2025-06-13
上次同朋友食過TERA嘅pancake 一直都話要試佢哋開喺新城市廣場嘅cafe👭🏻 今次就試下呢個品牌pancake以外嘅選擇😏-🦐極 • 濃蝦汁意粉 $162
新推出嘅濃蝦汁意粉 見到相都食指大動🤤 意粉帶咬口 質地啱我心水🥹 醬汁包裹住每一條意粉 啖啖蝦香味 配搭返蕃茄仔唔會太膩 欣賞❤️🐟鹽蔥厚切牛舌配鰻魚丼(半件) $138
厚切牛舌煮得軟腍 我特別鍾意上面嘅鹽蔥 係白飯小偷🤭 鰻魚有醬汁香味又肥美 好快清曬😎-☕豆腐花咖啡 (升級後另加+$6)🍵日式抹茶鮮奶 (升級後另加+$10)主食加$28就可以升級定食😉 前菜有沙律/枝豆 仲包埋同埋湯/飲品🙂 朋友嘅咖啡有豆腐花喺底 好得意😯 抹茶鮮奶帶甘味甜度低 幾啱我口味😙
-🥭楊枝甘露刨冰 $108 /期間限定🍰抹茶蛋白卷 $48刨冰冰底夠曬芒果味真係唔錯 好消暑😂 中間仲有蒟蒻同白玉 啱曬煙韌控😌 抹茶蛋白卷食落輕盈冇負擔💚 下次會想試下抹茶刨冰🤔-🍨開心果奶蓋芭菲配3.5牛乳抹茶扭紋雪糕 $98扭紋雪糕軟滑 開心果粒幾香口😳 真心推介撈埋奶蓋同雪糕一齊食👍🏻 奶蓋厚實幾香開心果味 連埋雪糕一啖過啱啱好😍
🦐極 • 濃蝦汁意粉 $162 新推出嘅濃蝦汁意粉 見到相都食指大動🤤 意粉帶咬口 質地啱我心水🥹 醬汁包裹住每一條意粉 啖啖蝦香味 配搭返蕃茄仔唔會太膩 欣賞❤️
🐟鹽蔥厚切牛舌配鰻魚丼(半件) $138 厚切牛舌煮得軟腍 我特別鍾意上面嘅鹽蔥 係白飯小偷🤭 鰻魚有醬汁香味又肥美 好快清曬😎
☕豆腐花咖啡 (升級後另加+$6)
🍵日式抹茶鮮奶 (升級後另加+$10)
🥭楊枝甘露刨冰 $108 /期間限定
🍰抹茶蛋白卷 $48