2012-11-26
週末日子係屯門好難搵到唔使等既餐廳, 周圍人頭湧湧, 最後跟男友選擇左食多次蛋包飯其實上次我同屋企人都食過一次, 好流但都算好味既, 今次男友叫左個牛肉蛋包飯。牛肉蛋包飯同Menu既賣相差好遠, 但味道都OK, 係唔明白點解好"流", 食少少已經膩住個口。另外叫左杯牛奶咖啡, 但忘記影相, 水溫唔太夠熱, 同埋咖啡豆好似烘燶了少許, 有點燶味。富良野薰衣草法式多士賣相幾靚, 仲有一粒粒薰衣草係碟面, 好似帶我返去富良野一樣, 回憶返薰衣草田既味道, 可能一直覺得薰衣草只係用作香料用,男友試左一啖, 就如同我之前講既一樣: 好似食緊香精落口, 不過我接受到既, 但只係一粒粒既薰衣草食落有d苦味, 最好唔好連同多士一係食, 而多士未夠脆口同新鮮, 可以再炸耐少許同襯熱上檯會更好。