2021-09-02
黎到位於旺角金雞廣場呢間cafe station 3 ,入到去見到梳化用左全白色調,感覺乾淨企理。裡面又多卡位,環境寬敞舒適,私隱度亦都幾高,好適合同朋友2個人傾計食飯丫!🤗另外,門口又擺放左好多board game , 真係好岩一大班人黎食飯,食完又有得玩game😜晚餐有dinner set,選擇種類都好多,我地最後叫左2個dinner set 再加一份小食。🔹田園沙律🥗及甜品 (套餐加配+$35)沙律菜好新鮮,再配埋芝麻醬,好fresh 好健康。🔹松露薯條🍟($56)薯條即叫即炸,外脆內軟,非常香口,再配埋好香既黑松露同埋茄汁,真係食到停不了😋🔹意式芝士焗肉醬闊條麵(98)佢個肉醬超多,滿佈麵條🍝上,每一啖麵食到芝士拉絲同肉醬,值得推介!🔹墨西哥香辣肉丸燴意粉($116)肉丸份量都吾少,味道非常彈牙。仲有佢個汁有啲似羅宋湯咁,酸酸辣辣的,非常開胃。🔹紐約芝士蛋糕及藍莓芝士蛋糕🍰最後當然吾少得甜品。佢個芝士蛋糕🍰真係做得幾吾錯,芝士味非常濃郁,入口即溶,甜度亦剛剛好,吾會太過甜。同埋擺盤上都好有心思,令人食指大動😋😋🔹飲品(套餐跟$38飲品,over $38 就補差價)我同朋友分別叫
🔹田園沙律🥗及甜品 (套餐加配+$35)
沙律菜好新鮮,再配埋芝麻醬,好fresh 好健康。
🔹松露薯條🍟($56)
🔹意式芝士焗肉醬闊條麵(98)
🔹墨西哥香辣肉丸燴意粉($116)
🔹紐約芝士蛋糕及藍莓芝士蛋糕🍰
🔹飲品(套餐跟$38飲品,over $38 就補差價)
我同朋友分別叫左水蜜桃乳酪及荔枝梳打。乳酪個杯原本係有cream 既,咁店員都會因客人口味,會問我係咪需要加cream? 我覺得呢個舉動都幾caring , 因為我本來就吾想要cream 呢🤗
整體而言,呢間cafe 人手充足,店員都非常貼心,因為我地被安排轉角位,牆身有個小鐘,店員安排入坐後,都話我哋知如有任何需要都可以按下鐘仔。另外,我地食完佢哋都會好殷勤咁收拾。同埋呢間cafe無限時,成餐飯都食得好舒服,吾會趕人走,非常推薦👍🏻