哥哥同嫂嫂慶祝小妹生日, 0黎左我一直好想0黎0既碗屋食放題, 真係好開心~ 放題有魚生, sushi, 手卷, 鐵板燒, 串燒, 小食, Shabu Shabu, 雪糕等等, 款式好多又好新鮮, 無試過漏單情況, ~ Service 都好好, 不停加水換碟, 抵讚$296 再加一, 我地三個人都覺得呢個價錢都值回票價, 唔怪得之成日都坐無虛席, 決定下次再0黎多謝大緊肚0既嫂嫂同哥哥陪小妹慶祝~

多謝大緊肚0既嫂嫂同哥哥陪小妹慶祝~
2007-07-26 19 浏览
真係好正。唔介意比多少少錢一定要試...其實係咁的。我bf family 請客開始係度食的。之後就係我bf 帶我去食for 生日& anniversary...d sashimi 同sushi 新鮮唔使講,service 又好喎,去多幾次d staff 同你都有講有笑。唔會係all you can eat 就呃你囉...必須要早d book 位... 因為成日都爆的...Suggested Food:Sashimi (especially 甜蝦)Unagi 手卷Ice Cream黑豚肉(shabu shabu)D drinks 都正呀!同friend 去食,連個friend 都上癮... 仲有我屋企人... 真係掂呀~~
真係好正。唔介意比多少少錢一定要試...

必須要早d book 位... 因為成日都爆的...

Suggested Food:
Sashimi (especially 甜蝦)
Unagi 手卷
Ice Cream
黑豚肉(shabu shabu)

D drinks 都正呀!

2007-07-23 14 浏览
都有好一段時間沒來過了, 那天跟女朋友來, 訂了位要坐吧。那天要上課, 到達時已六點多(一般來說我吃自助餐或放題的集慣都是準時到的!)六點多時, 餐廳已坐滿了人, 我們坐到吧, 出奇的寧靜舒服, 較坐餐廳內的2人更佳!怎料剛吃第一碟刺身時, 因有6位客人, 只有吧能容得下, 我們要掉位到廳內坐, 真的是造物弄人啊!說回食物吧, 一貫刺身都是上上水準, 劍魚是心水推介, 我未吃過放題有劍魚吃的(其實劍魚也不算是什麼名貴魚種, 但就連鹿悅也沒有!)這個是最吸引我的地方!甜蝦, 新鮮, 鮮甜!三文魚也是非常肥味新鮮!帶子, 希靈魚都相當不錯, 希靈魚很開胃呢!熟食方面, 最愛就是燒芝士年糕, 很香軟, 女朋友就最愛吃三色豆腐, 作為前菜是一個相當不錯的選擇, 燒金芋, 玉米也算有水準!反而麵豉湯就不太專業了, 放了一些菜, 卻沒有豆腐, 味道是沒差多少, 但就是感覺怪怪的!還有推介鐵板大蝦, 很香口, 蝦又爽口!甜品的雪糕也算可以, 味道選擇夠多, 芝麻及綠菜同樣出色!餐廳格局與我上次來沒有分別, 一樣的熱鬧, 服務員尚算殷勤, 但可能太繁忙, 未能做到盡善盡美, 上菜時間尚可接受, 偶有刺
都有好一段時間沒來過了, 那天跟女朋友來, 訂了位要坐吧。那天要上課, 到達時已六點多(一般來說我吃自助餐放題的集慣都是準時到的!)

甜品的雪糕也算可以, 味道選擇夠多, 芝麻及綠菜同樣出色!

餐廳格局與我上次來沒有分別, 一樣的熱鬧, 服務員尚算殷勤, 但可能太繁忙, 未能做到盡善盡美, 上菜時間尚可接受, 偶有刺身類食品等候時間較長的情況!但經過今次, 下次再來, 會選擇坐吧, 因為真的較廳內寧靜, 想傾計的較方便!

雖然每位索價310, 但計及地區, 食物種類(有劍魚刺身的當然要加分了)(看官如有吃過其他放題有劍魚刺身, 質素出色者, 不妨留言告知!), 新鮮程度, 食味等, 這裡算是相當出色,大家不妨試試!!
2007-07-07 7 浏览
同傻鬼2人偷雞去左中環食個lunch先...12:15分入座佢地話在12:45分前交枱就有6折...嘩太吸引...我地快快叫左set lunch..我要左個咖哩豬扒+蛋包炒飯+刺身既set; 傻鬼就要左個鰻魚飯+沙律+3塊好似魚既天婦羅set...2個set份量都好大下..味道亦好正特別係d才刺身夠新鮮又大大片正; 個咖哩豬扒都好正d豬扒切到一粒粒咁陪上咖哩汁唔錯, 蛋包炒飯亦用上中蝦, 帶子及魷魚來炒都算係咁啦; 至於亞傻鬼既set既鰻魚真係好肥美最正, 傻鬼就比較欣賞佢既天婦羅...只可惜我地都唔可以12:45分交枱足足俾多百多元..唉真係唔抵...不過味道真係好好, 可以考慮晚餐來食
2007-07-05
以前平時午飯12.45前結賬有半價,今日來到已經只得6折,加一另計,因此消費貴了,但中環之中佢算最抵食。我叫o左燒牛肉定食,不錯。我朋友就要sushi加冷麵,d冷麵由蛋包,幾特別,但 salty 。

同公司同事約好食飯,之前一直想試呢間,所以今次就book呢度,都要一星期前book, 當晚全場full哂.後個waiter都好細心, 見我地人未齊就建議我地叫住刺身拼盤,海手卷同鵝肝食住等.d刺身勁新鮮又大份, 有三文魚, 吞拿, 甜蝦, 帶子, 赤貝同埋d唔知咩魚, 海手卷同鵝肝都超正, 最正就係任食, 仲有燒羊鞍同鹽燒大蝦都唔可以錯過, 其他熱葷都非常可口, 上菜都算快同好小漏單, 唯一可惜就係甜品雪糕只可每人一球.

2007-05-28 4 浏览
一班同事收工6點幾就去到, 一坐低就叫左刺身拼盆, 哇, 新鮮都痺! 三文魚, 甜虾, 帶子, 北寄貝等等, 有6至7款, 鮮味非常!鹽燒大虾都一流, d虾大大隻, 好爽口, 好鮮味。銀雪魚大大塊, 好有口感, 好肥美, 香脆的皮加上佢d沙律醬, 味道一流。鐵板虾, 鐵板帶子好香口好大隻, 好好食!鵝肝片加脆面包片好食! 金芋好香口, 好食!燒牛肉好正呀!總之咩都好食, 物有所食, 貴得抵。

鹽燒大虾都一流, d虾大大隻, 好爽口, 好鮮味。

鐵板虾, 鐵板帶子好香口好大隻, 好好食!

鵝肝片加脆面包片好食!

金芋好香口, 好食!

燒牛肉好正呀!

總之咩都好食, 物有所食, 貴得抵。
2007-05-12 26 浏览
老細請食飯, 哪有拒絕的道理, 所以有個星期六放工就黎食lunch.叫左個set lunch, 係assorted sashimi 餐, 跟餐有軟殼蟹天婦羅, 一個湯烏冬. 老細要左個什麼beef 的套餐, 前菜有一小碟刺身,仲有一碟炸豆腐.我既assorted sashimi一大碟, 有海膽壽司, 三文魚腩壽司, 吞拿魚壽司, 立魚壽司, 仲有一個好似係魚腩既壽司.整體黎講都幾好, 三文魚腩夠香. 不過海膽既味道就麻麻, 而且個個“好似係魚腩既壽司”味道好怪, 無食.湯烏冬有水準, 煙煙un un 的, 唔錯.軟殼蟹天婦羅好味, 平時都唔太好天婦羅, 因為好多都似食炸粉, 不過呢個無粉味, 軟殼蟹夠脆, 又唔油. Good.食左d老細既刺身, 有個醋魚, ok好食.見佢既燒牛柳飯都好豐富下, 應該都幾好食.有機會可以試下第二d ^^

湯烏冬有水準, 煙煙un un 的, 唔錯.

有機會可以試下第二d ^^
2007-04-20 7 浏览
4月18日,係人生一大日子,真係值得慶祝慶祝!!男友大人帶小女子去慶祝我ge生日,當然開心啦!啲食物水準都好得吓-刺身好新鮮,熟食都可以!雖然係貴咗啲,但都係值得ge!!
4月18日,係人生一大日子,真係值得慶祝慶祝!!

男友大人帶小女子去慶祝我ge生日,當然開心啦!
啲食物水準都好得吓-

刺身好新鮮,
熟食都可以!

雖然係貴咗啲,但都係值得ge!!
2007-04-20 9 浏览
今日響中環做完正經野,約左阿姐食lunch!我話食清D…於是佢帶左我去碗屋~值得對自己好D^^我Order左1號----雜錦sashimi+烏冬+燉蛋+蝦沙律。好大堆頭呢~蝦沙律---菜夠爽脆,汁酸酸地好開胃~剌身---除左海膽樣樣都非常鮮味,蝦蝦最yummy!日式蒸蛋---淡淡的質感滑溜!湯烏冬---味道一般!12:45pm前埋單半價,2人埋單$210!超值!多謝阿姐!
今日響中環做完正經野,約左阿姐食lunch!

我話食清D…於是佢帶左我去碗屋~值得對自己好D^^

蝦沙律---菜夠爽脆,汁酸酸地好開胃~
剌身---除左海膽樣樣都非常鮮味,蝦蝦最yummy!
日式蒸蛋---淡淡的質感滑溜!
湯烏冬---味道一般!
12:45pm前埋單半價,2人埋單$210!

超值!多謝阿姐
!
2007-04-14 21 浏览
為慶祝一份投中一份大tender,今日帶三個主打同事來這兒,好好鎬賞他們。還以為他們會「有大食大」,還是只點個四人套餐,埋單不用$600。真會為公司省錢的好同事呀!先來每人一客日式沙律新鮮爽脆。雜錦刺身絕不求其,有鮭魚、劍魚腩、希靈魚、帶子、甜蝦,每樣一件,味道OK。三款自選食物有:雞肉豆腐鍋、鐵板燒牛肉厚燒、天婦羅。那個豆腐鍋甚具陣容,味道不俗。牛肉厚燒沒有試,被蝗蟲同事立即掃光,大概不俗!?天婦羅炸功OK,但那海老太瘦,猶如食天婦羅脆塊而已。炒飯/ 冷烏冬/ 熱湯烏冬,三款任選。炒飯等很久,仲要係超少料。熱湯烏冬,沒啥特別,似乎凍烏冬係比較值得選。附送的雪糕有綠茶/ 咖啡/ 豆腐/ ?? 。豆腐嘻比較好,咖啡味麻麻。餐飲選了熱咖啡,一般而已。整餐裡的刺身和牛肉厚燒係比較好。應該有下次。
先來每人一客日式沙律新鮮爽脆。
餐飲選了熱咖啡,一般而已。
整餐裡的刺身和牛肉厚燒係比較好。應該有下次。
2007-04-10 505 浏览
This was my second visit to this make to order buffet restaurant, 6 of us were able to sample many items on the menu, the quality of food were surprising good for a buffet restaurant with this price range. Service was cordially. It only took a few minutes for the food to arrive after ordering. However, the tables were a bit small, not much elbow room in between. Dinning room too crowded, and a bit noise for conversation.For me, tasty food is more important than service and décor. I w

For me, tasty food is more important than service and décor. I will definitely come back to this place.

(非会员)
2007-04-07 10 浏览
昨晚同女友慶祝一周年紀念,就選了碗屋啦, 因約兩年前去過勁好食!!!!一早book了枱, 6時半去到, 安排入了細房, 正, 可以寧靜點!!但一入去就覺有天那水味, 職員話大廈裝修......好彩之後散左, 唔係實暈都似食物方面仍係咁好食, 銀雪魚好味,三文魚大件,天婦羅大隻, 薄燒牛特別, 但柚子沙律都冇柚子,三色豆腐一係唔來, 一來就3客(本來叫一客),總體來說是好的, 值得推薦!!!

總體來說是好的, 值得推薦!!!
2007-04-01 10 浏览
食了很多年了依然保持水準只可惜最近去的時候發現無了我最愛的吞拿魚他他只有不太吸引我的吞拿魚刺身有少少失望, 其他東西水準依舊就是變化不大(可是世上魚類就是這麼多, 難道要吃新品種吧???)試吃了一味日式燒大蔥不會太息, 相反水份很足, 燒得又香口第一口咬下去還以為在吃肉相比天婦羅蔬菜更好吃和健康~~~~
食了很多年了依然保持水準
只可惜最近去的時候
發現無了我最愛的吞拿魚他他
只有不太吸引我的吞拿魚刺身
有少少失望, 其他東西水準依舊
就是變化不大
(可是世上魚類就是這麼多, 難道要吃新品種吧???)
試吃了一味日式燒大蔥
不會太息, 相反水份很足, 燒得又香口
第一口咬下去還以為在吃肉
相比天婦羅蔬菜更好吃和健康~~~~
2007-04-01 11 浏览
我去過碗屋兩次,第一次都幾年前,係食放題的,之後果次就幾個月前.散叫壽司.我覺得佢地咁多年水準都咁好.魚生好新鮮.甜美.其他如蒸蛋都係好傳統的日式做法.所以碗屋係好值得去的日本料理店.
所以碗屋係好值得去的日本料理店.