第三站

Station 3 Cafe
2021-07-15 200 浏览
第一次會中伏到要黎比劣評。係openrice見到5折,最後食完係冇用到。原來係另外一本得小食同飲品既menu,仲要滿$200先有5折。去到個個主菜單係冇優惠,仲要每人至少叫一碟,咁仲點叫到小食呢?主菜百幾蚊好細碟,質素都唔成正比,唔太好食,加左個紐約cake 好難食。服務態度一般,沙發好污糟好多野食碎,仲有幾條頭髮,枱面黐立立,好似完全冇清潔過咁。今次真心中晒伏…以後唔會再黎食,勁差既一次晚餐體驗。價錢 嘢食 衛生 服務都唔得。
2021-07-14
2021-07-11 1777 浏览
剛巧去旺角波鞋街買鞋, 再 去今日的餐廳午餐, 喜歡它提供 board game 給客人, 有得食有得玩, 與朋友相聚不錯好去處。西班牙煙鴨胸燴飯 (午餐)$76 $76 ,追加田園沙律及藍莓芝士蛋糕$35 沙律菜新鮮爽脆,伴上胡麻醬, 十分清新, 是滋味的開端。西班牙燴飯十分濕潤,配上惹味番茄醬汁, 加上嫩滑 的鴨, 讓人食指大動。煙三文魚野菌忌廉闊條麵(午餐)$76, 追加田園沙律及芝士蛋糕+$35 捲成一朵的煙三文魚,賣相精緻, 煙韌韌的闊條麵,掛滿稠密忌廉汁, 奶香吸引, 夾合埋野菌粒,口感更加豐富, 令人回味。蜜糖雞翼拼薯條(下午茶)$62 配水蜜桃綠茶 即叫即製的蜜糖雞翼, 上枱時 ,熱呼呼, 香氣十足 ,雞皮掃滿甜香的蜜糖, 配上雞肉嫩滑, 特別惹味, 跟配熱燙燙薯條 ,香脆可口 ,沾上番茄醬, 令人停不下來。飯後甜品,芝士蛋糕,口感紮實, 每口都是我最喜歡的滑溜 芝士, 啖啖窩心。精選咖啡$46、水蜜桃綠茶 雖然沒有漂亮的拉花,入口細味到繞舌的咖啡香, 香滑甘

蜜糖雞翼拼薯條(下午茶)$62 配水蜜桃綠茶

精選咖啡$46、水蜜桃綠茶
雖然沒有漂亮的拉花,入口細味到繞舌的咖啡香, 香滑甘醇, 十分享受。 水蜜桃綠茶, 既有綠茶幽香, 又帶淡淡水蜜桃的果香。

2021-07-08 81 浏览
第三站一直都係一間我哋成日去嘅餐廳,上面環境都幾舒適白色沙發好好坐。今日叫咗煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵,呢個意粉我哋次次都會叫,忌廉汁同闊條麵好夾,食落好濃郁,煙三文魚卷到朵花咁 ,真心推介。另外叫咗墨西哥香辣肉丸燴意粉,肉丸都有成六粒,肉丸黑椒味重,幾惹味,依個意粉就唔會有忌廉嘅油膩感,辣味又唔算好重。小食叫咗蜜糖雞翼,蜜糖雞翼有六隻,每一隻都有蜜糖包住,香脆得來又唔會滯。仲有嗌薯條,薯條係有皮嘅粗薯條,粗得來又唔怕好快淋。嘢飲方面我就帶咗塔羅飲品嘅塔,佢係士多啤梨鮮打沙冰,飲得出佢嘅士多啤梨味,真係特別香濃。仲有一杯芒果沙冰,甜到啱啱好,夏天飲就最啱。
2021-07-08 54 浏览
今日黎左旺角,去左樓上Cafe食lunch😋🍝卡邦尼煙肉雜菌意粉($74)非常cheesy,煙肉雜菌份量唔少,芝士愛好者必叫!🍝煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵($84)闊條麵非常有咬口,忌廉味好香濃,配上煙三文魚balance返,一啲都唔膩。☕️朱古力咖啡(+$8)好少熱mocha會有cream!飲嘅時候同mocha溝埋,甜到啱啱好。🍹玫瑰冰茶(+8)好香嘅玫瑰味,帶一點清甜,夏天熱辣辣飲就啱晒!🍟特濃芝士薯條($48)份量多到嚇親!原來仲配唔少煙肉架。🍗BBQ單骨雞翼($66)單骨食好方便,肉好嫩滑,都唔錯。門口放左好多board games,啱晒一班朋友黎gathering玩啊!💛
今日黎左旺角,去左樓上Cafe食lunch😋

🍝卡邦尼煙肉雜菌意粉($74)
非常cheesy,煙肉雜菌份量唔少,芝士愛好者必叫!

🍝煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵($84)

☕️朱古力咖啡(+$8)

🍹玫瑰冰茶(+8)
好香嘅玫瑰味,帶一點清甜,夏天熱辣辣飲就啱晒!

🍟特濃芝士薯條($48)
份量多到嚇親!原來仲配唔少煙肉架。

🍗BBQ單骨雞翼($66)
單骨食好方便,肉好嫩滑,都唔錯。

2021-07-08
2021-07-06 56 浏览
平時同好友逛商場買嘢之餘,都會搵個舒服地方坐住一邊食嘢咁渡過時間,尤其係假期出來咁特別多,今日又去咗旺角呢度行街睇嚟,不過最終都冇收穫,咁都要搵過地方食飯係附近一帶,去了呢間樓上cafe店第三站開餐,地方夠大係嘅聚餐好地方,餐牌除了有多款特色飲品同小食提供,仲有Dinner set,一人點一款一齊Share食,先有頭盤開胃嘅田園沙律,食到麻醬香甜清新時菜,之後點了呢款小食墨西哥雞翼香味俱全,鷄翼沾上酸酸甜甜醬汁,肉質外脆內軟又啖啖肉味道十足,係時候飲杯嘢解一解渴,有特濃朱古力同士多啤梨乳酪,加上Cream飲落更香滑,輪到主菜有卡邦尼煙肉雜菌意粉,呢款菜式雖然簡單但係味道絕對出色,入口香濃忌廉汁連鹹煙肉粒同雜菌香味食落夠晒滋味,到另一款主菜有意式芝士焗肉醬闊條麵,而且份量十足表層食到脆香嘅芝士之餘,再食啖闊條麵配上濃郁肉醬口感飽滿,品嚐完一輪美食壓軸甜品有藍莓蛋糕享用咁至係完美一餐。
品嚐完一輪美食壓軸甜品有藍莓蛋糕享用咁至係完美一餐。
環境方面,餐廳環境算唔錯,都幾闊落,而且冷氣亦都足夠,唔會覺得好焗。同時佢都有提供唔同board game,所以好適合同朋友嚟玩吓同傾吓計!而係食物質素上,分別食咗肉醬闊條麵同卡邦尼意粉,其實兩個味道都唔錯。而且餐廳嘅價錢唔算好貴,質素算係中上。不過份量足,性價比算高。餐廳嘅裝修都幾有風格,加上平日嚟唔算特別多人,好適合同朋友一齊食下飯玩下board game

午餐
2021-07-04 32 浏览
以前會係附近整電腦 估唔到 隔離咁近有間cafe 🥘燒牛肉配田園沙律 ($68)呢個set一開始以為燒牛肉係主角,點知黎到牛肉係薄薄地3.4塊,係底嘅係一大盤沙律,想食牛肉嘅唔洗抱咁多期待,牛肉好乾好柴,想食多多菜少少肉可以叫呢碟🥘黑松露帶子鮮菌燴義大利飯($86)呢個飯可以食到好飽 因為加左黑松露汁成個飯都變左好creamy 帶子混入飯重 會在口中突然咬到帶子 線菌 很有菇味 令成個飯都好香🥘藍莓芝士蛋糕(套餐+$35)藍莓芝士蛋糕質感做得唔錯,唔會太硬,但略嫌唔夠滑,芝士味都ok,可以一試🥘法國朱古力芝士蛋糕(套餐+$35)普普通通 有少少膠嘅口感 朱古力 同 芝士味都唔重🍺西班牙咖啡(套餐+$14)終於可以一試超紅西班牙咖啡嘅味道,雖然佢張menu睇落係冇奶,但店員好細心講翻係有加奶噶,飲開齋啡嘅要留意啦,杯咖啡飲落唔太甜,加埋雪糕另成件事更加滑,可以一試🍺榛子朱古力(套餐+$6)朱古力上面配有cream 唔錯 都幾好飲 朱古力篇有少少哭 但個人幾鍾意🍩香脆麥樂雞塊($36)麥樂雞$36 六舊嘅價錢真係唔多推薦大家點呢個,食嘅時候仲要表皮炸衣炸太耐有啲硬🍩洋蔥圈($42)洋蔥圈好
以前會係附近整電腦 估唔到 隔離咁近有間cafe

🥘燒牛肉配田園沙律 ($68)

🥘黑松露帶子鮮菌燴義大利飯($86)

🥘藍莓芝士蛋糕(套餐+$35)

🥘法國朱古力芝士蛋糕(套餐+$35)
普普通通 有少少膠嘅口感 朱古力 同 芝士味都唔重

🍺西班牙咖啡(套餐+$14)

🍺榛子朱古力(套餐+$6)

🍩香脆麥樂雞塊($36)

🍩洋蔥圈($42)
洋蔥圈好有口感 好脆 但可能炸得太耐 冇咩洋蔥味
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 第三站 (旺角)📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟mk好多cafe,好多時都唔好食🤣今日難得搵到間算好高質嘅,當然要記錄一下啦😛A餐👍🏻燒牛肉配田園沙律 HKD92減肥叫翻個沙律走醬❤️燒牛肉有成7 8 塊,幾多唔錯,田園沙律份量都好多幾fresh🥰食完夠飽G餐👍🏻黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 HKD122估唔到cafe竟然risotto整得ok!有驚喜!好香black truffle味仲有芝士🥰菇菇份量都多呢~~墨西哥香草肉丸 HKD66呢個勁好食😍😍有兜有6粒,食完仲唔夠喉🤣蜜糖雞翼 HKD52呢個係睇openrice食評推薦叫嘅,冇肉丸咁jeng,中規中矩啦🤣🤣熱情果乳酪 跟餐+HKD18可人兒 跟餐+HKD10另外叫咗2杯飲料反而一般般~不過可人兒係茶解膩一流🥰✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🍽 第三站 (旺角)
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

蜜糖雞翼 HKD52

熱情果乳酪 跟餐+HKD18
可人兒 跟餐+HKD10

另外叫咗2杯飲料反而一般般~不過可人兒係茶解膩一流🥰

✨如果喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵喔✨
2021-06-30 35 浏览
雖然價錢唔貴 但係嘢食真係唔太好食…個甜品(嗰三件蛋糕)有啲難食…店員好似好唔耐煩咁 問幾個問題都西口西面…仲好似好趕時間咁 都知道你哋趕收工趕收工態度都可以好少少嘅我諗…
雖然價錢唔貴 但係嘢食真係唔太好食…
甜品(嗰三件蛋糕)有啲難食…
店員好似好唔耐煩咁 問幾個問題都西口西面…
仲好似好趕時間咁 都知道你哋趕收工
趕收工態度都可以好少少嘅我諗…
2021-06-29 164 浏览
記得仲係著住校服嘅時候同同學仔去位於彌敦道嘅Station 3玩board game兼食嘢!出咗嚟做嘢都十年喇…原來佢邊咗去金雞!!菜式依舊💛人情依舊<<意式芝士焗肉醬闊條麵>>($98)<<黑松露帶子鮮菌燴意大利飯>>($122)套餐包一杯$38飲品!我另加咗$18要<<神仙>>佢係有茉莉花、檸檬草、杞子同桂圓肉~真係成壺都好濃檸檬草味!!希望真係有助舒緩腸胃不適啦😌朋友要咗杯<<金桔綠茶>>幾好喎都~ 唔使加錢又有什果粒咬吓~ 幾有誠意👍🏻講番兩個main💁🏻‍♀️朋友話啲闊條麵好似河粉! 望落真係有啲似😂因為唔算真係好闊好肥大~但入口都有少少嚼感☺️而且肉醬入面肉粒都唔少!芝士焗到金黃色咁~望到都即刻胃口大開🤟🏻Risotto 嘅帶子粒都唔少#非常慷慨套餐加$35 仲有沙律同芝士蛋糕添呀!芝士蛋糕有三款口味,任君選擇,總有一款啱你😉我哋仲叫咗個<<特式拼盤>>($98)幾豐富㗎! 有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子同咖哩角💛完滿
出咗嚟做嘢都十年喇…
原來佢邊咗去金雞!!
菜式依舊💛人情依舊

<<意式芝士焗肉醬闊條麵>>($98)
<<黑松露帶子鮮菌燴意大利飯>>($122)
套餐包一杯$38飲品!
我另加咗$18要<<神仙>>
佢係有茉莉花、檸檬草、杞子同桂圓肉~
真係成壺都好濃檸檬草味!!
希望真係有助舒緩腸胃不適啦😌
朋友要咗杯<<金桔綠茶>>
幾好喎都~ 唔使加錢又有什果粒咬吓~ 幾有誠意👍🏻
神仙

金桔綠茶
講番兩個main💁🏻‍♀️
朋友話啲闊條麵好似河粉! 望落真係有啲似😂
因為唔算真係好闊好肥大~
但入口都有少少嚼感☺️
而且肉醬入面肉粒都唔少!
芝士焗到金黃色咁~
望到都即刻胃口大開🤟🏻

Risotto 嘅帶子粒都唔少
#非常慷慨
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

套餐加$35 仲有沙律同芝士蛋糕添呀!
芝士蛋糕有三款口味,任君選擇,總有一款啱你😉

我哋仲叫咗個<<特式拼盤>>($98)
幾豐富㗎! 有洋蔥圈、芝士條、雞翼、日式餃子同咖哩角💛
完滿😊
特式拼盤
特式拼盤
2021-06-29 74 浏览
網上好評度極高的第三站樓上CAFE, 和朋友聚餐一流的地方. 店內有多款board game可以借來玩,很適合一班朋友邊玩邊聊天.閒日晚上來到,open rice 預訂還可以有小食和沙律半價, 十分優惠. 可惜現在最多4個人一枱, 不能和其他朋友一起來聚會. 我們試了黑松露帶子野菌意大利飯, 海鮮拼盤 和蜜糖雞翼. 食物方面水準都一般,很多上碟時都不夠熱,放一會兒很快就凍,凍了就很硬... 還有感覺上是預先煮好再翻熱。。而不是即時煮的..海鮮拼盤的魚手指水準最正常,是好味的.其他都是一般...炸粉太厚,就像魷魚圏的魷魚已經縮水到很小和很韌很硬.. 最好味的就是蜜糖雞翼,十分juicy, 雞翼大隻 這裡環境來說是一流,很適合聚會,食物方面雞翼最出色,而飲品都很不錯加上openrice 訂格小食有半價,所以這餐2個人都算抵食不過下次再來就未必會再試拼盤和意大利飯了
最好味的就是蜜糖雞翼,十分juicy, 雞翼大隻

不過下次再來就未必會再試拼盤和意大利飯了
2021-06-22 150 浏览
今閒著沒事幹,朋友就說出不出旺角一起玩Board Game,順便可以吃個飯的!那我就出來吃飯了!黑松露帶子鮮菌燴意大利飯(122元)這個飯芝士味挺濃烈的,吃起來又奶香十足,配上黑松露碎,吃起來回味十足,而鮮菌又為飯增加了不少的鮮味!帶子這裡是小粒的,混合在飯一起,吃起來挺嫩!意式芝士焗肉醬闊條麵(98元)這個可算得上份量十足了,滿滿的一大盤,上面還撤上了大量的芝士,所以意粉吃起來會有拉絲的感覺,而且肉醬也挺香,茄味挺濃的,每一口都能吃到肉醬!挺不錯!炸薯條(42元)想不到份量還挺大的,而且是即叫即炸的,來到還是熱的,還是用上了粗薯條,吃起來特別外脆內軟,特別爽!洋蔥圈(42元)這個炸得挺香脆的,而且都是一口的尺寸,所以吃起來挺方便,炸完以後洋蔥挺香甜!田園沙律+蛋糕(35元)這個加配挺有性價比的,單點蛋糕都32元,只補3元就可以多一份沙律了!沙律是用上了芝麻醬來拌的,吃起來挺清爽,蔬菜爽甜!蛋糕就選了藍莓芝士蛋糕,想不到還會有點裝飾的,加了點朱古力粉,蛋糕吃起來挺鬆化,芝士也挺幼滑的,配上酸甜的藍莓,不錯!芒果奶昔(套餐補14元)這裡的奶昔挺不錯的,用上了挺多的雪糕去弄,能喝到雪糕的香

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯(122元)

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

意式芝士焗肉醬闊條麵(98元)

意式芝士焗肉醬闊條麵

炸薯條(42元)
炸薯條

洋蔥圈(42元)

洋蔥圈

田園沙律+蛋糕(35元)
田園沙律

藍莓芝士蛋糕

芒果奶昔(套餐補14元)
這裡的奶昔挺不錯的,用上了挺多的雪糕去弄,能喝到雪糕的香滑,再配上酸甜的芒果醬,比想像中的要濃味!
芒果奶昔

曲奇奶昔(套餐補14元)
這個就加曲奇碎下起拌勻,既有朱古力的香,又有曲奇的口感,也很好!
曲奇奶昔

炸薯條
洋蔥圈
田園沙律
藍莓芝士蛋糕
芒果奶昔
曲奇奶昔
2021-06-22 55 浏览
行日拎左一日假梗係要去chill下,同朋友去左25/F station3 內裡環境好舒適亦很乾淨,自己有印像來過一次 五年多前,希望冇記錯。如果係既話都keep得很好👍🏻中午餐牌食品不算多,應該晚餐多一點。我地一看就已選定了幾款食品煙鴨胸燴飯黑松露帶子鮮菌燴意大利飯煙三文魚燴意大利粉午餐每個跟杯38蚊飲品有多出補差額再加35蚊就會有個田園沙律🥗及蛋糕🍰煙鴨胸燴飯熱呼呼的 味道好足夠 岩重口味的我們黑松露燴意大利飯係最愛之選,仲有細粒帶子,食下去好夾,味道不錯煙三文魚意大利粉很creamy 足料煙三文魚又足料,此價錢確係抵食野飲大家忍不住要補錢有士多啤梨🍓乳酪Oreo 奶昔花旗蔘蜜朱古力蛋糕🍰同藍莓芝士蛋糕同樣有心思發好好味 好開心午餐都可以有質素及舒服地食讚👍🏻

中午餐牌食品不算多,應該晚餐多一點。

我地一看就已選定了幾款食品

朱古力蛋糕🍰同藍莓芝士蛋糕同樣有心思發好好味
好開心午餐都可以有質素及舒服地食
讚👍🏻
2021-06-21 39 浏览
Looking for a place to hangout with your friends? Station 3 is the stop you need to be! This place carries a shelf of board games! Also, I love how this place is so spacious, perfect for gathering with friends! On their menu there are a selection of drinks, snacks, and a dinner set menu. Would definitely recommend here if you’re looking for a place to hang with your friends! 🍝 - Smoked Salmon with Cream Sauce Pasta Dinner Set - I love how the pasta was not overpowered with sauce, and it was pla

🍝 - Smoked Salmon with Cream Sauce Pasta Dinner Set - I love how the pasta was not overpowered with sauce, and it was plated so beautifully! They shaped the salmon into a rose, and I thought it was so lovely 😍. I also love how you can add $35 and it comes with a creamy sesame salad and a cake of your choice!

🍰 - Chocolate Cake - this cake with the dinner set! The cake was not too sweet, and is quite bouncy. Despite the feast we ate, I was still able to finish because it was so good 🤤

🍹 - Mango Yogurt - first off they have mango everything in the menu and I love that! Highly recommend the mango yogurt, there’s not a huge artificial mango taste and I wanted to order a second cup. Super good !
🍹 - 太陽 - this is one of their specialty drink, orange juice paired with ice cream. Not bad, but I do find the ice cream overpowering this drink

🍟 - Truffle Fries - love how they’re thick cut and they give a huge bowl for it 😍 yes to huge portions!!

🍗 - Honey Chicken Wings - there are 6 in each dish and they are delicious! I believe they fry it first, then drench it in that delicious honey 🍯

🧀 - Cheese Balls - they ran out of cheese sticks so cheese balls will do! They didn’t have a huge cheese pull game, but it did taste good! Can’t go wrong with cheese right? 🙈

Look at the different board games they offer 😍😍
2021-06-21 59 浏览
今次相約朋友嚟到呢個站,咩站?「第三站」呀!是晚約咗食6點半, 人流未算最高峰,而一入到就見到有成個櫃嘅boardgames, 貫徹café有得食又有得玩既concept, 一於一陣同朋友玩返幾舖啦! 整體環境同氣氛唔錯,每個位都闊落坐得舒服,光線柔和亦唔會令人刺眼。而且我比較欣賞佢室內有盆栽,感覺好green好自然,空氣好似會因為咁而新鮮啲!養生茶 – 神仙$56神仙入便主要有茉莉花,檸檬草,杞子同桂圓肉,而佢既功效最為吸引我,佢可以舒緩腸胃不適,頭暈, 月經脹痛同埋改善貧血。飲落帶有淡淡檸檬草香味, 細嚼過後更有茉莉花既韻味係口中,而可能因為一直有蠟燭保溫關係,香氣零舍突出,久久揮之不去。士多啤梨奶昔$52非常吸睛,店家出手毫不吝嗇。大大舊cream 放係眼前,極度適合忌廉愛好者。士多啤梨甜度適中,加咗奶成杯嘢mix得啱啱好亦唔會好稀。蟹肉雜菌忌廉闊條麵$108見到已經食慾大增,咪睇佢好似得隻碟大,但其實份量都唔細!闊條麵煮得啱啱好,唔會太多汁,整體唔錯。墨西哥香草肉丸$66個肉丸同個汁都幾夾,可能一開始對肉丸已經心心眼,所以就算份量同價錢唔太均等,都推介俾鍾意食香草味既朋友。蜜糖

今次相約朋友嚟到呢個站,咩站?「第三站」呀!

養生茶 – 神仙$56

士多啤梨奶昔$52

非常吸睛,店家出手毫不吝嗇。
大大舊cream 放係眼前,極度適合忌廉愛好者。
士多啤梨甜度適中,加咗奶成杯嘢mix得啱啱好亦唔會好稀。

蟹肉雜菌忌廉闊條麵$108

見到已經食慾大增,咪睇佢好似得隻碟大,但其實份量都唔細!
闊條麵煮得啱啱好,唔會太多汁,整體唔錯。

墨西哥香草肉丸$66

蜜糖雞翼$52

雞翼一般予人平平無其,好容易煮既食物之一,當中蜜糖雞翼亦穩居頭3位內。但呢個雞翼俾到驚喜我,佢唔係個種個面好淋浸滿既蜜糖味,而係輕輕煎炸過但入面充滿住蜜糖既雞翼,非常入味,所以呢個雞翼絕對會encore!

松露薯條$56

薯條都幾大碗,炸得幾香脆,唔會好油。

而黑色一點點係松露,每條都沾有超多松露,鍾意食「gas」味既朋友唔好錯過。

店員見你食飽清碟後, 亦主動善意幫你執走碗碟,比你可以慢慢飲下野,傾下計,玩下boardgames。

整體嚟講,呢度真係一個唔錯既café好去處!得閒約下三五知己上嚟食嘢吹水玩下game,順便去調劑一下平時生活既苦悶同壓力!
2021-06-20