2019-03-02 397 浏览
位於屯門的日本餐廳 目利きの銀次 係我最鍾意嘅日本餐廳之一唔好講咁多 直接睇相就最實際睇吓呢個海膽飯!雖然碗細 但係海膽分量超多呢到每樣嘢食都細細份不過質素的確高超級推介海膽飯
位於屯門的日本餐廳 目利きの銀次 係我最鍾意嘅日本餐廳之一
唔好講咁多 直接睇相就最實際

睇吓呢個海膽飯!
雖然碗細 但係海膽分量超多
呢到每樣嘢食都細細份
不過質素的確高
超級推介海膽飯
2019-02-06 605 浏览
平日有午餐套餐,都有幾款選擇。👨‍🍳👩‍🍳食物質素:雜錦壽司及烏冬定食,有沙律菜和大豆芽前菜,壽司有幾種魚,但就未算好新鮮,而且仲有少少筋。烏冬幼細,夠晒煙韌,而且唔細碗。食晒成個餐都好飽。蟹肉玉子燒,餡夠多,一切蟹肉就湧出黎。但唯獨係上面沙律醬比較多,蓋過個蛋味。🛋️🛋️環境:中午唔算太多人,而且都坐得舒服。👦👧適合人數:2-4人😋好食指數:3/5😍Souffle 舒服指數:3.5/5
平日有午餐套餐,都有幾款選擇。

👨‍🍳👩‍🍳食物質素:

🛋️🛋️環境:中午唔算太多人,而且都坐得舒服。
👦👧適合人數:2-4人
😋好食指數:3/5
😍Souffle 舒服指數:3.5/5

2019-01-28
2019-01-16 571 浏览
這間居酒屋好處是能夠提供獨立的房間👍🏼倘若有三五知己👯‍♀️可以有比較私人的位置可以聊天💃🏼當日攜同幾位小朋友一同用膳,小朋友比較嘈吵🙉🙉所以有獨立的空間會比較方便不至於騷擾其他人。食物方面,有午市套餐提供🍱亦有其他定食的選擇🍣🍲定食的價錢比較貴,可以選擇散叫🍛海膽汁燒蠔定食($98)份量足夠,燒蠔味道濃郁又肥美🤤送飯一流🤤🤤可以午市較忙碌職員的態度一般😐沒有什麼笑容🙄
這間居酒屋好處是能夠提供獨立的房間👍🏼
倘若有三五知己👯‍♀️
可以有比較私人的位置可以聊天💃🏼
當日攜同幾位小朋友一同用膳,
小朋友比較嘈吵🙉🙉
所以有獨立的空間會比較方便
不至於騷擾其他人。

食物方面,有午市套餐提供🍱
亦有其他定食的選擇🍣🍲
定食的價錢比較貴,可以選擇散叫🍛

海膽汁燒蠔定食($98)
份量足夠,燒蠔味道濃郁又肥美🤤
送飯一流🤤🤤

可以午市較忙碌
職員的態度一般😐
沒有什麼笑容🙄

2019-01-06 468 浏览
今日午餐決定近近地,食銀次,見假日都有午餐menu,今日打算試其他set,平時都叫海膽汁燒豪定食,今日決定試下其他的set,所以叫了牛肉烏冬定食,再加散叫壽司,烏冬彈牙,牛肉都不會過老,湯底不會過鹹,壽司用料新鮮,甜蝦肥美,整體都不錯。
2019-01-03 332 浏览
I stumbled upon this restaurant while I was searching for food in tuen mun. The sushi place next door had a crazy queue and this place seemed to have a shorter one so we opted for this place. Not really a fan though. this uni was normal nothing special.this omelette looked so good but after tasting the crab sauce on the inside I was totally diappoainted with how salty it was I usually love this dish but somehow this was extra bitter than usualmy friend thought the skewers were average. All in al
Uni
Crab  omelette
Bitter  melon  fried  egg
Assorted  skewers
my friend thought the skewers were average. All in all not coming back again.
2018-12-02
Uni
2018-10-29 763 浏览
Lunch 時候,見呢間唔洗等位,地方又大,就入去食個快飯。點左滑蛋雞飯lunch set($52)諗住點難食都有個譜,點知,成個飯乾掙掙,雞好鞋,得一陣雪味。揀佢前請三思!
揀佢前請三思!
2018-10-01 844 浏览
假期食好d系列,今日想食日本野,所以就決定一試銀次,原來假日都有午餐選擇。今日叫了海膽汁燒蠔定食+軟殻蟹卷+蟹子蟹肉玉子燒+雲尼拿雪糕+柚子雪糕燒蠔定食,海膽汁味濃,包住海膽的粉唔太厚,入味,又唔會好厚粉漿,送飯好味。軟殻蟹卷,味道豐富,蟹子,牛油果再加熱辣辣的軟殼蟹非常夾。玉子燒的蟹肉加蟹子,本來蟹肉有醃過,好夠味,但加埋沙津醬,我覺得有點過鹹。最後2個味的雪糕真係好完美的句号,唔係普通貨,雲尼拿雪糕有雪尼拿籽,味道唔假,誠意之作。柚子雪糕係自家制的感覺,食到有柚子皮的口感,好清新。

軟殻蟹卷,味道豐富,蟹子,牛油果再加熱辣辣的軟殼蟹非常夾。

2018-09-17 703 浏览
屯門真係超多人,想搵間舒服啲既餐廳一係就好多人等,一係就好貴。行左幾圈見呢間價錢都可接受,又唔駛等位就入去食晚飯🙈芝士蛋卷芝士控真係必食,可以拉絲拉到好長😂 芝士超濃厚,兩個人食都幾膩咖🙈燒煙肉車厘茄卷一定要小心咬,好容易爆汁辣親條脷😆車厘茄既酸甜岩岩好中和左煙肉既肥膩,好夾👍🏿軟殻蟹手卷塊紫菜好淋,咬唔開😭軟殻蟹都唔夠脆,失望😣黑豚涮涮鍋黑豚略嫌太肥,要人手整走塊肥膏先食得🙈不過湯底就好好味,涮菜既話入晒味👍🏿如果有得加菜我會加😂

芝士蛋卷

燒煙肉車厘茄卷

軟殻蟹手卷
塊紫菜好淋,咬唔開😭軟殻蟹都唔夠脆,失望😣

黑豚涮涮鍋
2018-08-28 753 浏览
前兩年新開既時候黎食過Lunch,當時覺得質素唔錯。今日同事請食Lunch,所以選左呢到。叫左一個$108 既刺身set,有沙律、漬物、飯、飲品。刺身雖然鋪左厚厚既冰,但無咩鮮味、肉質唔彈牙,所以連相都無影。座位方面,我地兩個人,佢俾左個四人木桶卡位我地。本來坐得好舒服,但最大問題係,我見到有小蟲係附近爬下爬下,初初以為係蟲仔,但當佢爬到我張臺上面,就見到係曱甴仔,我好肯定係曱甴,因為我屋企都有好多😰其實餐廳有曱甴、蟲甚至老鼠,都係正常,但寧俾人知,莫俾人見,一邊食飯,一邊見住雙曱甴,點會食得滋味😅
2018-08-28
午餐
2018-08-22 584 浏览
呢間餐廳令我最喜歡既,係佢有獨立房間,有時三五知己聚一聚,都想坐低傾下計,慢慢hea下,如果大家都住新界西,呢度係唔錯既選擇至於食物,我係lunch黎既,有幾個set㨂,不過全部過百,我同朋友都要咗個刺身set,有沙律前菜、麵豉湯、白飯、餐飲同刺身,其他野唔多講,因為無咩特別,不過不失,齋講個刺身,第一,佢既刺身好新鮮,食得出來貨係靚既,因為平價既吞拿魚刺身我真心覺得難食,而呢間餐廳啲吞拿魚刺身係有鮮味,好食既;第二,佢除左成日見果幾款刺身外,有一兩款時令既魚(當然我認唔出係咩,不過係好鮮甜好食既),都睇得出佢入貨方面有心思唯一唔好係等餐時間較長,lunch set都等咗30分鐘先到,同埋可能坐房,叫service都比較慢到

刺身lunch  set
2018-08-20
刺身lunch  set
2018-07-07 655 浏览
首先,我比電子水牌顯示的玉子燒吸引到。於是就決定食呢間。晚上7:30行到門口發現唔洗等位。好自然就入去食。3個人,叫咗4樣野,好正常。串燒6串$128:雞翼,鵪鶉蛋,蕃茄,雞脾菇,豬腩肉,魚肉餅。 食物偏油,煙肉偏咸、乾、硬。海膽三文魚子帆立貝飯$228:海膽都叫做有啲海膽味;三文魚子,正常;帆立貝無乜味。上面既wasabi幾好味。三文魚鍋$78:湯咸及好油,我相信大部份人都知道三文魚煮完後會出好多油,如果要放落鍋係咪應該印乾啲先,同埋,個湯真係唔洗咁咸。飲完一口湯,要飲返一啖水。蟹膏玉子燒$98:玉子燒中間係多蟹膏既,但個樣唔夠厚身。因為hsbc 卡有9折,total $531。總結,我唔會再食呢間野。
3個人,叫咗4樣野,好正常。
蟹膏玉子燒$98:玉子燒中間係多蟹膏既,但個樣唔夠厚身。
因為hsbc 卡有9折,total $531。
總結,我唔會再食呢間野。
串燒拼盤
海膽三文魚子帆立貝飯
蟹膏玉子燒
三文魚鍋
2018-06-22 497 浏览
今天與朋友去v city 食呢間餐廳,午餐我點了豚肉生薑燒定食,但全部都是肥肉,問可唔可以換,侍應答換了都是一樣,其他豚肉都是這樣肥,,我只能食到1/5左右,我去其他日本餐廳就未試過咁肥。另外朋友點了刺身定食,圖片係🈶️鮮蝦,但結果却沒有,問侍應,佢話圖片只供參考當日有什麼刺身由廚司決定,我地覺得食物質素及侍應態度越來越差,可供選擇的午餐亦不多,唔怪得以前要等位,但今天卻不用等侯,以後都唔會再幫襯了。
2018-06-22
2018-05-29 488 浏览
想試好耐, 終於有機會。around 6點幾, 時間尚早, 唔使等位。雜錦刺身飯: 有salmon , tuna赤身, 海膽, tuna 蓉, 油甘魚, 章紅魚, 帶子, 甜蛋, 好豐富。要彈的是海膽苦苦地, 唔夠靚, 其他刺身都ok。淨食刺身都飽.... 仲有成大碗飯。燒和牛: 細細舊切開5-6塊, 煮得剛好, 7-8成熟岩我, 唔會血林林, 但熟得來唔鞋, d肉幾嫩, 有肉味, 唔使點汁都得。叫左野莓/ 熱情果cocktail: 野莓幾甜下, 都有d 酒味, 但飲唔出咩酒, 熱情果果杯無咁甜。

2018-05-21 452 浏览
係沖繩時.點都要食一食..香港都係食過一次.但尖沙咀果間..今次試下屯門喇..但真係難食到一個點.櫻花蝦炒飯.應該係鑊燶炒飯山葵燒汁豬軟骨..似湯渣海鮮太卷..嘩..真係咩都可以卷埋一齊咁囉薯仔燒🐙...最好食係薯仔咁囉..食既時候不停收野..係服務定趕你走?
係沖繩時.點都要食一食..
香港都係食過一次.但尖沙咀果間..
今次試下屯門喇..
但真係難食到一個點.
櫻花蝦炒飯.應該係鑊燶炒飯
山葵燒汁豬軟骨..似湯渣
海鮮太卷..嘩..真係咩都可以卷埋一齊咁囉
薯仔燒🐙...最好食係薯仔咁囉..
食既時候不停收野..
係服務定趕你走?
2018-05-20
2018-04-08 538 浏览
午餐4人,點2款定食,另加一個沖繩豚肉烏冬,黑豚豬烏冬有驚喜,初時以為好細碗,原來都好大碗,雖是平平無奇,不過抵食之選。2款定食當中,我較喜歡壽司配烏冬定食,另一款海豚汁燒蠔定食,由於醬汁太咸,需要飲多點茶才可。最期待甜品是自家製柚子雪葩pancake,無令我們失望,手打柚子雪葩, 真是不太多地方食倒。

海膽汁燒蠔定食

柚子雪葩pancake