2023-11-13
好耐冇食日式放題,今日近近地去左元朗緣聚食。餐廳裝修以西日式風格設計,一邊設有卡位,而另一邊設有榻榻米,好有日式風格,而且環境寬敞,坐得舒適。午市時段$248,另可升級$190 (全131品),另加一服務費。131品好多選擇,有刺身、壽司、燒物、手卷、沙律、素料理、海鮮、鍋物、天婦羅、串燒、甜品。最正就係有即開時令生蠔,生蠔淡淡海水味,容易入口,鮮甜質地,加點檸檬汁,令生蠔鮮味更提升。刺身刺身有赤蝦、甜蝦、三文魚、北寄貝、八爪魚、吞拿魚、帶子、深海池魚、黑鯛薄切,刺身新鮮,其中赤蝦大大隻,爽口,三文魚肥美,質素相當不錯。壽司、手卷每件壽司都細細件,可以試多幾件唔同款,醋和飯比例剛剛好,飯不會壓得太實,不易散開。天婦羅、炸物新鮮熱辣辣炸起,天婦羅炸得香脆,不會太過油膩,最正有榴連炸彈,唔食榴連都有流心朱古力炸彈,外層脆卜卜,中間流心朱古力,朱古力味濃郁,我地encore 左好多次。前菜、熱食、串燒有芝麻八爪魚、枝豆、蟹肉茶碗蒸、蒜香牛油粟米、魚生辣冷麵等等,好耐冇食魚生辣冷麵以種味道,係回憶呀,今日終於食返,好懷念,我地encore 左幾次。最後食得實在太飽,甜品、雪糕都有多款選擇,我地
刺身
壽司、手卷
天婦羅、炸物
前菜、熱食、串燒
最後食得實在太飽,甜品、雪糕都有多款選擇,我地只點忌廉焦糖布丁。
飲品除了出面的自助櫃之外,亦有梳打特飲、熱飲,連啤酒都係任飲。