2019-09-16 315 浏览
今天是老公朋友的生日,  我下班後到九龍塘和他們會合,  老公選了這間充滿懷舊風情既西餐廳和朋友慶祝。坐下不久, 侍應過來介紹今天的精選晚餐和推薦菜式,  點菜後就送上蒜蓉包, 香脆熱辣。羅宋湯, 晚餐附送的, 十分足料!我點了菠菜蓉魚粒忌廉湯, 有益可口! 一點都不腥, 帶有淡淡的菠菜和忌廉香味, 很好喝!朋友點了鮮蠔蘑菇湯和侍應介紹的牛肩胛扒, 點了五成熟, 朋友讚肉質很嫩滑, 配上燒汁, 更是惹味。老公點了肉眼牛扒, 7成熟, 上碟時已淋上醬汁, 我對牛肉不太感興趣, 就點了焗嫩雞配茄醬意粉,  不消一會我便吃清光了, 茄醬意粉味道適中, 不會太酸, 十分醒胃。最後大家點甜品, 我要的是香蕉班戟朱古力汁, 朱古力汁再多點就更好朱古力綿花杯, 充滿童年回憶的小傘呀!跟餐送的南瓜焦糖燉蛋, 好吃!朱古力軟心布甸伴雲呢拿雪糕, 侍應細心的寫上生日祝福語句。三人消費共$711,  價錢划算, 侍應服務良好, 不停自動加水, 值得一讚!食品是有心機之作, 會再來惠顧

羅宋湯, 晚餐附送的, 十分足料!

朋友點了鮮蠔蘑菇湯侍應介紹的牛肩胛扒, 點了五成熟, 朋友讚肉質很嫩滑, 配上燒汁, 更是惹味。

老公點了肉眼牛扒, 7成熟, 上碟時已淋上醬汁,

朱古力綿花杯, 充滿童年回憶的小傘呀!

跟餐送的南瓜焦糖燉蛋, 好吃!

朱古力軟心布甸伴雲呢拿雪糕, 侍應細心的寫上生日祝福語句。

食品是有心機之作, 會再來惠顧
2019-09-10
  • 菠菜蓉魚粒忌廉湯
  • 朱古力軟心布甸伴雲呢拿雪糕
2019-09-15 233 浏览
呢間餐廳我係好細嗰嘅時候其實成日嚟,講緊係十幾年前嘅事,今日番嚟回味一下。餐廳嘅裝修行舊香港風格,有八十年代嘅感覺,天花嘅設計都非常特別,整體亦係好乾淨企理!入座之後,職員好熱情咁介紹有咩好食,佢會攞啲海鮮出嚟俾我地睇下有幾大隻!我地亦都決定點煙肉芝士焗扇貝做我地嘅前菜。煙肉芝士焗扇貝做得幾好,因為食材新鮮,所以焗完都好有鮮味,而煙肉,芝士,同洋蔥粒令口感同味道更豐富,呢個前菜真係冇介紹錯!我地另外叫左2個套餐,有湯,主菜,同埋甜品。羅宋湯都非常足料,唔會好酸但係亦都唔會有一種好假嘅蕃茄甜。 入面有好多材料,包括薯仔、紅蘿蔔、洋蔥,啲薯仔煲到非常軟,簡直係入口即溶!而蒜蓉包焗得啱啱好,唔會好硬,亦都唔會好油膩,同個羅宋湯呢簡直係絕配啊! 無論係中湯定西湯都係非常超水準!主菜我叫了蒜蓉胡椒煎厚切牛舌伴carbonara,2 塊牛舌勁大塊,煮同醃得好好, 非常入味,而且出面果層煎到有少少焦, 所以食落去口感一流!另一個主菜係芝士焗蘑菇極黑豬扒,呢塊豬扒肉質鬆軟,肉汁豐富。而蘑菇就好多汁,非常有驚喜!食完主菜都已經好飽,最後就要食埋個甜品,薑汁南瓜燉蛋。佢賣相好靚,食落味道清新,不會死甜,為

我地另外叫左2個套餐,有湯,主菜,同埋甜品

食完主菜都已經好飽,最後就要食埋個甜品,薑汁南瓜燉蛋。佢賣相好靚,食落味道清新,不會死甜,為成餐飯畫上完美句號。

總括而言,今晚我地2個人食了 $300左右,野食既份量大,而且味道我覺得在同價位既餐廳係嬴曬,佢屹立左咁多年係必定有原因!
2019-09-11 168 浏览
曾在浸會就讀的我,經常看到這小小的商場內的一間西餐廳,原來是一間傳統老牌西餐廳。多年後的今天終於有機會來到這裡品嚐晚餐。餐廳裝潢優雅浪漫又帶點懷舊風味,窗及天花均用上七彩琉璃瓦,充滿藝術格調。店員的細心服務更顯無微不至。食物方面,除了有餐牌內的,店員還介紹了一些當日新鮮運到的食材,有牛丶魚及帶子等。牛肩胛扒餐$133店員推介新鮮運到的,送餐後店員還隨即端上兩樽芥末仔細地介紹給我們享用,我們兩款也試了,一款是顆粒芥末醬(Robust Wholegrain Mustard),內含未研磨芥末籽,另一款是英式黃芥末醬(Strong English Mustard),嗆味較明顯。牛肩胛肉質鮮嫩多汁,醬汁也調配得香濃味美。扒嫩雞伴蜜糖烤菠蘿$110燒春雞皮脆肉嫩,配上獵人茄汁,還有甜甜的焗蕃薯及酸酸的烤菠蘿,一大享受套餐包餐湯,蒜蓉包,餐飲及甜品。伴碟配菜也很豐富,有紅蘿蔔,三色椒,西蘭花,粟米仔。蒜蓉包香脆可口,我們另外再點一客有6件$20甜品為薑汁南瓜燉蛋,非常特別的製法,南瓜是切絲放進蛋漿燉成,有著豐富的層次感,薑汁味及甜度也剛好。炒雜菜 $48足料好味,有生菜,西蘭花,菜心,翠肉瓜,紅蘿蔔

店員的細心服務更顯無微不至。

牛肩胛扒餐$133

扒嫩雞伴蜜糖烤菠蘿$110

套餐包餐湯,蒜蓉包,餐飲及甜品
伴碟配菜也很豐富,有紅蘿蔔,三色椒,西蘭花,粟米仔。

蒜蓉包香脆可口,我們另外再點一客有6件$20

炒雜菜 $48
足料好味,有生菜,西蘭花,菜心,翠肉瓜,紅蘿蔔,冬菇及其他野菌

這裡的環境,服務及食物都可媲美五星級酒店
2019-09-08 171 浏览
今晚約咗朋友去香港浸會大學睇show, 附近好似食物荒島咁,可以揀嘅餐廳非常之少,我呢間朋友話晚餐幾好食,我咁就試吓呢間啦。七點嚟到,好彩好快有位,我因為啲set 唔係咁合心意,所以我哋選擇散叫,我叫咗碗蠔湯同埋海鮮燴意粉,而朋友就叫咗羅宋湯同埋紅酒會牛尾拼菠菜麵。等左大約10分鐘個湯就到啦,我見到自己個湯有啲驚喜,因為有好大隻蠔入邊😍。好味同埋菇味都好濃。係我鍾意嘅味道啊!朋友個羅宋湯都唔差,好足料,味道好夠。飲完個湯,等多15分鐘,我哋嘅主菜就到啦。海鮮燴意粉,啲海鮮好新鮮,唔係急凍嘅。意粉夠煙韌,我茄汁分布均勻,啖啖意粉都有啲汁,好夠味。朋友個牛尾都非常之唔錯,果汁調校得好好,好夾。總括而言,食物質素唔錯,環境舒適。但係建議如果上嚟食就預鬆少少時間,因為有啲食物等待嘅時間會比較長。

朋友個羅宋湯都唔差,好足料,味道好夠。

朋友個牛尾都非常之唔錯,果汁調校得好好,好夾。

2019-08-21 277 浏览
因為要到附近嘅醫院body check🤡所以就揀咗呢間西餐廳食早餐,叫咗一個牛肉加雞蛋米線配咖啡$38價錢來講唔係特別平,都唔係特別貴,因為佢嘅地點係九龍塘🤣入面既環境好闊落,好乾淨,員工又友善。食物方面份量都算好足夠。牛肉拜拜咁又厚身。👍

價錢來講唔係特別平,都唔係特別貴,因為佢嘅地點係九龍塘🤣

👍

2019-08-19
$50 (早餐)
2019-08-03 334 浏览
百味閣的裝修和招牌還保留上世紀的味道,在這個急促的都市,不知還能保留多久?餐廳1994年開業,但一直保持原汁原味,吃一頓飯,也走進了一次時光隧道。牛油焗杏仁多士,只是$32元。很多新潮的餐廳加2球雪糕,就可以賣貴一倍了。價錢便宜卻沒有犧牲味道,下午茶必食。濃郁的周打湯,沾著多士吃別有一番風味。餐廳有素食提供,可以與素食者同行。牆壁有很多香港的歷史照片,是認識香港歷史的好機會。彩色的玻璃天花很漂亮,餐廳處處是驚喜。

牛油焗杏仁多士

濃郁的周打湯,沾著多士吃別有一番風味。

餐廳有素食提供,可以與素食者同行。

牆壁有很多香港的歷史照片,是認識香港歷史的好機會。

彩色的玻璃天花很漂亮,餐廳處處是驚喜。

欖菜炒飯
牛油焗杏仁多士
欖菜炒飯
  • 焗杏仁蜜糖多士
  • 鮮蠔蘑菇湯
2019-07-23 386 浏览
由第一日係浸會大學返工開始,d 同事都話百味閣嘅lunch 性價比好高,今日有時間就黎下呢間懷舊fusion西餐廳食lunch 啦。一入到去間餐廳,就好有細個爸爸媽媽帶我地去扒房gur 扒既感覺,唔係講笑,真係細個既時候既回憶彈翻曬出黎。呢間餐廳除左有d 每日都唔同既lunch set  之外仲有好多散叫既港式粉麵飯可以叫。我自己就叫左個lunch set(燒汁梅林豬肉+薯菜)75 HKD, 同行既同事叫左個散叫既星洲炒米線 價錢唔記得,好似五十幾蚊。Lunch Set 係包每人兩塊蒜蓉包、一個中湯或者西湯、主菜同埋野飲。係西餐廳叫中餐湯真係好特別,所以我就叫左個中湯黎試下啦,估唔到又真係幾夾我成個lunch set。 碗湯足料到一個點,重要係真係雞好飲。個蒜蓉包就不過不失啦。好,到主菜啦,個豬肉有7片,唔係太厚,但係都唔係好薄,味道都好好食。但係我覺得個薯菜出色過個豬肉好多,可能係因為我好鍾意食炸野,呢個餐d 薯菜真係炸得好出色同好好食。食完個主菜之後,侍應叔叔就會問你想飲d meh,我就叫左個凍咖啡。 但係個凍咖啡真係唔好期望咁大,因為都係普通茶記凍啡既味道。順便講埋個星洲炒米線啊

蒜蓉包+中湯
足料中湯

梅林豬肉加薯菜

凍咖啡

順便講埋個星洲炒米線啊!哇!我估唔到一間西餐廳做小炒可以做得咁出色! d 蝦粒粒都大大粒不在話下,味道重要好足,因為係米線底,所以一d 都唔會好似平時星洲炒米食得多開始un胃。原來用米線黎炒星洲風味既野係可以咁高質!!!估唔到係間西餐廳都食到呢個質素既星洲炒米線!

星洲炒米線
题外话/补充资料: 百味閣既下午茶好似都好抵食,但係身為打工仔既我就未有時間去食下午茶餐,有機會再去試下先!
2019-07-19
蒜蓉包+中湯
足料中湯
梅林豬肉加薯菜
星洲炒米線
  • 薯菜/炸物,星洲炒米線
2019-06-25 393 浏览
因為朋友喜愛吃西餐於是預訂了這間餐廳慶祝生日。我們點了鹽焗雞飯、肉眼牛排、炸魚薯條及蜜糖吐司,所有食物的味道都十分好。鹽焗雞飯肉質嫰滑鹹味適中,所有食物份量充足,我們都吃得很飽。蜜糖吐司外脆內嫰加上提子乾及蜜糖嘅甜香,吃起來很滿足。最滿意的是服務態度,所有員工都很友善以及服務周到,時刻留意食客的需求,為我們添水、介紹當天的特別菜式以及為我們打包剩下的食物。感謝廚師及服務員為我們最後享用的甜品加上了給好友的生日祝福,為我們的生日慶祝活動增添喜悅,會再來光顧這間具有傳統香港特色的西餐廳
因為朋友喜愛吃西餐於是預訂了這間餐廳慶祝生日。我們點了鹽焗雞飯、肉眼牛排、炸魚薯條及蜜糖吐司,所有食物的味道都十分好。鹽焗雞飯肉質嫰滑鹹味適中,所有食物份量充足,我們都吃得很飽。蜜糖吐司外脆內嫰加上提子乾及蜜糖嘅甜香,吃起來很滿足。最滿意的是服務態度,所有員工都很友善以及服務周到,時刻留意食客的需求,為我們添水、介紹當天的特別菜式以及為我們打包剩下的食物。感謝廚師服務員為我們最後享用的甜品加上了給好友的生日祝福,為我們的生日慶祝活動增添喜悅,會再來光顧這間具有傳統香港特色的西餐廳
2019-06-25
  • 焗杏仁蜜糖多士
今日黎左九龍塘行街,即刻睇有咩餐廳係bookmark左附近既要去食😌😌😌得出結果百味閣🤤睇下其他食評,普遍都係讚既,不過唔係抱好大期望過去,心諗都係普通鋸下扒,食下意粉既舊式餐廳姐🤭原來係浸會醫院隔離既商場仔外圍,門口要經商場入,七點半去到😏見到已經滿到八八九九,只剩兩三張吉枱,被安排到水吧前面既枱,一坐低厚厚既餐牌已經奉上,好多選擇喎😋😋揀緊食咩既時候,職員主動咁介紹下,可能見我地揸唔定主意🙈落單時叫左香橙蘋果豬扒🤤三文魚蛋白多士🤤後加覓菜香橙蘋果沙津首先黎左三文魚蛋白多士🥪呢個組合未聽過未見過🤣一上到枱,賣相已經好吸引😍😍中間擺左雜果沙津,上面有四片甜芒果😋多士雖然烘過,但唔脆反而我鍾意😌😌切開三文魚中間仲係少少透明,所以好嫩🤩好鍾意!!無幾耐後加既沙津到啦🤤覓菜會做到沙津幾有諗頭幾新鮮😆😆橙甜甜地,酸酸甜甜既蘋果爽口😋如果有啲汁或者會更加好😚😚食完沙津等左五分鐘左右,香橙蘋果豬柳扒就出場🥰🥰🥰蘋果烘過,塊豬柳扒本身好好味!!我唔知係醃得好定本身質素好🤣🤣🤣豬扒稔得黎唔係後天加工既😚😚我地食唔出係咩汁,總之又係未食過,相信係自己調配過😌總之有汁無汁都係好食😆😆😆埋單既時候傾左幾句,

埋單既時候傾左幾句,原本舖頭今年已經25年🤩非常厲害!!走到門口時,剛才埋單果位職員追到我地出口送左包曲奇比我地,推來推去一輪後都收左佢既心意😚真係食得出係自家製😍😍😍非常香脆鬆化!一啲都唔油!少少鹽味我好鍾意😍非常好味!大讚😆

其實食完呢間百味閣,我感受好大😅可以捱足25年既西餐廳,真係好唔簡單😌舊式裝修無須花巧新潮,新同事比錯圓碟我地,但舊同事見狀,立即幫我地換過另一款橢圓形既碟,其實我地都唔識亦無所謂😂😂有碟就得啦。

睇得出老侍應做事好有自己一套方式,與同事之間雖然粗聲粗氣🤣卻默契依然!但對客人好有禮😂😂唔同侍應不約而同咁講左兩三次「唔好意思,今日安排座位有啲逼」🙈其實真係唔覺逼😂

對食物既執著我好欣賞,我話過先後次序無所謂🤣🤣🤣但佢地堅持後加既沙津要係主菜前出,出邊餐廳大部分理得你😌總之到齊就得啦🙈我已經同男朋友講左幾次🤣🤣一定一定要再黎幫襯丫😋😋
2019-06-15
  • 香橙蘋果焗美國豬柳扒
  • 三文魚蛋白多士
2019-06-07 284 浏览
沒有期望的時候,反而感覺不錯。不經常到的九龍塘聯合道,在聯合醫院後面的健新中心的這一間百味閣餐廳吃了一頓午餐。就是這感覺了。午餐選擇不多,看來是一般的午餐,先點了這份煎挪威鱈魚扒,一大塊魚扒,肉質都幾香滑,阿仔差不多成塊吃掉。再來這一份杏仁脆炸豬柳,豬扒的肉香和杏仁一同在口中咀嚼,原來是一個很好的配搭。雖然芒果不夠甜,但是豬扒炸得適中,肉質保持爽軟。在這種傳統餐廳,當然少不了牛扒餐,接着來了這一份扒紐西蘭肉眼牛扒。可能半成熟點帶血的才是最入味。因為有小朋友的緣故,我們要求再熟一點。可是有點不夠勻循,牛香味較少,可能這不是廚師慣常的煮法。除牛扒外,焗豬扒飯也是傳統餐廳的傑作。一放下來,香濃的番茄醬和大大豬扒已經傳來陣陣豬肉香味。飯也焗得軟綿綿,這個不錯。餐包放在傳統的麵包籃上,跟着中湯而來。蒜蓉包就跟着羅宋湯而來。傳統餐廳也少不了特色甜品,點了這份香芒西米布丁,布甸清爽但芒果肉始終不夠甜。整體來說,這餐廳其實不錯,保留着真正傳統港式西餐廳的味道,看看其中幾位服務員,年紀也不輕了。Eaten by CalvinCanEat
沒有期望的時候,反而感覺不錯。

煎挪威鱈魚扒

煎挪威鱈魚扒
杏仁脆炸豬柳
茄汁焗豬扒飯
2019-05-31 165 浏览
朋友說這家餐廳里是很悠久,很多住在九龍塘的老先生老太太都會來這裡吃西餐,於是我們選了一天,也來當一回老頭老太。到了餐廳,門面倒也不大可裡面的裝修到讓我覺得很有格調!我們點了蒜蓉厚切牛俐、焗紐西蘭羊鞍、還有原只生蠔蘑菇湯。先說說這牛俐,份量十足,大大塊的牛俐鋪滿整碟意粉,切開嘗一口,驚艷!牛俐不粘牙,好吃極了!意粉拌著卡邦尼的濃重奶香一口都不肯放棄,吃的我們滿嘴都是。最令人贊嘆不已的是他們家的這羊鞍,平時我不吃羊怕腥,可沒想到這羊鞍四成熟剛剛好,鮮嫩可口,最主要是一點都沒有羊騷氣,令人叫絕!還有美味的蒜蓉包、蘑菇湯都是必點的美食,我們吃到一半,夥計們已經點上蠟燭🕯️,整個氣氛令人很愉悅,享受這樣一頓美食,很滿足!一定會再來!
2019-05-24 143 浏览
一入門口,就見到有是日靚菜放咗喺度,煮法仲可以自行同職員商討。我哋揀咗蒜香炒,佢少油又唔咸, $45 ,喺餐廳來講算係好抵食!除咗菜,佢仲有當日新鮮到嘅海鮮,今日職員同我地介紹咗青島嚟嘅珍珠帶子同螺。螺職員建議白灼,食佢本身嘅鮮味;但我比較欣賞佢個珍珠帶子,係蒜香煙肉焗嘅,加埋Tabasco,超香口超好食!重點係佢好抵,$78就有六隻。然後仲叫咗佢個肉眼同羊鞍;肉眼牛味唔夠,但伴碟嘅扭紋薯條好特別!羊鞍就好juicy,一啲都唔羶,唔需要點sauce都已經好好食。最後一定要大讚佢嘅甜品!一直都係我嘅最愛,唔會太甜,個焗多士,蜜糖好惹味,一流!

2019-05-24 114 浏览
幾日前因為要返BU上堂,同朋友約咗嚟呢度食飯。入到餐廳,發現呢度嘅裝修古色古香,環境都幾舒適,好有歐陸嘅情調。坐低睇Menu,見到好多唔同種類嘅菜式,魚啊雞啊牛啊豬啊乜都有,但係最特別都係佢哋個湯同埋甜品,食勻過全港好多嘅餐廳,都未曾見過咁有特色嘅款式,真係覺得新奇有趣。除咗Menu上嘅菜式之外,店員仲推介左我哋當日嘅精選美食。由於款式真係非常之多,我哋食樣樣都想試,最後都揀咗店員推介嘅其中三樣,再加多幾樣菜,前前後後食咗七碟野,真係大滿足。等我介紹下我哋食咗乜啦:前菜嘅蒜蓉牛油包香脆可口,食落去一啲都唔油膩,同其他餐廳真係好唔同。第二道菜係蒜蓉小白菜。剛剛入餐廳嘅時候,就見到佢哋擺咗啲菜喺門口, 覺得非常之新鮮,於是睇店員嘅推介底下,就叫左呢度蒜蓉小白菜,相當有驚喜。因為比起平日係其他地方嘅炒菜青嫩爽口,而且唔油膩。第三同第四道菜都係海鮮菜,唔係平日常見嘅菜式嚟,就係青島珍珠帶子同埋鮮甜美味嘅海螺。餐廳嘅店員同我地講材料相當新鮮,而且廚師係用特別嘅方法去烹調,所以係佢嘅推介底下我哋都食咗呢兩味餸,特別欣賞帶子用咗蒜蓉去烹調,加上店員建議我哋加少許嘅辣椒醬,簡直美味至極。螺肉肥美,充滿

等我介紹下我哋食咗乜啦:

第三同第四道菜都係海鮮菜,唔係平日常見嘅菜式嚟,就係青島珍珠帶子同埋鮮甜美味嘅海螺。餐廳嘅店員同我地講材料相當新鮮,而且廚師係用特別嘅方法去烹調,所以係佢嘅推介底下我哋都食咗呢兩味餸,特別欣賞帶子用咗蒜蓉去烹調,加上店員建議我哋加少許嘅辣椒醬,簡直美味至極。螺肉肥美,充滿海洋嘅味道,口感彈牙。

第五第六道係主菜,分別係美國胡椒肉眼扒同埋焗紐西蘭羊仔鞍。肉眼扒煎到七成熟,肉汁豐富而且充滿香氣,配搭黑椒醬汁同埋薯菜,可謂天衣無縫!至於羊仔鞍,我哋係配飯食嘅,店員介紹我哋配熱芥辣或者薄荷醬,真係冇介紹錯。羊肉完全冇羶味,口感煙韌,搭上醬汁,味道比平時更勝一籌。

壓軸好戲係我哋期待已久嘅甜品,我地點左焗杏仁蜜糖多士同埋朱古力軟蕊布甸配雲呢拿雪糕。兩款甜品不約而同地都係整得唔會過甜或者唔會過膩,口感鬆軟,相信一眾甜品愛好者最佳嘅選擇。軟蕊布甸其實就係心太軟,我最欣賞嘅就係佢有好多嘅水果半碟,感覺更加清新。一切開個外層,啲朱古力醬澎湃咁流出嚟,再配埋雪糕一齊食,真係令人心都甜一甜呀。蜜糖多士,我最欣賞就係廚師預先將多士切粒,我哋可以配杏仁同埋提子乾,味道一試難忘,真係超正呀!
2019-05-22 122 浏览
沙漠中的提神早餐九龍塘真係飲食沙漠, 除了充斥連鎖店的又一城, 頹canteen的浸大, 只剩下醫院附近寥寥可數的幾間食肆. 早餐時候來到百味閣, 點了鮮蘑菇奄列加牛肉薯餅. 奄列捲着白汁新鮮蘑菇餡, 不是罐頭貨, 大大份. 而且奄列半熟,蛋液流出一刻很療癒. 其他配菜有番茄, 粟米, 多士及菜心. 只係菜心有d 9 唔搭8, 換上西蘭花或小紅蘿蔔會較好. 另外單點牛肉薯餅, 薯餅creamy濕潤,不會乾口. 早餐包一般奶茶咖啡, 亦可升級至即磨意大利咖啡, 豐儉由人.質素比起旁邊的連鎖茶餐廳高一班. 早餐只收現金~
沙漠中的提神早餐

質素比起旁邊的連鎖茶餐廳高一班. 早餐只收現金~
2019-05-20 121 浏览
很少走到浸會大學/醫院附近的食肆。因為只會多往又一城逛街。甚少去到浸會醫院那邊。由於今日去探病,所以朋友介紹我必到的一間巳開業將近 25 年的西餐廳。門面不算奢華,但內裏座位很闊落,食物質素超乎想像之好👍🏻。店員殷勤招呼,服務態度非常好。在門外的蛋糕櫃擺放了數款的自家制蛋糕。店長為我介紹了幾款蛋糕.. 有紐約芝士、法國芝士蛋糕、西米布甸等等..正值下午茶時段,我們點了店長推薦芝士焗帶子雞粒飯$40. 帶子很新鮮,廚師將將帶子切了細細粒,加了雞肉再烤焗出香噴噴的焗飯,味道濃郁,芝士味十足。食到嘴舐舐。牛油杏仁焗蜜糖多士 $32,這個必定要試。麵包外脆內軟配合蜜糖的香味也不會太甜再加埋脆脆的杏仁片,提子粒。可以説㕑師真的好有 heart 做這款甜點。我們點了一杯今天special offer 半價店長極力推薦的雜菓賓治。好飲不甜!當中也有超值優惠- 美國肉眼牛扒 $318 可以食到18 Oz 的牛扒,你告知我,那裡可以找到呢!下次一定會再來試他們的晚餐,相信一定有一些超乎意料之外的美食。