2020-10-03
見到openrice咁多like,於是一試,但明過其實,可一不可再。今日同朋友食生日飯,提早book位,佢話本黎full哂booking,但其他放哂飛機,最後得我地兩位兩位座上客。我地簡左12件壽司既廚師發辦 前菜有沙律同埋茶碗蒸,茶碗蒸份量係碗嘅一半,入邊有帶子同魚,蛋蒸得唔夠滑,有蒸過火嘅感覺,食完前菜就開始食壽司壽司既種類大多偏油脂較重,友人食到一半已有食膩既感受,海膽筋子飯既海膽唔夠新鮮,筋子佢醃過,但過甜。甜品係奶凍,早一日已經落左order要寫生日快樂,但餐廳無左回事,而奶凍上檯時侍應話好好味架!但我食左兩啖已經無食,無奶香味,亦唔滑,紅豆話甜,比平時食平價自助餐甜品更差成程飯師傅雖然好nice,但不停講野,令我地想食餐安靜飯都無師傅建議下次可以試下佢地個夜晚,會好食好多,但依我愚見,連午市都做唔好,惶論晚市。 我係元朗食某間廚師發辦,$300可以食到$500質素,而係呢到,$400都食唔到$100質素 ,無下次