2020-09-28
有閨蜜住在屋企附近真好,我們倆可經常約出來聚會,無論任何天氣她好喜歡火鍋打邊爐,那為了慶祝生日就吃好一點吧!大埔的 稻八日式火鍋炸物放題 是我們的最愛。 門面裝修光猛,枱與枱之間有足夠距離,防疫措施做得好食得安心。有幾個套餐可以選擇我們揀了 《日本國產黑毛和牛放題 》 送一碟和牛刺身。雖然冇得飛日本,唯有喺香港食住國產黑毛和牛頂住先。我們都是牛肉控,牛是火鍋中必吃的。A4 黑毛和牛肩肉 + A4 黑毛和牛三角腩;這兩款肉已經令我回味無窮!牛柳粒油花不絕,但一啲都唔肥膩,入口柔潤,牛粒有嚼勁。A4 黑毛和牛肩肉 最濃牛肉鮮味,入口有點厚身,但是意想不到的鬆軟,一點也不韌,牛味濃郁,我們食到停不到口呀。A4 黑毛和牛三角腩 簡直是極品,脂肪分佈非常平均,入口即溶,果然是招牌菜!真係好難揀邊款牛最好味。其他肉類還有很多選擇,極上安格斯牛排、特級美國穀飼牛、美國進口牛肉、美國自然豚肉片、雞件等等。款式種類比一般多而且非常新鮮,真的很美味,整體超級滿意。海鮮盛合味道超鮮甜、肥美好吃,不用點醬汁也食得原汁原味,夠健康。炸物 可以來一個DIY天婦羅,平時很少下廚的我也可以大展身手,哈哈!好玩又好食!
牛柳粒油花不絕,但一啲都唔肥膩,入口柔潤,牛粒有嚼勁。
掛住傾計竟然唔記得咗有任食刺身,不過都唔緊要啦!因為我哋食牛已經食得好滿足。一於去雪櫃攞自助雪糕、雪米糍,甜甜蜜蜜的感覺。
到最後埋單出門口,仲可以拎多杯 貴價movenpick 雪糕,返屋企慢慢嘆!
高質日本和牛任飲任食,高品質打邊爐,價錢合理,份量足!非常不錯喔!我們已經約定下次再來!