2021-02-07
最近同朋友講起食麻辣火鍋🌶🥘, 朋友話登龍街開左間新嘅川菜好似幾抵食😯, 於是就相約左今日一齊去試下☺️! 餐廳用左黑色同紅色做主調, 走中式型格路線😎 餐牌上除左有火鍋套餐仲有多款午市套餐同自家特色小食! 小妹同朋友揀左148蚊嘅火鍋套餐, 入面已經包左一個辣一個唔辣嘅湯底! 🌟烏梅汁/豆漿🌟涼菜: 糖漬車厘茄🍅, 糖漬青瓜🥒糖漬蕃茄甜甜酸酸幾開胃, 青瓜鮮甜口感爽脆!🌟清油養生麻辣鍋配火腿花膠魚肚雞湯鍋🥘麻辣鍋嘅辣度小妹覺得岩岩好, 湯底味道濃郁但又唔會重口味到要不停飲野, 辣度方面唔會辣到食唔出食材嘅味道, 又唔會唔夠辣食得唔過癮!火腿花膠魚肚雞湯嘅味道比較清同鮮味, 魚肚好似白糖糕咁厚, 咬落去爆哂汁😊!🌟白飯飯味幾香, 食落口感煙韌富嚼感🌟寛粉色澤晶瑩, 口感煙煙韌韌而且非常吸湯, 推介👍🏻😋!🌟美國安格斯牛肩肉🐂牛肉味道幾濃, 脂肪分怖平均, 口感柔嫩🌟西班牙伊比利豚梅肉🐖口感軟腍,肉汁多帶點油花🌟雞肉🐔口感鮮嫩滑溜🌟鮑魚鮑魚被切成薄片, 焯一焯就食得, 鮮味爽口!🌟日本麻薯串🍢牛肉包住麻糬, 口感幾特別🌟墨魚松露丸🦑墨魚味濃郁帶微微松露香, 咬落去相當彈牙, 推介👍🏻😋!🌟
🌟烏梅汁/豆漿
🌟涼菜: 糖漬車厘茄🍅, 糖漬青瓜🥒
糖漬蕃茄甜甜酸酸幾開胃, 青瓜鮮甜口感爽脆!
🌟清油養生麻辣鍋配火腿花膠魚肚雞湯鍋🥘
🌟白飯
飯味幾香, 食落口感煙韌富嚼感
🌟寛粉
色澤晶瑩, 口感煙煙韌韌而且非常吸湯, 推介👍🏻😋!
🌟美國安格斯牛肩肉🐂
牛肉味道幾濃, 脂肪分怖平均, 口感柔嫩
🌟西班牙伊比利豚梅肉🐖
口感軟腍,肉汁多帶點油花
🌟雞肉🐔
口感鮮嫩滑溜
🌟鮑魚
鮑魚被切成薄片, 焯一焯就食得, 鮮味爽口!
🌟日本麻薯串🍢
牛肉包住麻糬, 口感幾特別
🌟墨魚松露丸🦑
墨魚味濃郁帶微微松露香, 咬落去相當彈牙, 推介👍🏻😋!
🌟麻辣和牛餃
牛味濃郁, 但麻辣味唔算太出
🌟雲吞
雲吞皮薄, 蝦肉鮮甜肉彈
🌟炸魚皮
酥脆可口
🌟蔬菜拼盤🥬🥦
蔬菜拼盤種類幾多幾新鮮!
🌟紅桑子冰粉
冰粉上面鋪滿左紅桑子粒, 花生碎,山楂粒同提子乾, 賣相吸引, 食落幾有驚喜, 微酸微甜, 口感豐富幾好味, 😋!
🌟拔絲糍粑炸彈
餐廳好多影相位, 加埋E個拔絲糍粑打卡一流📱📸🤳🏻, 一絲絲金黃色嘅拔絲中間包住糍粑, 頂層撒有蜜瓜味糖粒, 賣相幾靚幾精緻😍, 味道唔錯!