第三站

Station 3 Cafe
2021-08-02 107 浏览
旺角咁多間樓上cafe來講, station 3環境寛倘,白色卡座梳化環境舒適好岩一大班朋友來吹下水食下飯。今日兩個人來食飯,夜晚7:30都差不多爆爆滿好在剛剛好有位。我地叫左燒牛肉配田園沙律,新鮮爽口的沙律菜配酸酸的沙律醬很清新;配上燒牛肉喜歡輕食的朋友會中意。墨西哥香辣肉丸燴意粉,意粉質地是偏硬我較喜歡的一種而肉丸彈牙;最中意佢個番茄醬汁酸酸辣辣很醒胃來到樓上cafe最想試既當然係佢既飲品啦~今次就試一試佢既朱古力奶昔估唔到杯朱古力奶昔都幾重手應該用左幾多朱古力來打,朱古力味很濃再加上忌廉,甜度剛好好飲另一杯叫女皇(玫瑰檸檬乳酪沙冰)淡淡玫瑰配酸酸地既味道,好清新飲落去成個人都醒哂。甜品芝士蛋糕有幾隻口味,有芝士味加上餅底都鬆化。Station 3 cafe 係座位比較寬敞既cafe之一,下次搵地方gathering會再來

來到樓上cafe最想試既當然係佢既飲品啦~
今次就試一試佢既朱古力奶昔

另一杯叫女皇(玫瑰檸檬乳酪沙冰)
淡淡玫瑰配酸酸地既味道,好清新飲落去成個人都醒哂。

甜品芝士蛋糕有幾隻口味,有芝士味加上餅底都鬆化。

燒牛肉配田園沙律
玫瑰檸檬乳酪沙冰,朱古力奶昔
芝士蛋糕
2021-07-14
燒牛肉配田園沙律
玫瑰檸檬乳酪沙冰,朱古力奶昔
Station 3 Cafe❤️🔄今次黎到旺角鬧市中的小清新,因為想搵個地方靜靜地傾下野,所以選擇回購之前黎過覺得坐得幾舒服既Station 3 Cafe, 位置好舒服,店員服務態度好好,環境寧靜,仲有好多boardgame 可以玩,好適合聚會~◾️蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $76"闊條麵加忌廉煮得好creamy 同埋蟹肉雜菌既份量都幾多 同三色椒一齊煮 食落好香"◾️松露帶子鮮菌燴意大利飯 $86"黑松露味都幾濃 連同幾份珍珠帶子 份量都幾多 加上意大利飯都煮得幾入味 軟硬適中"◾️焦糖咖啡 凍/熱“焦糖咖啡可以㨂加唔加cream 都得嫁~凍熱同樣都好好飲""如果唔想飲咖啡味咁濃既朋友仔可以考慮下"◾️戴安娜“茶既份量還可 而有有超多唔同款式的花茶可以選擇""每款茶都有標明功效 飲落清清地好舒服 都幾解膩嫁"
Station 3 Cafe❤️🔄

◾️蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $76

◾️松露帶子鮮菌燴意大利飯 $86

◾️焦糖咖啡 凍/熱
"如果唔想飲咖啡味咁濃既朋友仔可以考慮下"

◾️戴安娜
“茶既份量還可 而有有超多唔同款式的花茶可以選擇"
"每款茶都有標明功效 飲落清清地好舒服 都幾解膩嫁"

2021-07-28 70 浏览
啱啱收完工去旺角買嘢,順便等女朋友仔收工,由於女朋友最近變咗cafe控,所以今日就喺旺角搵咗呢間睇落cp值幾高嘅黎試下。呢間cafe喺金雞廣場嘅25樓,一入到去就見到成間cafe都係卡位,呢個加分位,同埋佢有一部好大嘅電視,最正係佢好多三眼仔嘅擺設呀xd,身邊隔離嗰位表示勁鍾意睇佢幾開心下~ 好啦唔好講得太遠,要講返啲嘢食先,我比較欣賞佢個墨西哥雞翼,辣辣地而且又好juicy~我個人覺得cafe嚟講佢嘅甜品係有水準,睇佢嘅擺碟都好有心思,打卡岩晒~ 另外見佢啲下午茶都好似好抵食下次晏晝可以嚟試下佢~

呢間cafe喺金雞廣場嘅25樓,一入到去就
見到成間cafe都係卡位,呢個加分位,

墨西哥雞翼

法國朱古力/紐約

2021-07-28
墨西哥雞翼
法國朱古力/紐約
  • 特濃朱古力蛋糕
2021-07-27 99 浏览
想同朋友傾耐D,當然去樓上Cafe,我地去左Station 3 Cafe 邊玩邊食邊傾。餐廳裝潢以白色為主,簡約明亮,大大的白色梳化位,座位寬敞舒適。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($86)所有套餐贈送$38一杯飲品、亦可加$35田園沙律和蛋糕。意大利飯煮得恰好處,濕潤度剛好,黑松露味道濃郁,醬汁包住每一粒飯,意大利飯有好多小帶子和鮮菌,鮮味提升了不少,夠Creamy。特式拼盤($98)好豐富,有洋蔥圈、芝士條、日式餃子、雞翼、咖喱角,每款都有3件,新鮮熱辣辣炸起,其中最鍾意食雞翼,雞翼夠入味。愚者(+$10)蜜桃玫瑰紅茶、蜜桃味突出,甜度剛好

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($86)
所有套餐贈送$38一杯飲品、亦可加$35田園沙律和蛋糕。

特式拼盤($98)

愚者(+$10)
蜜桃玫瑰紅茶、蜜桃味突出,甜度剛好

已經好耐冇去過樓上Cafe,本身都好小去,因為大多數都好多人,食物唔好味. 不過就一直有留意位於金雞廣場嘅Station 3 Cafe 第三站,見佢都開咗一段時間. 依然有人氣咁啱朋友想試,咁就揀佢啦!  因為我地早6:30 pm 去到時唔算多人,不過之後就成場爆滿,建議大家預早訂位. 而且好彩我地被安排咗坐係房入面,所以就算爆滿同大家係到玩Board Game 都唔會噪. 環境夠CHILL,全白既sofa,坐喺窗邊夠晒光猛.  Menu 都幾多選擇,朋友唔太肚餓所以就揀咁一個Snacks + Dinner Set +  2杯野飲.  Snack 蜜糖雞翼 $52 1碟有5隻每隻都大大隻,蜜糖均勻分布係雞翼上面,唔係亂用D 糖水當蜜糖,絕對唔馬虎. 外脆內鮮嫩,令人食唔停口,調味岩岩好,唔會鹹死人.  Dinner Set Main Course + Drink Set D 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108 Dinner Set 百幾蚊連埋杯$38嘅野飲真係好抵,計返先$6-70一個Main course. 講返個意粉先,意粉煮得啱啱好,唔會太淋. 醬汁做到包住每條意粉,蟹肉唔會腥而且份量

咁啱朋友想試,咁就揀佢啦!

環境夠CHILL,全白既sofa,坐喺窗邊夠晒光猛.

Snack 蜜糖雞翼 $52
外脆內鮮嫩,令人食唔停口,調味岩岩好,唔會鹹死人.

Set D 蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
講返個意粉先,意粉煮得啱啱好,唔會太淋. 醬汁做到包住每條意粉,蟹肉唔會腥而且份量足夠.

Herbal Tea 花茶系列

特首 $56
馬鞭草,金盞花,歐薄荷,檸檬草 增強心臟功能,提神鎮靜緊張,消除疲勞,降肝火

花旗參蜜 $56
消除疲勞,清濕熱,降肝火,提神鎮靜緊張,鬆弛神經
細心將蜜糖水分開,自己調校甜度,而且飲得出係上花蜜,唔會燒嘢食個隻假蜜糖 花茶用咗原材料,真材實料,飲完個人都舒服哂,仲可以有得refill! 十分推介

Station 3 Cafe 第三站 ,食物一啲都唔HEA!
而且員工有HEART 唔HEA 夠哂熱誠,做嘢反應又夠快. 非常滿意令我對樓上Cafe 改觀.
2021-07-25 51 浏览
今次黎到既呢一站係第三站,呢間樓上cafe環境好舒適,坐得又舒服,好啱同一班朋友仔食飯傾計,食物水準唔錯,餐廳入面仲有d board game比大家玩🎲🍚西班牙煙鴨胸燴飯 $112蕃茄汁既味道好濃郁,每粒飯都沾滿左醬汁,煙鴨胸份量都唔少,仲有少少芝士做到拉絲效果,意大利飯軟硬度適中😋🥗田園沙律+藍莓芝士蛋糕 (+35)呢度既dinner set加$35就有埋沙律同蛋糕,沙律加左胡麻醬,食落好開胃,仲有藍莓芝士蛋糕做飯後甜品就啱晒啦🍰🍟松露薯條 $56黑松露薯條幾時都咁好食😆 粗身薯條炸到熱辣辣,就算攤凍左食都係咁脆,真係食到停唔到口😋🍌香蕉奶昔 $52Dinner Set包左一杯$38飲品,過左$38可以補番差價,今次就揀左香蕉奶昔,飲落好冰涼,啱晒夏天咁熱既天氣飲,味道有啲似韓國香蕉奶,略為偏甜😛🍵紅莓果茶 $54呢個係養生之選😍有紅莓、芙蓉花、薔薇果同蘋果,可以滋潤肌膚,消脂解滯,飲落有啲酸酸地既莓味,果香同花香味都好出,好啱女仔飲👍🏻

🍚西班牙煙鴨胸燴飯 $112

🥗田園沙律+藍莓芝士蛋糕 (+35)

🍟松露薯條 $56

🍌香蕉奶昔 $52
🍵紅莓果茶 $54
2021-07-20
2021-07-23 81 浏览
黃店💛隱世樓上cafe總會發現驚喜🤣店內提供各種不同的board game☺️岩哂一大班朋友去玩!- 墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116肉丸好夠味而意粉都條條分明 唔會好林身 夠辣夠惹味!- 意式芝士焗肉醬闊條麵 $98要焗既關係等得最耐但比燴意粉差 雖然有芝士但口味唔夠重 味道都唔夠濃- 蜜糖雞翼 $52最好味既一道🤤炸得好脆 肉質又岩岩好 唔會太熟太生 蜜糖加埋完全perfect!!!- 魚手指加薯條 $52薯仔真係原汁原味 有薯仔皮係到 夠真材實料 但魚手指偏油亦有唔熟既肉質情況- 藍莓芝士蛋糕 $35晚市加$35有沙律同蛋糕包埋🤣味道係正常cheese cake 唔係特別出眾但勝在設計幾好- 薄荷朱古力咖啡 $52有得揀要唔要cream Mocha味較濃過薄荷味- 西班牙咖啡 $52套餐包$38飲品 而家只係補$14差價 咖啡可以揀要唔要奶 加埋雪糕相當涼快

黃店💛
隱世樓上cafe總會發現驚喜🤣

- 墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116
肉丸好夠味而意粉都條條分明 唔會好林身 夠辣夠惹味!

- 意式芝士焗肉醬闊條麵 $98

有得揀要唔要cream Mocha味較濃過薄荷味

- 西班牙咖啡 $52

• 蜜糖雞翼
2021-07-23 40 浏览
💎白色卡位 cafe💛 🚦Station 3 🚥呢間係旺角市中心,好近巴士站🚌佢地嘅環境好正~ 卡位好闊落 ⛱坐得好舒服😌仲有大大隻pepe 陪住我地食飯🐸.燒牛肉配田園沙津🥗燒牛肉份量都有唔少🐮佢嘅沙津菜好新鮮 一啲都唔苦 🥬加埋胡麻醬同燒牛肉食好清新🌱💰$68.蟹肉雜菌忌廉闊條麵🍝蟹肉嘅份量都多 而且有淡淡嘅蟹味🦀佢哋嘅忌廉超香 好滑 🍼一唔覺意就會食到個嘴污糟哂💋💰$74.我地仲叫左個特式拼盤🏟入面有洋蔥圈 咖喱角 煎餃 芝士條同雞翼😻一次過可以試哂咁多款小食 啱晒選擇困難嘅我🤣全部都製到脆扑扑 好夠味 👍🏻當中我最雞翼仲唔乾身 芝士條有好多餡💦💰$98.女皇👸🏻配餐+💰$10上面舖滿玫瑰花瓣🌸加埋檸檬同乳酪沙冰 😆酸酸甜甜咁 咁熱飲好正🔥玫瑰朱古力 🍫配餐+💰$6甜甜地 好多忌廉 超級邪惡😈.最後當然要有甜品為呢一餐畫上句號。分別係紐約芝士同藍莓芝士蛋糕🍰佢地嘅擺盤都好靚 好別緻🥰味道都唔錯 比較creamy 同香芝士味🧀.呢一間仲提供好多款board game 👾比大家慢慢同朋友玩🫂.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘
💎白色卡位 cafe💛
🚦Station 3 🚥
呢間係旺角市中心,好近巴士站🚌
佢地嘅環境好正~ 卡位好闊落 ⛱

加埋檸檬同乳酪沙冰 😆
酸酸甜甜咁 咁熱飲好正🔥

玫瑰朱古力 🍫配餐+💰$6
甜甜地 好多忌廉 超級邪惡😈

.最後當然要有甜品為呢一餐畫上句號。
分別係紐約芝士同藍莓芝士蛋糕🍰
佢地嘅擺盤都好靚 好別緻🥰
味道都唔錯 比較creamy 同香芝士味🧀

呢一間仲提供好多款board game 👾
比大家慢慢同朋友玩🫂

回頭率💫: 🌕🌕🌕🌕🌘
2021-07-22 35 浏览
差不多兩年沒有到過樓上cafe,因為覺得到樓上cafe是件很中學生的事,但今晚跟老朋友到旺角Station 3 又有另一感覺。在場不止年青男女,還有爸爸媽媽級的,所以原來到樓上cafe是任何年紀都適合,感覺自然。座位寬敞,有一大片窗,相信日間甚開揚舒服。而且還見到有獨立房間,可以包場。我們二人點了兩個晚餐和兩個小食。Dinner set 包$38飲品一杯,其餘補差價*有加一服務費*《B. 意式芝士焗肉醬闊條麵 $98》醬汁足夠拌勻整個意粉,味道剛好,但我會偏好重茄酸味多一點,會更好吃。《G.黑松露帶子鮮菌會意大利飯 $122》夠creamy,意大利飯的軟硬度適中,整體比預期好,份量亦夠飽肚。跟餐點了兩杯飲品:《凍藍莓綠茶 (原價$42 -$38)$補4》《熱水蜜桃紅茶 (原價$38)補$0》《Bbq 單骨雞翼 $66》炸得好香口,而且賣相吸引。雞肉入口皮脆肉滑,蘸醬汁很惹味。《香腸麥樂雞塊 $36》口感特別,外薄脆而中間肉位嫩腍,同樣蘸醬汁更惹味。《New York chee $32》賣相加了心思,而蛋糕甜度不高正合我口味,很快就被消滅了。服務方面職員有禮貌,上菜亦快,當食物不夠熱時都

我們二人點了兩個晚餐和兩個小食。

Dinner set 包$38飲品一杯,其餘補差價
*有加一服務費*

《B. 意式芝士焗肉醬闊條麵 $98》

《G.黑松露帶子鮮菌會意大利飯 $122》

跟餐點了兩杯飲品:
《凍藍莓綠茶 (原價$42 -$38)$補4》

《熱水蜜桃紅茶 (原價$38)補$0》

《Bbq 單骨雞翼 $66》
炸得好香口,而且賣相吸引。雞肉入口皮脆肉滑,蘸醬汁很惹味。

《香腸麥樂雞塊 $36》
口感特別,外薄脆而中間肉位嫩腍,同樣蘸醬汁更惹味。

《New York chee $32》
賣相加了心思,而蛋糕甜度不高正合我口味,很快就被消滅了。

服務方面職員有禮貌,上菜亦快,當食物不夠熱時都會幫助翻熱。

2021-07-07
Book mark左喱間cafe好耐😝一直想來懲罰下佢地,今次終於有機會💛💛金雞廣場相信好多男仔都唔陌生男朋友仔話佢細細個成日來打機🥴🥴今次唔來打機來試下間樓上cafe😇間cafe好乾淨又闊落😍雖然有好多裝飾同全白設計,但都完全唔污糟,仲好舒服😌門口仲有好多card game俾大家任玩😍岩曬同朋友一齊上來吹下水玩下遊戲😝🧅洋蔥圈 $42超正既洋蔥圈😍😍一拎出來成間舖頭都聞到陣炸洋蔥味🙈勁吸引🤤🤤🤤食落去炸粉唔會太厚而洋蔥都唔會太生🤩🤩好好食😝😝點埋個醬就更加一流🤪我地到最後真係一滴醬都冇凈🤫🤫🍯蜜糖雞翼 $52有差唔多6隻雞翼咁多🤭🤭而且隻隻雞翼都好大隻🥴🥴面頭鋪滿左蜜糖,甜甜地又熱辣辣😍作為小食真係無得輸😎🍝卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102招牌咁濟😂我見網上個個都話好食於是叫來試下🤪的確份量好大份而且仲有好多煙肉🤤味道都唔會太濟👏🏻意粉既硬度岩岩好,唔會好似一pat野咁👍🏻🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108第二樣都係雜菌忌廉😂但其實味道同卡邦尼完全唔同💛闊條麵比意粉更有咬口,而且忌廉既份量都比卡邦尼少😌因為如果太多忌廉就會遮蓋左蟹肉既味道所以两種意粉係唔同嫁😝😝男朋友仔就比較鐘意食喱個因為佢
Book mark左喱間cafe好耐😝
一直想來懲罰下佢地,今次終於有機會💛💛
金雞廣場相信好多男仔都唔陌生
男朋友仔話佢細細個成日來打機🥴🥴
今次唔來打機來試下間樓上cafe😇

間cafe好乾淨又闊落😍
雖然有好多裝飾同全白設計,但都完全唔污糟,仲好舒服😌

門口仲有好多card game俾大家任玩😍

我地到最後真係一滴醬都冇凈🤫🤫

🍯蜜糖雞翼 $52
有差唔多6隻雞翼咁多🤭🤭
而且隻隻雞翼都好大隻🥴🥴
面頭鋪滿左蜜糖,甜甜地又熱辣辣😍
作為小食真係無得輸😎

🍝卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102
招牌咁濟😂我見網上個個都話好食於是叫來試下🤪
的確份量好大份而且仲有好多煙肉🤤
味道都唔會太濟👏🏻
意粉既硬度岩岩好,唔會好似一pat野咁👍🏻

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵 $108
第二樣都係雜菌忌廉😂但其實味道同卡邦尼完全唔同💛
闊條麵比意粉更有咬口,而且忌廉既份量都比卡邦尼少😌
因為如果太多忌廉就會遮蓋左蟹肉既味道
所以两種意粉係唔同嫁😝😝
男朋友仔就比較鐘意食喱個
因為佢話碟野好多蟹肉好抵食😂

🍰紐約芝士蛋糕 $32
好靚既蛋糕😍😍😍
心思💯而且個cake好實心🤣
好足料🤫🤫
同埋用左消化餅做底,可以令個cake冇咁濟👍🏻

☕️神仙 +$18 (dinner set)
喱個係花茶系列,入面有茉莉花,檸檬草,杞子同桂圓🌸
岩我腸胃唔舒服既人飲🤭🤭
而且食完野可以慢慢嘆下杯茶,玩下card game都幾寫意🥴🥴

🍹愚者 +$10 (dinner set)
喱個係塔羅牌系列😆
其實佢係一杯蜜桃玫瑰花茶來🤤🤤
蜜桃同玫瑰既味道好match👍🏻
好fresh🥰🥰

2021-07-21 403 浏览
依間cafe環境寬闊,以簡約裝修配搭白色梳化,感覺乾淨又舒適。門口位置仲提供大量board games,好適合想搵地方同朋友傾計或行街行太攰想放鬆一下既你~✨ Lunch Set✧Main Course & Drink✧❀ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵份量好多!將煙三文魚整成玫瑰花形狀,賣相吸睛。有香濃既忌廉味,配埋沾滿醬汁既雜菌及闊條麵食都唔會太膩❀ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯一上枱聞到好香黑松露味,表面灑上好多芝士碎及香草,配埋好多細細粒既帶子及雜菌,口感豐富,risotto軟硬度適中❀ 田園沙律及蛋糕 (跟餐+$35)沙律菜爽脆又清新,配埋芝麻醬食好開胃。藍莓芝士蛋糕質感幼滑,芝士味香濃,配埋酸酸甜甜既藍莓醬,甜而不膩❀ Oreo曲奇奶昔 (跟餐+$14)奶昔上面仲加左一層厚厚既cream及灑上唔少oreo碎,飲落偏重奶味,有淡淡朱古力香❀ 花茶:神仙 (跟餐+$18)花茶係由茉莉花、檸檬草、杞子及桂圓肉沖泡而成,檸檬草味道好突出,有淡淡茉莉花,感覺似係平時做完spa既飲品,飲落好舒服,亦有解膩之用❀ 特式拼盤叫拼盤可以一次過試晒唔同款既小食~依款拼盤有炸洋蔥圈、芝士波波、雞翼、日式餃

✨ Lunch Set
✧Main Course & Drink✧

❀ 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵

❀ 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

❀ 田園沙律及蛋糕 (跟餐+$35)

❀ Oreo曲奇奶昔 (跟餐+$14)

❀ 花茶:神仙 (跟餐+$18)

❀ 特式拼盤
叫拼盤可以一次過試晒唔同款既小食~依款拼盤有炸洋蔥圈、芝士波波、雞翼、日式餃子及咖喱角。當中最中意係蜜糖雞翼及炸洋蔥圈,雞翼外皮煎得香脆,肉質嫩滑,加埋蜜糖香甜可口,而炸洋蔥圈炸皮唔會好厚,仲好香脆,配埋他他醬食更惹味。原本好想食芝士條,點知轉左芝士波波,拉絲效果無咁明顯,但芝士味都夠濃
煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
  • 神仙
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 特色拼盤
2021-07-20 41 浏览
🔺Station 3 cafe第三站 (旺角)呢間係樓上cafe 黎既,有board game 提供,同朋友吹下水又得,係一個聚腳既好地方🤗🔻蟹肉雜菌忌廉闊條麵($108)蟹肉份量唔算少,闊條麵口感岩岩好,唔會過熟或偏硬,忌廉汁足夠掛麵條,但略嫌淡阻d, 比較適合平時食得好清淡既朋友仔。🔻西班牙煙鴨胸燴飯($112)鴨胸肉份量足夠唔算少,個汁係類似蕃茄汁,個味道唔錯,但係個飯入面就一舊舊未打散咁。🔻蜜糖雞翼($52)一碟有六隻,雞翼有醃過,唔會得表面有味,上枱熱辣辣好滋味😍蜜糖好夠巴住每隻雞翼,正!🔻特濃朱古力(跟set +$4)甜味適中,朱古力味適中,但有d 朱古力粉溶唔晒變得唔夠滑,溶冰會變得少淡。🔻芒果奶昔(跟set+$14)少地方有,個味道唔差幾好飲,唔會好甜,芒果味唔會好假或者藥水味,酸酸甜甜,唔錯唔錯。🔻沙律&甜品(跟set+$35)沙律菜新鮮唔苦,食晒成碗都唔覺得有負擔,配埋芝麻醬好開胃,如果多d 芝麻醬更佳。另外甜品揀阻朱古力蛋糕同埋藍莓芝士蛋糕,2款味道都唔會太甜,岩岩好,睇乎自己中意咩味就揀咩,放心order,冇伏味🤣
🔺Station 3 cafe
第三站 (旺角)

🔻蟹肉雜菌忌廉闊條麵($108)

🔻西班牙煙鴨胸燴飯($112)

🔻蜜糖雞翼($52)

🔻特濃朱古力(跟set +$4)

🔻芒果奶昔(跟set+$14)

🔻沙律&甜品(跟set+$35)

有一種餐廳係食個「回憶」,其中一間就係呢間Station 3,想當年中學聖誕同成班fd一路食,食完就玩boardgame慢慢坐,回憶中啲嘢食都幾大份又可以坐幾耐。今次心血來潮就再嚟食返回憶嘅感覺同味道。環境位置 |環境位置都算方便,喺地鐵站行5分鐘左右到,入到去我見同好耐以前食嘅布置差不多,特別係梳化啊,裝修都差唔多,成個大專回憶返晒嚟😂佢位置都幾多,坐到幾多人,而且有啲大梳化,都叫做坐得幾舒服,放下袋喺梳化都得,同樣地都係有少量board game 喺度,不過我 8點去就見大部分人都係食飯。食物方面|意式芝士焗肉醬闊條麵 $98睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲黑松露鮮菌燴意大利飯 $122呢個好似比肉醬意粉更加出色同大份,一上到嚟勁香黑松露味,而且味道唔會太鹹,意大利飯嘅軟硬度都OK,主要係幾大份啱幾個人一齊分享。雖然佢帶子唔係大粒嗰種,但佢帶子份量都唔少,整體都可以。 $98炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗款式選擇幾多,樣樣都夠熱,3個人share每人有一樣啱啱好夠分🥰真係超邪惡😹墨西哥雞翼|有6隻,雞肉嫩滑,酸酸辣辣嘅醬汁都幾開胃,平時少啲機會食到呢種味藍莓

食物方面|

意式芝士焗肉醬闊條麵 $98
睇落都幾大份,肉醬幾多,不過芝士覺得可以再多啲

黑松露鮮菌燴意大利飯 $122

黑松露鮮菌燴意大利飯

炸魚手指、炸帶子、炸蝦、炸魷魚圈、炸蟹鉗

特級海鮮拼盤

藍莓乳酪
同平時飲開嘅乳酪差唔多,藍莓味都幾重

熱情果綠茶
檸檬紅茶
黑松露鮮菌燴意大利飯
2021-07-19 38 浏览
與知己共聚晚餐,餐廳環境開揚,景觀靚靚,新簇白色大沙發坐得舒適,設有board game放滿整個櫃,至岩三五知己共聚。我們點左煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵$126,煙三文魚捲成玫瑰花🌹形狀,味道不錯👍👍黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$122,黑松露味香濃,配鮮菌、帶子粒很美味。麥西哥雞翼$56,配青、黃椒、菇類,味道和口感都豐富。加$35有沙律和蛋糕:🥗夠清新蔬菜🥬很新鮮🥗 配胡麻醬更惹味😋藍莓芝士蛋糕:🍰滿滿的藍莓醬,香甜味美。法國朱古力芝士蛋糕:朱古力味香濃,口感軟滑。第三站 Station 3 Cafe旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
麥西哥雞翼$56,配青、黃椒、菇類,味道和口感都豐富。
藍莓芝士蛋糕:🍰滿滿的藍莓醬,香甜味美。
法國朱古力芝士蛋糕:朱古力味香濃,口感軟滑。
第三站
Station 3 Cafe
旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
  • 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 田園沙律
2021-07-17 44 浏览
前幾日同朋友去咗一間又有得玩又有得食嘅Cafe。Cafe風格好小清新,白色梳化顯得餐廳好整潔乾淨。有好多多人座位,仲有大量boardgame,適合一大班朋友來聚會,我哋叫咗幾樣小食一邊玩一邊食。蜜糖雞翼$52有六隻蜜糖雞翼,隻隻表面都充滿蜜糖味,燒雞翼肉質外脆內滑,啖啖肉,好味😋特級海鮮拼盤$98有炸魚,炸蝦,炸蟹鉗,炸帶子同埋炸魷魚圈,每樣有三四件,份量十足,仲配有吉列醬。炸魚係最好味,好酥脆鬆軟。松露薯條$56薯條份量都幾足,新鮮炸起脆卜卜,粗身薯條口感幾好,味道有好香濃松露味。煙三文魚沙律$72沙律都幾大份,煙三文魚都幾多,沙律菜新鮮清新,加咗小小沙律醬更加好味😋藍莓芝士蛋糕$32Cafe來講價錢算好抵食,好重嘅芝士味再加鮮藍苺醬👍🏻真係吾錯

蜜糖雞翼$52

特級海鮮拼盤$98