2022-11-22
係Openrice 見到呢間有唔少好評,環境又好適合打卡,所以特登去新都城試試。但點知跟住Google Map去搵,原來會錯方向,搵咗一輪先搵到。去到後,見到門口真係非常colorful, 裏面環境佈置都好舒適,可以營造到輕鬆愉快嘅氣氛,非常適合打卡。佢食物嘅選擇都好多,有選擇困難症嘅我揀咗好耐先決定到食乜野。結果揀左...想提一提嘅就係,佢漢堡包裏面都有好多自選項目,例如要唔要多醬,漢堡扒全熟需唔需要全熟,非常貼心第一樣嚟嘅係兩杯飲品。柚子沙冰等一啖味道偏酸,但飲飲下柚子味就越飲越出,越飲越好味。而青檸沙冰,老實講就咁飲,味道係有啲太青,但當襯埋野食之後,就會覺得得好fresh, 做到開胃的效果第二樣黎既食物係章魚小丸子。我本身就唔抱好大期望,因為即使專做小丸子的舖頭都未必整得好食,不過我都真係小丸子的fans, 而佢又咁特別,係間漢堡包店到有得食,所以都叫黎試下。估唔到有驚喜,外脆內軟,裏面唔會係一pat 漿,如果粒章魚再大粒啲就更好 (貪心mode)之後就係兩份漢堡包,雖然我個大啡菇牛肉漢堡無幅圖咁浮誇、咁巨型,但都比我預期既好,大啡菇夠冧,一咬就可以咬斷,唔會因為食菇就要扯舊菇
結果揀左...
之後就係兩份漢堡包,雖然我個大啡菇牛肉漢堡無幅圖咁浮誇、咁巨型,但都比我預期既好,大啡菇夠冧,一咬就可以咬斷,唔會因為食菇就要扯舊菇出黎。我特別所賞佢既麵包的部份,麵包底香脆,包面鬆軟。
另外的燒芝士漢堡,塊燒芝士真係大得誇張,一開頭都諗左諗要點食好。個包真係好邪惡,好多芝士,塊燒芝士我真心好鍾意,係好香的芝士脆片,唔會過鹹。
提外話:薯條炸得好唔錯👍🏻
最後就係蜜糖雞翼,呢個我就真係覺得可以再香口啲,做到燶邊/焦脆的感覺就更好
總結:本身我都諗住叫咁多野實食唔曬,但佢係足夠好味,令我食曬所有野,都確係不枉此行,重點係價錢合理🤭