2022-12-18 10 浏览
同朋友睇完戲喺個商場附近搵食物見到呢間餐廳環境都幾colorful,原來係食漢堡包,由於我哋唔食牛肉好少揀漢堡,但竟然見到呢度有非牛肉嘅漢堡就入嚟試下。呢道嘅漢堡都有配埋薯條,點咗當煙肉愛上蛋漢堡同埋大啡菇漢堡。食物即叫即,製作需時,我地就乘機留意下餐廳環境,好有聖誕氣氛漢堡食落麵包鬆軟,材料充足,生菜同蕃茄都好新鮮,薯條非常香脆,薯仔控嘅我哋重點多咗個薯格,唔係到到有得食,份量好多,今次真係大滿足!

2022-12-15 18 浏览
🉐超多款特色漢堡🉐價錢相宜〈大菇拉出省城漢堡〉🍔呢個漢堡有慢煮牛肉漢堡扒🥩、大啡菇🍄、秘製醬汁、生菜🥬、芝士🧀、洋蔥🧅,塊漢堡食得出係手打嘅,好香牛肉味,大啡菇好Juicy,麵包有用牛油煎香,抵讚!〈芝士咖喱吉列豬扒焗飯〉🧀🐷🍛呢度嘅咖喱芝士焗豬都唔錯啊,用上日式咖喱,豬扒一啲都唔乾,份量都幾多,好快就已經食晒成個飯。〈荔枝益力多〉🍒🍹〈海鹽焦糖latte 〉🍭☕️荔枝加益力多呢個配搭好穩陣;反而杯咖啡味道幾唔錯,海鹽加焦糖鹹鹹甜甜,咖啡味夠晒濃郁,仲有拉花添!
🉐超多款特色漢堡
🉐價錢相宜

〈大菇拉出省城漢堡〉🍔

〈芝士咖喱吉列豬扒焗飯〉🧀🐷🍛

〈荔枝益力多〉🍒🍹〈海鹽焦糖latte 〉🍭☕️
2022-12-13 31 浏览
寶琳呢間漢堡包店鋪面色彩繽紛,非常吸引~ 帶埋小朋友嚟食,一定好開心😝❣千島海鮮pizza $78每次食pizza都一定會叫千島海鮮味🤤 今次嘅Pizza都冇令我失望~ Pizza上面嘅配料都好多,pizza係薄批口感較香脆,味道正正常常,對得住佢嘅價錢~❣️明太子雞翼 $48上枱嘅時候非常之熱~ 加晒分~ 雞肉裏面釀住滿滿嘅明太子🤤 好食😋真妮 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖

❣千島海鮮pizza $78

❣️明太子雞翼 $48

真妮 (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖
  • 明太子雞翼
📍#真妮 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖♡人均消費: $136 @ 1🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺喺寶琳行過呢間漢堡包店~ 俾佢色彩繽紛嘅外牆而吸引~ 鋪面開陽,裏面色彩繽紛,充滿着童心😝 店鋪以QR code落單,非常方便除咗漢堡包之外,亦有蛋包飯、Pizza、同埋各款小食可以選擇~❣️#大菇拉岀省城漢堡💰 $88漢堡包裏面嘅巧妙非常之多,餐廳選用左慢煮牛肉漢堡扒,肉汁滿滿,非常Juicy~ 亦配襯左大啡菇,口感非常有層次,另外亦有常見嘅漢堡包配料,包括蕃茄、生菜、芝士、洋蔥等等,而秘製醬汁的帶有少許微辣,越食越開胃🤤❣#小丸子💰 $28 (四粒)突然之間好想食章魚小丸子,所以就叫咗黎試下~ 燒汁同上面嘅木魚都係足夠嘅,外皮帶有少許脆身,味道還好,而裡面既章魚粒就相對較少 ,個人覺得性價比唔算高~❣️#抹茶latte 💰 $20雖然個拉花有少少失色,但係味道係不錯的~ 正常發揮。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

📍#真妮 (將軍澳)
將軍澳欣景路8號新都城中心二期地下UG051G號舖

♡人均消費: $136 @ 1

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#大菇拉岀省城漢堡💰 $88

❣#小丸子💰 $28 (四粒)

❣️#抹茶latte 💰 $20
雖然個拉花有少少失色,但係味道係不錯的~ 正常發揮。

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
同朋友去寶琳行街打卡,見到呢間色彩繽紛嘅餐廳,決定入去食下!原來係食漢堡+pizza的,仲有好多特色飲品。同層都係好多連鎖集團餐廳,難得有間係咁有特色嘅小店!一半千島一半咖喱pizza($88) -真係啱選擇困難症嘅人(例如我),pizza係 一半千島醬+一半咖喱,一次過滿足2個願望。個人幾鍾意香口咖喱配上薄片pizza, 好惹味!另外千島果邊好足料,好多海鮮、蜆!薯格($28) -脆口得來不會好油膩,而且味道夠惹味飲品方面,點了2款soda - 青檸熱情果梳打同柚子檸檬梳打($38) ,飲品溝到好飲得來唔太甜,靠新鮮水果出味,飲落去滿滿果香! 真係性價比幾高嘅小店!

一半千島一半咖喱pizza($88)

薯格($28)
-脆口得來不會好油膩,而且味道夠惹味

真係性價比幾高嘅小店!
2022-12-05 39 浏览
因為外賣所以比咁黑既雞頭,但雞翅唔黑比人,堂食一定話佢,外賣返到屋企先見到就冇法。。。。我個仔見咁既樣話唔食。佢最鍾意食冇骨既肉都話唔食。我唔鍾意食雞翅,冇食個part.外邊咁燶入邊就冇野既,比客之前剪左d燶都好。。。都唔做,仲要都算新開都咁樣。 個包就好硬,可能外賣凍左,不過我叫過其他外賣個包唔熱都唔會硬。其他味道我覺得係好味既。
外卖自取
1K
有無人同我一樣,都係漢堡迷,一見到有特色漢堡都會走去食下。前排見人介紹呢間彩虹漢堡餐廳,決定放假去食下!(好有藍藍天空高掛我的夢感覺)呢到嘅漢堡款都多,而且名都特別。價錢仲包了薯條,性價比高之餘,薯條粗身脆口!🍔掛羊頭賣羊肉漢堡($79)-見到個名都覺得夠特別,漢堡水準都不錯,厚厚嘅羊肉質素幾好,配埋熱熔芝士好滋味。麵包皮更加係芝麻皮,口感脆香。🦪吉列炸蠔($22) - 兩件炸蠔外皮脆,入面蠔都幾鮮甜明太子雞翼($48)-每隻都大大隻,滿滿明太子之餘都幾多鷄肉,正!💫星河($42)-估不到呢到都有打卡飲品,galaxy真係好夢幻,混合了柚子、檸檬、濃香grapefruit味同蝶豆花,配搭refreshing之餘甜度適中!下次再來食burger+小食+夢幻飲品!

掛羊頭賣羊肉漢堡

🍔掛羊頭賣羊肉漢堡($79)
吉列炸蠔

🦪吉列炸蠔($22)
- 兩件炸蠔外皮脆,入面蠔都幾鮮甜
明太子雞翼

明太子雞翼($48)
-每隻都大大隻,滿滿明太子之餘都幾多鷄肉,正!
星河

💫星河($42)

下次再來食burger+小食+夢幻飲品!
吉列炸蠔
2022-12-02 18 浏览
將軍澳成日都俾人話美食荒漠,全部都係大集團,好少舖頭仔,但最近發現到在新都城開左間主打食Burger的舖仔,雖然舖仔細細但選擇都不少,又有蛋包飯,all day breakfast,不過主打當然是佢的慢煮牛肉手打漢堡,改個名都得意過人,我地叫左兩份手打漢堡,一個大菇奶出省城漢堡同埋唔怕口臭黑蒜漢堡,個漢堡包好足料架,成層樓咁高,哈哈,大啡菇超juicy ,牛肉足料,好濃味。我地仲叫左兩個小食,一個係炸芝士,芝士味都幾濃,仲有炸魷魚,好味!最後仲加埋兩杯野飲, 飽到呢!哈哈!希望大家多D支持小店,唔好俾大集團霸哂丫!
2022-12-01 12 浏览
估唔到新都城有間高質嘅漢堡包店,餐廳除咗出名漢堡包之外,蛋包飯都係令人熱門之選。就咁燒焦芝士漢堡唔單止個名好得意,其實連漢堡包嘅餡料都十分有創意。慢煮牛肉漢堡扒夠Juicy,牛味香濃,配有微辣的秘製醬汁,再加新鮮的番茄、洋蔥和生菜,令食落口感非常爽脆。而亮點係燒焦了的芝士,充滿煙燻和芝士味,我自己就覺得個漢堡包造型其實好似土星🪐😇!薯條每個餐都可以自己揀配薯條定係沙律,鍾意食煎炸嘢嘅我梗係揀薯條啦!薯條即叫即炸,熱騰騰又脆卜卜,影真不錯。百香果益力多揀咗平時好少有得飲嘅百香果味,味道都幾清甜,原來佢同益力多味道都好夾,大家可以試試!下次再嚟真係都想試吓呢度嘅蛋包飯,而且我見Pizza都好受歡迎呢!

就咁燒焦芝士漢堡

薯條

百香果益力多

• 就咁燒焦芝士漢堡
2022-11-30 12 浏览
同屋企人喺度新都城行完街勁攰攰地又有啲肚餓想穩間餐廳食晚餐,甘岩醒起之前喺附近食過一間西餐廳幾好食所以就走去睇睇。呢間餐廳嘅裝修好特別成個牆都係用咗啲彩虹波波球來切成,非常色彩繽紛所以印象特別深刻。一半千𡷊一半咖哩Pizza 因為我哋兩隻未都想試吓所以就揀咗一半一半,千島醬面頭係有啲海鮮粒包括魷魚,青口同菠蘿粒等等,另外咖喱面頭就係雞肉同粟米粒我自己就比較鍾意千島醬。鰻魚蛋包飯鰻魚估唔到竟然係大大塊,食落口感厚實而且唔會有軟骨,另外啲滑蛋蛋味香濃夠滑。荔枝益力多同百香果益力多不嬲都好鍾意飲益力多,估唔到配上荔枝味同百香果味又幾夾,飲落酸酸甜甜幾開胃。呢度餐廳嘅種類選擇非常之多,有漢堡包,蛋包飯pizza等等如果大家行開去新都城嘅朋友可以試吓,因為餐廳既價錢相對便宜而且選擇又多。

一半千𡷊一半咖哩Pizza

鰻魚蛋包飯

荔枝益力多同百香果益力多

2022-11-30 11 浏览
放假小朋友話想食漢堡包,唔想食連鎖店我地就去左新都城商場揾下有無,小朋友比色彩繽紛嘅顏色吸引過去,原來係我地想食嘅漢堡店。三重芝士牛肉漢堡芝士迷不能錯過,芝士味濃郁,有一大片燒到焦焦嘅芝士,香脆可口,牛肉肉質嫩滑帶有少少辣味,口感豐富。牛油粟米粟米香甜,加左牛油更加美味。明太子雞翼雞翼拆左骨,入面釀滿明太子,啖啖肉。青檸熱情果梳打酸酸甜甜幾開胃。星河顏包好靚,係柚子再加蝶豆花,底部仲有子多柚子肉。A6薄荷醬羊肉漢堡羊肉嫩滑多汁,唔會好大陣騷味,另外薯條熱辣辣炸到香脆可口。

三重芝士牛肉漢堡

牛油粟米
粟米香甜,加左牛油更加美味。

明太子雞翼
雞翼拆左骨,入面釀滿明太子,啖啖肉。

青檸熱情果梳打
酸酸甜甜幾開胃。

星河
顏包好靚,係柚子再加蝶豆花,底部仲有子多柚子肉。

A6薄荷醬羊肉漢堡
羊肉嫩滑多汁,唔會好大陣騷味,另外薯條熱辣辣炸到香脆可口。

2022-11-29 11 浏览
之前第一次經過這間七彩繽紛的小店,忍不住停在外面看看是間什麼店。原來是漢堡、蛋包飯及薄餅的餐廳。餐廳地方不大,即使過了午餐時間,也是滿座。漢堡選擇多,創意搞鬼的名字,價錢親民。當煙肉愛上蛋漢堡漢堡不一定要配搭牛肉,這個漢堡配上煙肉,邪惡程度更高,油膩感也較高。入面有蛋、香辣醬汁、番茄、生菜、芝士。煙肉煎得微脆,豐富油脂,肉汁鹹香。香辣醬汁、煎蛋蛋汁、芝士半溶狀態,不會很乾。麵包烘得香口,已塗上一層牛油。漢堡還可配薯條,新鮮炸起,香脆可口。辣味雞塊另外可以加配小食,炸雞炸粉不厚,炸至金黃剛好,肉汁豐富。沾些沙律醬吃,更加滋味。
當煙肉愛上蛋漢堡
辣味雞塊
另外可以加配小食,炸雞炸粉不厚,炸至金黃剛好,
肉汁豐富。沾些沙律醬吃,更加滋味。
2022-11-29 11 浏览
下午茶食乜好?又黎到呢間色彩斑斕嘅餐廳之前食過晚餐burger味道都ok今日再經過見到餐牌update左價錢好似調整左又可以試試揀左煙三文魚黑松露炒蛋牛角包份量都唔細包體酥脆熱辣辣炒蛋滑嫩配上黑松露醬好香煙三文魚自帶鹹香成個牛角包咬落去好豐富做下午茶超正!小食秘製蟹棒佢面頭個醬好特別蛋黃醬加微微辣令平平無其嘅蟹棒生色不少海鹽焦糖latte個拉花🫣🫣🫣好彩味道都唔錯夠香焦糖味就算唔額外加糖都夠甜👍
下午茶食乜好?

👍
2022-11-25
下午茶
2022-11-27 15 浏览
上次佢新開張冇乜野有得揀但食過burger都相當唔錯一直想再黎食過今次比我見到burger種類超多比我發現到竟然有羊肉漢堡急不及待一定要試下羊肉漢堡出面好小見,而且呢度價錢合理羊肉漢堡新鮮處理,juicy有羊味加埋軟林林既麵包,滿足另外叫多左個煙肉蛋牛肉漢堡勁鐘意蛋煮到流心,半熟半生一咬落去就連埋蛋汁一齊食好香好惹味最後叫左兩款小食特別欣賞炸魷魚圈又粗又大個圈脆口惹味,粉漿亦不會過厚另外叫多左個明太子雞翼雞翼煎得香口也不會破壞明太子既鮮味最後來兩杯特飲
上次佢新開張冇乜野有得揀

但食過burger都相當唔錯

一直想再黎食過

今次比我見到burger種類超多

比我發現到竟然有羊肉漢堡

急不及待一定要試下

羊肉漢堡出面好小見,而且呢度價錢合理

羊肉漢堡新鮮處理,juicy有羊味

加埋軟林林既麵包,滿足

另外叫多左個煙肉蛋牛肉漢堡

勁鐘意蛋煮到流心,半熟半生

一咬落去就連埋蛋汁一齊食

好香好惹味

最後叫左兩款小食

特別欣賞炸魷魚圈

又粗又大個圈

脆口惹味,粉漿亦不會過厚

另外叫多左個明太子雞翼

雞翼煎得香口也不會破壞明太子既鮮味

最後來兩杯特飲

2022-11-24 28 浏览
寶林新都城二期搵到間好抵食嘅漢堡包店入邊嘅款式種類都好多!仲有Cafe可以飲😆餐廳設計好colorful!入到去心情都愉悅啲🥰帶埋小朋友嚟一定鍾意🫶🏻就咁燒焦芝士漢堡 $79慢煮牛肉漢堡扒x三重芝士 配沙律好貼心嘅係漢堡扒 可以揀全熟!有時啲小朋友見到入邊粉紅色會驚🤣我今次都點咗全熟!不愧係招牌漢堡扒🤩肉質非常軟腍 肉味同脂香都食到!非常推薦😍芝士控一定唔會錯過呢款三重芝士🤤有成塊香脆燒芝士🧀真係超滿足!值得一提 牛肉漢堡扒唔會好重調味!配埋芝士鹹香 味道啱啱好🥳掛羊頭賣羊肉漢堡 $79羊肉漢堡扒配薄荷醬 配細薯條出面真係好少見羊肉漢堡!肉質軟嫩 而且唔會好騷 肉汁滿滿😆新鮮炸起嘅薯條口感香脆 果然係漢堡最好嘅拍檔🍟抹茶Latte(熱)跟餐轉配$20呢度仲可以揀脫脂奶!抹茶粉應該係無糖 苦中帶甘😌不過揀咗脫脂奶嘅關係 茶味係濃過奶味🍵百香果益力多$38食薯條漢堡配呢杯酸甜解渴🤩超正!大蝦柚子沙律 $48大蝦係燒過!好香好惹味 沙律加上新鮮柚子變得勁開胃😙

寶林新都城二期搵到間好抵食嘅漢堡包店

出面真係好少見羊肉漢堡!肉質軟嫩 而且唔會好騷 肉汁滿滿😆
新鮮炸起嘅薯條口感香脆 果然係漢堡最好嘅拍檔🍟

抹茶Latte(熱)跟餐轉配$20
百香果益力多$38
食薯條漢堡配呢杯酸甜解渴🤩超正!

大蝦柚子沙律 $48
大蝦係燒過!好香好惹味 沙律加上新鮮柚子變得勁開胃😙