2019-09-16
食過觀塘果間之後一試難忘,於是今次同朋友再戰銅鑼灣分店(因為其他分店full booking左)。今次叫左麻辣雞煲,因為朋友嗜辣所以叫左兩隻辣椒。本身都驚會太辣,但出奇地又受得到,因為佢係偏甜既辣,好易入口但又惹味。呢間分店最特別既係:會噴火!影完相打完卡就可以開動了!雞同第一次食一樣咁滑。食到咁上下就加湯食配料(湯都可以選辣湯同清湯,如果一開始覺得太辣就可以加清湯食配料了。)我地叫左好~多~配料⋯⋯兩個女仔黎講係太多的。叫左碟中價位既雪花牛(冇影到),已經係好好味;加左碟牛脷,都係好食。特別要強調既係公仔面,呢個湯底由於真係太好食,當面吸收左個湯底後係無與倫比既美味,必食。(同樣道理,加娃娃菜都好好食)至於芫茜,其實係可以唔洗嗌,因為本身已經有⋯⋯(除非你需要大量xd)同埋叫左壺銀菊露,都好好飲,感覺下火一點。同場加映係,我地兩個去到時電話都得返十幾percent電,膽粗粗問有冇得借尿袋,居然係有!(每部要比一百蚊按金)於是自己同電話都食飽飽離開,超級滿足!
呢間分店最特別既係:會噴火!