2023-11-11
朋友知我鍾意食蟹就推薦咗我嚟這間係銅鑼灣嘅居酒屋入去之前門口睇一睇餐牌見到有個蟹皇丼, 咁就入去食啦坐低慢慢睇餐牌仲見到牆上面掛咗個餐牌有甲羅燒,正……甲羅燒最鍾意食甲羅燒,甲羅燒必叫 今日冇芝士餅就畀咗芝麻梳打餅,但係其實乜嘢餅係冇乜所謂,重點都係甲羅燒呢隻甲羅燒我係一個人獨食超開心…超濃味…超好食蟹控就當然要試埋蟹皇丼嘩…滿滿都係蟹肉另外飯底已經調咗味,所以好正咁食曬啲蟹肉,都唔會覺得淨返啲飯好dry覺得如果大家食得太多魚生飯可以試下呢一個冇食過魚生朋友覺得唔夠滿足,就叫多一份刺身 ,三文魚新鮮夠厚, 仲配咗啲檸檬朋友唔想食咁多飯,竟然喺餐牌畀佢見到有pizza ,又叫一份明太子地雞雜菌薄餅比想像中大個,批底同批邊都好夠脆蟹籽沙律,青瓜爽脆朋友又想食多個汁煮大根,有關東煮嘅感覺今日冇揸車可以 一人一杯酒我飲有氣梅酒,朋友飲雜果賓治飲酒點都要叫啲嘢送下酒,就叫多個炸雞軟骨呢個雞軟骨同平時食嗰啲有少少唔同有一個炸漿包住食落比較鬆脆整體埋單比想像中平 , 又蟹又甲羅燒又飲酒,飽到行唔郁,埋單都係600蚊左右這間餐廳空間好大,有一個位可以開做vip房,成班朋友嚟都覺得可以自成一角
入去之前門口睇一睇餐牌見到有個蟹皇丼, 咁就入去食啦
呢隻甲羅燒我係一個人獨食
超開心…超濃味…超好食
蟹控就當然要試埋蟹皇丼
嘩…滿滿都係蟹肉
覺得如果大家食得太多魚生飯可以試下呢一個
比想像中大個,批底同批邊都好夠脆
蟹籽沙律,青瓜爽脆
朋友又想食多個汁煮大根,有關東煮嘅感覺
今日冇揸車可以 一人一杯酒
我飲有氣梅酒,朋友飲雜果賓治
飲酒點都要叫啲嘢送下酒,就叫多個炸雞軟骨
呢個雞軟骨同平時食嗰啲有少少唔同
有一個炸漿包住食落比較鬆脆