2022-07-27 22 浏览
新都城最近新開左一間好colourful 既漢堡店餐廳入面有句標語Life is colourful 十分切合餐廳既裝修 令人心情好輕鬆我地叫左單層真妮漢堡雖然只係單層 但係就擁有雙層既厚度漢堡有生菜、蕃菇、洋蔥同主角手打牛肉牛肉係用熟成牛肉打成厚厚一片 而且充滿肉汁再配上脆脆的包 唔錯😋炸雞咖哩蛋包飯貌相好吸引 炸雞飽滿 香脆多汁咖哩汁濃稠 惹味 好好餸飯小食叫左炸魷魚同炸蠔全部都即叫即整 熱辣辣 即食最好味😋特別想介紹佢地既秘製醬汁用左柚子、蟹子同小小白汁做成十分解膩 最適合配炸物
新都城最近新開左一間好colourful 既漢堡店
餐廳入面有句標語Life is colourful
十分切合餐廳既裝修 令人心情好輕鬆

我地叫左單層真妮漢堡
雖然只係單層 但係就擁有雙層既厚度
漢堡有生菜、蕃菇、洋蔥同主角手打牛肉
牛肉係用熟成牛肉打成
厚厚一片 而且充滿肉汁再配上脆脆的包 唔錯😋

炸雞咖哩蛋包飯
貌相好吸引 炸雞飽滿 香脆多汁
咖哩汁濃稠 惹味 好好餸飯

小食叫左炸魷魚同炸蠔
全部都即叫即整 熱辣辣 即食最好味😋
特別想介紹佢地既秘製醬汁
用左柚子、蟹子同小小白汁做成
十分解膩 最適合配炸物

2022-07-27
2022-07-23 45 浏览
寶琳新都城2期呢間真妮新開幾個月,見門口招牌好吸引就入去試吓😋單層真妮漢堡(配細薯條)-雖然係單層,但都好厚肉好大份,肉質juice同個醬好夾,仲有芝士、生菜、蕃茄和洋蔥。鳳梨黑豚堡(配細薯條)-豚堡超大件😍炸到外皮香脆內裡鬆軟,仲有件鳳梨夾住,味道好夾,感覺又唔會好肥膩。佢哋啲面包都有烘過的,非常香脆。一口芝士-賣相精緻的色,外皮脆脆的,內裡芝士軟綿綿,小小流心。日式小丸子-同細個時食開的味道一樣,必食👍👍海鹽焦糖Latte(熱/凍)-熱的有拉花😄
日式小丸子-同細個時食開的味道一樣,必食👍👍
海鹽焦糖Latte(熱/凍)-熱的有拉花😄
2022-07-22
2022-07-22 37 浏览
最近這家在試業,剛好路過這選在平日中午來食午餐,12點餐廳內只有一枱客。我是第二枱客。12點半前叫了一客意粉,到最後1點先上枱。我由間鋪得一張枱坐到下午一點,出菜速度明顯要改善。樓面有兩個,廚房都係兩個。我食完 第三枱客既菜都未上建議如果店家打算主打賣漢堡,可以加上烤啡菇另外罐頭菠蘿味道好差,能煎一煎就好。蕃薯條反而是整餐最好吃的。普遍啲嘢食味道偏鹹,不過睇返價錢,70左右單點包基本嘢飲可以算係不過不失。

建議如果店家打算主打賣漢堡,可以加上烤啡菇

2022-07-22
2022-07-21 21 浏览
夏威夷鳳梨黑豚堡🍔配薯條🍟我個人覺得用鳳梨夾漢堡特別夾,佢會令到個漢堡冇咁油嘅感覺,豚肉炸得好脆,肉汁仲係好多,要讚下個薯條,好有兒時食個種口感,波浪紋粗薯條超正👍🏻咖喱蛋包飯🍛配炸雞🍗蛋整到又靚又滑,咖喱甜甜的,炸雞好脆整得好唔錯👍🏻小食有一口芝士,咬落口滿口都係芝士😍柚子沙律🥗小小地都鋪滿柚子肉,沙律菜又新鮮。海鹽焦糖拿鐵🥤好重海鹽味呀⋯⋯抹茶拿鐵🍵超濃抹茶香,兩杯都好飲。

小食有一口芝士,咬落口滿口都係芝士😍

柚子沙律🥗小小地都鋪滿柚子肉,沙律菜又新鮮。

2022-07-20
2022-07-21 20 浏览
屋企附近新開張嘅漢堡店但佢又唔係淨係賣漢堡㗎喎仲有蛋包飯同All day breakfast各適其式我同男朋友試左一個夏威夷鳳梨黑豚堡同漢堡扒蛋包飯好期待!因為我係第一次食旋風蛋包飯成日睇YouTube見人整食就第一次完美嘅旋風蛋包唔捨得切落去呀🥺配上日式咖哩白飯小偷來呢~漢堡扒似乎係自家手打食落唔痴牙仲好有肉香👍夏威夷鳳梨黑豚堡黑豚脆炸過配上juicy菠蘿酸酸甜甜好適合夏天☀️跟餐嘅薯條都幾香脆咁嘅價錢合格👍叫多個小食share日式章魚丸呢個做到外脆內軟非常驚喜!好好味!柚子沙律抹茶latte有個可愛拉花味道唔錯唔太甜
屋企附近新開張嘅漢堡店

咁嘅價錢合格👍

叫多個小食share
日式章魚丸
呢個做到外脆內軟
非常驚喜!好好味!

柚子沙律

抹茶latte
有個可愛拉花
味道唔錯
唔太甜
2022-07-15
  • 日式小丸子
2022-07-21 26 浏览
作為漢堡嘅愛好者,屋企附近開咗新嘅漢堡包店點可以錯過。嗌咗真妮漢堡入面有手打牛肉漢堡、秘制醬汁、蕃茄、生菜、芝士。 麵包烘得香脆,手打牛肉嘅關係,食落好juicy 帶點牛肉嘅香味,配埋醬汁非常夾。另外仲嗌咗蒲燒鰻魚pizza。Pizza餅底香脆,而鰻魚份量十足,肉質厚實有口感,醬汁非常惹味。平時嘅pizza 好少見有呢個配搭,鍾意試新嘢嘅朋友可以嗌下。小食推介一口芝士,表皮香脆,入面香濃芝士,食到停唔到口!飲品方面就係基本嘢,如果有啲可以for 打咭嘅飲品就更好,唔會浪費咗個裝修嘛。
作為漢堡嘅愛好者,屋企附近開咗新嘅漢堡包店點可以錯過。

嗌咗真妮漢堡

入面有手打牛肉漢堡、秘制醬汁、蕃茄、生菜、芝士。

另外仲嗌咗蒲燒鰻魚pizza。

小食推介一口芝士,表皮香脆,入面香濃芝士,食到停唔到口!

2022-07-21 16 浏览
行街見到有間裝飾比較特別嘅餐廳,原來係食西式嘢。見到啲食物賣相都好吸引。最後揀咗2個蛋包飯,分別係吉列豬扒同煎雞扒。吉列豬扒粉唔會太厚,炸得啱啱好,表面黃金色,咬落好脆口。而蛋包飯嘅蛋都整得好嫩滑,唔會太熟而影響口感。旁邊仲有啲沙律菜,可以中和油膩感添,讚!而香煎雞扒蛋包飯嘅雞扒,雞皮煎到非常脆,而雞肉亦都好嫩滑。不得不提,小食亦都係水準之作。即叫即炸,非常香脆可口。店員有禮同細心,因為同行友人唔想食咖哩,店員提出可轉鰻魚汁。另外亦都留意到用晒紙巾,主動俾我哋。
行街見到有間裝飾比較特別嘅餐廳,原來係食西式嘢。

見到啲食物賣相都好吸引。
最後揀咗2個蛋包飯,分別係吉列豬扒同煎雞扒。

而香煎雞扒蛋包飯嘅雞扒,雞皮煎到非常脆,而雞肉亦都好嫩滑。

不得不提,小食亦都係水準之作。

即叫即炸,非常香脆可口。

2022-07-20
2022-07-20 30 浏览
為食既我有個好鍾意食漢堡既另一半, 有見及此今日專承帶佢來JINNI 真妮 試新野!🍔🍔🤤一入來就俾裝潢吸引 色彩豐富 食慾大增👍🏻 我哋揀左出面少有既漢堡配搭 "夏威夷鳳梨黑豚堡" 以鳳梨代替煙肉 青瓜絲代替番茄片, 原本以為效果會怪怪, 點知味道出奇地夾🤩黑豚係吉列既style 但鳳梨同青瓜中和返 好fresh 同清新 完全無漏既感覺🤤另一個主菜 "咖喱蛋包飯配漢堡扒" 🍛, 珍珠米配上咖喱汁 絕配!👍🏻 漢堡扒香煎 又唔會過火, 而碟邊仲有沙律菜點咖喱汁🤤貪心地叫多左2款小食 "日式小丸子" 同 "魷魚圈" 炸得乾身 唔油膩, 小丸子亦唔會成口厚漿 粒章魚仲幾大粒tim😂今次完全唔伏, 估唔到將軍澳除左連鎖既餐廳之外, 仲有令人驚喜既本地小店! 絕對值得支持💕💕💕

2022-07-19 393 浏览
今日嚟到將軍澳行,見到呢間裝修超夢幻嘅鋪頭🤣🤣🤣不自覺咁吸咗我入去,入面全男班侍應💁超nice🫢正!叫閨蜜去都唔好叫男朋友去🤫食物炸魷魚🦑超高質炸物!$38一份,再追加1次$28份😱佢個炸漿好薄,同埋炸到好脆又唔燶!加上佢哋秘製醬汁,有清新嘅柚子味同蟹籽係到,勁好食!章魚小丸子🐙自從細個食開個間章魚小丸子執咗笠,我就再食唔返外脆內軟又有咬口嘅小丸子😮‍💨今日見到隔離枱食,🫣多口問好唔好食,佢哋話好好食🤣我就決定叫一份試吓結果真係食得返個種感覺!呢個都必試🔥🔥🔥🔥🙈招牌真妮漢堡🍔好好食!啲洋蔥同牛肉好夾,個汁又好食😋,飽飽有烘過好脆👍🏻女仔一個口係絕對😫咬唔到咁多層🤣俾男朋友見到個食相🤣🤣🤣會好樣衰,所以要叫閨蜜,點食都唔會俾人嫌棄😇食得晒呢個都已經好飽個薯條勁脆!一上枱超熱~一路吹水一路食其他野,隔咗10分鐘佢雖然唔熱,但仲脆😮咖喱蛋包飯配炸雞🔥必食!🔥個炸雞超脆,但入面超juicy,同埋醃過好入味❤️抹茶latte我叫左杯抹茶latte,全鮮奶,飲奶應該要叫熱好啲🧐因為凍奶係好滑,但熱奶先夠甜😛海鹽焦糖latte另一杯係海鹽焦糖latte,咸咸甜甜👍🏻衝擊味覺😋環境環境乾淨,裝修超夢幻

食物

炸魷魚🦑
超高質炸物!$38一份,再追加1次$28份😱

章魚小丸子🐙
結果真係食得返個種感覺!呢個都必試🔥🔥🔥🔥🙈

招牌真妮漢堡🍔
食得晒呢個都已經好飽

咖喱蛋包飯配炸雞🔥必食!🔥
炸雞超脆,但入面超juicy,同埋醃過好入味❤️

抹茶latte

海鹽焦糖latte
另一杯係海鹽焦糖latte,咸咸甜甜👍🏻衝擊味覺😋

環境乾淨,裝修超夢幻
好岩打卡
同埋落單用QR CODE方便又唔洗等!仲唔怕帶口罩講唔清楚落錯單👍🏻👍🏻👍🏻
今日侍應全男班🙈個個都好nice🫢超級歡愉嘅用餐經驗
2022-07-19
  • 日式小丸子
  • 炸薯條
2022-07-16 95 浏览
天氣非常炎熱,行完街之後,朋友一起在寶琳地鐵站,新都城第二期找到一間 色彩繽紛人令人賞心悅目的漢堡包店 ...真妮 Jinnis burger... 環境設計 充滿生氣和時代感, 座位舒適 闊落, 我們order以下的食品.珍妮漢堡...HK$78( 送薯條)手打漢堡牛肉,秘製醬汁,芝士,生菜,蕃茄, 麵 飽彈口軟綿綿 ,脹卜卜份量十足, 材料新鮮好味,醬汁 酸酸甜甜,開胃又食飽, 真係very good, 仲有脆卜卜新鮮搾 嘅薯條, 真係超級無敵開心好味。👍👍😋😋😋😋👍👍咖哩漢堡扒蛋包飯....HK$78( 送炸雞)雞蛋包裹著入面是珍珠飯,配以手打漢堡牛肉和咖哩汁, 非常之好味又野味, 大份夾抵食 ,仲有炸雞,鲜味乾身,內裡肉滑又大份,抵食啊特色cappuccino咖啡, 拉花漂亮,咖啡濃郁奶味香滑☕️凍檸茶🥤酸酸甜甜, 真好味💓好解渴🥰以上飲品..... 各加20元

珍妮漢堡...HK$78( 送薯條)

👍👍😋😋😋😋👍👍

咖哩漢堡扒蛋包飯....HK$78( 送炸雞

凍檸茶🥤酸酸甜甜, 真好味💓好解渴🥰
以上飲品..... 各加20元

2022-07-16 32 浏览
"Life is colourful"牆上嘅標語"Life is colourful"同店內外色彩繽紛嘅裝修俾我好正面嘅感覺! 人生就係充滿色彩!🌈 🍛 咖哩蛋包飯配炸雞和式嘅咖哩醬汁夠香濃... 炸雞塊香脆juicy... 白飯俾一層嫩滑嘅蛋皮覆蓋住... 吸引!😍🍔 煙肉蛋漢堡配細炸薯條煙肉香口... 煎蛋一咬就爆汁... 好正!👍🧆 日式小丸子外層香脆... 章魚粒唔會韌!😬🥔 炸薯格冇得輸... 外脆內軟... 蘸唔蘸茄汁都咁好味!😋☕ 海鹽焦糖Latte香滑嘅Latte帶住微微嘅焦糖味... 夾雜著淡淡嘅鹹味... 感覺唔錯!🥤 蘋果汁香甜帶微酸... 好飲!🍽️ 真妮📌 將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖
"Life is colourful"

🍛 咖哩蛋包飯配炸雞

🥔 炸薯格
冇得輸... 外脆內軟... 蘸唔蘸茄汁都咁好味!😋

☕ 海鹽焦糖Latte

🥤 蘋果汁
香甜帶微酸... 好飲!

🍽️ 真妮
📌 將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖

2022-07-15 14 浏览
行開新都城見到呢間新開餐廳食burger好似唔錯就決定試下。雙層真妮漢堡呢個雙層漢堡真係好大份而且入面既漢堡扒喺餐廳自己手打既,味道濃郁充滿肉汁餡料方面就有炒過嘅洋蔥,蕃茄,芝士,生菜配上佢哋嘅袐制醬汁加埋一齊食,真係非常夾啊!咖喱蛋包飯配炸雞有四件大大件嘅炸雞,而且炸雞食落肉質嫩滑,配上日式咖喱同滑蛋真係絕配。炸魷魚圈上枱熱辣辣十分香脆可口,食唔停口。日式小丸子面頭鋪滿木魚絲同紫菜絲,咬落外皮脆口。個人比較推介黎呢間餐廳一定要食佢哋嘅漢堡包水準真係唔錯!

雙層真妮漢堡

咖喱蛋包飯配炸雞

炸魷魚圈
上枱熱辣辣十分香脆可口,食唔停口。

日式小丸子
面頭鋪滿木魚絲同紫菜絲,咬落外皮脆口。

個人比較推介黎呢間餐廳一定要食佢哋嘅漢堡包水準真係唔錯!

2022-07-15 49 浏览
呢間新開嘅餐廳位於新都城主打各式手打漢堡🍔餐廳裝潢七彩續紛好吸睛雖然餐廳開係商價錢非常合理🔸珍妮漢堡 單層 $78 🔸鰻魚蛋包飯 $98🔸一口芝士 $38🔸日式小丸子 $38🔸海鹽焦糖Latte $41🔸抹茶Latte $41珍妮Burger係店鋪signature,塊牛係手打,食落juicy又肉嫩,仲可以揀單層或雙層🤭配有秘製醬汁、蕃茄、生菜、芝士,口感好豐富。鰻魚蛋包飯不得了😆超大條鰻魚,鰻魚好滑身,無骨無腥味,配埋非常滑嫩嘅蛋超吸引😆小食一口芝士超邪惡😍咬開超多芝士!勁耐無食日式小丸子,估唔到呢間餐廳有得叫😆外脆內軟好好食。由於鍾情Latte,所以兩杯都叫左Latte😆兩杯飲品不過不失,唔會太甜。
呢間新開嘅餐廳位於新都城

🔸日式小丸子 $38

🔸海鹽焦糖Latte $41
🔸抹茶Latte $41

2022-07-08
朋友住將軍澳,今晚放工特登去探她。 順便去新都城二期嘅地下,搵咗間新開嘅珍妮漢堡店試試。門口彩虹嘅佈置,超級吸晴,未入去食嘢已令人心情愉快!三重芝士煙肉菠蘿 $78超濃蕃茄汁,加上三重拉絲芝士。再陪上麵包口感嘅薄餅底。唔會太過熱氣,菠蘿亦都好新鮮,好清甜。 令煙肉無咁油膩。珍妮漢堡單層手打漢堡 $78(牛肉秘製醬汁蕃茄生菜跟薯條)牛肉、非常冧好有牛肉味。蔬菜非常新鮮爽脆。 芝士、煙肉唔會好老亦唔會太肥。漢堡包🍔好脆口,高級麵包嘅質感。炸魷魚圈(3件)$28粉漿好鬆脆,魷魚圈好大粒,粉漿唔會多過魷魚🦑嘅份量。好足料。 魷魚好新鮮彈牙,肉質唔會硬。炸一口芝士(5件)$28外殼非常鬆脆,超香濃芝士味。 一咬索索聲,個皮唔會同芝士分離,皮亦都唔會太厚,恰到好處。凍抹茶latte (左)$26漸變的綠白色,非常美麗。非常香濃嘅牛奶搭配香濃嘅抹茶粉,非常好飲。凍海鹽焦糖latte (右)$26望落去嘅色水,唔知以為係焙茶鮮奶。佢同抹茶latte一樣咁吸引,漸變色好似雲石嘅感覺。 飲落去原來係焦糖牛奶咖啡,牛奶同coffee 一樣香濃, 襯上淡淡嘅海鹽味道,。感覺既新鮮食咁多嘢,賣單都喺$300 內

三重芝士煙肉菠蘿 $78

珍妮漢堡單層手打漢堡 $78
(牛肉秘製醬汁蕃茄生菜跟薯條)

炸魷魚圈(3件)$28

炸一口芝士(5件)$28

凍抹茶latte (左)$26

凍海鹽焦糖latte (右)$26

食咁多嘢,賣單都喺$300 內超抵食。會再Encore.
2022-07-14
  • 雙層真妮漢堡
2022-07-14 19 浏览
上次為食貓去完寶琳,發覺附近開咗好多新嘅餐廳之後,得閒就會行過去搵食琴晚為食貓就同朋友去咗好七彩繽紛嘅真妮度食野😺環境餐廳嘅裝修好別緻,係以彩色做主題,好有童真嘅感覺♥️🌈同朋友喺度食野飲野都幾chill食物餐廳嘅食物以cafe嘅食物為主,有漢堡、all day breakfast、pizza同炸物等等單層真妮漢堡(單層) $78 (4/5)呢個手打漢堡都幾足料,有生菜、蕃茄同煎得幾香嘅手打漢堡,加埋佢個秘制醬汁,令到個包升左另一個層次,更juicy 夏威夷鳳梨黑豚堡 $72 (4/5)為食貓覺得呢個包比真妮漢堡更出色👍🏾首先佢個包一d都唔乾,塊黑豚豬扒又好厚同好脆口而且超大塊既鳳梨撈埋青瓜絲,原來個味道可以咁夾一口芝士 + 日式小丸子 $28 (4/5)為食貓重叫左呢2個小食,味道都同樣唔錯,但早知唔叫咁多,太飽😂凍抹茶latte + 凍海鹽焦糖latte食完d嘢,配埋2杯奶類飲品就啱啱好,好滿足為食貓覺得呢間餐廳都幾啱同朋友嚟傾吓計,食吓下午茶☕️
琴晚為食貓就同朋友去咗好七彩繽紛嘅真妮度食野😺

食物

單層真妮漢堡(單層) $78 (4/5)
真妮漢堡

夏威夷鳳梨黑豚堡 $72 (4/5)
夏威夷鳳梨黑豚堡

而且超大塊既鳳梨撈埋青瓜絲,原來個味道可以咁夾

一口芝士 + 日式小丸子 $28 (4/5)
日式小丸子
一口芝士

凍抹茶latte + 凍海鹽焦糖latte
抹茶latte+海鹽焦糖latte
食完d嘢,配埋2杯奶類飲品就啱啱好,好滿足

為食貓覺得呢間餐廳都幾啱同朋友嚟傾吓計,食吓下午茶☕️
真妮漢堡
一口芝士