2022-11-22 17 浏览
好友約我新都城逛街,見餐廳裝潢好靚靚,彩虹🌈咁美色彩繽紛打卡至岩,環境舒服,座位寬敞,店員有禮友善。我們點左:大啡菇牛肉漢堡$88配薯條, 有牛肉漢堡扒、大啡菇、生菜、蕃茄、芝士,漢堡和大啡菇好味又多汁,配自家製醬汁微辣,口感清新,🍟即叫即炸,香脆可口👍👍。煙肉蛋牛肉漢堡$88配薯條,煙肉鹹香,蛋味香有汁,芝士,慢煮牛肉漢堡鬆軟有肉汁,漢堡麵包質鬆軟可口,材料豐富,真不錯。😍明太子雞翼$48(3件)去骨雞翼啖啖肉,塞滿明太子,炸得外香脆內甘香,很美味。💕自家製炸雞$38(4件),薄炸漿雞肉有好香香料味,配自家製醬,檸檬香味帶少少酸。奇異果沙冰$42,酸酸甜甜,好飲😊士多啤梨益力多$38,很清甜,好味😋
我們點左:

奇異果沙冰$42,酸酸甜甜,好飲😊
士多啤梨益力多$38,很清甜,好味😋
  • 明太子雞翼
  • 煙肉蛋牛肉漢堡
  • 大啡菇牛肉漢堡
2022-11-22 39 浏览
喺新都城二期,估唔到一間色彩繽紛,裝修奪目嘅餐廳,會比到咁多驚喜我 🫶🏻🫶🏻忍唔住要分享一下!絕對會再回頭呢間餐廳!!大啡菇牛肉漢堡$88睇Menu張圖已經覺得超大份,估唔到上枱竟然有差唔多三吋咁大!超級驚喜!鍾意大啡菇嘅朋友,千祈唔好已錯過,咬落去juicy 多汁🤭加埋牛肉係用慢煮牛肉製成,鬆軟得來,又有牛香味,整體真係好好食!而且呢個餐係包埋薯條或者沙律,又真係好抵食!👍🏼👍🏼三重芝士牛肉漢堡$79呢個外型簡直打卡一流,芝士焗溶咗之後,好似飛碟咁,脆卜卜,少少鹹,非常惹味。牛肉同樣用咗慢煮牛肉製成,非常Yummy😋😋星河$42 🍹清甜!士多啤梨益力多$38🍹士多啤梨好香!自家製炸雞(4件) $38炸雞即叫即炸,脆卜卜,正常發揮!蜜糖雞翼(4仔)$28蜜糖雞翼如果表皮煎得燶啲會更好!

大啡菇牛肉漢堡$88

而且呢個餐係包埋薯條或者沙律,又真係好抵食!👍🏼👍🏼

三重芝士牛肉漢堡$79

星河$42 🍹
清甜!

士多啤梨益力多$38🍹
士多啤梨好香!

自家製炸雞(4件) $38
炸雞即叫即炸,脆卜卜,正常發揮!

蜜糖雞翼(4仔)$28
蜜糖雞翼如果表皮煎得燶啲會更好!
2022-11-22 11 浏览
係Openrice 見到呢間有唔少好評,環境又好適合打卡,所以特登去新都城試試。但點知跟住Google Map去搵,原來會錯方向,搵咗一輪先搵到。去到後,見到門口真係非常colorful, 裏面環境佈置都好舒適,可以營造到輕鬆愉快嘅氣氛,非常適合打卡。佢食物嘅選擇都好多,有選擇困難症嘅我揀咗好耐先決定到食乜野。結果揀左...想提一提嘅就係,佢漢堡包裏面都有好多自選項目,例如要唔要多醬,漢堡扒全熟需唔需要全熟,非常貼心第一樣嚟嘅係兩杯飲品。柚子沙冰等一啖味道偏酸,但飲飲下柚子味就越飲越出,越飲越好味。而青檸沙冰,老實講就咁飲,味道係有啲太青,但當襯埋野食之後,就會覺得得好fresh, 做到開胃的效果第二樣黎既食物係章魚小丸子。我本身就唔抱好大期望,因為即使專做小丸子的舖頭都未必整得好食,不過我都真係小丸子的fans, 而佢又咁特別,係間漢堡包店到有得食,所以都叫黎試下。估唔到有驚喜,外脆內軟,裏面唔會係一pat 漿,如果粒章魚再大粒啲就更好 (貪心mode)之後就係兩份漢堡包,雖然我個大啡菇牛肉漢堡無幅圖咁浮誇、咁巨型,但都比我預期既好,大啡菇夠冧,一咬就可以咬斷,唔會因為食菇就要扯舊菇

結果揀左...

之後就係兩份漢堡包,雖然我個大啡菇牛肉漢堡無幅圖咁浮誇、咁巨型,但都比我預期既好,大啡菇夠冧,一咬就可以咬斷,唔會因為食菇就要扯舊菇出黎。我特別所賞佢既麵包的部份,麵包底香脆,包面鬆軟。

另外的燒芝士漢堡,塊燒芝士真係大得誇張,一開頭都諗左諗要點食好。個包真係好邪惡,好多芝士,塊燒芝士我真心好鍾意,係好香的芝士脆片,唔會過鹹。
不過坐對面非專業的「食評家」🙄就話塊漢堡排可以有好啲咬口,佢真係好奄尖🙈
提外話:薯條炸得好唔錯👍🏻

最後就係蜜糖雞翼,呢個我就真係覺得可以再香口啲,做到燶邊/焦脆的感覺就更好

總結:本身我都諗住叫咁多野實食唔曬,但佢係足夠好味,令我食曬所有野,都確係不枉此行,重點係價錢合理🤭
2022-11-21
老友話新都城二期有間全將軍澳最好食的漢堡包,有冇咁誇張?一放跟他去試下。餐廳色彩繽紛,坐下看餐牌,選擇困難即時發作。有大啡菇漢堡和羊肉漢堡!兩樣都是我最愛,點算好?於是我叫了大啡菇,迫老友叫羊肉,然後大家分享,掂曬!漢堡:大啡菇牛肉漢堡aka大菇拉出省城(跟薯格)$88嘩!好高呀!切開一半,一路切一路爆汁,牛肉非常鬆軟,沒有騷味,大啡菇柔軟多汁,還有番茄、洋蔥、生菜和芝士,每一啖都滋味無窮。羊肉漢堡aka掛羊頭賣羊肉(跟沙律)$79表面看塊羊肉漢堡扒好似唔夠色,會唔會唔得呢?可是入口卻又好香濃鬆軟,與薄荷醬非常夾,加上爽脆紫洋蔥、生菜和芝士,鍾意食羊既必定喜歡。總結一下,每論是牛肉還是羊肉,都是慢煮處理,所以肉汁豐富,不會過實,好食。小食:單骨雞翼$35 ~ 香脆柚子沙律$15 ~ 清新飲品:海鹽焦糖Latte $20 ~ 香濃,抵飲奇異果益力多$38 ~ 甜咗少少

漢堡:

奇異果益力多$38 ~ 甜咗少少
午餐
  • 大啡菇牛肉漢堡
2022-11-19 14 浏览
Burger控又出動,今次去寶林新都城,試吓呢間主打burger同蛋包飯嘅小店。餐廳色彩繽紛,感覺好舒服,店員十分有禮。漢堡嘅選擇好多,價錢由$48- $118,我哋點咗「三重芝士牛肉漢堡」(又名就咁燒焦芝士漢堡,$79)。首先個漢堡勁足料,燒焦芝士好澎湃,整得好好味,出面比較少見。漢堡肉質juicy,配埋大大塊煙肉、蕃茄、洋蔥、生菜,味道好有層次感,塊芝士絕對有畫龍點睛之效。除咗漢堡之外,我哋叫咗個吉列豬扒咖喱蛋包飯($68),豬扒厚切,炸得香脆,蛋好滑,咖喱唔算好辣,送飯一流。小食要咗蜜糖雞翼($28)同埋一口甜薯($18),兩個小食上枱都係熱辣辣。蜜糖雞翼整得香脆好味,甜薯好甜,入口好煙韌。飲品方面,叫咗百香果益力多同奇異果益力多各一($38),水果配埋益力多,味道清新好飲。小店除咗burger, 蛋包飯外,仲有Pizza同意粉提供,種類都唔少,下次經過要再試吓先。

2022-11-17 18 浏览
❤️煙肉蛋漢堡係佢menu上面嘅must try item麪包烘過,有牛油香圖片同實物一樣疊到好高,啲蛋汁仲要多到流晒出嚟跟burge配嘅薯條好香脆burger足料,有剪太陽蛋,脆煙肉,車打芝士,洋葱,生菜同蕃茄牛肉patty打得好冧,食落夠 juicy❤️大姑奶出省城層次仍然好豐富,大啡菇冇得輸,就咁烤完就好juicy,配埋胡麻沙律,感覺邪惡得嚟幾fresh❤️小食叫咗薯格同炸雞2款都好香脆,炸雞用咗好多香料,夠juicy又唔會太濃味特別欣賞佢哋醬汁嘅配搭!炸雞配嘅醬係有yogurt味,食落加咗啲香料同檸檬皮,好有心機最後2杯飲品都同burger好夾,酸酸甜甜好清新
❤️煙肉蛋漢堡係佢menu上面嘅must try item
麪包烘過,有牛油香
圖片同實物一樣疊到好高,啲蛋汁仲要多到流晒出嚟
跟burge配嘅薯條好香脆
牛肉patty打得好冧,食落夠 juicy

❤️大姑奶出省城

大啡菇牛堡
自家製炸雞
士多啤梨益力多  荔枝益力多

2022-11-16 30 浏览
💡色彩繽紛的漢堡呢間漢堡店色彩繽紛的裝修很吸引,充滿童話感覺,就比彩虹🌈吸引住,餐牌上有不同的選擇,除左有漢堡、pizza外,仲有焗飯及蛋包飯等等。🍽大菇拉出省城漢堡:份量十足.勁重手,配料有慢煮牛肉漢堡扒、大啡菇、番茄🍅、生菜🥬、芝士、洋蔥,夠曬豐富。牛肉有好香牛肉味,入口夠juicy,大啡菇好軟綿綿,一咬就噴曬汁出黎。新鮮蕃茄同生菜,再加埋醬汁,層次感豐富得黎又有咬口。套餐仲配埋薯條,熱辣辣夠曬香脆可口。🍽單骨雞翼雞翼外皮好脆,雖然炸完,但雞肉仍然好嫩,好juicy。🍽柚子荔枝梳打不得不讚呢杯野,柚子荔枝配搭夾,飲落夠曬fresh,好解喝。
💡色彩繽紛的漢堡

🍽大菇拉出省城漢堡:

🍽單骨雞翼
雞翼外皮好脆,雖然炸完,但雞肉仍然好嫩,好juicy。

🍽柚子荔枝梳打

2022-11-10 16 浏览
食開連鎖快餐店嘅我,對於burger嘅種類同款式一向有固定嘅諗法。不過,其實而家有好多餐廳都創造咗一啲我意想不到嘅款式,而又真係幾好食同特別㗎喎~😆😆·唔怕口臭黑蒜漢堡🍔其實我不嬲都好鍾意食黑蒜,只係食完每次都怕大味而口臭。不過今晚真係好想食,所以我就叫咗,而佢又真係冇令我後悔喎~ 佢係有好重嘅黑蒜味,但係又同塊好入味嘅慢煮牛肉漢堡好夾,將牛味更加放大咗,係幾好食嘅~😋😋連埋少少好fresh嘅生菜🥬🥬,連嗰少少油膩感都冇埋~~·大菇拉出省城漢堡🍔🍔鍾意食多啲菜同菇類嘅朋友,一定會鍾意呢種漢堡~因為佢有大啡菇、蕃茄、洋蔥同埋少少生菜🥬,然後再配合埋慢煮牛肉漢堡。無論你幾怕油膩感都好,呢款burger實啱你~ 如果你係好似我咁鍾意大啡菇嘅,連埋佢嘅秘製醬汁就會更加鍾意食~~🤭🤭·吉列蠔🦪關於吉列呢啲炸嘢,脆口、乾身就基本啦~但係做到入面都仲有鮮味同肉汁就真係唔容易,仲要食落有蠔味得嚟又唔腥,係難得嘅~😎·自己整嘅炸雞🐔炸雞嘅脆皮要脆之餘,一定唔可以厚!仲要入面雞肉做到鮮嫩有肉汁!!咁我覺得佢係做到嘅~最重要係加埋沙律醬或者明太子醬去食,味道又提升到另一種層次lu~~~·奇異果沙冰🥝飲落好舒
奇異果沙冰🥝
飲落好舒服、好smooth嘅感覺係我嘅第一印象!跟住就係好重嘅奇異果味,甜甜酸酸咁係開心嘅~ 仲要一嚟到嗰陣係多到滿瀉,係有少少驚喜!哈哈!同埋飲到尾仲會飲到一粒粒嘅沙冰,跟住仲要食到少少奇異果肉~ Very nice!!!
柚子沙冰🍋🍧
我印象中係第一次飲柚子沙冰,咁味道有幾特別喎~ 嗰種好似將柚子蜜放咗入去沙冰咁,一粒粒嘅口感係好特別喎~可以話係韓風十足,諗起韓國了~ 🇰🇷🇰🇷🇰🇷唔錯唔錯!
2022-11-07 28 浏览
生日黎試下新餐廳食物上菜慢都唔緊要,理解星期五較為多人。但性價比真係唔高。餐牌上面個burger個樣好大好靚好厚,黎到縮水縮到咁樣都未免太過了吧。圖文不乎,味道亦十分普通,薯條炸唔切後上,黎到都係炸得唔夠耐,淋滋滋,賣$88,個人認為只係一個平平無奇既漢堡包。另外叫左個pizza,好細個但好足料,不過味道一般,咖哩雞pizza味道有點難入口。三文魚牛角包都係普通。柚子沙律都係唔好味的。真心一次only。如果店主係想賣burger,應該再做好d。咁既價錢,我會揀麥當勞安格斯或者去outblack。
生日黎試下新餐廳
食物上菜慢都唔緊要,理解星期五較為多人。
三文魚牛角包都係普通。
柚子沙律都係唔好味的。
2022-10-28 23 浏览
經過見到這小店裝修好colorful看到menu D名都好鬼馬,一於試下三重芝士牛肉漢堡(配薯條)店員送到我面前好驚訝,份量和體積都十分巨型,加埋番茄、生菜、洋蔥及薯條,份量十足!就咁燒焦芝士真係好邪惡,要逐層慢慢食,好滿足單層漢堡(配薯條)這個打到手軟牛肉漢堡有生菜、蕃茄、芝士、洋蔥和慢煮牛肉漢堡扒,加埋秘制醬汁,雖然有點微辣,但係好juicy, 唔錯抹茶Latte綠茶味道濃,無苦澀味
三重芝士牛肉漢堡(配薯條)

三重芝士牛肉漢堡
單層漢堡(配薯條)

單層漢堡

抹茶Latte
綠茶味道濃,無苦澀味

2022-10-04
三重芝士牛肉漢堡
單層漢堡
2022-10-26 27 浏览
🕖時段-星期二夜晚7點去到唔算人多 坐左一半人左右_▫️當煙肉蛋再愛上蛋牛肉漢堡 $88菜式既中文名比較玩味😂呢個其實係bacon and egg beef burger 一食有驚喜! 個醬汁同煎蛋汁夾埋好香口惹味 雖然menu有隻🌶但唔算辣 汁量剛好 唔乾又唔會太多漏到周圍都係👍🏻牛肉漢堡扒厚薄均勻 煙肉香煎脆邊 芝士少少溶 再夾埋蕃茄生菜 perfect match🤤 真心推介! _▫️今日的心情 (三層芝士火腿菠蘿pizza) $78足料!重芝士既pizza🧀🍕 啖啖都有好厚既芝士同其他配料 焗到個表面香脆少燶😋 pizza size大 兩個女仔食唔哂🙈 (唔適合接受唔到pizza有菠蘿的人😬) _▫️明太子雞翼 $48好正常既菜名😂又係menu有🌶但唔辣既餸 賣相普通 但一切開有好多明太子😍雞翼唔算好大隻但幾滑 好食!(得三隻唔夠喉😂)_🍽環境係寶琳新都城既一間小餐廳 門口同店內都用彩虹色波波牆🌈店員好有禮貌同細心 食物質素有surprise到我 每樣都好食又唔算貴👍🏻推薦比住附近或者去開個頭既朋友😀
🕖時段-星期二夜晚
7點去到唔算人多 坐左一半人左右
▫️當煙肉蛋再愛上蛋牛肉漢堡 $88

▫️今日的心情 (三層芝士火腿菠蘿pizza) $78
(唔適合接受唔到pizza有菠蘿的人😬)
今日的心情 (三層芝士火腿菠蘿pizza)

▫️明太子雞翼 $48

🍽環境
當煙肉蛋再愛上蛋牛肉漢堡
今日的心情 (三層芝士火腿菠蘿pizza)
2022-10-25 39 浏览
行經寶琳新都城中心,見好多都係連鎖餐廳,但有間門面幾特別,以色彩繽紛嘅波波做裝飾嘅漢堡店,所以就去咗試下試咗個平時好少食到嘅薄荷醬羊肉漢堡,羊漢堡冇乜羶味,仲幾juicy,加埋芝士、生菜、紫洋蔥,感覺好fresh,而跟餐仲有粗薯條,炸得好脆仲試咗三重芝士煙肉菠蘿pizza,呢樣即叫即整,上枱果時好熱,啲芝士仲好溶之後再叫咗兩款小食,炸薯格好出色,外皮炸到啱啱好,入面啲薯仔仲好淋,而日式小丸子都好味跟餐有送普通飲品,但我就加錢試咗特別啲嘅星河,其實係蝶豆花檸檬柚子蜜,唔會太甜,影相又幾靚。朋友揀咗百香果益力多,佢就大讚好飲,因為百香果夠哂多,酸酸甜甜咁住將軍澳區嘅朋友可以下次嚟黎試下

薯條

薯格

日式小丸子 (4粒)

百香果益力多、星河

住將軍澳區嘅朋友可以下次嚟黎試下
2022-10-24
$146.5 (晚餐)
薯條
薯格
日式小丸子 (4粒)
百香果益力多、星河
  • 百香果益力多
寶琳新開左呢間西式漢堡包店,新開張未試過,緊係要黎試下先知好吾好食啦~鋪頭外面裝修好吸引,色彩繽紛,好吸引人既目光,加上佢哋成個裝修都好光猛,色彩鮮豔既感覺令到人心情愉悅,食飯都可以食多一點😂😂😂雖然佢哋主打漢堡包,但是我都想試下除左漢堡包之外既野,所以我地就簡左一個比薩,一個蛋包飯同兩個小食,飲品方面叫左主食基本上都會送基本既熱飲,奶茶檸茶檸水,凍飲加多3蚊,但是我地比佢既特飲吸引左,所以我們豪點加錢飲特飲,特飲係出色既,色香味皆全。顏色依然同裝修一樣都係色彩繽紛,仲有薄荷葉裝飾,我飲既係士多啤梨益力多,飲落有少少士多啤梨既種子,果肉應該是隔走左,如果有少少果肉會更加有口感。兩杯飲品都份量十足,價錢同飲品係成正比既,下次有機會想試下冰沙類別呢~首先上檯既係小食,小食係好好好出色,因為一炸起就立即上檯,好香好脆口,呢個價錢黎講份量很可以,味道更係吾錯,雞塊有肉汁,吾柴口,係鮮嫩既雞肉,炸粉好脆口,薄的黎又好好包裹好雞肉,所以食落仲有雞汁☺☺☺一口芝士相對黎講要軟一點,用叉的話比較難叉起來食,用匙羹會更好食到,同樣芝士都炸得好香脆,芝士味濃郁。吉列豬扒咖哩蛋包飯, 吉列豬扒炸得好出色,

荔枝益力多

士多啤梨益力多

一口芝士

自己整嘅炸雞

吉列豬扒蛋包飯

吉列豬扒咖哩蛋包飯, 吉列豬扒炸得好出色, 香脆可口炸粉薄, 吉列豬扒分量睇落好大,食落入面都啖啖肉, 不過炸粉同豬扒比較容易散開少少,蛋嘅熟成度啱啱好半生帶點半熟, 蛋皮薄包裹住飯粒, 再加埋咖哩一齊食, 味道啱啱好, 咖哩唔會話好辣小朋友都啱食, 飯粒粒粒分明軟硬度適中。

一半千島一半咖哩比薩

比薩我係畀佢一半一半嘅味道吸引咗, 好多地方整pizza淨係得一隻味, 呢間有兩隻味一個pizza揀, 可以同時滿足你兩個願望, 咖哩嗰邊有雞肉,食落有香濃咖哩味, 朋友相對喜歡食咖哩味呢邊嘅pizza,我就更加喜歡食千島醬嗰邊嘅pizza, 因為千島醬嗰邊嘅千島醬酸酸甜甜嘅口感, 加埋海鮮嘅配搭同千島醬好match☺☺☺ pizza上面有滿滿嘅醬汁食落會更加juicy😍😍😍 餅底夠薄真正嘅薄pizza,脆得黎又香口,今餐真係好好味,值得推薦,下次黎應該要試下漢堡包了🤗🤗🤗

• 荔枝益力多
  • 士多啤梨益力多
  • 自己整嘅炸雞
  • 一半千島醬一半咖哩pizza
  • 吉列豬扒蛋包飯
  • 一口芝士
原來寶琳新開左間小小的cafe~裝修係光猛嘅彩虹tone,幾啱同朋友坐下傾下計影下相🥰就咁燒焦芝士漢堡 🧀 配薯條$79超多重芝士好啱打卡~脆脆嘅芝士再加溶化嘅芝士,成個Burger好濃芝士味薯條係粗薯,炸得香脆幾好食大菇拉出省城漢堡 配沙津 $88估唔到咁juicy,大啡菇同牛肉真係好夾,更加帶出牛肉香味海鹽焦糖latte $23鹹同甜都好平衡,濃咖啡味又濃奶味,好飲!🥰抹茶latte $23算係合格水準,抹茶冇顆粒又夠味一口芝士$28超香脆,入面係溶化嘅純芝士🤤

就咁燒焦芝士漢堡 🧀 配薯條$79
薯條係粗薯,炸得香脆幾好食

大菇拉出省城漢堡 配沙津 $88
估唔到咁juicy,大啡菇同牛肉真係好夾,更加帶出牛肉香味

海鹽焦糖latte $23
鹹同甜都好平衡,濃咖啡味又濃奶味,好飲!🥰

抹茶latte $23
算係合格水準,抹茶冇顆粒又夠味

一口芝士$28
超香脆,入面係溶化嘅純芝士🤤
2022-10-20 576 浏览
今日和先生去寶林行商場,新都城中心二期有很多食肆,不過大多是大集團或連鎖店,終於發現一間小小的餐廳,色彩繽紛的裝修很奪目,餐牌上有漢堡、pizza、蛋包飯、焗飯和各種小食,於是入去試了漢堡和Pizza,想不到又好好味喎。🔶【大菇拉出省城漢堡】(慢煮牛肉漢堡扒、大啡菇、番茄、生菜、芝士、洋蔥)我認我是菇菇控,所以雖然餐牌上有各式各樣的漢堡,但我完全不用猶疑,即時點了這個【大菇拉】。上枱時有3吋高的漢堡包,被壓扁切開後仍有兩吋高。大啡菇果然無令人失望,鮮嫩多汁;慢煮牛肉也鬆軟有肉汁,咬一口汁液大爆發。麵包軟熟得來乾身,不會被汁液浸腍,所以整體非常好食。我可以為這個【大菇拉】再回頭。餐牌上還有個無肉的素食版,信我,大啡菇真係可以代替肉類㗎。🔶【一半千島一半咖哩Pizza】薄底,爆餡,多芝士的pizza,一定好食,加上一半是千島海鮮菠蘿,一半是咖哩雞,一次食到兩種口味,滿足。🔶明太子雞翼雞翼係無骨㗎!超驚喜,雞肉中還有明太子,啖啖肉,鹹香微辣,想唔好食都難。🔶魷魚圈魷魚新鮮,外皮香脆,正常口味。🔶士多啤梨沙冰 -- 清甜,好凍。🔶百香果益力多 -- 酸甜,好飲。

我可以為這個【大菇拉】再回頭。
餐牌上還有個無肉的素食版,信我,大啡菇真係可以代替肉類㗎。
大菇拉出省城漢堡

🔶【一半千島一半咖哩Pizza】
一半千島一半咖哩pizza

🔶明太子雞翼

🔶魷魚圈
魷魚新鮮,外皮香脆,正常口味。
魷魚圈

🔶士多啤梨沙冰 -- 清甜,好凍。
🔶百香果益力多 -- 酸甜,好飲。
2022-10-20
午餐