新鮮,推介響鈴,很大條又脆。不過秋葵略老,烚了很久也很硬身
醬料區很多選擇,而且又有前菜,生果可自取。
2022-08-03
2022-08-03 713 浏览
美滋鍋由門口隻熊Bear Bear到入面裝飾都係粉紅色,餐廳裝修企理,燈光光猛,座位舒適寬敞,裝修以粉紅色為主調,感覺舒適,食嘢心情都開心啲😊😋 一坐低湯底揀咗養生香辣鍋,要刺激下味蕾😂呢度用iPad落單,可以揀半份食多幾款,自助醬料區提供四款前菜、水果及醬料。打完邊爐之後仲有生果可以消化下 前菜:有拍青瓜,麻辣木耳,涼拌雜菌同埋麻辣豬肚,特別係木耳、麻辣豬肚整得好好食。 ❤️滋補養生香辣鍋-辣度可選大、中、小辣,湯底內有不同香料和辣椒,好香麻味但不算好辣。 ❣️特色肉拼盤~拼盤內有5款牛肉: 安格斯牛小排、安格斯風門柳、西班牙豬肩、鄉村嫩豬肉、澳洲羊肉卷。❣️凍豆腐❣️珍寶鮮蝦水餃❣️千層毛肚
❣️紅薯粉
❣️丸子盛盒盤(蝦丸、牛肉丸、墨魚丸、軟骨爽肉丸)❣️鴨血❣️鵪鶉蛋❣️花膠❣️花雕甘榜雞 ❤️竹蔗茅根~比$25已可以無限refill$25,抵過飲鬼佬涼茶😂 呢度坐得舒服,食物用料講究,特色肉拼盤、花膠、鴨血真係大大件、丸、餃子材料新鮮,野食上得快,服務態度有禮,如果同小朋友黎佢哋都會好開心,因為有個迷你兒童樂園比佢哋食完野走下吾會扭計😊 美滋鍋地址 : 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖Tel

一坐低湯底揀咗養生香辣鍋,要刺激下味蕾😂

❣️凍豆腐
❣️珍寶鮮蝦水餃
❣️千層毛肚
❣️紅薯粉
❣️丸子盛盒盤(蝦丸、牛肉丸、墨魚丸、軟骨爽肉丸)
❣️鴨血

• 西班牙黑豚五花肉
  • 西班牙黑豚香肩
  • 花膠
  • 鴨血
booking 寫10分鐘內唔到就好取消discount,我到嘅時候早左3分鐘,睇住錶嘅,佢靜靜雞同我取消左個discount,啱啱先發現。食物味道一般。偏貴,其實有少少唔知食左咩。。
食物味道一般。偏貴,其實有少少唔知食左咩。。
2022-07-28
2022-07-31 119 浏览
對火鍋控黎講,火鍋無分四季,炎炎夏日都無損「十下十下」既渴求🤤。呢間火鍋店地理位置方便,鄰近油麻地地鐵站,步行大約5-10分鐘。一上到去就俾門口粉紅bear bear 吸引住,裝修以粉紅色為主調,少女味濃❤️,座上客人亦以女性為主。另外更設有小朋友專區,方便媽媽們陪伴閨蜜之餘亦不忘親子時間,較其他火鍋店與別不同。至於食物方面,湯底除左可選平時常見嘅單鍋或鴛鴦鍋,更有四季鍋可選擇!照顧到專一或多心既食家😆口味方面以美顏養生為主。今次同朋友選擇左椰子鍋及新推出既酸菜魚鍋。椰子鍋清甜可口,有驚喜,好味到唔覺意飲左兩碗湯😀至於酸菜魚鍋夠惹味,辣度同酸味好balance。每逢星期一晚市,火鍋店都有ladies night,坐底冇耐就送上一杯雞尾酒特飲及蔬菜拼盤,雖然是免費,但都是用心擺設過先上枱,絕對可以打咭 📸 食物種類方面,豬牛羊雞唔少得,海鮮,丸類,餃類等等小食樣樣都齊全。拼盤有5款唔同部位嘅牛肉,牛肉色澤紅潤,牛味濃厚,入口即溶。脆肉鯇片,爽脆彈牙新鮮。另外我地重叫左罕有嘅鮮魚泡,鵝腸,千層毛肚,所有食材都係新鮮可口。椒鹽鴨舌,即叫即炸,勁邪惡又惹味😝自選醬料方面,除左基本醬油外,仲有多款

椒鹽鴨舌,即叫即炸,勁邪惡又惹味😝

自選醬料方面,除左基本醬油外,仲有多款辣醬選擇,啱晒食辣嘅我😬而牆上亦貼有教學教你整特色既醬料☺️

另外重有4款開胃前菜(涼拌木耳/拍青瓜,蘿蔔等)及4款新鮮生果都係任食嘅😍

呢度食物質素高,座位舒適,回頭率超高,而且大部分食物份量可選擇半份或全份,啱晒每想都想試嘅我😁

而家經OpenRice 預訂晚上9點半入座仲會有六折🤩優惠期去到7月尾🏮
2022-07-29 114 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑朋友帶咗我過嚟呢間火鍋店打邊爐🍲見到餐廳嘅裝修格局以粉紅色為主,充滿少女心💕啱晒我哋兩個男人😂呢間嘢嘅食材相當高質,特別海鮮洗得好乾淨,鍾意食海鮮嘅朋友一定要來試吓🦐✅養生藥膳醉雞鍋養生又好飲嘅湯底,湯入邊有好多藥材例如淮山杞子,飲落去個味深層次得來又唔會有好濃嘅藥材味🌿而且啲雞好嫩滑又唔老,酒味亦唔會太重,我哋飲咗好多碗先正式打邊爐🤤✅墨魚丸入面加入咗好多墨魚肉,入口彈牙嫩滑,口感QQ,非常高質👍🏻✅本地手切肥牛紋理分明,肥瘦相間🐮牛肉粉嫩得嚟肉質香甜,牛味濃郁✅牛舌淥一陣就食得,口感煙韌有嚼勁✅炸響鈴火鍋必備,長條嘅響鈴外面炸得金黃香脆,輕輕燙3秒就可以享受到外脆內軟嘅口感😋✅西班牙黑豚香肩薄薄一片,係湯底裏輕輕淥20秒就今得🐷脂肪唔多,唔會過於肥膩✅脆肉鯇魚片每片都有份量,肉質爽口🐟魚皮膠質重,夠新鮮✅竹蔗茅根(無限量添加)呢度嘅竹蔗茅根解渴清甜又解膩,而且可以無限續杯!嚟呢度一定要叫呢個飲品🥤

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅養生藥膳醉雞鍋

✅墨魚丸
入面加入咗好多墨魚肉,入口彈牙嫩滑,口感QQ,非常高質👍🏻

✅本地手切肥牛
紋理分明,肥瘦相間🐮牛肉粉嫩得嚟肉質香甜,牛味濃郁

✅牛舌
淥一陣就食得,口感煙韌有嚼勁

✅炸響鈴

✅西班牙黑豚香肩

✅脆肉鯇魚片
每片都有份量,肉質爽口🐟魚皮膠質重,夠新鮮

✅竹蔗茅根(無限量添加)