2024-02-04 119 浏览
其實Nat媽都喜歡特色小店價錢唔會貴份量唔會少味道亦有驚喜囡囡仲細未必可以經常幫襯到今日自己去葵芳辦年貨路經見到台灣小店當然抓緊呢個機會紅燒牛肉湯麵牛肉好夠淋蘿蔔好入味湯底好濃郁蚵仔煎不論港式同台式都係我至愛蚵仔幾多喎整塊咬落後煙煙韌韌培根沙威瑪第一次試麵包上放滿粟米菜絲加上培根同蛋帶點甜又帶點酸好味道九層塔玉米芝士蛋餅有雞蛋芝士粟米九層塔皮薄餡靚炸杏鮑菇雖配備醬汁個人認為無須太多調味杏鮑菇夠新鮮一口爆汁有驚喜九層塔鹽酥雞個人必點項目惹味juicy人均消費💰 : $ 100總結✍ : 款式多,價錢便宜,味道不錯NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)
其實Nat媽都喜歡特色小店

九層塔鹽酥雞
個人必點項目
惹味juicy

人均消費💰 : $ 100
總結✍ : 款式多,價錢便宜,味道不錯
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)
2024-02-03 64 浏览
超級難吃 肉好肥膩 還有豬肉洗不乾淨的那股味道難以下嚥 不明白點解還是這麼多人去排隊 反正我認為係我吃過最難吃的滷肉飯 差評差評 不推薦特意過來吃 浪費時間➕真係好難吃 且價錢都不便宜
超級難吃 肉好肥膩 還有豬肉洗不乾淨的那股味道
難以下嚥
不推薦特意過來吃 浪費時間➕真係好難吃 且價錢都不便宜
2024-01-20 100 浏览
常常去尖沙咀,銅鑼灣,週圍食野,但好懶寫食評。偶然到葵芳,見到一間台灣餐廳,小店坐得舒服,食物價格便宜,服務很好,很有誠意,今次很想推介一下。台式蛋餅,清新好味。蚵仔煎,軟滑脆底。炒米粉,爽口美味。鹽酥雞,香脆可口。一定會再光臨。
常常去尖沙咀,銅鑼灣,週圍食野,但好懶寫食評。
台式蛋餅,清新好味。
蚵仔煎,軟滑脆底。
炒米粉,爽口美味。
鹽酥雞,香脆可口。
一定會再光臨。

2024-01-05 231 浏览
同友人經過葵芳見到有新開台式餐廳當然要試試試咗嘉義雞肉飯,九層塔玉米芝士蛋餅,甜不辣〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️九層塔玉米芝士蛋餅 $30 ,芝士多🧀,酥酥軟軟嘅口感,好食,性價比高,必點!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️甜不辣 $36 ,Q彈不油膩,都唔錯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️嘉義雞肉飯$42 ,食落好有台灣嘅味道👅,雞肉軟嫩唔乾,醬料鹹香唔油,好食,推薦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️相比起附近嘅台式餐廳,食物質素稍勝,價格亦親民
同友人經過葵芳見到有新開台式餐廳當然要試試

試咗嘉義雞肉飯,九層塔玉米芝士蛋餅,甜不辣

九層塔玉米芝士蛋餅 $30 ,芝士多🧀,酥酥軟軟嘅口感
,好食,性價比高,必點!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

甜不辣

甜不辣 $36 ,Q彈不油膩,都唔錯

,推薦

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

相比起附近嘅台式餐廳,食物質素稍勝,價格亦親民

甜不辣
2023-12-24 86 浏览
外賣點了新竹炒米粉,嘉義雞肉飯,燙青菜及葱抓餅。味道不俗但不油膩,尤其是手抓餅,配上葱炒蛋,實在意想不到。而且價錢相宜,一定會有下次。另外,外賣盒用紙盒,雖然會每個收HK$1,但是值得支持。
另外,外賣盒用紙盒,雖然會每個收HK$1,但是值得支持。
外卖自取
2023-12-21 187 浏览
今日同同事食晏嘅時候經過見到新開,所以入去試左,我覺得可以值得再試。花枝丸同埋滷肉飯都好好食。花枝丸彈牙又新鮮,滷肉味道足夠而且不太油膩。牛肉有質素。即叫即炒,而且好快就有得食。
花枝丸同埋滷肉飯都好好食。
花枝丸彈牙又新鮮,滷肉味道足夠而且不太油膩。牛肉有質素。
即叫即炒,而且好快就有得食。
2023-12-21
2023-11-22 308 浏览
舖頭新開不久,之前覺得裝修幾靚,餐牌定價超值,終於來到一試。店舖用傳統落單方式,有餐牌提供。蒜蓉茄子茄子炸過,加上蒜蓉醋醬汁,所以帶點酸味,是很好的開胃菜。藥燉排骨好似係全個餐牌最貴的菜式,價錢已包兩碟前菜(青瓜、醃菜)和一碗滷肉飯,滷肉飯調味不錯,飯量很多。排骨藥膳味道入味,配上辣椒醬,可以更惹味。湯底帶點藥材甘味。嘉義雞肉飯食過唔同地方的嘉義雞肉飯,呢度嘅醬汁帶點微辣,配上一隻煎蛋有脆邊,增加不少口感。雞絲較為大條,有啖啖肉嘅感覺。宇治豆漿葵芳特色餐廳唔多,可以繼續支持。

店舖用傳統落單方式,有餐牌提供。

蒜蓉茄子
蒜蓉茄子

茄子炸過,加上蒜蓉醋醬汁,所以帶點酸味,是很好的開胃菜。

藥燉排骨
藥燉排骨

宇治豆漿
宇治豆漿

葵芳特色餐廳唔多,可以繼續支持。
2023-11-19