2005-07-13
友人話要食呢間既放題, 大大話話講左成半年. 適逢有個人少少既生日飯局, 主角又唔反對, 一於試呢間.坐低先order刺身, 鱆紅、劍魚、吞拿魚他他、希靈魚、赤貝等幾款都唔錯, 水準比想像中好; 魷魚、吞拿同池魚就一般; 甜蝦唔掂, 三文無食. 不過叫左兩round之後, 開始走樣, 記得刺身要早去早叫.跟住叫左手卷同壽司, 海膽唔得, 玉子裂開晒, 可以話係不合格.放題每人有一客鮑魚或燒釀響螺, 前者雖然細隻, 但的確幾有鮑魚味; 後者熱辣辣, 不過味道唔太特別.再來進攻鐵板燒, 整體黎講太油膩, 帶子、蝦、大蔥同牛舌都食得過, 後兩者叫到後來話賣晒喎. 自己鍾意爐端燒多d, 雞頸肉、青椒仔及醬燒茄子都幾好味. 仲有火鍋供應, 不過我地太飽, 所以放棄左.服務方面, order過既食物半碟都無漏過, 上檯速度亦算幾快, 以放題黎講, 做得好好. 侍應們態度亦唔錯, 係個別唔多醒. 環境都幾好, 檯同檯之間頗多空間.總括而言, 我認為呢度既放題水準可以接受(價錢$288+10%). 當然, 呢d野, 永遠都係要食得多先覺得抵, 呢個係all-you-can-eat既不變定律.