2011-04-28
:無論冬天定係夏天,都咁鍾意打火鍋的我,會四出找尋不同的火鍋店,上網見到美味廚評分都唔錯,就盡管一試,當然就預先訂位,咁就唔駛等啦果然,一上到去就即刻有位,環境清潔,門口仲貼滿好多明星名人的相、簽名,相信都有一定質數!我地二人被安排坐卡位,挺舒適,兩人坐埋同一邊,一D都唔迫,仲有電視睇,正!!!一黎服務員就問我地要唔要叫D野飲先,蔗水,酸梅湯,或者開壺茶先不過都係其次,都係叫左野食先,事關真係好肚餓,拎起張點菜紙一睇,嘩!好多選擇呀,湯底又咩雙拼三拼,丸子餃子又可以拼,咁即係點?對於第一次黎這店的我,真係一頭霧水,唯有叫服務員幫手,她好耐心同我地解釋每一樣野,好細心,仲介紹我地食d比較多客人order的食物,湯底就試三拼湯鍋,冬陰工、日式面豉、蛋黃醬野菌湯(因為真係未見過三格鍋,味道好濃,好特別,滿分)本地手切肥牛,雪花均勻,有牛肉味(仲有好多款牛肉,只可惜得兩個人,試唔到其他,下次要約多d人黎)五拼丸子(已經唔記得係咩),一碟十粒的丸子,可以任你拼五款不同,真係岩哂人少少,想試多d味道的人,再叫左五拼餃子,皇帝菜(插到成盤花咁,好靚呀),當然唔少得海鮮啦,大連鮑魚仔兩隻同海蝦兩隻(可
上網見到美味廚評分都唔錯,就盡管一試,
當然就預先訂位,咁就唔駛等啦
相信都有一定質數!
我地二人被安排坐卡位,挺舒適,兩人坐埋同一邊,一D都唔迫,
仲有電視睇,正!!!
不過都係其次,都係叫左野食先,事關真係好肚餓,
咁即係點?對於第一次黎這店的我,真係一頭霧水,
唯有叫服務員幫手,她好耐心同我地解釋每一樣野,好細心,
仲介紹我地食d比較多客人order的食物,
再叫左五拼餃子,皇帝菜(插到成盤花咁,好靚呀),
當然唔少得海鮮啦,大連鮑魚仔兩隻同海蝦兩隻(可以逐隻叫,咁過癮!),好爽口,又鮮甜,
仲有冰豆腐同粉絲,食得太飽喇,試唔到呢度d甜品,焦糖燉蛋,西米布甸。。。
食物 → 正!好新鮮,好多選擇,賣相仲好吸引
服務 → 得!要碗有碗,任労任怨,有笑容,有招呼
環境 → 掂!乾淨企理,又光猛,有電視
會再光顧!!!