2021-07-21 197 浏览
阿妹話好耐冇去食浜燒,趁今日我哋夾到時間,我帶佢去尖沙咀秋田浜燒食堂食返餐好嘅,之前食過覺得食物高質,價錢公道,而且食堂裝潢好有日本居酒屋格調。入座後店員送上一大碟赤蝦,原來呢個優惠重有,就係只要like 佢哋嘅fb,就可以免費食赤蝦,用一隻手抓,抓到幾多就送幾多,阿妹一手抓到6隻,唔錯呀,之後可以揀做刺身或浜燒,又或者兩食都得,赤蝦新鮮又大隻,我哋揀咗做刺身。赤蝦的味道濃郁、肉質爽滑。我哋揀咗一款浜燒套餐。河豚魚干:魚干燒得啱啱好,香甜美味。特上刺身拼盤五點,刺身新鮮,厚切的三文魚、深海池魚、油甘魚,肉質鮮嫩肥美,魚油甘香細膩。浜燒海鮮好新鮮,有青森網鮑、函館北寄貝、北海道帆立貝、蟹味噌甲羅燒。全部由師傅在客人旁浜燒。蟹殼裡滿滿的蟹膏,在烤爐上香氣不斷湧出黎,鮮味十足的蟹膏搭配多士食,十分滋味!師傅將網鮑放上爐架,鮑魚不斷郁動,直至鮑魚表面熟咗,就將鮑魚拎入廚房清洗乾淨,再放上爐架再燒熟。鮑身肉厚,肉質彈牙,味道鮮美。函館北寄貝鮮甜爽口。紐西蘭羊架:我揀咗七成熟,沒有羊羶味,肉質鮮嫩,肉味清香且有肉汁。黑松露茸野菌薄燒:用錫紙包住黑松露和野菌燒,打開錫紙立即香味四溢,野菌原汁原味,又
我哋揀咗一款浜燒套餐。
河豚魚干:魚干燒得啱啱好,香甜美味。

黑松露茸野菌薄燒:用錫紙包住黑松露和野菌燒,打開錫紙立即香味四溢,野菌原汁原味,又香又爽口。鐵板燒野菜炒拉麵,炒麵香噴噴,野菜爽口,
帶有厚度的麵條質地還特別有口感!最後甜品係甜美的紅豆雪糕。
2021-07-14
2021-07-07 61 浏览
食物好、服務周到~值得再光顧嘅餐廳坐低冇幾耐店員就主動走來同我哋介紹餐牌,經佢介紹後我地選了「北海漁港浜燒套餐」。落單之後,店員同我地講有個「一手赤蝦」嘅遊戲,一手拿到幾多隻全是免費送的🤩只要like and share 社文平台 page就得~我哋拿到六隻😆店員仲建議我哋可以一半刺身一半燒烤👍🏻刺身很不錯,赤蝦新鮮爽口彈牙第一個前菜~雞泡魚乾呢個雞泡魚乾係我食過覺得最好食之一!魚好鮮味而且一啲都唔乾,好快已經比我地K.O晒成碟🤣清酒煮大蜆雖然係前菜但一d都唔hea, 蜆好新鮮甜味十足,令個湯超好飲,飲完即刻好開胃、好期待之後既浜燒海鮮😍到主角出場~師傅(店員)逐一咁燒,好細心知道我哋食得慢,慢慢燒第一個係燒兵庫縣播磨蠔~肥美嫩滑,師傅加咗d唔知係高湯定味琳落去燒,更加提升左蠔嘅鮮味燒北海道帆立貝本身對燒帆立貝一般,但呢個有驚喜!師傅燒烤時間掌握得好好,帆立貝燒到剛熟,鮮味又軟滑,比我想像中好食青森殘酷網鮑其實一開始師傅就放咗上爐度,不過可能因為太大隻,所以燒嘅時間比較耐,中途佢仲拎左入廚房起殼去腸同加左牛油,令鮑魚更香,食落亦好彈牙燒松葉蟹平時食長腳蟹都係凍食,但可能因為燒的原因,拆
食物好、服務周到~值得再光顧嘅餐廳

我哋拿到六隻😆店員仲建議我哋可以一半刺身一半燒烤👍🏻

刺身很不錯,赤蝦新鮮爽口彈牙

第一個前菜~雞泡魚乾

清酒煮大蜆

燒北海道帆立貝

青森殘酷網鮑

燒松葉蟹
平時食長腳蟹都係凍食,但可能因為燒的原因,拆開蟹肉係無海水既,同平時食開嘅唔同

人氣蟹味噌甲羅燒
蟹膏好鮮味而且份量唔少,多士食晒都仲有蟹膏,可以啖啖蟹膏放入口🤤回味無窮

茶漬飯
鰻魚好彈牙,飯係燒過既飯團,所以面係脆口飯焦,味道同個湯亦好夾,真係好好味!好飽但都食晒😅

最後仲有黑松露茸野菌泊燒同甜品~飽到上心口

全店唯一美中不足的地方就係冷氣唔夠涼,其他都好滿意~食物有水準而且服務貼心周到,滿足的一餐😋
2021-06-29 1805 浏览
秋田嘅鐵板燒好受歡迎,鐵板炒飯可以整到唔同圖案今次我就黎食浜燒料理先!店員話俾我哋知餐廳有個遊戲只要like 餐廳嘅社文平台就可以玩到!就係用一隻手抓到幾多蝦,就送俾我哋食最後我哋抓到6隻蝦!3隻做刺身,3隻用黎燒個人覺得刺身更好食肉質好爽彈,仲好厚肉呢個二人浜燒套餐好抵食喎,每人$488 就可以食齊咁多海鮮「北海漁港套餐」⭐️北海道帆立貝 - 個size好大隻味道鮮甜,鮮甜味會喺口腔內迴旋!店員燒得岩岩好,肉質細嫩爽滑⭐️青森殘酷網鮑 - 鮑魚非常之生猛,燒緊嘅時候仲郁,真係好殘忍但又真係新鮮先至好食,實在太矛盾……鮑魚肉質好軟滑,同平時爽彈嘅口感好唔同!入口有種綿滑嘅感覺不過味道就偏咸左少少!⭐️兵庫縣直送播磨蠔 - 兵庫縣嘅蠔係首屈一指嘅高質蠔蠔肉非常豐滿厚肉,店員幫我哋燒到半生熟,外層口感有啲嚼口,但內裡好嫩滑,蠔味夠濃,同時亦有啲礦物味!⭐️味噌甲羅燒 - 蟹蓋放滿了味噌製過嘅松葉蟹膏,濃濃嘅蟹膏滿佈在口腔內,味道濃郁!配上蒜茸多士,令味道更昇華⭐️九洲松葉蟹 - 前面嘅海鮮實在太出色了,到食蟹腳時,可能蟹腳肉太少,刮啲肉出黎時有啲散太散,所以食嘅時候無咩感覺清酒大蜆煮蜆肉好肥美,用清
秋田嘅鐵板燒好受歡迎,鐵板炒飯可以整到唔同圖案

今次我就黎食浜燒料理先!
店員話俾我哋知餐廳有個遊戲

只要like 餐廳嘅社文平台就可以玩到!

就係用一隻手抓到幾多蝦,就送俾我哋食

最後我哋抓到6隻蝦!3隻做刺身,3隻用黎燒

個人覺得刺身更好食

肉質好爽彈,仲好厚肉

呢個二人浜燒套餐好抵食喎,
每人$488 就可以食齊咁多海鮮

「北海漁港套餐」
⭐️北海道帆立貝 - 個size好大隻

但又真係新鮮先至好食,實在太矛盾……
鮑魚肉質好軟滑,同平時爽彈嘅口感好唔同!入口有種綿滑嘅感覺
不過味道就偏咸左少少!
⭐️兵庫縣直送播磨蠔 - 兵庫縣嘅蠔係首屈一指嘅高質蠔

清酒大蜆煮
蜆肉好肥美,用清酒煮,多了一份清甜味,令鮮甜味更突出

河豚魚干
魚干唔會燒到乾爭爭
口感好軟身!
味道又唔會太甜,仲有啲魚香

鰻魚茶漬飯
飯糰微微燒香,再淋上魚湯,
燒過嘅飯糰浸在魚湯中,食到魚湯嘅鮮味,
仲多左份焦香

鰻魚肉質柔軟並帶有彈牙口感,完全無腥味

仲有雪糕添!
食到捧住個肚
2021-06-28
2021-06-29 107 浏览
相約朋友終於成功約到了,真係難得約到食返個好好既海鮮浜燒,朋友又真係好想食,之後相約這間店舖,室內環境好有居酒屋feel。之後我地選了京都海港套餐。京都漁港套餐【河豚魚干】前菜小吃,煙煙韌韌,味道也不錯,吹水飲酒是不二之選。【特上刺身拼盤五點】秋節時令五款刺身,款款都好新鮮,裡有深海池魚、油甘魚、三文魚、赤蝦等油甘魚跟三文魚切得非常之厚,魚脂又夠香,不錯不錯!赤蝦又大隻又夠鮮甜。【北海道帆立貝】超大隻又厚身,將它切成粒裝但都好大粒。店員燒得不錯,又夠香,他將牛油、清酒、味醂一起燒,超正!!【蟹味噌甲羅燒】蟹味噌超濃郁,製作之前將蟹膏、鵪鶉蛋一拼搞拌,令鹹香味更加突出。【鐵板燒野菜炒拉麵(豚肉)】 炒拉麵好夠鑊氣,味道又濃,裡面再配埋椰菜、洋葱、芽菜、豚肉等,非常惹味!【甜品】食完之後再食飯後甜品好滿足,紅豆雪糕,香濃既紅豆味又不算太甜,今餐真不錯!
之後我地選了京都海港套餐。

京都漁港套餐
【河豚魚干】
前菜小吃,煙煙韌韌,味道也不錯,吹水飲酒是不二之選。
【特上刺身拼盤五點】
【北海道帆立貝】
【蟹味噌甲羅燒】
【鐵板燒野菜炒拉麵(豚肉)】
甜品
2021-06-17
2021-06-27 67 浏览
今晚去了天文臺道浜燒水產,很久之前嚟過,食物不錯,係地點有D吊。今晚叫了京都的套餐,前菜有燒雞泡魚乾。刺身拼盤有油甘,深海池魚王,左口魚,三文魚及甜蝦,除咗豉油去仲有酸汁,配合左口魚或池魚,可以中和太濃魚味又提鮮。浜燒有鮑魚,凡立貝,北寄貝,甲羅燒,黑松露野菌,海鮮好新鮮,鮑魚依然活生生的。食浜燒最好就係唔使自己郁手去燒,侍應會用香草蒜蓉牛油,鰹魚汁及清酒去燒海鮮,唔會燒得太乾又唔熟。凡立貝加上香草牛油,入口爽口彈牙,好鮮甜,底個汁一定飲埋佢。北寄貝剛剛熟,入口依然有刺身級嘅鮮甜及口感。鮑魚一啲都唔會乾,入口有咬勁。甲羅燒配上蒜蓉包,味道唔會過濃變苦,加埋一隻鵪鶉蛋,更滑帶香,蟹膏的味道更突出,口感變得柔和。燒羊架肉質細嫩,羊躁味不算重,五成熟剛剛好。最後茶漬係一個燒飯團放入湯汁,面頭有粒燒鰻魚,全部新鮮製作,熱辣辣,非常美味!套餐每人$500,不算平但物有所值。呢度仲有一手拿蝦的打咭優惠,拿到幾多可以燒或刺身,都幾得意。
燒羊架肉質細嫩,羊躁味不算重,五成熟剛剛好。
2021-06-24 1211 浏览
掛念家鄉最簡單嘅方法就係去食家鄉菜,今日就決定食浜燒,即係燒海鮮。鋪頭叫秋田浜燒食堂,响天文臺道最高處,其實如果由諾士佛台行過去,去到盡頭,過對面馬路就搵到,都唔係太難搵。可能因為地點有少少吊腳,所以佢嘅餐都比較平作招來。我哋叫咗個京都漁港嘅二人燒烤餐,每人大約$500。已經包括五款刺身,雞泡魚干,鮑魚,北寄貝,帆立貝,羊架,甲羅燒,黑松露燒雜菌及京都鰻魚茶漬飯,仲有甜品。刺身有三文魚,牡丹蝦,油甘魚,深海池魚及左口魚。最好味就係深海池魚,夠哂肥美。左口魚點酸汁食,有咬口之餘又開胃。店家而家做緊推廣,只要 Like佢哋社交平台,就可以玩一手攞到幾多就送幾多赤蝦遊戲,我一手拿到八隻,仲可以揀刺身或者鹽燒,店員比貼士,話刺身好味D,咁我哋就揀兩隻燒,其他做刺身。連送嘅項目都咁有彈性,抵讚👍。蝦先送上,估唔到送嘅貨式質素都超高👍👍之後嘅浜燒就由夥計代勞,這個安排十分好,因為如果要自己燒,最怕就係燒到唔生唔熟。首先燒嘅係帆立貝,容易熟,加入蒜蓉牛油汁同青蔥燒,甜味出哂嚟,而且生熟燒得剛剛好,帆立貝嘅鮮甜口感完全品嘗到。之後到北寄貝,店員話一燒到轉紫色就得,否則就太熟太老。果然咬下去剛熟又不太韌

我哋叫咗個京都漁港嘅二人燒烤餐,每人大約$500。

五款時令刺身

店家而家做緊推廣,只要 Like佢哋
免費燒赤蝦
免費赤蝦刺身
燒帆立貝

燒北寄貝

之後到北寄貝,店員話一燒到轉紫色就得,否則就太熟太老。果然咬下去剛熟又不太韌,又鮮又甜,起正。
燒鮑魚

再上就係鮑魚,因為比較厚,所以燒咗都幾耐。咬下去就彈性十足,吃得出的新鮮,因為未燒前鮑魚還在郁😁
味噌甲羅燒

再上就係超濃味嘅甲羅燒,裏面有蟹膏味噌,仲加咗少少蟹肉,燒香之後點麵包吃,濃濃的蟹味加上味噌的甜,令人吃不停口。
黑松露燒雜菌相對就一般,普普通通,又唔算太差啦。
烤羊架

羊架上枱後,因為只得一件,店員主動提議幫我哋切開,服務都細心,羊架亦燒到外脆裏面有肉汁,唔錯😋
鰻魚茶漬飯

最後上嘅熟食係鰻魚茶漬飯,熱湯加上飯團,食完後飽肚感啱啱好👍
紅豆綠茶雪糕

甜品就有綠茶或紅豆雪糕,我哋一人揀一樣,喜歡紅豆裏面有粒粒嘅紅豆肉,大粒又有咬口,食埋個甜品就真係非常滿足啦!
店舖嘅位置雖然有少少吊腳,但以食物嘅質素同價錢性價比超高,肯定會再光顧👍👍
2021-06-21
味噌甲羅燒
烤羊架
紅豆綠茶雪糕
2021-06-23 163 浏览
之前跟好友食過一次,感覺非常不錯,今晚決定帶老公一齊去食,順便慶祝一下。最方便有各款不同價錢的二人餐選擇,非常適合有選擇困難症的我們。而家只要like and share 餐廳社交平台 專頁,就每枱可以參加「一手赤蝦」遊戲,老公手比我大好多當然由老公玩遊戲比較好,先帶上手套一抓而下,估唔到老公一手抓住8隻大赤蝦,超開心,店員問我們選擇浜燒還是刺身食法,反正order 浜燒套餐,所以決定全部赤蝦都整成刺身享用。京都漁港二人前套餐前付-河豚魚干魚干輕輕烤過,食時沾上蛋黃醬,魚干甘香惹味,魚鮮味十足。之後店員捧上今晚的主角海鮮浜燒,每款海鮮都非常新鮮,見到已經流晒口水,非常期待。赤蝦刺身赤蝦每隻都爽口彈牙,肉質鮮甜,正👍🏻青森殘酷網鮑鮑魚一放上爐上已經不停生猛地郁動,店員先浜燒一陣,再拎入廚房清洗內臟,由於加咗少少牛油,清酒,令到鮑魚有陣陣牛油香氣,入口鮮嫩可口,而且充滿彈性。北海道帆立貝先用上湯煮香蔥花,再放入預先切粒的帆立貝,慢慢加入蒜蓉、清酒浜燒,轉眼間香氣四溢,食落帆立貝爽嫩多汁,清甜可口,而且厚肉肥美,非常新鮮。函館北寄貝北寄貝燒到剛剛好,肉質鮮嫩,入口鮮甜無比,加上海苔上湯,更加

京都漁港二人前套餐
前付-河豚魚干
魚干輕輕烤過,食時沾上蛋黃醬,魚干甘香惹味,魚鮮味十足。

赤蝦刺身
赤蝦每隻都爽口彈牙,肉質鮮甜,正👍🏻

青森殘酷網鮑

北海道帆立貝

函館北寄貝
北寄貝燒到剛剛好,肉質鮮嫩,入口鮮甜無比,加上海苔上湯,更加鮮甜美味。

人氣蟹味噌甲羅燒
蟹味噌濃郁甘味,配上用蒜蓉烤脆了的法包,特別滋味爆登,不過如果每人可以再多一塊法包就更加好,好想再繼續吃。

抹茶雪糕
抹茶味香濃甘甜,味道突出,不錯喔!

• 青森殘酷網鮑
  • 北海道帆立貝
  • 一手赤蝦
  • 函館北寄貝
2021-06-20 914 浏览
上次來已經是半年前了,今次再光顧好開心 依然仲有一手赤蝦遊戲玩,今次我哋都好好彩,可以一手拿8只蝦,安排4燒4刺身。有遊戲玩和有免費赤蝦享用,以今時今日市道環境,我覺得真是要感恩啊!而且真係好大隻蝦呀~刺身好鮮味,燒烤過嘅蝦好香口。餐前~河豚魚干,未道保持水準燒得好香口,一條條小塊進食又可點沙律醬。今次我哋叫咗京都2人套餐~刺身有五款~有甜蝦,三文魚,帆立貝,油甘魚同左口。每件都好厚啊!非常肥美又鮮!冰燒料理~有網鮑2只,北寄貝2只,帆立貝1只和一隻羊架同蟹味噌甲羅燒2只。店員好細心同我哋燒,而且真係好細心提醒我哋進食時候最緊要飲埋啲貝殼汁是精華啊!特別是北寄貝,可能有少少菇類同埋鰹魚汁加入超鮮甜✨👍網鮑由生旭旭下,睇住佢燒熟咗,仲好細心 切開四件方便進食添。蟹味噌甲羅燒要慢慢燒㗎,再配埋一隻鵪鶉蛋搞下搞下真係需要時間呢!進食時口腔裏面有一粒粒嘅蟹子,好中意呢種口感,再搽埋落麵包好夾呢。羊架一件七成熟,因為今晚主力都係食海鮮 ,所以食番少少肉類都幾好呀~啱啱好。京都鰻魚茶漬飯~好特別,好似我哋香港嘅湯飯咁,佢特別在係一小球,咬落口有點煙煙韌韌感,好香口,啲湯好好飲啊!仲有一舊小鰻魚添

而且真係好大隻蝦呀~刺身好鮮味,燒烤過嘅蝦好香口。

餐前~

今次我哋叫咗京都2人套餐~

刺身有五款~

冰燒料理~

京都鰻魚茶漬飯~

好特別,好似我哋香港嘅湯飯咁,佢特別在係一小球,咬落口有點煙煙韌韌感,好香口,啲湯好好飲啊!仲有一舊小鰻魚添 ,食完心都暖埋。

仲有甜品~紅豆和綠茶雪糕😍

• 北寄貝
  • 一手赤蝦
  • 綠茶雪糕
2021-06-18 75 浏览
跟朋友在尖沙咀約會食晚餐,找到了這間穩世的日本居酒屋,有燒烤海鮮餐,看了餐牌都口水直流,全程有專人介紹並協助燒烤,非常用心的員工。套餐所有食物都好好食,好新鮮,送酒小吃~河豚魚干,清酒昆布大蜆煮(夠大隻沒有沙,連湯都可以喝),海鮮拼盤有~北海道帆立貝,青森鮑魚,兵庫縣生蠔(專人很細心涂上蒜蓉牛油烤至剛熟,非常juicy和新鮮,肉質好嫰),九洲松葉蟹,蟹味噌甲羅燒,黑松露茸野菌箔燒,京都鰻魚茶漬飯(鰻魚十分有驚喜,厚肉一啖咬下,層次豐富),甜品雪糕。題外話,餐廳員工說只要like & share他們的社交平台專頁,就可以參加一手捉蝦遊戲,我朋友最後一手捉了8隻蝦,我們決定一半鹽燒,一半刺身,都是非常鮮味。

2021-06-16 920 浏览
為朋友慶生, 相約來吃個豐盛的海鮮浜燒大餐。侍應招呼殷勤,還告知我們現在有一個“一手赤蝦”的活動在進行中,只要在社交平台"LIKE & SHARE" 就可以參加,用一隻手所抓到的赤蝦可以免費做成刺身或鹽燒 ,而我們選擇了一半一半,個人覺得刺身更能體現赤蝦鮮甜的味道。接著就是我們所點的正餐 -- 北海漁港二人前套餐,包括前菜、浜燒料理、主食和甜品。河豚魚乾,烘烤過的魚乾很香口但又帶點柔軟,還帶點微甜的滋味,送酒佳品。清酒昆布大蜆煮,大蜆肥厚又鮮美,尤其喜歡這個清酒昆布湯底,非常鮮甜,超好喝的。侍應拿來擺盤擺得滿滿當當的海鮮直接在我們的桌子開爐現燒製作浜燒料理,讓人看到都流口水。九洲松葉蟹,蟹肉鮮甜根本不用點醬,新鮮原味最好吃。青森殘酷網鮑,剛放上烤爐的鮑魚一直在蠕動,展示著它最後的生命力,果然好殘酷。烤熟的鮑魚爽口彈牙,口感一流。北海道帆立貝,帆立貝被切成粒粒,牛油香草的味道能充分滲入,貝肉柔軟可口。兵庫縣直送播磨蠔,燒蠔爆汁又濃味,火候控制得不錯。人氣蟹味噌甲羅燒,重口味之選,濃稠的甲羅燒配上烤得脆脆的麵包,餘味悠長。山之惠黑松露茸野菌箔燒,菇菌新鮮,黑松露味濃,尤其是在吃了一大輪蛋白
為朋友慶生, 相約來吃個豐盛的海鮮浜燒大餐。
赤蝦刺身 & 燒赤蝦
河豚魚乾
清酒昆布大蜆煮
九洲松葉蟹,蟹肉鮮甜根本不用點醬,新鮮原味最好吃。
九洲松葉蟹
網鮑
北海道帆立貝
兵庫縣直送播磨蠔,燒蠔爆汁又濃味,火候控制得不錯。
播磨蠔
蟹味噌甲羅燒
山之惠黑松露茸野菌箔燒,菇菌新鮮,黑松露味濃,尤其是在吃了一大輪蛋白質之後,更是覺得口感清新。
黑松露茸野菌箔燒
京都鰻魚茶漬飯,每碗飯其實就是個小飯糰,表面也是有烤過的,有點微脆的飯焦感,可以把它壓散變為常見的茶漬飯,或者直接整顆吃也行。
鰻魚茶漬飯
甜品,綠茶味和紅豆味的雪糕,因為朋友最近戒甜,侍應就將2顆雪糕放入一個碗都給了我,有夠貼心的。
甜品
食物好,服務佳,這頓生日飯吃得夠盡興的。
2021-06-10
2021-06-11 81 浏览
北海漁港二人前套餐最近都好想食日本嘢,於是今晚就同朋友嚟到尖沙咀呢間專門食浜燒既餐廳。入面嘅裝修好日式,牆上切換左不少日式嘅貼紙,仲有好多個燈籠,恍如置身於日本一樣。餐牌上面有多個套餐可以選擇,我哋就選擇左北海漁港二人前套餐。呢個餐好豐富,入面嘅海鮮有九州松葉蟹,青森殘酷網鮑,日本直送既蠔,北海道帆立貝。店員好細心地向我哋講解呢一種菜式嘅食法同埋煮法,以及用上乜嘢調味料,全程都會喺旁邊笑俾我哋食,服務一流!呢度啲海鮮全部都好新鮮,燒鮑魚嘅時候鮑魚不停咁樣郁,每款海鮮店員都會用唔同嘅醬汁同埋調味料去烹調,帶出海鮮嘅鮮味,令到食物層次更加豐富!最後仲有蟹膏甲羅燒配多士,味道濃郁嘅蟹膏配上鵪鶉蛋,入面仲有蟹肉,食完好滿足!茶漬飯嘅飯團亦有預先處理過,將飯團煎香,再放入湯入面,食得出滿滿都是心思!成餐飯我同朋友都食得好開心,服務良好,而且食物質素高,下次會再返嚟☺️☺️
北海漁港二人前套餐

2021-06-10 80 浏览
好耐之前已經嚟過呢間餐廳一次,今次再嚟見佢門口裝修咗,新嘅招牌令餐廳門面精神不少!呢度好多海鮮套餐選擇,睇咗餐牌好耐,我哋決定今晚食北海漁港二人前套餐。餐廳有做優惠,只要like佢哋社交平台同埋share,就可以玩小遊戲。 店員會拎一大盆蝦出嚟,然後我地用一隻手,睇吓可以拎到幾多蝦,拎到嘅蝦就會免費送俾我哋。 哈哈最後我拎到9隻,店員建議一半做刺身一半燒。蝦肉好鮮甜,而且好大隻,估唔到食飯仲有遊戲玩😆北海漁港二人前套餐既前菜係雞泡魚乾,配上沙律醬, 十分滋味。清酒煮蜆亦相當出色,蜆完全冇沙,清酒嘅味道亦都唔會太濃,連湯都可以飲埋。海鮮有九州松葉蟹,青森殘酷網鮑,生蠔,北海道帆立貝。鮑魚十分新鮮,肉質爽口。帆立貝好大隻,配上牛油醬汁去烹調,份外鮮味。基本上所有海鮮都好新鮮,無可挑剔。最後食埋茶漬飯同甜品,非常之滿足🥰🥰🥰

海鮮有九州松葉蟹,青森殘酷網鮑,生蠔,北海道帆立貝。

鮑魚十分新鮮,肉質爽口。

帆立貝好大隻,配上牛油醬汁去烹調,份外鮮味。

基本上所有海鮮都好新鮮,無可挑剔。

最後食埋茶漬飯同甜品,非常之滿足🥰🥰🥰

2021-06-07 79 浏览
放工同閠蜜去尖沙咀揾好嘢食,今次我哋決定食日本浜燒店,呢度裝潢好有日本特色我哋叫咗京都餐,每位$498點餐後,店員推介我哋玩"手抓赤蝦",只要like 社交平台& share 就可以, 玩法係一隻手抓到多少隻赤蝦就可免費食, 而且仲可當刺身或烤來吃, 個人喜歡刺身,大隻新鮮又彈牙河豚魚乾-燒得甘香,食落香甜煙韌,加埋沙律醬更好味特上刺身拼盤五點-內有三文魚、甜蝦、帶子、油甘魚、左口魚,全部都鮮甜,仲要厚切今晚的海鮮大餐呢度服務好好, 店員會逐款幫我哋燒, 我哋可以慢慢歎看住海鮮慢慢燒,令人不禁流晒口水北海道帆立貝-肉質彈牙,配上蔥花和上湯, 更能帶出帆立貝鮮味函館北寄貝-北寄貝獨有鮮甜更逼出鮮味,口感順滑,爽脆彈牙,甜到我連殼內的湯都飲晒😋青森殘酷網鮑-鮑魚厚肉又大隻, 燒到差唔多熟, 店員會幫忙清理內臟,再慢慢燒, 口感煙韌、惹味人氣蟹味噌甲羅燒-內有蟹肉、蟹膏、蟹籽和混合鵪鶉蛋烤, 店員會把所有配料攪拌變得更香滑令口感更豐富,之後再燒,配埋蒜蓉多士一齊食,十分滋味, yummy牛肉炒拉麵-牛肉嫩口, 拉麵煙韌最後我哋點咗抹茶和紅豆雪糕,為這餐作結

我哋叫咗京都餐,每位$498

河豚魚乾-燒得甘香,食落香甜煙韌,加埋沙律醬更好味

今晚的海鮮大餐
呢度服務好好, 店員會逐款幫我哋燒, 我哋可以慢慢歎

看住海鮮慢慢燒,令人不禁流晒口水

牛肉炒拉麵-牛肉嫩口, 拉麵煙韌

最後我哋點咗抹茶和紅豆雪糕,為這餐作結
因為太耐無得飛去日本,所以久唔久要約朋友食下日本野之前同老公食過秋田浜燒,佢讚口不絕,呢日約好友再食多次,好彩無令佢跌眼鏡佢都話食材超新鮮套餐有幾款選擇,而我地都唔係太鍾意拆蟹,所以揀左呢個京都套餐,而且全程有侍應幫我地燒,就好似飯來將口一樣,辛苦晒侍應妹妹餐廳特色就係一手赤蝦活動,就係讚好餐廳專頁,就可以用一隻手拎到幾多隻蝦,咁就免費屬於我地啦朋友好犀利呀,拎到6隻蝦,咁我地就3隻燒,3隻做刺身,唔好以為免費d蝦會係細細隻,完成唔係,大蝦來的,鮮甜又爽口套餐有:河豚魚干: 燒香左既河豚,尚當香口,而且口感煙煙韌韌, 點d沙律醬好夾五款刺身每件都厚切,又十分新鮮,質素超晒班浜燒料理分別有:青森殘酷網鮑、北寄貝、帆立貝: 首先有侍應妹妹即席燒烤,而且食材新鮮,食得到海水既鹹鮮味特別有兩隻大大隻鮑魚,好爽口,大滿足人氣蟹味噌甲羅燒😍難怪呢個係人氣之選,真係每次食呢個都好回味,蟹膏釀入蟹殼中,滿滿的蟹膏😍在烤爐上香氣不斷翻滾,味道濃郁,滋味非常,燒好後,將蟹膏塗上多士一齊食,真係不得了😋濃郁蟹膏既香味在口腔久久都除不去之後野菜炒拉麵: 食到呢度已經飽到食唔落,不過都食晒,因為麵條炒得好煙韌又
因為太耐無得飛去日本,所以久唔久要約朋友食下日本野
佢都話食材超新鮮

套餐有:

五款刺身每件都厚切,又十分新鮮,質素超晒班

浜燒料理分別有:
特別有兩隻大大隻鮑魚,好爽口,大滿足

之後野菜炒拉麵: 食到呢度已經飽到食唔落,不過都食晒,因為麵條炒得好煙韌又彈牙

最後食埋甜品,紅豆&抺茶雪糕,呢呢餐飯劃上完美句號

2021-06-01
鍾意呢間餐廳有日式風味,入邊裝修幾日式,而且枱與枱之間有距離,坐得舒服😌 服務都幾好,晚市有唔同嘅套餐!我哋想食蟹就揀咗北海漁港二人前套餐。食物好好快就有,先來個酒煮蜆。一共有六隻,大大隻,蜆肉亦都大粒!河豚魚干,邊食邊等海鮮燒。其他海鮮都係浜燒。海鮮夠新鮮,所以燒出嚟嘅味道唔錯。半隻九州松葉蟹,蟹腳夠長,入邊都多肉,幾鮮甜。燒蟹腳幾香!燒青森網鮑,鮑魚好大隻!燒完之後仍然大隻,好新鮮,好好食😋兵庫縣直送播磨蠔,呢隻蠔款唔算大隻,但係好夠鮮甜,夠Juicy😻北海道帆立貝食到有啲牛油味,好香。我鍾意食佢嘅甲羅燒,蟹膏好多,仲可以放上牛油多士食!最後食咗炒野菌同炒麵,都好食!仲有雪糕,是日抹茶味🍵。慢慢食都食咗差唔多兩個鐘!

河豚魚干,邊食邊等海鮮燒。

其他海鮮都係浜燒。

燒青森網鮑,鮑魚好大隻!燒完之後仍然大隻,好新鮮,好好食😋
北海道帆立貝食到有啲牛油味,好香。
我鍾意食佢嘅甲羅燒,蟹膏好多,仲可以放上牛油多士食!
最後食咗炒野菌同炒麵,都好食!
仲有雪糕,是日抹茶味🍵。慢慢食都食咗差唔多兩個鐘!