2023-11-20 117 浏览
某天想和另一半試下這間放題餐廳,因為之前在屯門有開過分店,嘗試過後覺得食物質素、用餐環境、工作人員的服務態度不錯👍🏻,所以再見到這間餐廳令我印象深刻,有再想光顧的機會。餐廳食物總類很多,基本上每一種都非常想試試看。餐廳主打西日菜式放題,門口招牌非常醒目吸引,從遠處已看到主打暖色的招牌,經樓梯下去見到一排紅色日式燈籠🏮,顏色真令人懷念日本旅行的景色。而且很多鏡子🪞令餐廳非常開揚,採光都非常明亮。餐廳食物主要是使用QR code下單,省略來來回回取食物的時間,也不用太擔心喜歡的食物會被別人拿光,非常方便。飲品櫃有非常多選擇,如果喜歡喝酒也有啤酒選擇。汽水、茶、果汁也有。這間餐廳的生蠔很新鮮,個頭每一隻都有雞蛋大小,而且蠔身非常飽滿,啖啖新鮮的海水味。值得一試。刺身是另一樣必須要點的食物,刺身的選擇赤蝦、帶子、三文魚、油甘魚、甜蝦、吞拿魚等等。質素一定不會令人失望。而且師傅刀功水準不錯,刺身沒有選用邊角料或較便宜的赤身部位,所有刺身吃下去沒有渣和沒有覺得過份韌而嚼不動的情況。餐廳的吉列炸蠔亦是我個人喜愛的菜式,炸粉不會太厚身,而且食物上菜時仍然冒煙,非常可口。扇貝黃金燒是餐廳主打菜式,濃厚的
餐廳食物總類很多,基本上每一種都非常想試試看。

刺身雜錦
吉列蠔
扇貝黃金燒
扇貝黃金燒是餐廳主打菜式,濃厚的芝士醬配上鮮甜的扇貝非常惹味,一隻接一隻不停吃。
壽司雜錦

火灸壽司料理得不錯,火灸牛肉和火灸三文魚基本是入口即溶。
蟹籽沙律

蟹籽沙律使用特色的意大利油醋,入口酸酸甜甜,裡面配上碎粒刺身,生菜份量較多非常滿足。
火灸菠蘿
火灸菠蘿也是烤好立即上餐枱,咬下去甜酸的菠蘿果汁為冬日添上一份温暖。
芝士白汁煙肉焗意粉
芝士白汁焗煙肉意粉味道不錯吃,意粉煮得恰到好處,不會太硬或太軟。白汁質地濃厚,上餐枱不時傳來陣陣奶油香味,菜式不輸意大利菜的餐廳,芝士稍微有拉絲,非常有口感。正

總括而言,這間餐廳很適合情侶拍拖去的好地方,有幾個打卡留念的位置,坐位以卡位為主,坐得非常舒適。值得再次光顧。
刺身雜錦
吉列蠔
扇貝黃金燒
壽司雜錦
蟹籽沙律
火灸菠蘿
芝士白汁煙肉焗意粉
  • 吉列炸蠔
呢晚來到元朗食日式放題緣聚,係一間元朗居民都推薦我去食嘅一間非連鎖放題店店面需落樓梯於地庫樓層,收費大致理解為三個套餐!最平加一$300左右就行,如加錢升級至136品就可無限追加生蠔、吞拿魚腩他他、心太軟、麒麟一番榨frozen生啤 綠茶芭菲,食品同飲品都超多款式!刺身方面選擇多,食落都巨新鮮,有池魚、油甘單價較高的刺身!燒物必食燒白鱔,加點2次可以講出色過串燒店!扇貝都唔細隻炸物、天婦羅壽司類、手卷類都滿不錯!飲品:水果茶 大杯有鮮果味唔太甜跟QR code 甜點每人可選1款,自助區則不限!

店面需落樓梯於地庫樓層,收費大致理解為三個套餐!

最平加一$300左右就行,如加錢升級至136品

綠茶芭菲,食品同飲品都超多款式!

刺身方面選擇多,食落都巨新鮮,有池魚、油甘單價較高的刺身

燒物必食燒白鱔,加點2次可以講出色過串燒店!

扇貝都唔細隻

炸物、天婦羅

壽司類、手卷類都滿不錯!

飲品:水果茶 大杯有鮮果味唔太甜

跟QR code 甜點每人可選1款,自助區則不限!
2023-10-30
  • 水果茶
  • 刺身
已經幾年冇食放題,今日心思思想去食,朋友介紹呢間係元朗新開既西日放題,所以就book黎試下。餐廳分別有西式同日式既裝修,一坐低驚覺而家既放題都已經跟上左時代既步伐,已經轉晒做手機叫野食,唔再係以前tick紙仔果種😳〈刺身〉食放題必叫刺身,我地叫左三文魚,油甘魚,甜蝦,即開時令生蠔,每款刺身都算新鮮,質素合格,生蠔唔係特別肥美,但入口味道算鮮甜。〈壽司〉呢到既壽司同出面既放題餐廳一樣,size偏細,一樣可以試到唔同款式壽司而又唔怕會太飽。個人推薦火灸麻辣三文魚,火灸牛肉同花之戀,都好惹味。〈海膽手卷、火灸左口魚邊〉係迷你version,滿足到我想食海膽手卷既願望同時又唔怕會塞飽左個胃食唔落其他野。海膽味道鮮甜。炙燒過後既左口魚邊不得了,魚油半溶充滿整個口腔。〈明太子芝士年糕、吉烈炸蠔、一口炸芝士、同埋紫心香芋丸、炸蝦天婦羅〉佢既炸物都幾出色,我個人最鐘意明太子芝士年糕,煙煙韌韌,即叫即炸,入面既芝士仲係流心。吉烈炸蠔,一口炸芝士,同埋紫心香芋丸都唔錯,可以一戰。〈焦糖菠蘿〉食到咁上下就叫啲生果食下,去放題又係必叫焦糖菠羅,上面既焦糖夠晒多同脆,菠蘿酸酸甜甜好開胃。〈飲品〉飲品方面除左雪櫃

壽司

〈海膽手卷、火灸左口魚邊〉

〈焦糖菠蘿〉

〈飲品〉
飲品方面除左雪櫃一般見到既汽水,忌廉溝鮮奶,啤酒等等,手機到都好多選擇,例如有熱茶可以解膩。最驚喜係有啤酒麒麟生啤可以任叫,賣相仲好靚仔。朋友叫左杯青柑鮮奶梳打仲唔錯,味道幾特別。

甜品
呢到既甜品選擇都好多,除左一般放題店會見到既雪條雪糕櫃,佢係手機果到仲有好多選擇,有心太軟,忌廉布甸,haagendazs雪糕等等。我好鐘意佢既忌廉布甸,布甸上有cream同車厘子,個樣好復古。入口好重奶同蛋香味,甜度適中,質地軟滑。

總括黎講今餐真係好抵食,食物種類真係算多。我以往對放題既既定印象係必定會漏單,呢到好抵讚既一樣野就係佢係完完全全係黎齊晒,一件不漏!
緣聚重開,現在放題竟然有任食即開生蠔😮,連麒麟一番搾也是任飲。而最特別的我覺得是甜品,因為它不是平時放題吃的那些四方型小蛋糕或小甜糕,而是似餐廳甜品,例如有朱古力心太軟、芭菲杯、鯛魚燒、雪糕配窩夫等等,花款多又有心思☺️。餐廳位置仍在地庫,座位多了栩栩米,洗手間乾淨。食物款式真的激多🤯,根本不可能試得勻。有部分食物更是其他放題沒有提供的,好像竟然有燒鰻魚😍😍 omg🤩🤩!還有蝦多士、蟹肉他他鱈魚乾等。飲品除了雪櫃的罐裝飲品,還有多款餐廳提供的自製飲品,有熱有凍👍🏽。揀部分食物講講。🐟燒鰻魚:必點!難得放題有得任叫😍。魚皮微微香脆,魚肉爽彈,鰻魚的油脂甘香讓人回味😋。🐑燒羊扒:喜歡羊🤣。不太大塊,但都燒得香口,羊味都香濃😋。🍣各款刺身:大致新鮮美味😋。赤蝦好大隻,鮮味十足。🍤蝦多士:脆卜卜,蝦膠彈牙,蘸些甜辣醬,好味😋。🍄芝士明太子大啡菇:熱辣辣地爆汁,菇香與芝士融為一體😋。💥榴槤炸彈:正,濃濃榴槤香😛。🍫朱古力心太軟:朱古力超濃郁🌋,好流心,十分推薦!😍🍨綠茶紅豆芭菲:好食❤️。有cream、custard、粟米片、海綿蛋糕等等,香滑香甜。綠茶雪糕的綠茶味都夠,好味☺️。

餐廳位置仍在地庫,座位多了栩栩米,洗手間乾淨。

食物款式真的激多🤯,根本不可能試得勻。

揀部分食物講講。

🐑燒羊扒:喜歡羊🤣。不太大塊,但都燒得香口,羊味都香濃😋。

🍣各款刺身:大致新鮮美味😋。赤蝦好大隻,鮮味十足。

🍤蝦多士:脆卜卜,蝦膠彈牙,蘸些甜辣醬,好味😋。

🍄芝士明太子大啡菇:熱辣辣地爆汁,菇香與芝士融為一體😋。

💥榴槤炸彈:正,濃濃榴槤香😛。

🍫朱古力心太軟:朱古力超濃郁🌋,好流心,十分推薦!😍

2023-11-19 93 浏览
幾年前在屯門吃過一次緣聚 覺得是性價比很不錯的放題 最近元朗店重開便去光顧一下 性價比仍然很高 食物種類更多 可以用手機自助下單 完全沒有漏單的情況出現 而且上菜速度很快放題的重點當然是刺身 刺身都很新鮮 沒有雪藏味 除了常見的刺身 這裡還有黑鯛和池魚 薄切的魚片晶瑩剔透 爽口彈牙對生蠔愛好者來說 這裡的任食生蠔一定能讓你滿足 每一個都個頭十足 淡淡的海水味恰到好處 壽司種類也非常多 海膽手卷甘甜飽滿 絕對是encore之選 火灸壽司也是新鮮做好 魚油豐腴 讓人食指大動熟食的種類多不勝數 有一品料理 天婦羅 炸物 燒烤 味道都不錯 隨便點也不會踩雷 比較特別的有比目魚西京燒和花魚一夜乾 平時在日本餐廳單點價錢也不便宜 這裡可以隨便點飲料方面亦有驚喜 喜歡喝酒的不要錯過麒麟生啤和威士忌梳打 用來配各種燒物炸物一流甜品有我最喜歡的焦糖布甸 質地幼滑而不膩 一次性的甜品我們選擇了抹茶紅豆芭菲和rum酒提子黑糖蕨餅芭菲 兩個巴菲都有豐富的配料 層次感十足好久沒有吃過這麼滿足的放題了 這裏地方寬敞 座位舒服 桌面能容納很多食物 非常適合一班朋友來聚會

💖幾年前屋企人生日🎂食過、好掛住呢間放題,近排終於係原址重開,即刻黎食!午市時段成人任食三個鐘$228起、晚市時段成人任食兩個鐘$238起,另外可以加$90/$190升級,任食生蠔🦪、海膽、鰻魚、帶子等百幾款食物,連Kirin一番搾🍺同wiskey soda🥂都有得任飲,all in呢啲高質嘢好易回本🤩!1⃣️晚市2小時放題🍽️ $238起/位💖原價任食110種食物飲品,升級後會有更多選擇,最愛生蠔同海膽嘅我即沖🤭。以下係我嘅推薦👇🏻:🔸刺身、壽司🍣💖必食✅油甘魚同✅甜蝦,前者甘甜清新,後者口感軟糯微黏。刺身厚度大細適中,食得過癮又唔驚太大,可以留肚試多啲食物!都推薦✅火炙左口邊、✅火炙黑松露帶子、✅牛油燒開邊赤蝦等。升級左記住要食✅即開時令生蠔同✅海膽手卷‼️,生蠔大隻肥美又新鮮,海膽份量多、手卷飯偏少,可以留肚食多幾個~🔸熟食、串燒🍢💖推薦✅味淋魚乾,有嚼勁、香口帶啲辣味,配啤酒一流;✅榴槤炸彈,流心多、味道香;✅風味燒羊扒,香口唔羶、肉質軟。鐘意主食嘅可以嗌✅壽喜燒牛肉鍋,另外雞軟骨、牛舌、豬頸肉串燒、芝士煙肉燒蠔、明太子芝士扇貝、玉子燒等都唔錯。🔸飲品、甜品🍮💖有二十幾款罐裝/紙包汽水

1⃣️晚市2小時放題🍽️ $238起/位

🔸刺身壽司🍣

🔸熟食、串燒🍢

🔸飲品、甜品🍮
💖有二十幾款罐裝/紙包汽水、茶、能量飲品、果汁、啤酒等選擇,升級後推薦✅Kirin一番搾(出面啲bar單賣都成$90一杯🤫)同✅wiskey soda。

💖甜品除左十幾款melona、coco berry、appollo、lotte等牌子嘅雪糕雪條,仲有芭菲、布甸、鯛魚燒、銅鑼燒、窩夫🧇等選擇,係我見過最豐富嘅一間🤣,每款都好味!我最鐘意✅rum酒提子黑糖蕨餅芭菲,口感同味道都好豐富。

💖餐廳提供大量選擇,除左上面嘅仲有各款一品料理、燒物、炸物、主食、素食等,真心食到抱住個肚走🤰🏻😹。上菜快且唔會漏單,服務態度唔錯👍🏻,值得一試。
2023-11-17 131 浏览
同媽子入元朗探表哥,順便帶佢食好西放題,放題黎講呢間個環境又大又舒服,媽子食得好開心,食物選擇好多,基本上佢哋既冷熱盤都好味,第一時間當然點刺身啦,榮螺甜蝦赤蝦全部都好鮮甜,赤蝦厚肉爽口,蝦頭有大量蝦膏超正,仲有任食即開生蠔真係好正,加啲檸檬吊味,海水味濃郁,仲有平時極少見既深海池魚,肉質較實,另外清酒煮蜆份量多而且每隻都無沙乾淨,清酒湯好飲,壽司方面則推介火炙左口魚邊、三文魚,用火炙燒迫左魚肉裏面嘅油脂出嚟,口感豐富好多,做到入口即溶嘅效果,另外手卷我鍾意佢哋做到細細件,令到客人可以食多啲唔同款,必點海膽、吞拿魚蓉同埋軟殼蟹蟹,今晚超滿足,有齊晒我平時最鍾意食嘅嘢,仲有鹽燒雞軟骨,非常爽口有嚼勁✌️
同媽子入元朗探表哥,順便帶佢食好西放題放題黎講呢間個環境又大又舒服,媽子食得好開心,食物選擇好多,基本上佢哋既冷熱盤都好味,第一時間當然點刺身啦,榮螺甜蝦赤蝦全部都好鮮甜,赤蝦厚肉爽口,蝦頭有大量蝦膏超正,仲有任食即開生蠔真係好正,加啲檸檬吊味,海水味濃郁,仲有平時極少見既深海池魚,肉質較實,另外清酒煮蜆份量多而且每隻都無沙乾淨,清酒湯好飲,壽司方面則推介火炙左口魚邊、三文魚,用火炙燒迫左魚肉裏面嘅油脂出嚟,口感豐富好多,做到入口即溶嘅效果,另外手卷我鍾意佢哋做到細細件,令到客人可以食多啲唔同款,必點海膽、吞拿魚蓉同埋軟殼蟹蟹,今晚超滿足,有齊晒我平時最鍾意食嘅嘢,仲有鹽燒雞軟骨,非常爽口有嚼勁✌️

2023-11-14 94 浏览
這間位於元朗的緣聚,晚市主打日式放題,食物款式超過百款,而且只需二百多元起,性價比高。升級更包任食生蠔、清酒等多款特色食物。生蠔不算肥美,但海水味都重,比較爽口。刺身中三文魚、吞拿魚都是我至愛,雖不算肥美,但肉質鮮甜,帶子、赤蝦等都很鮮味。火炙牛肉、左口邊及三文魚腩更是必食之一,經火炙後油脂滲出,入口充滿肉味脂香。沙律款式都很多,開胃又健康。清酒煮蜆鮮甜無沙,有淡淡的酒香。比目魚西京燒又是必食推介,魚肉帶燒汁甜香,而且肉質雪白。天婦羅粉漿不算太厚,都幾乾爽,大蝦爽彈。串燒有我至愛的牛舌,十分彈牙。蕃茄湯三文魚骨腩鍋味道鮮甜,可以當湯飲,充滿三文魚香味。甜品有窩夫、布甸等。飲品有啤酒、汽水及茶等。

沙律款式都很多,開胃又健康。

清酒煮蜆鮮甜無沙,有淡淡的酒香。

比目魚西京燒又是必食推介,魚肉帶燒汁甜香,而且肉質雪白。

天婦羅粉漿不算太厚,都幾乾爽,大蝦爽彈。

串燒有我至愛的牛舌,十分彈牙。

蕃茄湯三文魚骨腩鍋味道鮮甜,可以當湯飲,充滿三文魚香味。

甜品有窩夫、布甸等。

飲品有啤酒、汽水及茶等。
2023-11-14 2661 浏览
10幾年前放題開到一街都係, 之後經歷左唔同既熱潮同埋疫情可以站得住腳既日式放題餐廳真係唔多, 而且因為成本控制, 品質都每況愈下有時寧願幾百蚊去食打邊爐放題, 不過今日朋友帶我見識到日式放題既天花板又令我重新喜歡番首先正價時段價錢最貴都只係298, 已經可以自選兩個小時, 加多$190仲有生蠔, 海膽手卷等全131品如果特價時段既晚市由17:00 開始食到 19:00 只係$238!!性價比咁高所以全場FULL HOUSE, 黎食之前最好打定電話預約!!國際慣例, 一坐低緊係叫個刺身拼盤先今次加左錢當然叫埋生蠔刺身拼盤同生蠔同樣夠凍第一感覺已經係安心左先叫既份量會跟足落單數量, 一定唔會少而且無漏單情況特別推介佢既甜蝦同埋黑鯛魚刺身, 個種鮮甜真係回味至今!!生蠔尺寸都算大, 肥美飽肉串燒同熟食種類都極多胃就得一個.無辦法試晒咁多款但so far無咩伏野或有特別唔好食既印象推薦佢既蟹肉茶碗蒸, 壽喜燒鍋以及蟹肉他他茶碗蒸既湯汁鎖進滿滿既食材小小一碗就有濃郁既鮮味同滑嫩細緻口感, 雙重享受壽喜燒鍋係誠意之作, 牛肉份量多, 面頭仲有一塊仔牛油令湯底更加香濃蟹肉他他直情係高級西餐先會見到
10幾年前放題開到一街都係, 之後經歷左唔同既熱潮同埋疫情

國際慣例, 一坐低緊係叫個刺身拼盤先
今次加左錢當然叫埋生蠔
刺身拼盤同生蠔同樣夠凍
第一感覺已經係安心左先
叫既份量會跟足落單數量, 一定唔會少而且無漏單情況

特別推介佢既甜蝦同埋黑鯛魚刺身, 個種鮮甜真係回味至今!!
生蠔尺寸都算大, 肥美飽肉

串燒同熟食種類都極多
胃就得一個.無辦法試晒咁多款
但so far無咩伏野或有特別唔好食既印象
推薦佢既蟹肉茶碗蒸, 壽喜燒鍋以及蟹肉他他
茶碗蒸既湯汁鎖進滿滿既食材
小小一碗就有濃郁既鮮味同滑嫩細緻口感, 雙重享受
蟹肉他他直情係高級西餐先會見到既靚靚前菜, 仲有小童版, 份量細d但小朋友可以動手食!!

飲品方面估唔到有啤酒飲飲, 仲要係靚既日本啤!!基本既茶同汽水都有齊. 超過10幾款
嫌悶既話仲可以點特飲, 有唔同口味既梳打
口味獨特既青柑鮮奶梳打, 少少果味同奶味原來同梳打係咁夾!

甜品除左雪條, 雪糕仲有芝士蛋糕, 芭菲等等
少女心爆發叫晒兩款芭菲, 超好食!!!!!!!!
打卡又超好睇!!!!!!!
呢間放題已成為心目中日式放題既首選! 如果係九龍區都開就完美啦!!
2023-11-10
2023-11-13 94 浏览
聽朋友講元朗緣聚重新裝修再開業,決定與家人一齊去試試,以前去過覺得都幾抵食。一進店內感覺煥然一新,西式裝修部分華麗,另一邊日式塌塌米座位,很有日本feel。沒想到店內有新鮮生蠔供應,有點喜出望外,生蠔都幾大隻,很新鮮,肉質不算很厚,但夠晒滑。魚生種類也有很多,三文魚、帶子、吞拿魚、大甜蝦、赤蝦......整體感覺很新鮮,三文魚嫩滑鮮味,大甜蝦都算幾大隻,有鮮味,帶子亦算厚身,以放題而言,已是交足功課。芝麻雞翼好好味,外脆內軟,有肉汁,而且很香口。吉列炸蠔也不錯,不會炸得太乾,仍能保持蠔本身的肉汁,抵讚。燒鰻魚的香味聞到都想食,燒的時間剛好,外皮有微微脆,加上醬汁一齊燒,香口彈牙。燒羊架也不錯,不會太生,七八成熟,肉質嫩滑惹味。甜品種類超多,各式其式,想樣樣都試,真的有點難度,我覺得鯛魚燒不錯,是mini 版,不會太大,紅豆餡不太甜。亦有不少特飲,巨峰梳打幾好味,還有不少五顏六色的,真是花多眼亂。

燒羊架也不錯,不會太生,七八成熟,肉質嫩滑惹味。

• 生蠔
2023-11-13 62 浏览
我和朋友到元朗逛街,發現一間新開的西式日式的放題,決定試一試,店內環境都有些驚喜,有西式的部局,另一邊又有日式的裝修,感覺好舒適。牛肉壽喜燒,湯底帶微甜,很有日式風味,牛肉嫩滑,加入大蔥,香味十足。西京煎比目魚,肉質超滑,汁醬惹味,煎得幾香口,整體味道很協調,值得試試。生蠔,不算很大隻,但也不小,最重要的是夠新鮮,加些檸檬汁,鮮味滿滿,相當creamy,正!刺身種類很多,樣樣都很新鮮,擺盤亦見心思,三文魚十分肥味,入口鮮嫩,令人回味。帶子都算厚身,鮮甜有口感。甜蝦幾大隻,並不是甜蝦壽司上的,冰涼有鮮味。炸物選擇也不少,尤其是芝麻雞翼,外皮香脆,肉質嫩滑,很入味,有水準。甜品款式亦多,各有特色,綠茶雪糕班戟,見到都想食。而且有好多款特飲,什果茶內有西瓜、橙、菠蘿等等,好似一個小水果拼盤。

2023-11-13 66 浏览
今日同朋友約咗去緣聚食Buffet😋日式裝修好靚呢度放題好多食物選擇呀🤩而且好多食物甜品都好少見放題店有可以任食真係正呀一定唔可以錯過嘅當然係生蠔啦生蠔任食🤩即刻叫完再叫鮮味十足,帶有海水味,配埋檸檬汁同佢提供嘅醬更加好味😋之後我哋再叫咗好多刺身有赤蝦、帶子、三文魚、油甘魚、吞拿魚、甜蝦、黑鯛薄切刺身、深海池魚等等。全部都好新鮮😋魚味鮮甜我哋再叫咗啲壽司,包括有火炙三文魚、火炙蒜茸牛油同火炙牛肉。火炙壽司整得好好食,燒完好香!好食到食完都想再繼續食。之後我哋叫咗啲炸物。包括有吉列炸蠔、榴槤炸彈同榴連芝士雞。呢度嘅炸物都整得好出色。炸粉份量岩岩好,唔會好厚粉,整得好香口好好食😋榴槤芝士雞好特別,我都係第一次見🤩鍾意食榴槤嘅朋友應該會好鍾意😋估唔到榴槤味同炸雞會咁夾😁天婦羅我叫咗大蝦天婦羅同南瓜天婦羅,都好高質,雞軟骨串燒串得好香。我再叫咗份奶油青口同清酒煮蜆一份嘅份量都唔少煮得好好味清酒煮蜆嘅清酒味好香和風海鮮沙律好新鮮 加埋啲特別嘅醬汁更加好食😋醬油帶子他他好特別😋唔係咁多地方有叫咗個野菜豆腐湯,好香😋食咗咗多凍野,可以叫返個熱湯暖暖胃好正😋蟹肉他他配鱈魚乾好正!🤩蟹肉都幾多🤩呢度仲有
今日同朋友約咗去緣聚食Buffet😋
日式裝修好靚

呢度放題好多食物選擇呀🤩
而且好多食物甜品都好少見放題店有
可以任食真係正呀
一定唔可以錯過嘅當然係生蠔啦
生蠔任食🤩即刻叫完再叫
鮮味十足,帶有海水味,配埋檸檬汁同佢提供嘅醬更加好味😋

之後我哋再叫咗好多刺身

我再叫咗份奶油青口同清酒煮蜆
一份嘅份量都唔少
煮得好好味
清酒煮蜆嘅清酒味好香

蟹肉他他配鱈魚乾好正!🤩蟹肉都幾多🤩

呢度仲有好多特飲可以任叫!
我叫咗個柚子蜜糖生薑梳打,好正,感覺幾健康。而朋友就叫咗個青柑鮮奶梳打,佢都話好飲。

甜品都有超多選擇!真係有啲選擇困難症🤣
鍾意食甜野嘅朋友可以試晒咁多樣🤣
我同朋友就一人叫咗一樣
我地叫咗心太軟同Rum酒提子黑糖蕨餅芭菲
真係好少見放題有呢啲貴價甜品可以叫😋
2023-11-13 67 浏览
好耐冇食日式放題,今日近近地去左元朗緣聚食。餐廳裝修以西日式風格設計,一邊設有卡位,而另一邊設有榻榻米,好有日式風格,而且環境寬敞,坐得舒適。午市時段$248,另可升級$190 (全131品),另加一服務費。131品好多選擇,有刺身、壽司、燒物、手卷、沙律、素料理、海鮮、鍋物、天婦羅、串燒、甜品。最正就係有即開時令生蠔,生蠔淡淡海水味,容易入口,鮮甜質地,加點檸檬汁,令生蠔鮮味更提升。刺身刺身有赤蝦、甜蝦、三文魚、北寄貝、八爪魚、吞拿魚、帶子、深海池魚、黑鯛薄切,刺身新鮮,其中赤蝦大大隻,爽口,三文魚肥美,質素相當不錯。壽司、手卷每件壽司都細細件,可以試多幾件唔同款,醋和飯比例剛剛好,飯不會壓得太實,不易散開。天婦羅、炸物新鮮熱辣辣炸起,天婦羅炸得香脆,不會太過油膩,最正有榴連炸彈,唔食榴連都有流心朱古力炸彈,外層脆卜卜,中間流心朱古力,朱古力味濃郁,我地encore 左好多次。前菜、熱食、串燒有芝麻八爪魚、枝豆、蟹肉茶碗蒸、蒜香牛油粟米、魚生辣冷麵等等,好耐冇食魚生辣冷麵以種味道,係回憶呀,今日終於食返,好懷念,我地encore 左幾次。最後食得實在太飽,甜品、雪糕都有多款選擇,我地
好耐冇食日式放題,今日近近地去左元朗緣聚食。

午市時段$248,另可升級$190 (全131品),另加一服務費。131品好多選擇,有刺身壽司、燒物、手卷、沙律、素料理、海鮮、鍋物、天婦羅、串燒、甜品

壽司、手卷

天婦羅、炸物

前菜、熱食、串燒

最後食得實在太飽,甜品、雪糕都有多款選擇,我地只點忌廉焦糖布丁。

飲品除了出面的自助櫃之外,亦有梳打特飲、熱飲,連啤酒都係任飲。
2023-11-09 69 浏览
📍緣聚(元朗)間唔時都會想食下放題貪佢可以每樣試少少岩曬貪新鮮嘅我🥰餐廳都幾大 有梳化同tatami坐✨今次我地食午市 仲加左錢升級可以任食生蠔😻生蠔夠新鮮 仲有海水鮮味 你叫幾多佢真係比幾多你👍🏻海膽手卷一定要叫 真心好好食又creamy同朋友encore左好多次 左口魚壽司入口即溶😝壽司都細細件可以試多幾款😻刺身都好多唔同種類 每樣都叫左啲 食落新鮮 牛柳粒都炒到好香好惹味,肉質又唔會un 夠軟淋又牛味濃串燒類豬頸肉串都燒得幾好 唔會乾有肉汁 除左出面嘅飲品仲有啲特色野飲同啤酒任飲岩曬一大班朋友聚會黎食🥰甜品都多選擇 布甸同窩夫等 我自己覺得心太軟幾好食 好濃郁嘅朱古力味😻芭菲都值得一試👍🏻不錯
📍緣聚(元朗)
間唔時都會想食下放題貪佢可以每樣試少少岩曬貪新鮮嘅我🥰
餐廳都幾大 有梳化同tatami坐✨
今次我地食午市 仲加左錢升級可以任食生蠔😻
生蠔夠新鮮 仲有海水鮮味 你叫幾多佢真係比幾多你👍🏻
左口魚壽司入口即溶😝
壽司都細細件可以試多幾款😻
刺身都好多唔同種類 每樣都叫左啲 食落新鮮
牛柳粒都炒到好香好惹味,肉質又唔會un 夠軟淋又牛味濃
串燒類豬頸肉串都燒得幾好 唔會乾有肉汁
2023-11-09 245 浏览
今日帶爸爸慶祝生日,所以去了元朗呢間緣聚放題。午餐時間都幾抵食,$248(周六、日、公眾假期)可以食足三小時任飲任食,睇見都吸引呀。其實呢個放題都已有超多野食,基本上的刺身、壽司、手卷、小食、天婦羅、串燒、魚類、海類、燒物、鍋物、沙律、飲品、甜品都應有盡有。但我見爸爸生日、而佢又超愛食生蠔,所以我地再加$190 升級,可以食到生蠔同埋一大堆名貴食材。餐廳環境又舒服,座位闊落,以QR code掃碼下單,下單時仲可以睇到食物的圖片,十分方便。而且好欣賞下單後,食物都好快送到。食物又熱辣辣又香噴噴,令人食指大動。有幾款食物十分推介的,這餐廳的刺身相當高質,食日式放題又點可唔食刺身呢。刺身總類都不少,件件都又新鮮又好味。好正大滿足。另外壽司款式都好多,而且細細件的,一啖一件過下口癮,又唔會令到你過飽,留返d位食下唔同野食。海膽手卷都是必點的,細細卷的手卷,入面既海膽都絕不吝嗇,份量好足,又鮮甜,好好味,我們都追加左好多次,正。另外當然唔少得食生蠔,超鮮甜肥美肉厚,啖啖都好正,可以任食生蠔真係超抵,而且質素又高,爸爸都超歡喜不停地追加。除外,仲有一大堆以芝士烹調既美食,芝士焗開邊蝦。超級惹味,熱
今日帶爸爸慶祝生日,所以去了元朗呢間緣聚放題。午餐時間都幾抵食,$248(周六、日、公眾假期)可以食足三小時任飲任食,睇見都吸引呀。其實呢個放題都已有超多野食,基本上的刺身壽司、手卷、小食、天婦羅、串燒、魚類、海類、燒物、鍋物、沙律、飲品、甜品都應有盡有。但我見爸爸生日、而佢又超愛食生蠔,所以我地再加$190 升級,可以食到生蠔同埋一大堆名貴食材。

壽司類

海膽手卷

芝士開邊蝦

除外,仲有一大堆以芝士烹調既美食,芝士焗開邊蝦。超級惹味,熱辣辣既芝士蝦呀,而且已切開了邊,很易就可以把肉取出,啖啖都有滿滿芝士濃香,蝦肉又有口感又彈牙,好好味,我們都超愛。
芝士大啡菇

仲有芝士焗大啡菇,勁juicy,上面鋪上了金黃既芝士,一咬下,大啡菇既汁一湧而出,仲有濃濃既芝士味,十分好味。隻大啡菇超好味,又大隻又好味。
芝士焗帶子

仲有芝士焗帶子,滿滿既芝士香氣撲鼻,仲有又香又鮮既帶子,芝士跟帶子是絕配呀。
揚物

仲有一些去食放題都必食既芝麻雞翼、榴連炸彈、榴彈炸雞粒都是相當唔錯,因為外皮都是又香又脆又好味。又熱辣辣,正。榴連炸雞粒都幾特別,雞粒又香又脆,上面有榴連汁,所以又有另一種唔同感受。
3小時完全足夠慢慢坐慢慢嘆,食飽飽仲可以慢慢食下雪糕,正呀。
2023-11-04
壽司類