約左朋友入大埔,餓左半日晚餐想任飲任食,就揀左呢間稻八日式火鍋放題喇。首先有六款肉俾你揀,貴到平都有。有啲係連刺身嘅,我哋就揀咗$208嘅美國穀飼牛放題。入到去環境都好闊落同乾淨,而且就算每人一鍋咁都唔會話好大陣味或者好焗。湯底都有好多款。我哋揀咗個牛乳牛骨湯,睇落幾特別,都唔係間間都有咁。上枱個湯底係的確有一浸奶味嘅,而且好香,都入到牛骨嘅味,奶白色嘅湯底望落幾吸引,係一樣幾特別嘅湯底。肉類好快上。首先係必食嘅牛肉美國肥牛,煲落都唔會話太老,入口肉質都仲係幾嫩,而且牛香味都還可以。肉類係無限添嘅,所以可以食個夠本。豬肉羊肉同雞肉都係唔錯嘅水平,係新鮮肉嚟,所以就咁食個湯底嗰陣味或者跟豉油食都好好食。除咗肉之外仲有好多唔同嘅丸丸,菜同埋烏冬或者面之類,選擇都幾多,可以隨便夾。有幾個丸都好特別,好似芥辣同埋海鮮丸,我都覺得幾好食。嘢飲方面都有兩個大雪櫃,一個裝紙包一個裝罐裝。清酒都有得飲。除左火鍋外,最令我感興趣的就是炸物diy區。很少有地方可以讓你體驗親手整天婦羅,又有得玩又有得食。新鮮熱辣、外皮香脆既天婦羅配上七味粉、紫菜等調味料,簡單又好食。呢度俾你食兩個鐘,上肉好快,甜品都有幾款

除左火鍋外,最令我感興趣的就是炸物diy區。
很少有地方可以讓你體驗親手整天婦羅,又有得玩又有得食。

呢度俾你食兩個鐘,上肉好快,甜品都有幾款,而且最後有雪糕俾你可以拎走食。

總括嚟講,都算幾抵食,係翻兜之選。
2020-10-19 196 浏览
同朋友慶祝生日, 梗係要食好D, 揀左呢間餐廳, 貪佢又有得食火鍋, 又有刺食, 仲可以食炸串星期六既晚飯時間, 當然FULL晒, 好彩我一早BOOK左位我地揀左日本國產黑毛和牛放題 $368, 個餐包左刺身, 火鍋, 炸串, 甜品同飲品火鍋先揀湯底, 北海道3.7牛乳牛骨湯, 個湯係奶白色既, 同D肉既配搭好夾, 可以任食雞牛豬羊肉, 牛肉係黑毛和牛, 牛肉既油脂分佈好靚真係入口即溶, 另外仲可以揀各式丸同餃, 外面有D蔬菜類既火鍋配料可以拎, 我地因為係食肉獸, 但都拎左D鴨血, 魚皮同菜, 水準都好好刺身方面, 選擇都幾多, 有鮑片, 螺, 馬刀貝, 八爪魚, 三文魚, 帶子....... 每樣刺身都唔錯炸串: 呢個好好味, 因為係自己落手即整, 先揀食物, 再沾蛋醬同粉, 然後放落炸爐, 最後加自己鍾意既調味粉, 個人推介, 炸蝦, 甜薯, 燒賣, 食完忍唔住又再食甜品得任拎雪糕櫃既雪糕, 仲可以憑單拎一次MOVENPICK, Haagen Dazs 或dreyer's 雪糕

2020-10-17
  • A4和牛
  • 任食刺身
2020-10-17 145 浏览
入秋最啱食乜嘢?梗係食火鍋啦同朋友踩完單車去咗大埔墟食呢間餐廳😃火鍋刺身任食,重點係有和牛食,咪講笑,啲和牛放入口真係入口即化,而家餐廳絕對質素高,每盤牛肉都勁靚,唔會好似出面餐廳咁,得頭一兩碟係靚,之後愈比愈差😣除咗和牛外,仲有豬,雞同羊食,多款選擇,包你唔會食悶。刺身方面,款式剛剛好,有齊帶子、北寄見、油甘魚、希靈魚、甜蝦、鮑魚片、櫻花魷魚、三文魚等,刺身新鮮,亦無任何雪味👍🏻值得一提,餐廳有個炸串corner,呢個位置非常受歡迎👏🏻,時刻都企滿人,因為係自己整炸串,仲可以自己調味,同樣地,款式又係剛剛好,而家全部炸出嚟都好好味,特別要是係燒賣、甜薯、蝦同埋茄子 🍆,再配埋椒鹽粉,勁正!我起碼食咗3 round🙈🙈其實餐廳仲有多款蔬菜同丸類選擇,不過我哋今餐主打食肉🤣🤣食飽正餐食埋雪糕🍦簡直係perfect day 🤩而家餐廳好好呀,埋單後仲可以再憑單換Häagen-Dazs同Movenpick添呀,我下次再帶屋企人黎食先☺️
入秋最啱食乜嘢?梗係食火鍋

同朋友踩完單車去咗大埔墟食呢間餐廳😃
除咗和牛外,仲有豬,雞同羊食,多款選擇,包你唔會食悶。

其實餐廳仲有多款蔬菜同丸類選擇,不過我哋今餐主打食肉🤣🤣
食飽正餐食埋雪糕🍦簡直係perfect day 🤩
2020-10-17
  • A4和牛
  • 自助吧
  • 刺身
2020-10-16 96 浏览
終於捱到4日嘅長假Day 1 去大埔墟踩左成日單車決定食返個放題,補充今日用左嘅energy友人提議去太和食稻八於是我地就即刻出發La.Step 1 揀套餐任食套餐價錢以「牛」嘅等級而定個人認為$388呢set就最抵食可以任食六款牛如果你係牛肉控,呢set真係超級推薦除左牛,仲有羊肉,豚肉,刺身,炸物,海鮮等架.Step 2 揀湯底店員推介我地食最新推出嘅南瓜忌廉湯聽店員介紹,湯底用新鮮日本南瓜製成再加上日本長腳蟹,夠哂鮮美.Step 3 火鍋料識食一定食黑毛和牛牛肩肉,牛眼上蓋同三角腩牛肩肉,彈牙又帶嚼勁牛眼上蓋,口感嫩滑得黎,油花天更係豐富三角腩,入口即化當然,安格斯牛小排,美國穀飼牛都好正自助Bar上擺滿粉麵,蔬菜,沙律,香菇,蕃茄等火鍋材料都係即時refill,吾洗驚拎吾到而丸類,餃子同刺身,要自行係點餐紙落單.Step 4 炸物成場中,最期待嘅炸物係雪櫃中揀好炸物沾上炸漿同麵包糠,再放落炸油中炸數分鐘DIY天婦羅就完成Lu小弟最欣賞嘅係,炸油吾係千年油所以食落特別香口吾會苦澀.Step 5 雪糕雪糕中最正既係雪糕糯米糍有朱古力,草莓同抹茶三款味每款中間都有夾心最後,臨走時記得
終於捱到4日嘅長假
Day 1 去大埔墟踩左成日單車
決定食返個放題,補充今日用左嘅energy

友人提議去太和食稻八
於是我地就即刻出發La
Step 1 揀套餐
任食套餐價錢以「牛」嘅等級而定
個人認為$388呢set就最抵食

可以任食六款牛
如果你係牛肉控,呢set真係超級推薦

除左牛,仲有羊肉,豚肉,刺身
炸物,海鮮等架

Step 2 揀湯底
店員推介我地食最新推出嘅南瓜忌廉湯
聽店員介紹,湯底用新鮮日本南瓜製成
再加上日本長腳蟹,夠哂鮮美

Step 3 火鍋
識食一定食黑毛和牛牛肩肉,牛眼上蓋同三角腩
牛肩肉,彈牙又帶嚼勁
牛眼上蓋,口感嫩滑得黎,油花天更係豐富

三角腩,入口即化
當然,安格斯牛小排,美國穀飼牛都好正
自助Bar上擺滿粉麵,蔬菜,沙律,香菇,蕃茄等
火鍋材料都係即時refill,吾洗驚拎吾到

而丸類,餃子同刺身,要自行係點餐紙落單
Step 4 炸物
成場中,最期待嘅炸物

係雪櫃中揀好炸物
沾上炸漿同麵包糠,再放落炸油中炸數分鐘
DIY天婦羅就完成Lu

小弟最欣賞嘅係,炸油吾係千年油
所以食落特別香口吾會苦澀
Step 5 雪糕
雪糕中最正既係雪糕糯米糍
有朱古力,草莓同抹茶三款味
每款中間都有夾心

最後,臨走時記得拎埋門口位嘅雪糕走

2020-10-09
2020-10-12 172 浏览
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:98%📝進入前要度體溫 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖年年有今日,話咁快又到我生日🤦‍♀️生日嘅指定動作,緊係要大食一餐😂特別係前幾個月,收心養性左一排趁呢個機會,要黎個大解放🤣於是就揀左呢間令我念念不忘嘅「稻八」.🔸餐牌「稻八」供應六款放題套餐最平$158就有交易架啦😎當然,作為牛肉控嘅我地最終都係揀左$388嘅「日本國產黑毛和牛盛合」除左可以任食六款肉類仲有海鮮,刺身,炸物,飲品,沙律同雪糕都係任食吾嬲架🙆‍♀️.🔸湯底揀左最新推出嘅「日本南瓜忌廉湯」以日本南瓜熬煮而成嘅忌廉湯湯頭入口順滑,南瓜清甜仲加入大大隻嘅長腳蟹,為湯頭添加鮮味😍.🔸肉類一開波,店員會先比兩人份嘅肉類有牛肉,羊肉,豚肉,雞片加加埋埋埋有成八盒咁多,真係好豐盛🙈其中,A4黑毛和牛肩肉我地都一致讚好👍雪花均勻,可見油脂豐盛,非常吸引😍牛肩肉切成0.3cm厚係鍋中涮8秒即可,口感爽滑而有嚼勁,勁高質當然,你又可以一次過食哂咁多款牛之後再專攻你最中意嘅牛🤣.🔸蔬菜。丸類。沙律餐廳入面有個自助吧枱擺滿哂蔬菜,沙律等仲要超過30款比你慢慢揀,實有一款
環境:👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:98%
📝進入前要度體溫
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
年年有今日,話咁快又到我生日🤦‍♀️
生日嘅指定動作,緊係要大食一餐😂
特別係前幾個月,收心養性左一排
趁呢個機會,要黎個大解放🤣
於是就揀左呢間令我念念不忘嘅「稻八」
🔸餐牌
「稻八」供應六款放題套餐
最平$158就有交易架啦😎
當然,作為牛肉控嘅我地
最終都係揀左$388嘅「日本國產黑毛和牛盛合」
除左可以任食六款肉類
仲有海鮮,刺身,炸物,飲品,沙律同雪糕
都係任食吾嬲架🙆‍♀️

🔸湯底
揀左最新推出嘅「日本南瓜忌廉湯」
以日本南瓜熬煮而成嘅忌廉湯
湯頭入口順滑,南瓜清甜
仲加入大大隻嘅長腳蟹,為湯頭添加鮮味😍

🔸肉類
一開波,店員會先比兩人份嘅肉類
有牛肉,羊肉,豚肉,雞片
加加埋埋埋有成八盒咁多,真係好豐盛🙈
其中,A4黑毛和牛肩肉我地都一致讚好👍
雪花均勻,可見油脂豐盛,非常吸引😍
牛肩肉切成0.3cm厚
係鍋中涮8秒即可,口感爽滑而有嚼勁,勁高質
當然,你又可以一次過食哂咁多款牛
之後再專攻你最中意嘅牛🤣

🔸蔬菜。丸類。沙律
餐廳入面有個自助吧枱
擺滿哂蔬菜,沙律等
仲要超過30款比你慢慢揀,實有一款岩食嘅😈
而丸類,餃子類等就寫哂係落單紙上
填完可以交比店員幫你照單拎~

🔸炸物
食左咁多次放題
唯獨是稻八嘅炸物係最令我念念不忘嘅🤣
以DIY形式呈現,格離嘅雪櫃放哂一串串嘅材料
如茄子,腸仔,蝦,等等
炸爐上有炸油,麵包糠同炸漿
跟住指引去炸,就算你係地獄廚神,都無有怕😂

🔸飲品。雪糕
飲品櫃有兩個,大致上有齊啤酒,可樂,檸茶等
雪糕有維記,韓國雪條,仲有雪糕糯米糍添💕
最後最後,食完埋完單
門口位仲有Haggen dazs,movenpick雪糕櫃
拎住邊走邊食😈
2020-09-26
2020-10-07 136 浏览
去到大埔打邊爐雖然book咗枱但係都等咗好耐先有位我哋叫咗個$208嘅放題套餐個套餐都包好多肉,有牛、豬、羊同埋雞種類都好多同埋見到啲肉都唔錯非常新鮮我哋兩個人坐一張二人枱其實好迫成張枱擺滿曬嘢坐得麻麻哋舒服火鍋嘅配料種類都幾多頁我就特別鍾意食佢嘅西洋菜餃子同埋炸魚皮^_^個西洋菜餃子真係有好重嘅西洋菜味感覺好Fresh但係佢啲響鈴就一般般啦同埋嗰個炸波波(浮水嗰個)就比較多人食落去好似一pad油咁另外有得炸小食都幾特別同埋抵食呢個價錢可以食到咁多種類嘅食物係相當豐富但係要留意嘅就係炸嘢嗰個位其實好危險尤其是對一啲小朋友好易彈親🧐🧐🧐🧐有潛在嘅安全問題員工嘅服務態度都一般般不過門口拎雪糕嗰位小姐都相當友善最後要讚嘅就係佢啲雪糕種類都好多唔單只係最基本嘅維他仲有Häagen-Dazs同埋Movenpick!我拎咗呢一個乳酪雜莓味都相當好食
去到大埔打邊爐

雖然book咗枱但係都等咗好耐先有位

我哋叫咗個$208嘅放題套餐
個套餐都包好多肉,有牛、豬、羊同埋雞
種類都好多

成張枱擺滿曬嘢坐得麻麻哋舒服

個西洋菜餃子真係有好重嘅西洋菜味
感覺好Fresh

但係佢啲響鈴就一般般啦
同埋嗰個炸波波(浮水嗰個)
就比較多人食落去好似一pad油咁

員工嘅服務態度都一般般
不過門口拎雪糕嗰位小姐都相當友善

最後要讚嘅就係佢啲雪糕種類都好多
唔單只係最基本嘅維他
仲有Häagen-Dazs同埋Movenpick!
我拎咗呢一個乳酪雜莓味都相當好食
  • 特級美國穀飼牛
  • 雪糕
1K
2020-10-01 1488 浏览
近排又想起旅行時嘅開心快樂,相信還有一段日子先可以外還,唯有去一個可以任飲任食嘅地方食過夠,一次過食餐好選擇最靚嘅日本國產黑毛和牛盛合,有無限添加嘅牛肉味道濃郁嘅黑毛和牛牛肩肉,肥美嫩滑黑無和牛三角腩,配埋個新出嘅忌廉南瓜湯底,內裡還有長腳蟹,湯底濃郁新味!落單後立即出去自製炸物,出面款式多,我就選擇了火腿、燒賣、香腸跟步驟完成,食物沾上炸漿後再加上小小米糠放入爐內炸,不消一會美味香脆嘅炸物就上枱,個炸漿調得十分好,唔會覺得太厚身,薄薄一層外脆之餘內裡食物亦十分香口好味,在火鍋前嘅小吃!而湯底上枱同時店員亦將本餐嘅食物一齊上枱,主力嘅黑毛和牛就係今晚嘅主角,其餘都可以一試,為了提升戰闘力,今次放棄了刺身,主攻食和牛為主,在盛合上見到和牛牛脂嘅分布完美,放入湯底一拖兩拖就已經可以入口,入口個陣肥美又濃郁嘅和牛真係令人十分喜悅,而相對跟餐其他嘅火鍋配料就真係唔夠這個質素嘅和牛味道!當然本身都唔差,每樣食物都十分新鮮,而丸丸都唔係食得太多,最後在雪櫃食埋雪米滋感覺十分滿足,埋單後還有杯movenpick 雪糕真係絕對超值!

最後在雪櫃食埋雪米滋感覺十分滿足,
埋單後還有杯movenpick 雪糕真係絕對超值!
有閨蜜住在屋企附近真好,我們倆可經常約出來聚會,無論任何天氣她好喜歡火鍋打邊爐,那為了慶祝生日就吃好一點吧!大埔的 稻八日式火鍋炸物放題 是我們的最愛。 門面裝修光猛,枱與枱之間有足夠距離,防疫措施做得好食得安心。有幾個套餐可以選擇我們揀了 《日本國產黑毛和牛放題 》 送一碟和牛刺身。雖然冇得飛日本,唯有喺香港食住國產黑毛和牛頂住先。我們都是牛肉控,牛是火鍋中必吃的。A4 黑毛和牛肩肉 + A4 黑毛和牛三角腩;這兩款肉已經令我回味無窮!牛柳粒油花不絕,但一啲都唔肥膩,入口柔潤,牛粒有嚼勁。A4 黑毛和牛肩肉 最濃牛肉鮮味,入口有點厚身,但是意想不到的鬆軟,一點也不韌,牛味濃郁,我們食到停不到口呀。A4 黑毛和牛三角腩 簡直是極品,脂肪分佈非常平均,入口即溶,果然是招牌菜!真係好難揀邊款牛最好味。其他肉類還有很多選擇,極上安格斯牛排、特級美國穀飼牛、美國進口牛肉、美國自然豚肉片、雞件等等。款式種類比一般多而且非常新鮮,真的很美味,整體超級滿意。海鮮盛合味道超鮮甜、肥美好吃,不用點醬汁也食得原汁原味,夠健康。炸物 可以來一個DIY天婦羅,平時很少下廚的我也可以大展身手,哈哈!好玩又好食!

牛柳粒油花不絕,但一啲都唔肥膩,入口柔潤,牛粒有嚼勁。

掛住傾計竟然唔記得咗有任食刺身,不過都唔緊要啦!因為我哋食牛已經食得好滿足。一於去雪櫃攞自助雪糕、雪米糍,甜甜蜜蜜的感覺。

到最後埋單出門口,仲可以拎多杯 貴價movenpick 雪糕,返屋企慢慢嘆!

高質日本和牛任飲任食,高品質打邊爐,價錢合理,份量足!非常不錯喔!我們已經約定下次再來!
庆祝纪念
生日
  • 日本國產黑毛和牛放題
今日收早,約左好友入大埔食好野!就係呢間稻八日式火鍋炸物放題,放題有唔同價位選擇,今次揀左中等價格特級美國穀飼牛放題 HK $208座位闊落,環境舒適又乾淨企理。套餐包特級美國穀飼牛、美國進口牛肉、羊肉、美國自然豚肉片、北海道雞片,另有任食炸物、丸類、菜類、雪糕等,性價比好高!湯底有八款供選擇,另有兩款期間限定湯底,今次揀左限定既日本南瓜忌廉湯底,香濃幼滑忌廉湯,仲有大大隻蟹腳!美國穀飼牛油花均勻飽滿,口感肥美柔嫩,美國進口牛肉充滿脂肪,鮮甜多汁,口感略富嚼勁。美國自然豚肉片油脂適量,油潤甘香;北海道雞片肉質細緻,入口滑嫩。羊肉口感肥嫩鬆軟,啖啖肉好鮮甜。自助區有多款瓜菜類、沙律等,任君選擇。亦有麵、白飯、甜品供選擇,真係包羅萬有。最有驚喜係自助炸物區,可以自行DIY,將肉串沾上天婦羅炸漿炸至金黃色,簡單易用,大人小朋友都整到,玩味十足。飲品選擇偏向大路,有多款紙包飲品/無糖茶等。最後食返杯雪糕同雪條,為晚餐畫上完美句號。
今日收早,約左好友入大埔食好野!

就係呢間稻八日式火鍋炸物放題

放題有唔同價位選擇,今次揀左中等價格

特級美國穀飼牛放題 HK $208

座位闊落,環境舒適又乾淨企理。

套餐包特級美國穀飼牛、美國進口牛肉、

羊肉、美國自然豚肉片、北海道雞片,

另有任食炸物、丸類、菜類、雪糕等,性價比好高!
湯底有八款供選擇,另有兩款期間限定湯底,

今次揀左限定既日本南瓜忌廉湯底,

香濃幼滑忌廉湯,仲有大大隻蟹腳!

美國穀飼牛油花均勻飽滿,口感肥美柔嫩,

美國進口牛肉充滿脂肪,鮮甜多汁,口感略富嚼勁。

美國自然豚肉片油脂適量,油潤甘香;

北海道雞片肉質細緻,入口滑嫩。

羊肉口感肥嫩鬆軟,啖啖肉好鮮甜。

自助區有多款瓜菜類、沙律等,任君選擇。

亦有麵、白飯、甜品供選擇,真係包羅萬有。

最有驚喜係自助炸物區,可以自行DIY,

將肉串沾上天婦羅炸漿炸至金黃色,

簡單易用,大人小朋友都整到,玩味十足。

飲品選擇偏向大路,有多款紙包飲品/無糖茶等。

最後食返杯雪糕同雪條,為晚餐畫上完美句號。

2020-09-15
牛魔王今日黎到大埔區搵食,睇中左呢間任食牛放題好耐😍但之前疫情無晚市,一直就唔到時間😭 今次仲做定準備早一星期訂定位。一入黎,就講清楚擇邊種牛任食,我地就擇左「日本國產黑毛和牛放題」$368一位 ,可無限叫海鮮盛合及刺身,中意飲酒既就可以加$30任飲酒🍻牛肉方面除左主打既黑毛和牛之外,仲有澳洲M6和牛...選擇 ,今次主打食牛,就主要介紹返牛😍「A4黑毛和牛三角腩」不得了不得了!好好好好食,入口即溶,油脂分佈好均勻,夠晒肥美,簡單睇相已經見到值回票價,有時我去超市買100g都要成300蚊up... 但今晚我起碼食左成千蚊😝 另外一隻叫「M6澳洲和牛牛舌」,厚薄岩岩好,爽口得黎唔會好硬(un),真係好味到encore左幾次🤣(連d staff都心諗我地兩公婆咁食得)除左牛肉之外,仲有雞肉豬肉同一般火鍋配料,特別讚賞海鮮夠鮮味,仲有墨魚滑係粒粒墨魚,好豐富口感。另外比較特別既係有炸物(仲要係現食即炸)有個自助吧拎著一串串想食既食物加上炸粉同醬料炸😝好特別既體驗!加埋1埋單都係400蚊多d一個人,對我黎講係好抵食既一餐,因為自己平時買開牛,真係知道和牛個價係好貴,呢度除左食牛仲有其他咁多選擇

加埋1埋單都係400蚊多d一個人,對我黎講係好抵食既一餐,因為自己平時買開牛,真係知道和牛個價係好貴,呢度除左食牛仲有其他咁多選擇(又唔使自己洗碗😝),不過食左今日呢餐,可能一星期都要減下食先😂😂應該卡路里爆晒quota 🙈🙈🙈
黑毛和牛三角腩
黑毛和牛
澳洲和牛
澳洲M6牛舌
黑毛和牛三角腩
澳洲和牛
澳洲M6牛舌
2020-09-26 115 浏览
今晚係大埔見完客,同老婆去食呢間稻八既388日本國產黑毛和牛放題老婆覺得有個叫A4三角腩既最好食 有牛味同埋比較嫩 另外318嗰啲牛舌都好食 爽但唔韌 同埋佢個M6牛胸肉都幾好我哋仲有叫墨魚滑都好食有一粒粒墨魚喺度!花膠都好好食 同埋海鮮方面係扇貝比較好食炸嘢方面呢佢係自助 自己拎一串串嘅嘢跟住自己點嗰啲醬同埋炸粉跟住自己炸好鬼正最後甜品方面佢有普通雀巢雪糕就任拎movenpick/dreyers 就每個一人一個食靚牛就緊係要食個最靚既,貴就貴d但就實回到本,好岩我地d食肉獸👍🏻

最後甜品方面佢有普通雀巢雪糕就任拎
movenpick/dreyers 就每個一人一個

2020-09-22 471 浏览
今晚收工後又入左大埔跟個朋友食好野😋 佢推介左呢間用料靚環境企理易回本既火鍋放題👏🏻我地揀左中低價位既$208美國穀飼牛餐 (最貴果兩個可以食埋刺身,不過我唔食生野😅)我地個套餐已經包左兩碟美國穀飼牛,一碟美國牛肉,一碟羊肉,一碟美國天然豚肉,一碟北海道雞片,任食既炸野,菜,丸,雪糕同雪米糍等等😁穀飼牛(圖右)肥瘦均勻好靚,不過個人覺得美國牛肉(圖左)比較重牛肉味同埋滑身啲👍雞片(圖中間)望落無處理過但都好滑,來貨應該真係幾唔錯羊肉(圖左)有啲羊味但唔會好羶,平時唔食羊既我都接受到,暖胃有益👍豚肉(圖右)色水都幾靚同好嫰滑~丸類就係寫單俾店員,佢地好快就送過黎👍菜類選擇都唔少,仲有唔同種類嘅麵同白飯任君選擇~萵筍好大舊新鮮爽脆~墨魚滑非常彈牙,仲有好少見既芥末魚蛋😯最得意既係呢度既炸物係自己揀自己點炸粉自己炸😂 我真係第一次見,不過都幾好,可以自己決定炸皮有幾厚,自己調味,而且確保熱辣辣😋埋單後仲可以拎張單按人頭換啲較高級既雪糕,呢間火鍋放題性價比真係無得輸👏🏻👏🏻

雞片(圖中間)望落無處理過但都好滑,來貨應該真係幾唔錯

豚肉(圖右)色水都幾靚同好嫰滑~

丸類就係寫單俾店員,佢地好快就送過黎👍
菜類選擇都唔少,仲有唔同種類嘅麵同白飯任君選擇~

萵筍好大舊新鮮爽脆~
墨魚滑非常彈牙,仲有好少見既芥末魚蛋😯

2020-09-22
  • 雪糕
  • 手切牛肉
  • 羊肉
  • 自助吧
2020-09-20 134 浏览
限聚放寬後終於可以出街食晚飯,放假就同老公去了行山,之後去了大埔這間日式火鍋店食放題。放題分了五個級數,我們就揀了$208的特級美國穀飼牛,兩個小時任飲任食,包括了炸物、美國牛肉、豚肉、羊肉及雞片,另外還有多款火鍋配料、雪糕及飲品。湯底就要了紫菜海膽湯,差不多有一板海膽。牛肉等就需要每次下單,其他火鍋配料就以自助形式,款式都唔少。美國穀飼牛味道尚可,肥瘦適中,肉質較腍。手切牛肉肉味較濃郁,而且較有咬口,比穀飼牛更好味。豚肉就比較瘦但唔會有豬騷味。我自己就唔太喜歡食羊,所以覺得羊肉味道較騷。自助區可以自己整炸物,簡單易做,有得食又有得玩。其他火鍋配料最好味就係墨魚滑及蝦滑,蔬菜類就在自助區任取。最後每位送上一杯Dreyer D collection既雪糕。

美國穀飼牛味道尚可,肥瘦適中,肉質較腍。

手切牛肉肉味較濃郁,而且較有咬口,比穀飼牛更好味。

豚肉就比較瘦但唔會有豬騷味。

我自己就唔太喜歡食羊,所以覺得羊肉味道較騷。

自助區可以自己整炸物,簡單易做,有得食又有得玩。

其他火鍋配料最好味就係墨魚滑及蝦滑,蔬菜類就在自助區任取。

2020-09-20 554 浏览
最近去了大埔行街,晚上就去食火鍋!餐廳位於大埔舊墟,舊區配合光鮮的門面裝修,感覺相當吸引。位置之間有充足的間隔和距離,不用擔心和陌生人成為打邊爐家族!火鍋放題有多款牛肉可以選擇,我們選擇了中價格的美國牛肉放題 ($208)。日本南瓜忌廉湯底除了南瓜和忌廉外,還有大大件蟹腳,用猛火煲至半融化,令人非常期待之後的味道。特級美國穀飼牛放題 ($208) U.S. Supreme Imported Beef (HKD208) 美國肥牛肉脂肪較多,配上香滑的豬骨湯底,肌肉和在火煱中稍稍融化的脂肪,滿布了湯底的精華,用筷子夾把牛肉挾出火煱,再沽上一口打邊爐必備的醬油,每一口都是一分的感動。除了美國牛,還有多款肉類、丸類和蔬菜任點任食!肉類有豚肉、羊肉和雞片,質素都相當不錯;菜類則自己任夾,蔬菜總算乾淨企理,無泥無沙;特別的是炸物,可以自行制作diy,可說玩味十足。以上各款食物質素非常好,食物和湯底都相當不錯,環境且十分整淨,值得再黎!
最近去了大埔行街,晚上就去食火鍋

特級美國穀飼牛

特級美國穀飼牛
限聚令由上星期五開始,兩個人變四個人,當然要慶祝吓,最佳選擇當然是吃火鍋放題。到達後店內已經坐滿了人,香港人真的很愛吃火鍋,幸好已經訂了位。美國㝅飼牛肉$208,包括美國自然豚肉片、羊肉、美國進口牛肉、日本北海道雞肉、和炸物。九州豬骨湯底,味道鮮甜,很像日式的味道。日本北海道雞肉,由於是胸肉的部份,所以啖啖都是肉。美國進口牛肉,脂肪和肉質分布均勻,由於切得很薄,只需在湯來滾一會,就可以吃到鮮味的牛肉。羊肉沒有羶味,只有羊肉的酸甜味道。美國自然豚肉片,肉質鮮甜,口感豐富。手切肥牛,牛肉味道濃郁,帶點嚼勁,個人非常喜歡。蔬菜種類繁多,個人最喜歡萵筍。飯後甜品,當然是雪糕、雪條、和糯米糍,其中以紅豆雪條,味道最佳。

九州豬骨湯底,味道鮮甜,很像日式的味道。
日本北海道雞肉,由於是胸肉的部份,所以啖啖都是肉。

羊肉沒有羶味,只有羊肉的酸甜味道。

美國自然豚肉片,肉質鮮甜,口感豐富。

手切肥牛,牛肉味道濃郁,帶點嚼勁,個人非常喜歡。
蔬菜種類繁多,個人最喜歡萵筍。