2025-07-09
係人氣Tera Pancake 旗下品牌✨由法國藍帶廚師主理 質素有保證🇫🇷以襌系作主題 環境恬靜舒適🧘♀️ .📌芒果楊枝甘露Soufflé Pancake $128嚟到當然要試吓店家招牌 揀咗期間限定口味🔆梳乎厘班戟 即叫即整🔥鬆軟富空氣感 啖啖蛋香🥞鋪滿綿滑芒果忌廉同芒果醬🥭加埋芒果肉同紅西柚 果香酸甜味濃郁🧡另外仲有小丸子 軟糯Q軟 係許留山嘅感覺🍡.📌山梨縣白桃刨冰 $78推介必試🔅刨冰口感唔錯 冰粒唔會太碎/太大粒🍧除咗配上香甜白桃醬🍑內有乾坤 滿滿白桃肉同荔枝椰果 果香更濃郁💯面頭仲有綿滑海鹽芝士奶蓋 鹹香creamy🧀.📌開果奶蓋芭菲·3.5牛乳抹茶紐紋雪糕 $78雙色扭紋雪糕好軟滑🍦3.5牛乳奶香醇厚🥛中層加入開心果奶蓋同忌廉 綿滑creamy💚抹茶回甘濃郁🍵除咗小丸子 仲有巨型抹茶白玉 軟糯有咬口🍡配埋底層大量香脆開心果碎 超有層次 大滿足💯.📌黑松露野菌扭扭意粉 $138係近期大熱嘅卷卷意粉❤️🔥意粉Q軟爽彈 掛滿醬汁 啖啖黑松露鮮味🖤再配埋野菌同洋蔥 口感味道更豐富🍄🟫🧅忌廉香滑唔膩 整體幾輕盈🍝.📌鹽蔥厚切牛舌丼 $88牛舌真係超厚切 唔係講笑😨份量十足 七大
📌芒果楊枝甘露Soufflé Pancake $128
📌山梨縣白桃刨冰 $78
📌開果奶蓋芭菲·3.5牛乳抹茶紐紋雪糕 $78
📌黑松露野菌扭扭意粉 $138
📌鹽蔥厚切牛舌丼 $88
牛舌真係超厚切 唔係講笑😨份量十足 七大片 鋪滿成個丼飯‼️入口超軟嫩 濃郁油脂香🐮簡單配上鹽蔥 更提升風味🌱🧂選用岩手縣大白米 粒粒分明飽滿🍚
📌洛神花水果茶 +16
超足料嘅水果茶 有蘋果, 香橙, 士多啤梨🍎🍊🍓除咗洛神花仲加入肉桂 清新開胃 香氣濃郁🤎
📌百香果梳打 +$6
百香果酸酸甜甜 清爽開胃🍹