打嚟book位時已經講左有朋友生日,問下會唔會有生日牌果啲比到我,咁你地話有,我就唔去買蛋糕啦!點知上完甜品都唔見有生日牌就問下啦,呢個小姐真心唔適合做侍應,講野一啲禮貌都無!「無喎,小姐你無交帶要寫生日牌喎」真心無名火起!無茶又唔會主動同你加,下下都要飲哂喇,叫先加既!仲要唔熱囉!換碟又唔出聲,係要喺側根攝入黎!我知你好瘦,但係出句聲真係咁難咩?我個Chanel 手袋放左喺後面排櫈(我坐入門口第一間房)返到屋企先知比你地啲員工整污糟左!地下就見到啲曱甴屍體!仲話係高級餐廳,呢啲咁既服務態度,真心無下次!
  • 白甘鯛
  • 焦糖多士
  • 炒飯
𝗧𝘀𝘂𝗴𝘂 𝗧𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 & 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 繼 🇯🇵Haven’t been to Lai Chi Kok for a long time, we went to the D2 Place for a Teppanyaki lunch! 𝐓𝐬𝐮𝐠𝐮 𝐓𝐞𝐩𝐩𝐚𝐧𝐲𝐚𝐤𝐢 & 𝐒𝐮𝐬𝐡𝐢 繼 🇯🇵 had both Omakase and Teppanyaki available. I heard both were great and we chose teppanyaki for the first try!The Teppanyaki lunch sets were in 𝙫𝙚𝙧𝙮 𝙧𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚 starting from Hk$278. We were struggling between the 松 Hk$298, with Foie gras, fish🐟 and 🥩 or the business lunch set with Lobster 🦞 and Abalone Hk$1088 for two. Finally, we picked 松 𝐇
𝗧𝘀𝘂𝗴𝘂 𝗧𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 & 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 繼 🇯🇵

Finally, we picked 松 𝐇𝐤$𝟐𝟗𝟖 with the follows:
- Salad🥗
- French Foie Gras🦆
- Cod Fish🐟
- (Secret Toast🍞, which was off menu!)
- U.S. Prime Tenderloin🥩
- Fried Rice 🍚
- Fried Vegetables🥬
- Miso Soup 🍲
- Coffee / Tea / Dessert 🍮
- (We added Hk$98 for the 3-kind Sashimi🍣)

𝐒𝐚𝐬𝐡𝐢𝐦𝐢 was really fresh!!! I love the 🐙 so much😍! 𝐅𝐢𝐬𝐡 was so crispy and 𝐅𝐨𝐢𝐞 𝐆𝐫𝐚𝐬 was so juicy🤤. The 𝐛𝐞𝐞𝐟 was good but the texture too soft and not juicy enough. The 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 🍞 was excellent with lots of honey 🍯😍😍 although a bit overcooked😜. 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐑𝐢𝐜𝐞🍚 was always the best end of a teppanyaki meal🥰 mixed with plenty of eggss🥚🍳!!

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 was a 𝙃𝙤𝙠𝙠𝙖𝙞𝙙𝙤 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙎𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩 3.6 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙋𝙪𝙙𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙧𝙚𝙙 𝙗𝙚𝙖𝙣 𝙤𝙣 𝙩𝙤𝙥 🍮🍮. The presentation not really attractive but surprisingly good😋

Overall, it was really excellent with this pricing! We were really full not able to finish the rice and vegetables. Will come back and try their Omakase next time❤️
  • 炒飯
  • 焦糖多士
  • Foie Gras
今日同好好好朋友喺D2 lunch@繼(唔留心真係行過左間店都唔覺-太低調) 食鐵板燒🤩, 我揀左食帆立貝而fd就食大過隻手掌嘅蝦🦐.👨🏼‍🍳鐵板燒一人前-梅 (HKD278@)👨🏼‍🍳勁lucky 遇上一位好細心嘅師傅: 佢見到我大住個肚, 而fd帶住小朋友👧🏻, 就問我地生熟嘅preference, 同埋幫我炒一份無芽菜嘅炒野菜❤️, 因為我唔食沙律, 店家安排左甜品牛奶布甸❤️. 👨🏼‍🍳北海道帆立貝- 勁新鮮, 殼上嘅湯都勁鮮味.👨🏼‍🍳銀鱈魚- 超滑!👨🏼‍🍳牛- 有脆蒜&葱燒好之後包住一齊食, 我食全熟...都好味到一個點.👨🏼‍🍳炒飯- 留意返店家採用”蘭王”雞蛋架!! 會唔會luxurious左🤪.👨🏼‍🍳

👨🏼‍🍳
鐵板燒一人前-梅 (HKD278@)

北海道帆立貝

北海道帆立貝- 勁新鮮, 殼上嘅湯都勁鮮味.
銀鱈魚

銀鱈魚- 超滑!

炒飯

炒飯
炒野菜
牛奶布甸
2020-10-06 3099 浏览
繼是分兩部分~有鐵板燒及Omakase我今日訂咗位嚟試午餐鐵板燒一人前🤩「梅」1.溫野菜沙律2.北海道帆立貝3.銀鱈魚 4.繼特製焦糖多士5.美國特級牛柳/肉眼薄燒或日本黑豚薄燒6.炒飯7.炒野菜8.麵豉湯9.飲品或甜品牛乳奶凍北海道帆立貝不得了,賣相好吸睛,帆立貝好厚身、爽囗彈牙,仲要飲埋啲湯汁銀鱈魚好滑身,魚皮煎到脆卜卜試咗頭兩道菜,係咁講「好好味!」連師傅都忍唔住問我「你係第幾期演員訓練班?」食到七情上面,因為真係好好食👍🏻👍🏻跟住試埋肉眼薄燒同埋黑豚薄燒,好滿足除咗食物質素好高質之外,繼嘅師傅服務好好,會一邊燒又一邊同我哋傾計~大家去繼食飯,記得要訂位啊!(我星期日晏就時段去都full曬)
繼是分兩部分~有鐵板燒及Omakase
6.炒飯
7.炒野菜
8.麵豉湯
9.飲品或甜品牛乳奶凍

銀鱈魚好滑身,魚皮煎到脆卜卜

試咗頭兩道菜,係咁講「好好味!」

跟住試埋肉眼薄燒同埋黑豚薄燒,好滿足

大家去繼食飯,記得要訂位啊!
(我星期日晏就時段去都full曬)
2020-10-03 2591 浏览
見到openrice咁多like,於是一試,但明過其實,可一不可再。今日同朋友食生日飯,提早book位,佢話本黎full哂booking,但其他放哂飛機,最後得我地兩位兩位座上客。我地簡左12件壽司既廚師發辦 前菜有沙律同埋茶碗蒸,茶碗蒸份量係碗嘅一半,入邊有帶子同魚,蛋蒸得唔夠滑,有蒸過火嘅感覺,食完前菜就開始食壽司壽司既種類大多偏油脂較重,友人食到一半已有食膩既感受,海膽筋子飯既海膽唔夠新鮮,筋子佢醃過,但過甜。甜品係奶凍,早一日已經落左order要寫生日快樂,但餐廳無左回事,而奶凍上檯時侍應話好好味架!但我食左兩啖已經無食,無奶香味,亦唔滑,紅豆話甜,比平時食平價自助餐甜品更差成程飯師傅雖然好nice,但不停講野,令我地想食餐安靜飯都無師傅建議下次可以試下佢地個夜晚,會好食好多,但依我愚見,連午市都做唔好,惶論晚市。 我係元朗食某間廚師發辦,$300可以食到$500質素,而係呢到,$400都食唔到$100質素 ,無下次

我地簡左12件壽司廚師發辦 前菜有沙律同埋茶碗蒸,茶碗蒸份量係碗嘅一半,入邊有帶子同魚,蛋蒸得唔夠滑,有蒸過火嘅感覺,食完前菜就開始食壽司

2020-10-03
2020-10-01 1530 浏览
可能因為迎月報復式消費嘅關係, 今日差唔多係full booking...好好彩,即日訂位,仲有位。雖然就要早啲到,食早一輪,亦都因為咁避過左落到狗屎嘅黑雨🥰🥰。今日鐵板燒二人套餐有三個,最後揀咗龍蝦鹿兒島和牛嘅套餐。環境佈局舒服,食物精緻新鮮,負責嘅廚師Jimmy亦都喺適當嘅時候同我哋傾偈,食得開心。頭盤嘅汁煮花螺,同埋螺片,爽口彈牙,好好味,聞落有種香味,唔知係咪酒香。咁多食物入邊,新鮮生猛仲識郁嘅龍蝦,加埋啲龍蝦膏同少少醬油嘅鐵板燒,係當晚最愛。久違了嘅和牛鐵板燒,仲有脆卜卜鐵板燒鯛魚,都係水準之內。最後嘅和牛蛋炒飯,有飯嘅焦香,即使已經好飽,都可以食得晒。

今日鐵板燒二人套餐有三個,最後揀咗龍蝦鹿兒島和牛嘅套餐。

久違了嘅和牛鐵板燒,仲有脆卜卜鐵板燒鯛魚,都係水準之內。

最後嘅和牛蛋炒飯,有飯嘅焦香,即使已經好飽,都可以食得晒。

2020-09-14 1670 浏览
難得老公放假同老公午餐去食鐵板燒,之前已跟朋友食過一次已一年前,今日都還keep到水準,節奏會比晚餐快一點,慢一點會好小小,忘記影鵝肝同豚肉,牛柳好味叫左7成熟,豚肉有4片夾蔥食都好味,廚師好好會問我知道我唔食牛把炒飯轉煙肉炒都好好味,廚師知道我倆share一齊食幫我們分開2份,好暖心嘅服務,麵鼓湯好飲,各方面都平均,今次係walk in入黎,好彩都有位安排比我地,我同老公會比較鐘意旁邊位
2020-09-13 1449 浏览
晚市可以食返耐啲,當然要去食我最愛嘅鐵板燒。已經好多年冇食過,以前我很喜歡去嘅大阪(尖沙咀)已經結業。係openrice睇下拎下靈感,見到呢間隱蔽於荔枝角,即管去見識下先~訂了7點鐘,係D2 place泊好車,搭直達餐廳樓職非常方便。一出見到佢同旁邊嘅餐廳格格不入,都有一刻懷疑自己~入到餐廳,星期四平日晚竟然滿座!我地係鐵板燒枱前坐底,入面仲有廚師發辦枱(下次要試下)。點了龍蝦海鮮二人餐,再追加刺身。最驚喜嘅係粒八爪魚pop刺身,超爽超鮮甜!全晚食物勁新鮮,Jimmy師傅超有水準超nice。如果呢間餐廳再處於鬧市區,絕對可以收5星酒店餐廳價錢!
晚市可以食返耐啲,
當然要去食我最愛嘅鐵板燒。
已經好多年冇食過,
以前我很喜歡去嘅大阪(尖沙咀)已經結業。
係openrice睇下拎下靈感,
見到呢間隱蔽於荔枝角,
即管去見識下先~
訂了7點鐘,係D2 place泊好車,
搭直達餐廳樓職非常方便。
一出見到佢同旁邊嘅餐廳格格不入,
都有一刻懷疑自己~
入到餐廳,星期四平日晚竟然滿座!
我地係鐵板燒枱前坐底,
入面仲有廚師發辦枱(下次要試下)。
點了龍蝦海鮮二人餐,
再追加刺身
最驚喜嘅係粒八爪魚pop刺身
超爽超鮮甜!
全晚食物勁新鮮,
Jimmy師傅超有水準超nice。
如果呢間餐廳再處於鬧市區,
絕對可以收5星酒店餐廳價錢!
2020-09-01 1938 浏览
由於太想吃壽司的關係,所以選了看到即時製作又安心一點的廚師發辦坐下先送上開胃前菜沙律及蟹膏豆腐配海膽。蟹膏豆腐美味。師父按我們進食速度陸續送上食物:平目魚刺身高深魚刺身油甘魚刺身鯖魚刺身卷梳子魚刺身拖羅刺身元貝紫菜八爪魚吸盤鰈魚壽司甘蝦壽司拖羅壽司海膽壽司海鰻壽司刺身出色,是日最愛是梳子魚刺身及元貝。比起刺身,個人更喜愛壽司,師父手握壽司力度剛好,飯團中保留一些空氣感,吃下才在口中散開,當中最愛是鰈魚及海鰻壽司,肥美。
2020-08-28 1533 浏览
我對餐廳的老女部長的處事態度是不專業!!!我入座時間的時候 右邊已經有人已用膳中,但是餐廳居然食物剛上齊後,老女部長是不禮貌地叫我們食快D同要我地盡快交回枱!!!我同佢理講論 其他人早過我地入座,又唔會叫佢地走!!! 是不是熟客 又會塞錢比妳 就會有特別待遇!!!我睇住妳地收人錢!!!而作為一間高級餐廳令我感到失望!!!食物是有水準!!!但是員工的質素是非常之差同專業知識是非常欠缺!!!唔好作為一個部長就可以目中無人!!!我對作為經常光顧你們餐廳的客人非常失望!!!希望貴餐廳的老闆可以改善此低劣的員工同作出改正。收錢有待遇不公平對待是難以接受!!!
收錢有待遇不公平對待是難以接受!!!
题外话/补充资料: 老女部長的處事質素是非常之差同專業知識是非常欠缺!!!
2020-08-27
2020-08-18 2959 浏览
由於疫情的關係,最近都好少外出用膳。今日係難得嘅日子,所以就出去食番餐好嘅。今日揀咗荔枝角工廠區,呢度食店林立,唔好以為工廠區就無好野,幾貴幾好嘅食店都應有盡有,可謂豐儉由人。今次嚟到座落喺荔枝角D2 place二期嘅“繼”開餐,其實唔係疫情嘅關係,呢間食店又唔知要訂枱訂到幾時。如果唔係疫情的關係,根本無可能有咁寧靜嘅環境。尤其是午膳的時間,以往只會見到座無虛席同埋爐邊一定放滿各式各樣的新鮮食材,厨師只會在爐的一端忙得不可開交。諗深一層係咪應該趁疫情時,多些出外用膳呢……一人前套餐分别有“梅”、“竹”、“松”三個,價錢分别是$278、$288及$298。套餐基本有沙律前菜、煎銀鳕魚、牛柳(厚或薄燒)、炒飯、炒野菜、麵豉湯及甜品(是日甜品為红豆牛乳奶凍)或茶。以上三個餐唔同嘅主食分别係北海道帆立貝、大蝦及法國鵝肝。呢款沙律前菜單憑眼看與其他食店無乜分别,原來最特别係用上蘆薈,想像吓大熱天時,身水身汗去到,前菜第一啖食到冰涼清爽嘅蘆薈,真的令人暑氣全消,並且胃口大開。而新鮮的蔬菜混入的芝麻醬也不是太膩,非常夾配。煎銀鳕魚很講厨師嘅功力,將雪白的魚肉煎到金黃,有股焦香的味道,但不會過熟而令魚

煎銀鳕魚很講厨師嘅功力,將雪白的魚肉煎到金黃,有股焦香的味道,但不會過熟而令魚肉變“鞋”。睇吓魚肉隔離塊魚皮,師傅特登分開煎魚皮,保留住佢最香、最爽、最脆嘅口感,真係非常精彩。不得不提整個製作過程只是簡單用上鹽作調味,非常簡潔。

由於今次我叫咗“梅”及“松”兩款一人前套餐,所以可以同時嚐到北海道帆立貝及法國鵝肝。

北海道帆立貝非常大隻,肉質鲜嫩,食材新鮮,師傅將帆立貝煎熟,非常香口,口感爽脆得嚟,也不失嫩滑。不過重點係帆立貝下的湯頭,厨師用上乘的紫菜煲湯再伴帆立貝一起上菜。湯頭清甜,有股紫菜味,但唔會令人有“腥” 的感覺,喝了感覺很清新,這種食法很特别,完全將帆立貝的食味提升。

坦白説鵝肝一向不是我的所愛,但係眼見厨師之前製作的每款食物都花盡心思,我當然要细心品嚐呢款食材啦!
雖然筆者不喜歡肝、膶呢類食物的口感,但係呢度嘅鵝肝可能新鮮嘅關係,完全無嗰種“腥”的味道,而且食落唔會有種好“散”嘅口感。加上師傅將鵝肝煎封得恰到好處,不會過火,否則會有種苦澀的味道。總算沒有白白付出我的第一次……

呢款食物喺成個餐牌內都無提及,其實係用嚟間場之用,用作中和之前濃味的食物,情況好似食壽司的酸薑。

我都想講,其實只係師傅倒了一堆砂糖在一塊白麵上,然後將它燒烘至焦黃,製法和食材也非常簡單。登時卻令食客回味無窮,驚喜萬分。心想:人其實不用太複雜,可以很簡單已經覺得滿足!而我最欣賞的反而係設計呢個餐單的人,用不上很名貴的食材,卻可以為食客帶來驚喜,同時可以中和濃味食物的油膩感。讚!

重中之重的主菜厚燒牛柳,套餐所包嘅牛柳質素並不差,但食客可以因應自己的喜好提升至A5鹿兒島野崎和牛(另加$300)

師傅燒牛柳時只是簡單地灑上一點點鹽花,而且他將火候控制得恰到好處,肉質不會過熟,但也不會太生,吃的時候有股焦香的味道,而内裡的肉仍有肉汁及嫩滑,不會令人有“鞋”的口感。而且整啖肉食落無渣,很有咬口,令人有種想一吃再吃的感覺。

另外,師傅用上大大塊的蒜片伴牛柳,我個人的確較喜歡大塊的蒜片,因為比較有口感。師傅將蒜片炸至脆口,好像吃薯片的感覺。蒜片比較乾身,假如用上蒜粒或蒜碎,會黏在肉上,影響肉的質感和食味。甚至有食客連蒜片也不用,直接吃出牛柳本身的質感和味道。

一般日式料理套餐都包埋炒飯,雖然個餐都食到尾聲,但眼見師傅將兩隻橙黃色嘅日本雞蛋倒入白飯中,混入炒香咗嘅煙肉,再加入大量的葱花。登時睇到人垂涎欲滴,胃口又再大開。

炒飯除咗賣相了得外,食味也相當不錯。呢度個炒飯非常乾身,每粒飯都分明,飯粒均匀地沾上蛋汁,蛋味很香濃。而每啖飯都有炒香的煙肉粒,令食味多點層次,加上大量的葱花,中和了炒飯的油膩感,夾住飯來吃口感更佳。另外,葱花的色澤很清新,除視覺享受外,也是一款健康有益的食材。

吃炒飯時,再配上熱辣辣的麵豉湯,這碗麵豉湯的味道不是那種死咸的味道,有淡淡的麵豉味之餘,還隱若的有股昆布味,海草的香味很清新,湯底還有細碎的豆腐粒。雖然很細碎,但仍咀嚼到有股豆香,的確是不錯的點缀。另外,那小碟的青瓜及黃蘿蔔也很清爽、很脆口,令人有一種很清爽的感覺。

筆者一向也很喜歡及欣賞日式料理,因為他們除了對食法的講究、食材的執着外,日本料理其實也是一門藝術。因為每一碟的菜式師傅都花上不少心思,用上各式各樣的配菜,並配上不同形狀及顏色的器皿或碗碟才端上客人的面前,試問這是否一件巧奪天工的藝術品呢?

呢餐生日飯的確有做足資料搜集,老實講呢間日式料理的價錢,喺中環/金鐘區一定揾唔到,銅鑼灣區就無咗一款主菜。以呢間料理所提供嘅食物水準及環境質素,的確物超所值。如果唔係疫情的關係,根本無咁容易可以訂位,所以很值得一試!

2020-08-14
2020-08-09 1570 浏览
悶得太耐,都係要偷雞出下去😆訂咗枱,不過早咗到,附近完全無嘢好行🙄好彩好準時有枱👍🏻因為我訂枱有講明自己有小朋友,佢哋好細心幫我安排咗房嘅角落位置,坐得非常舒服❤️2大1小,二人前都食得十分滿足🤤🤤加咗錢,要刺身,值呀❤️👍🏻平時啲前菜,多數都係啄小小,但呢個勁好味,全清😋❤️隻蝦有我隻前臂咁長,啖啖肉呀😋鮑魚都差不多好似囝囝塊臉咁大😂呢個焦糖包,不得了,超好食,寶貝仔大讚,廚師姐姐好好人,私人醒多塊俾佢😂初時以為會唔夠飽,因為姐姐都話「小朋友你幾食得架喎」囝囝話「好好味,我鍾意食」😆最後全家都食到好飽😋❤️👍🏻
悶得太耐,都係要偷雞出下去😆
訂咗枱,不過早咗到,附近完全無嘢好行🙄
好彩好準時有枱👍🏻

2大1小,二人前都食得十分滿足🤤🤤

加咗錢,要刺身,值呀❤️👍🏻

平時啲前菜,多數都係啄小小,但呢個勁好味,全清😋❤️

隻蝦有我隻前臂咁長,啖啖肉呀😋
鮑魚都差不多好似囝囝塊臉咁大😂

最後全家都食到好飽😋❤️👍🏻

2020-07-11
2020-07-12 1510 浏览
D2 Place 第二期開多咗好多餐廳,其中呢間「繼」專做🤩 Omakase 同埋🔥鐵板燒🤤,係區內少數高級餐廳之一!地點唔算難搵,門面係一貫高級日式料理店的簡約風格。入到去一邊係鐵板燒枱,今日諗住嚟食 Omakase ,下次有機會可以試埋佢嘅鐵板燒😋。佢有幾款 Omakase 揀,分別用上唔同嘅食材,基本上都係啲時令嘅嘢👍。座位🪑係圍住師傅👨‍🍳咁座,差唔多每道菜🍣都係師傅係你面前即席為你準備🥰。食材🐟新鮮,菜式🍱賣相吸引,味道配搭😋都好好,師傅又健談,每道🍣菜式亦會介紹吓,用餐體驗良好,係輕鬆🥰愉快嘅一餐👍。總體來講雖然餐廳係商場入邊🙈冇窗冇乜風景睇,但係裝修都唔錯,係嗰種簡約🇯🇵日式風格,感覺都好☺️舒服,而且💰性價比來講十分之好!

地點唔算難搵,門面係一貫高級日式料理店的簡約風格。

呢區食omakase 較少選擇,呢間好食得來地點方便!今次一行六人,每人食咗12件壽司,有拖羅、海膽、深海池魚、新鮮赤貝、火炙牙帶魚、右口魚、赤綠魚、鯖魚、赤蝦、煙燻拖羅等等款款都好新鮮!廚師仲有一直介紹每一款壽司開頭有茶碗蒸,最後有麵豉湯、咖啡/檸檬茶/甜品(是日:牛乳布甸)深海池魚:魚脂較一般池魚多,加入柚子汁好特別好match新鮮赤貝 : 上台都會郁好鮮甜同脆口,仲有啲海水味火炙牙帶魚 : 生活係咸淡水交界,平時中餐會食到既魚類,今次第一次轉做日式做法,好新穎而且同壽司飯好夾!拖羅 :用醬油餣過,覺得入口有啲咸,之後慢慢回甘右口魚 : 炭燒既右口魚加海膽係面,重海水味先食到海膽再食到魚,有層次感而且兩隻味唔會互相遮到赤綠魚 : 白魚入面最肥既魚(油脂令立立)加蒜食意外地好夾!赤蝦:最最最鐘意食蝦!呢個好厚肉又爽口好滿足!!海膽:重頭戲喇!海膽一出場個個開心紫菜夠脆,海膽份量好多!用手拎住一啖食哂鯖魚 :比較濃味啲,昆布加左係上面,再加埋紫蘇葉 (略嫌飯加太多醋遮左魚味) 總結,食左兩個鐘!即使lunch time ,冇人會摧埋單可以坐喺度慢慢傾吓計,食下野。不過師傅話如果啲客趕時
呢區食omakase 較少選擇,呢間好食得來地點方便!
今次一行六人,每人食咗12件壽司,有
款款都好新鮮!廚師仲有一直介紹每一款壽司

深海池魚:魚脂較一般池魚多,加入柚子汁好特別好match

新鮮赤貝 : 上台都會郁
好鮮甜同脆口,仲有啲海水味

拖羅 :用醬油餣過,覺得入口有啲咸,之後慢慢回甘

右口魚 : 炭燒既右口魚加海膽係面,重海水味
先食到海膽再食到魚,有層次感而且兩隻味唔會互相遮到

赤蝦:最最最鐘意食蝦!呢個好厚肉又爽口
好滿足!!

海膽:重頭戲喇!海膽一出場個個開心
紫菜夠脆,海膽份量好多!用手拎住一啖食哂

總結,食左兩個鐘!即使lunch time ,冇人會摧埋單
可以坐喺度慢慢傾吓計,食下野。不過師傅話如果啲客趕時間,佢都可以一個鐘內做晒!

埋單$360+1 omakase 黎講真係好抵!如果想食多啲都可以揀15件
2020-06-27 1043 浏览
幸好我哋一班同事都唔介意食貴嘢,今次我哋來試食繼既手握壽司定食,包括前菜野菜沙律及蒸蛋,主菜10件精心挑選既壽司,最後仲有麵豉湯同甜品,真心推薦。由師傅喺我哋面前即場手握壽司,至新鮮又食得安心,因為疫情剛開始大家都有點緊張。首先坐低師傅問我哋最想食咩食材,大家都話要食三文魚,哈哈⋯可能三文魚屬平價食材,餐廳無供應,最後由師傳幫我哋安排,師傳仲會慢慢講解每件壽司既食材,雖然有點未聽過添,但全部都好好味,每一件都好精緻。
2020-01-21