2022-09-27
打邊爐嚟講,美滋鍋真係食物新鮮、服務周到、環境又舒服💗呢度以粉紅色為主題,一入門口有一大隻粉紅色玫瑰砌成嘅熊仔,仲有個樂園俾小朋友玩🧸坐好之後,店員又會介紹返點樣用iPad 落單,講解完仲90度鞠躬,服務態度非常好🙇🏻♀️醬料費每人$20,自助區除咗有各式各樣醬汁,仲有啲涼拌前菜例如好好食嘅麻辣豬耳,以及水果如西瓜、蜜瓜、火龍果。打完邊爐,店員仲會問你要唔要柚子沙冰,記得幾飽都要say yes,因為個柚子沙冰真係好解渴同好清新,仲正過我哋叫個杯飲品🤣🍲鴛鴦鍋長生抗癌松茸野菌鍋 $78養生藥膳醉雞鍋 $98兩個湯底都好似媽咪/嫲嫲煲嘅湯一樣原汁原味、無味精,返到屋企亦都無覺得好口渴。野菌湯底好多菇;雞湯就好多藥材如甜美嘅紅棗同嫩滑嘅雞件,令人好滿足😌🐃嫩肩小羔羊肉 半份 $49好耐都無食過羊肉,今次叫呢份羊肉肥瘦均勻,食落都有羊肉應有嘅少少羶味,不錯喔😋🐟脆肉鯇魚片 半份 $34叫咗羊唔爭在點埋魚,湊成「鮮」!睇呢啲鯇魚片個樣嘅色澤咁紅潤都知佢好新鮮,脆口又唔腥☺️🦆台灣新鮮鴨血 半份 $29有四大件,件件都好新鮮同好滑溜,係台灣嘅味道🥰🖤海參 半份 $59比我想像中乾淨、新鮮以及爽口,每
🍲鴛鴦鍋
長生抗癌松茸野菌鍋 $78
養生藥膳醉雞鍋 $98
🐃嫩肩小羔羊肉 半份 $49
🐟脆肉鯇魚片 半份 $34
🦆台灣新鮮鴨血 半份 $29
有四大件,件件都好新鮮同好滑溜,係台灣嘅味道🥰
🖤海參 半份 $59
比我想像中乾淨、新鮮以及爽口,每一啖都係骨膠原咁,推薦比大家試吓👍🏻
🤍日本芋絲 半份 $19
半份都有七件咁多。啲芋絲吸晒湯底嘅精華,正呀😋
💙自製魚豆腐 全份 $78
全分有四大件,個人認為呢個魚豆腐嘅質地介乎魚蛋同魚滑之間,感覺好真材實料,值得一試😚
🥬菠菜 全份 $32
新鮮而且份量好多,兩個人食全份,好似食極都仲有咁😂
🫖自製水果紅茶 $25
呢個價錢係一人份量無限添飲,其實都幾抵飲,同埋真係有水果味但又唔會太甜,仲好飲過街邊啲茶飲店☕️