2022-09-03
趁最近冇咁熱,放工後就約咗朋友去打邊爐,朋友帶咗我嚟呢間火鍋店試試~估唔到餐廳環境以粉紅色為主好有少女心,見好多人都嚟呢度做生日,影相打卡都好靚💓 我地叫咗鴛鴦鍋底,分別係維他命C番茄玉米鍋同清凉解熱雪耳鮮椰鍋,除此之外其實仲有好多鍋底選擇,例如係麻辣湯、酸菜魚湯、野菌湯等等。店員推薦未落配料之前可以飲碗湯先,果然飲落就知非常真材實料,飲落好鮮甜夠味。火鍋配料方面我地就叫咗以下呢幾款。-美國安格斯牛小排(半份)雖然叫咗半份但份量比我想像中多,2個人share都夠食。牛小排肉質鮮美,牛肉味十足,一上桌就覺得好新鮮🥩-蝦卷(半份)蝦餃就食得多,蝦卷就真係第一次食🦐 蝦卷食落好彈牙,蝦肉好新鮮,外皮都好薄身。-牛肉丸(半份)牛肉丸好飽滿幾大粒,食落彈牙牛肉味濃郁,值得一試。-小竹荀(半份)竹荀唔係度度都有得叫,所以就當然要叫嚟食啦。估唔到份量超級多,食落冇乜渣,個人覺得配清新嘅鮮椰鍋一流呀~-飲品方面我地叫咗原個椰青同埋自制水果紅茶,水果茶係任飲嘅而家係無糖架,啱晒注重養生嘅美女們呀😗
美國安格斯牛小排(半份)
蝦卷(半份)
牛肉丸(半份)
牛肉丸好飽滿幾大粒,食落彈牙牛肉味濃郁,值得一試。
小竹荀(半份)