2021-06-11
北海漁港二人前套餐最近都好想食日本嘢,於是今晚就同朋友嚟到尖沙咀呢間專門食浜燒既餐廳。入面嘅裝修好日式,牆上切換左不少日式嘅貼紙,仲有好多個燈籠,恍如置身於日本一樣。餐牌上面有多個套餐可以選擇,我哋就選擇左北海漁港二人前套餐。呢個餐好豐富,入面嘅海鮮有九州松葉蟹,青森殘酷網鮑,日本直送既蠔,北海道帆立貝。店員好細心地向我哋講解呢一種菜式嘅食法同埋煮法,以及用上乜嘢調味料,全程都會喺旁邊笑俾我哋食,服務一流!呢度啲海鮮全部都好新鮮,燒鮑魚嘅時候鮑魚不停咁樣郁,每款海鮮店員都會用唔同嘅醬汁同埋調味料去烹調,帶出海鮮嘅鮮味,令到食物層次更加豐富!最後仲有蟹膏甲羅燒配多士,味道濃郁嘅蟹膏配上鵪鶉蛋,入面仲有蟹肉,食完好滿足!茶漬飯嘅飯團亦有預先處理過,將飯團煎香,再放入湯入面,食得出滿滿都是心思!成餐飯我同朋友都食得好開心,服務良好,而且食物質素高,下次會再返嚟☺️☺️