第三站

Station 3 Cafe
#cafeeatcovery #旺角eatcovery💡朋友相聚傾計玩boardgames之樓上Cafe💛要搵一間樓上Cafe 唔難,但要搵一間咁有人情味嘅樓上就唔係咁多,今次就搵到間地點方便,又舒適嘅樓上Cafe 🍽 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 一上枱已經聞到好香黑松露味,味道香濃。珍珠帶子食落都幾新鮮,份量都算多,加上上面有啲芝士碎,口感更加豐富。意大利飯亦好有咬口。🍽 蟹肉雜菌忌廉闊條麵蟹肉製成絲鋪滿闊條麵,再加埋有三色椒,食落更加有咬感。忌廉汁滿佈整個闊條麵,好creamy,好正😋🍽蜜糖雞翼每一隻都肥美,蜜糖味好香。同時又帶啲黑椒味,所以食落去唔係整係得甜味。雞翼外皮帶點微脆,肉質很嫩滑,亦都唔會乾身,推介👍🏻🍽 藍莓芝士蛋糕擺盤好細心,芝士蛋糕芝士味濃。cake旁邊仲有一嚿cream,可以因應自己喜好加定唔加。🍽 沙律好新鮮,酸酸甜甜好開胃!🍽 神仙 花茶係由茉莉花、檸檬草、杞子及桂圓肉沖泡而成,味道都幾突出,飲完好舒服,岩曬番左成日工,休息一下,舒緩疲勞。🍽 薄荷朱古力大大杯好抵飲,薄荷好出,而朱古力飲品上面加左忌廉,可以因應自己喜好同店員講幾多。
#cafeeatcovery #旺角eatcovery

💡朋友相聚傾計玩boardgames之樓上Cafe💛

🍽 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯

🍽 蟹肉雜菌忌廉闊條麵

🍽蜜糖雞翼

🍽 藍莓芝士蛋糕

🍽 沙律
好新鮮,酸酸甜甜好開胃!

🍽 神仙

🍽 薄荷朱古力

• 神仙
  • 蜜糖雞翼
  • 藍莓芝士蛋糕
2021-09-20 31 浏览
係金雞廣場嘅Station3 已經開咗一段時間,不過都好耐冇嚟過,今次想同朋友仔食下野慢慢坐低傾吓計所以就揀咗呢間。入到去見到有好多桌上遊戲,如果鍾意玩都可以當係一個玩game嘅地方。當然嘢食方面都好緊要,晚市餐牌都有好多款式可以揀。 煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵$126超鍾意佢好多忌廉汁,好creamy,而且份量十足,口感彈牙,上面整到好似玫瑰咁嘅煙三文魚有充足鹹香,另外粒粒野菌菇彈牙Juicy。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$122裏面除咗有黑松露香味之外,仲有一粒粒帶子,彈牙有口感,而意大利飯質感唔會太硬,比較適中。升級套餐$38有沙律及蛋糕沙律方面就用咗胡麻醬,仲有多款唔同嘅沙律菜,爽口開胃!甜品方面就有幾款口味,我哋就揀咗藍莓芝士蛋糕,無論賣相同味道都好突出,賣相方面側邊有啲好似叉嘅朱古力粉,蛋糕質感比較軟身。特濃芝士薯條$58除咗上面有好濃郁嘅芝士醬外,仲有好多煙肉火腿片,鹹香十足。Oreo曲奇奶昔+$20青蘋果紅茶飲品方面我就揀咗奧利奧曲奇奶昔,甜香十足,表面仲有cream同埋Oreo。朋友青蘋果紅茶就唔使加錢,甜甜味道都唔錯。

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵$126

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯$122

升級套餐$38有沙律及蛋糕

Oreo曲奇奶昔+$20

青蘋果紅茶

2021-09-16 31 浏览
朋友生日提意去下以前成日去既cafe! 朋友揀左呢間係旺角金雞既cafe! 地方唔算好大,cafe黎講食物都幾多選擇。溱子朱古力加cream朱古力控的我們都order了凍朱古力,好邪惡,朋友怕肥走左cream燒牛肉配田園沙律唔想吃太heavy ,多d綠多點疏菜!呢個沙律入面有半生熟燒牛肉口感幾唸身帶小小黑椒味道,沙律菜幾新鮮,不錯!芝士肉醬闊條麵好濃既芝士味道,肉醬醬汁都幾多,帶小小香草味道,面質較硬身,個人幾喜歡呢種口感。墨西哥肉丸味道有點像pizza hut既意式肉丸,帶小小辣及幾濃既蕃茄味,醬汁幾多同肉丸幾夾!蜜糖雞翼份量幾多有六隻,雞翼煎得微蕉,雞翼放了蜜糖,甜甜的幾好食!!

溱子朱古力加cream

2021-08-23
  • 意式芝士焗肉醬闊條麵
  • 蜜糖雞翼
2021-09-15 28 浏览
早排因為返工要返新界嘅關係,已經好少時間出嚟市區吃貨,所以就趁住今日收早嘅時間早啲出嚟旺角,約埋閨蜜行陣街,順便搵間有質素嘅樓上cafe慢慢坐低傾下計,我聽同事講旺角金雞有間cafe佢試過都幾好食,所以我同閨蜜好友黎試下~因為呢度係樓上嘅關係,我覺得個空間好大,而且全部座位都係梳化卡位,坐得好舒服又有兩部大電視,座位嗰度仲有個鐘仔可以隨時叫侍應你點餐落菜,好方便。我哋兩個女仔唔係好大食但又想慢慢食,所以就分開咗嗌我哋嗌咗個set dinner,同小食拼盤一齊share。個小食拼盤非常新鮮熱辣咁出嚟,全部炸嘢都好脆好香口~ 另外個黑松露帶子意大利飯亦都住得好creamy,有水準。芝麻醬三文魚沙律幾開胃。另外呢度亦都可以借啲board game玩,真係幾好~

座位嗰度仲有個鐘仔可以隨時叫侍應你點餐落菜,好方便。

個小食拼盤非常新鮮熱辣咁出嚟,全部炸嘢都好脆好香口~
另外個黑松露帶子意大利飯亦都住得好creamy,有水準。
芝麻醬三文魚沙律幾開胃。
另外呢度亦都可以借啲board game玩,真係幾好~
2021-09-14 1816 浏览
已經係第二次-來依間樓上嘅Cafe,我覺得佢嘅環境真係好適合一啲做project嘅學生可以約埋四五個人一齊喺度傾吓個project。而且店員都非常之Nice。咁今次我哋就點左一個煮食兩個小食一杯嘢飲兩個人都非常之滿足係飽到好滿足卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102 口感好creamy,每條意粉都有淡淡cheese 包圍住,推薦cheese愛好者可以點依個超級海鮮拼盤$128(魚手指 炸蟹鉗 炸蝦 炸帶子 吉列壕)炸粉唔算太厚,啱啱好包圍住啲食物魚手指:有啲似炸版春卷炸蟹鉗 :有驚喜,咬開有淡淡蟹肉,真係幾鮮甜 炸蝦:蝦雖然唔算太大隻,但係蝦肉都係爽口 證明幾新鮮吉列壕:都幾大隻,咬落去仲係幾juice 炸帶子:帶子係大大粒,裡面仲可以把留到水份份量俾我哋想像個多,每個種類有三個 特色小食拼盤$ 128種類真係好多,真係幾適合Gathering嘅時候點,可以迎合唔同人嘅口味口味洋蔥圈 :炸得比較脆芝士條:咬落成條成條芝士拉絲 好有咬口、雞翼:每次必點係雞翼,最鍾意佢哋嘅雞翼,表面蜜糖醬汁、肉質腌製入味但係又唔會烤太乾乾咖喱薯角&日式餃子:餃子表面嘅好似係採用左日本壽司醋戴安娜$58(紫玫瑰 紅玫

卡邦尼煙肉雜菌意粉 $102

炸粉唔算太厚,啱啱好包圍住啲食物
魚手指:有啲似炸版春卷
炸蟹鉗 :有驚喜,咬開有淡淡蟹肉,真係幾鮮甜
炸蝦:蝦雖然唔算太大隻,但係蝦肉都係爽口 證明幾新鮮
吉列壕:都幾大隻,咬落去仲係幾juice
炸帶子:帶子係大大粒,裡面仲可以把留到水份
份量俾我哋想像個多,每個種類有三個

特色小食拼盤$ 128
洋蔥圈 :炸得比較脆
芝士條:咬落成條成條芝士拉絲 好有咬口、
雞翼:每次必點係雞翼,最鍾意佢哋嘅
雞翼,表面蜜糖醬汁、肉質腌製入味但係又唔會烤太乾乾
咖喱薯角&日式餃子:餃子表面嘅好似係採用左日本壽司
戴安娜$58
(紫玫瑰 紅玫瑰 洋甘菊 薰衣草)
薰衣草嘅味道比較濃烈 、但係後面慢紫玫瑰紅玫瑰嘅味道出咗之後成個味道就balance 咗比較好入口。唔知道係咪因為個人嘅觀感,我覺得飲完嘅當晚係比較好入面同埋瞓都幾好
  • 特式拼盤
2021-09-14 1439 浏览
想同朋友喺個靜啲嘅地方坐耐啲傾下計,最好就去Cafe,今次就揀咗第3站。金雞係旺角地標,聽就聽得多,但原來未去過,第一次上嚟,有種奇妙嘅感覺 🔔餐廳有提供多款唔同board game同card game 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($122)💕一上枱已經聞到好香黑松露味,帶子係用珍珠帶子,都有好多粒,上面有啲芝士片,以Cafe黎講,算唔馬虎。食到最後都仍然好香黑松露味道。 墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($108)食pasta就係要叫一個比較creamy,一個比較開胃,咁先可以食到最後。意粉個汁甜酸辣味都齊,好開胃,意粉又唔會太林,肉丸都唔錯,好想叫一盤淨肉丸🤭 炸薯角 ($52) 熱辣辣嘅薯角配茄汁同沙律醬,略為處理過賣相,唔係求其比兩碟醬👍 小天使 ($58) 跟餐 +$20薰衣草、紅玫瑰花、茉莉花、檸檬草有安定情緒、解憂鬱、改善失眠、舒緩頭痛透明花茶茶壺,用蠟燭溫熱著,檸檬草同薰衣草比較出,飲完有一種好舒服嘅感覺 榛子朱古力 ($44) 跟餐 +$6朱古力飲品上面加忌廉幾時都係吸引嘅🤗 沙律及藍莓芝士蛋糕 (跟餐 +$38)38蚊可以有沙律同蛋糕🤭麻醬沙律正常,藍莓芝士蛋糕嘅裝飾好得意,

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($122)💕

墨西哥香辣肉丸燴意粉 ($108)

炸薯角 ($52)

小天使 ($58) 跟餐 +$20
薰衣草、紅玫瑰花、茉莉花、檸檬草
有安定情緒、解憂鬱、改善失眠、舒緩頭痛

榛子朱古力 ($44) 跟餐 +$6
朱古力飲品上面加忌廉幾時都係吸引嘅🤗

沙律及藍莓芝士蛋糕 (跟餐 +$38)
38蚊可以有沙律同蛋糕🤭
麻醬沙律正常,藍莓芝士蛋糕嘅裝飾好得意,用可可粉做左叉形狀出黎

2021-09-12
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 墨西哥香辣肉丸燴意粉
2021-09-14 33 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。第三站.青春的感覺!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 最近口淡淡要心情回春最好去年輕人喜歡的地方今晚去第三站和朋友一起hea headinner set 好多有味道的選擇有菜又有肉營養非常均勻燒牛肉配田園沙律清新又好吃,而且好多新鮮的菜菜子份量不少啊蟹肉雜菌忌廉闊條麵濃味香滑的汁汁闊條麵索盡精華啖啖都係好滋味炸魚薯條香脆可口,最適合同朋友一邊食一邊傾計熱辣辣的手指魚好有兒時回憶,正! 蜜糖雞翼嘩~~超好食又香甜滋味的蜜糖配上大大隻雞翼真心好好食    芒果乳酪+水蜜桃乳酪乳酪有益健康配上鮮甜水果多一層好味我和朋友都愛芒果和水蜜桃這樣的2杯水果乳酪上層加了少少邪惡的忌廉更是好飲爽呀!

雜感女生   好味日記

˚*。第三站.青春的感覺!。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

dinner set 好多有味道的選擇

有菜又有肉

營養非常均勻

燒牛肉配田園沙律

清新又好吃,而且好多新鮮的菜菜子

份量不少啊

蟹肉雜菌忌廉闊條麵

濃味香滑的汁汁

闊條麵索盡精華

啖啖都係好滋味

炸魚薯條

香脆可口,最適合同朋友一邊食一邊傾計

熱辣辣的手指魚

好有兒時回憶,正!

蜜糖雞翼

上層加了少少邪惡的忌廉

更是好飲

爽呀!

2021-09-13 24 浏览
Station 3 Cafe位於旺角金雞廣場嘅25樓,座位都係好舒服嘅大梳化,食飯當日雖然係平日,但都有好多人,好熱鬧。煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126闊條麵好有咬口,而且份量十足,煙三文魚同磨菇既份量都幾多唔少,加埋啲忌廉食落好creamy墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108意粉口感軟硬適中,味道都濃郁,配料份量都唔少,啲肉丸大大粒,食落幾惹味又唔算好辣特色拼盤 $128呢度嘅特色拼盤好豐富,有雞翼、日式餃子、洋葱圈、咖喱角等等,份量足夠,食落好香脆可口。今次用餐經驗唔錯,食物份量足夠。呢度仲提供唔同嘅board games 比客人一齊玩,約埋三五知己一齊上嚟食同玩就最岩!💕旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室

煙三文魚野菌忌廉闊條麵 $126

墨西哥香辣肉丸燴意粉 $108

特色拼盤 $128

💕旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
2021-09-10 32 浏览
早幾日朋友介紹我去呢間cafe,話幾好坐今日放工決定黎試下,之前都比較少聽金雞廣場有餐廳本身都會擔心會唔會中伏,當我入到去既時侯環境比我想像中舒服景觀都唔係正對面樓, 尚算開揚蟹肉雜菌忌廉闊條麵 闊條麵既硬度適中表面既蟹肉十分足料而忌廉同蟹肉都好夾, 味道唔錯黑松露帶子鮮菌意大利飯呢個risotto 一黎果陣既香味已經流口水🤤入面既帶子份量都幾多,唔會食食下得返d飯,不過我就鐘意risotto 硬少少焦糖朱古力外貌唔錯, 上面仲要加了cream, 倍加邪惡,焦糖同朱古力都幾夾我自己就鐘意朱古力既比例濃ddOreo Milk Shake我自己鐘意呢個奶昔多過焦糖朱古力,oreo 同奶呢個配搭係唔會輸既組合如果可以rich 多少少就perfect!朱古力蛋糕上碟時wow一聲好有心思 好靚有啲玫瑰花瓣 又有隻叉喺度好靚喎!朱古力都好rich 紐約芝士蛋糕一樣係好靚 份量適中Cheese 味都好重為呢一餐作一個美好既結尾👌🏻其實餐廳仲有好多board game可以比玩,但由於時間關係都冇時間坐低好好研究見到餐廳入面仲有vip 房, 等疫情完結一定要約班frd一齊黎玩

早幾日朋友介紹我去呢間cafe,話幾好坐
今日放工決定黎試下,
之前都比較少聽金雞廣場有餐廳
本身都會擔心會唔會中伏,
當我入到去既時侯環境比我想像中舒服
景觀都唔係正對面樓, 尚算開揚

蟹肉雜菌忌廉闊條麵
闊條麵既硬度適中
表面既蟹肉十分足料
而忌廉同蟹肉都好夾, 味道唔錯

黑松露帶子鮮菌意大利飯
呢個risotto 一黎果陣既香味已經流口水🤤
入面既帶子份量都幾多,
唔會食食下得返d飯,
不過我就鐘意risotto 硬少少

焦糖朱古力
外貌唔錯,
上面仲要加了cream, 倍加邪惡,
焦糖同朱古力都幾夾
我自己就鐘意朱古力既比例濃dd

Oreo Milk Shake
我自己鐘意呢個奶昔多過焦糖朱古力,
oreo 同奶呢個配搭係唔會輸既組合
如果可以rich 多少少就perfect!

朱古力蛋糕

紐約芝士蛋糕
一樣係好靚 份量適中
Cheese 味都好重
為呢一餐作一個美好既結尾👌🏻

其實餐廳仲有好多board game可以比玩,
但由於時間關係都冇時間坐低好好研究
見到餐廳入面仲有vip 房,
等疫情完結一定要約班frd一齊黎玩
  • 黑松露帶子野菌燴意大利飯
2021-09-09 108 浏览
[ #caloriefoodie旺角 ]• 第 三 站 •🐿Ocamp季節 接落黎就會有無限reu ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و樓上Cafe不嬲都係唔錯既選擇 又有boardgame玩可以一邊食野飲野 一邊玩 今次又黎發掘樓上Cafe啦第三站地方好大 亦都有長型梳化 方便一大班人食飯-🥘西班牙煙鴨胸燴飯 💰$112味道好特別得意 唔記得係邊度食過 似曾相識既味道煙鴨胸份量多差唔多每一啖都食到 煙燻味道還可以表層有薄芝士 配料有洋蔥同三色椒 唔會單一口感咁寡-🍄黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 💰$122黑松露味尚算濃味 表層都會有灑到一浸薄芝士燴飯口感creamy 帶子望落細細粒 但份量都幾多蘑菇份量都係屬於多 而且口感爽口 令燴飯更多層次 幾得意既係 除咗三色椒 係西班牙燴飯出現既配料都會同黑松露燴飯出現既配料一模一樣 連伴碟都一樣-🥗田園沙律及🍰蛋糕 𝚂𝙴𝚃 (+💰$35)本身想試埋個蛋糕 見單叫都要$32 所以就叫套餐啦田園沙律落咗胡麻醬 有埋蕃茄仔 普普通通啦蛋糕揀咗紐約芝士蛋糕 味道不過不失 真係好想食先試-🍟特濃芝士薯條$48表面有大量芝士 啱啱熱溶既芝士有拉絲效果仲有埋煙肉夾雜係芝士中間 好惹
[ #caloriefoodie旺角 ]

蘑菇份量都係屬於多 而且口感爽口 令燴飯更多層次
幾得意既係 除咗三色椒 係西班牙燴飯出現既配料
都會同黑松露燴飯出現既配料一模一樣 連伴碟都一樣
紐約芝士蛋糕

🥗田園沙律及🍰蛋糕 𝚂𝙴𝚃 (+💰$35)
本身想試埋個蛋糕 見單叫都要$32 所以就叫套餐啦
田園沙律落咗胡麻醬 有埋蕃茄仔 普普通通啦
蛋糕揀咗紐約芝士蛋糕 味道不過不失 真係好想食先試

🍟特濃芝士薯條$48
表面有大量芝士 啱啱熱溶既芝士有拉絲效果
仲有埋煙肉夾雜係芝士中間 好惹味 薯條都係熱辣辣
一定要襯熱食 凍咗既話 芝士就冇咁好食啦
Oreo曲奇奶昔

🍪Oreo曲奇奶昔 💰$56 𝚂𝙴𝚃 (+💰$18)
比想像中重Oreo味 唔會飲落好稀好似奶水
可能係落咗好多球cookie and cream雪糕攪拌而成
星星—蜜桃鮮打沙冰

🍑星星—蜜桃鮮打沙冰 💰$52 𝚂𝙴𝚃 (+💰$14)
又係有塔羅飲品系列既餐廳 忍唔住叫番蜜桃鮮打沙冰
雖然冰感重咗小小 但蜜桃味都濃味既
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
#caloriefoodie #caloriefoodie💛
Oreo曲奇奶昔
2021-09-08 29 浏览
餐廳環境好大好舒服!墨西哥香辣肉丸燴意粉肉丸都幾有咬口,唔會話太辣,會有啲香料。意粉都好滑,唔會散修修,咬落去都有彈口。而啲醬汁唔會太濃,唔會太結,岩我口味!芝士火腿飛碟想到碟都幾暖既,芝士都唔算太用不過都有好濃嘅芝士味,麵包都唔會太過乾硬。蜜糖芥茉單骨雞翼啱啱先上菜,炸到熱辣辣,出面炸到好鬆脆,裏面啲肉都多汁,點埋啲芥末醬非常之好食!審判飲品充滿塔羅嘅味道,份量仲要好鬼大份添,顏色好特別,裡面其實係青蘋果,菠蘿,薄荷檸檬味果汁沙冰,唔會太甜,有冇去喉嚨舒服晒!啱啱食完濃味既野飲呢杯最好不過!藍莓芝士蛋糕我自己唔鍾意食得太甜,件蛋糕做到啱啱好,唔會太過甜膩,口感都比較綿,當然有好香嘅芝士味啦,藍莓醬都比較豐富!
餐廳環境好大好舒服!

墨西哥香辣肉丸燴意粉

肉丸都幾有咬口,唔會話太辣,會有啲香料。
意粉都好滑,唔會散修修,咬落去都有彈口。
而啲醬汁唔會太濃,唔會太結,岩我口味!

芝士火腿飛碟

蜜糖芥茉單骨雞翼

審判

啱啱食完濃味既野飲呢杯最好不過!

藍莓芝士蛋糕

2021-09-08 97 浏览
🛤樓上休閒cafe🛤推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍一生人旅程有幾多站?簡單來講係咪只生、老、病、死4個大站?當中大家經歷有幾多喜、怒、哀、樂?人愈大經歷嘅事愈多,學懂珍惜仲要學懂放下。唔知道係咪有天堂、地獄、彩虹橋,唔知道死後展開嘅另一旅程會係點,暫時就去學習點樣活在當下,除咗返工放工、見家人,朋友都要見㗎❣️難得開學前朋友已經幫小朋友買哂書,可以抽時間出嚟見個面,咁就揀個中間位置方便大家~上網搵咗間cafe位於金雞廣場食完仲可以行街,距離中和中心都係幾分鐘路程。店內以白色為主調,單邊大玻璃透光度足夠感覺開揚,睇到附近樓頂同天空。Lunch Set 有Main 同1杯HKD38飲品,加HKD38有沙律同蛋糕。🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86✨上餐時黑松露香氣撲鼻,帶子熟成度剛好,Risotto軟硬度適中,每一啖都食到雜菌~🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。🌙花茶系列:月亮+HKD14✨含有薰衣草、紅玫瑰、茉莉花、檸檬草,有安定情緒、解憂鬱、改善失眠、舒緩頭痛。飲落薰衣草同檸檬草味突出,感覺舒服又解膩。👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18✨荔枝菠蘿鮮
🛤樓上休閒cafe🛤
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

Lunch  Set
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯  &  蟹肉雜菌忌廉闊條麵

🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86
✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。
月亮
月亮  &  小天使

🌙花茶系列:月亮+HKD14

👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18
✨荔枝菠蘿鮮打沙冰,飲落鮮果味道濃郁,沙冰綿密,清暑佳品!

🥗田園沙律&蛋糕+HKD38
✨帶點冰凍嘅車厘茄同沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻醬,一啖接一啖好快就食哂。
Cheesecake
🧀New York/🫐Blueberry
✨兩款cheesecake餅底一樣,分別在於Blueberry醬。擺盤有心思,食落質地較creamy,嗜甜者會喜歡。
特級海鮮拼盤

🌊特級海鮮拼盤HKD98
✨5款炸物,每款有3件!有炸魚手指、炸蝦🍤、炸蟹鉗、炸帶子、炸魷魚圈,感覺豐富。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🏠第三站 (旺角)
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
  • 田園沙律
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 芝士蛋糕
2021-09-05 29 浏览
去親旺角諗唔到食咩就會揾間樓上cafe坐下,可以慢慢坐,同朋友吹成晚水🗣今次呢間cafe都一樣好好坐,仲提供好好多board game添,啱哂成班friend gathering❣️❣️黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122好有驚喜啊🤩飯嘅質地夠粒粒分明,好有口感,個汁好濃好creamy,但一啲都唔漏😋帶子粒同雜菌🍄超足料,食落啖啖都有黑松露香味👍🏻墨西哥香辣肉丸燴意粉 $116意粉🍝好大份,一上枱有啲驚食唔哂🤨因為係燴意粉,所以比較多汁,加埋配菜嘅紅蘿蔔🥕、洋葱🧅同紅黃椒,食落有啲似羅宋湯🤣肉丸粒粒都好大粒,香草味好濃,同個意粉汁好夾🥰BBQ單骨雞翼 $66特濃芝士薯角 $48去樓上cafe點可以唔叫小食😙單骨雞翼炸得超香脆,可以揸住支骨一啖食哂,方便我呢啲懶人🦴🙌🏻薯角個芝士汁唔係平時出面食黃色嘅車打芝士汁,係類似藍芝士汁,食落好香濃🧀醬汁入面仲有煙肉,配薯角食好快就KO一碟喇🥔榛子朱古力 $44朱古力奶昔 $52每款主食包一杯38蚊或以下飲品,想飲其他特飲可以補差價🍹兩杯朱古力特飲都勁濃朱古力味,尤其奶昔打得好滑🍫🥛兩杯野飲仲有得揀面頭要唔要cream添😆

黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 $122

2021-08-18
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 墨西哥香辣肉丸燴意粉
2021-09-05 31 浏览
放假同一班黃朋友就最好黎黃店幫襯啦,雖然依家都係只可以坐四個人,但四個人就可以霸咁大張白色梳化,正我哋叫咗兩個餐同埋兩個小食開心share,咁就可以消磨一個下晝,非常抵玩夏日炎炎,嘆番左手邊嘅黃色嘅芒果乳酪$10同右手邊嘅薄荷朱古力$6就真係冇得彈啊,跟餐都係加返差價,分別係$10同埋$6就可以有得飲啦大家都想食闊條麵,咁我哋就叫咗兩個唔同嘅款式呢款就有朵玫瑰花係面,其實係由三文魚整成下面就係好creamy 既闊條麵,非常煙”銀”另一款就有唔少蟹肉,岩哂我呢d懶人麥樂雞炸到個面好脆,配埋蜜糖醬真係食唔停口我哋仲一人加多$35,要左份沙律同蛋糕添,白色既紐約芝士蛋糕同埋黑色既法國朱古力芝士蛋糕
大家都想食闊條麵,咁我哋就叫咗兩個唔同嘅款式
煙三文魚惹菌忌廉會闊條面
呢款就有朵玫瑰花係面,其實係由三文魚整成
下面就係好creamy 既闊條麵,非常煙”銀”
另一款就有唔少蟹肉,岩哂我呢d懶人
蟹肉雜菌忌廉闊條面
麥樂雞炸到個面好脆,配埋蜜糖醬真係食唔停口
香脆麥樂雞塊
BBQ單骨雞翼
2021-08-11
煙三文魚惹菌忌廉會闊條面
蟹肉雜菌忌廉闊條面
香脆麥樂雞塊
BBQ單骨雞翼
2021-09-04 37 浏览
基本上次次約朋友出街食飯都係油尖旺,呢區好多餐廳都係限時嘅😩想同朋友傾耐啲都唔得,唯獨樓上cafe真係可以坐耐啲都唔會被趕走👍價錢相對平啲,openrice bk位正價有5折😳又有board game玩,一邊傾一邊玩一邊食都幾舒服架~◾️焗意芝士焗肉醬闊條麵 • $98闊條麵軟硬適中,醬汁偏甜少少,略嫌唔係好夠熱,應該焗嘅時間唔太夠,如果再熱啲會好食好多!◾️黑松露帶子先菌會意大利飯 • $122意大利飯嘅份量勁多🤣🤣🤣口感都幾creamy!!唔錯!◾️蜜糖雞翼 • $52呢款係我幾滿意嘅小食!雞翼焗到層皮有少少脆,再搽上蜜糖~果然雞翼加蜜糖冇得輸,鹹鹹甜甜,做小食一流◾️特濃芝士薯條 • $48芝士汁有少少稀,搞到薯軟身咗少少,整體味道都唔錯嘅◾️朱古力奶昔 • $52其實係沙冰嚟嘅,飲落冇乜冰粒幾滑,再加埋cream喺上面,真係超級邪惡之選🥲

◾️焗意芝士焗肉醬闊條麵 • $98

◾️黑松露帶子先菌會意大利飯 • $122
意大利飯嘅份量勁多🤣🤣🤣口感都幾creamy!!唔錯!

◾️蜜糖雞翼 • $52

◾️特濃芝士薯條 • $48
芝士汁有少少稀,搞到薯軟身咗少少,整體味道都唔錯嘅

◾️朱古力奶昔 • $52