2021-02-01
呢到分別有午市火鍋同午市一人定食,而今次嗌嘅係午市火鍋,$148/位💰包咗好多嘢食,仲要夠高質😋湯底就無得揀既,一定係清油養生麻辣鍋配火腿花膠魚肚雞湯鍋~一邊麻而不辣,一邊就夠清甜,無論你鐘唔鐘意食辣都照顧到你嘅需要🥰🔖 西班牙伊比利豚豬肉x 美國安格斯牛肩肉x雞肉💰 / (套餐)所有肉類都無雪味,豚肉一啲唔韌,油脂分佈均勻🐷而牛肩肉肉味香濃,用麻辣鍋燙熟好好食🐮最後雞肉肉質都好嫩滑🐣兩個人分享啱啱好🤓💫推薦指數: 9/10🔖 鮮蔬拼盤💰 / (套餐)拼盤有好多唔同嘅蔬菜,例如係娃娃菜、粟米、金菇菜等等🥬所有蔬菜都好新鮮,而且用花膠雞湯底煮熟,味道仲好鮮甜添☺️💫推薦指數: 8.5/10🔖 炸魚皮💰 / (套餐)炸魚皮就正正常常啦,不過值得一讚嘅係啲炸魚皮塊塊好大塊😆💫推薦指數: 8/10🔖 涼拌車厘茄x 涼拌青瓜💰/ (套餐)兩款涼菜都酸酸甜甜,夠哂開胃☺️💫推薦指數: 8/10🔖 墨魚松露丸x麻辣和牛餃x雲呑💰 / (套餐) 墨魚松露丸食到有一粒粒嘅墨魚,同松露味好夾😋麻辣和牛餃辣度適中,好惹味😇至於雲吞就包住爽口嘅蝦仁,漲卜卜🦐💫推薦指數: 8/10🔖寬粉💰 / (套餐)寬粉口感煙韌
🔖 西班牙伊比利豚豬肉x 美國安格斯牛肩肉x雞肉
💫推薦指數: 9/10
🔖 鮮蔬拼盤
💫推薦指數: 8.5/10
🔖 炸魚皮
💰 / (套餐)
炸魚皮就正正常常啦,不過值得一讚嘅係啲炸魚皮塊塊好大塊😆
🔖 涼拌車厘茄x 涼拌青瓜
💰/ (套餐)
兩款涼菜都酸酸甜甜,夠哂開胃☺️
🔖 墨魚松露丸x麻辣和牛餃x雲呑
🔖寬粉
💰 / (套餐)
寬粉口感煙韌,掛湯能力好好,索哂啲湯汁好正❤️
💫推薦指數: 9/10
🔖紅桑子冰粉
💰 / (套餐)
之前係其他地方食過冰粉感覺好一般...但係呢到嘅紅桑子冰粉真係好好食🥰上面舖滿咗花生碎、提子乾、紅桑子乾同山楂餅,口感豐富😆打完邊爐食好消滯😚
💫推薦指數: 10/10
🔖豆漿&烏梅汁
💰 / (套餐)
烏梅汁同樣都夠哂消滯~至於豆漿係無糖既,非常健康🤩
🔖紅堂Shake Shake薯條
💰58
平時係火鍋店好少見到有薯條,而且仲要係shake shake薯條😆一共有兩款調味粉,分別係麻同辣🌶今次我哋試咗麻嘅調味粉,果然無令人失望🤣如果你都好鐘意麻果種嘅刺激感就一定要試啦😙