2013-05-30 5 浏览
見雜誌話呢間放題女士半價 所以BOOK左成班朋友一齊食首先講講刺生:1)三文魚: 唔多好食 無乜味 2)帶子: 個口感好奇怪3)甜蝦:算係最好食熱食:1)燒蝦: 好食, 不過有時燒得好干 2)清酒煮蜆: 好淡3)天婦羅&炸物: 唔錯4)人參雞湯: 幾好飲甜品:1)朱古力炸香蕉: 我覺得幾好食, 不過朋友唔中意2)芒果布甸: 好食
見雜誌話呢間放題女士半價 所以BOOK左成班朋友一齊食

1)朱古力炸香蕉: 我覺得幾好食, 不過朋友唔中意
2)芒果布甸: 好食

2013-05-21
2013-05-27 55 浏览
第二次食依間,因為第一次既印象唔錯幾好味,而且今個月女士去食可半價!但有期望點知好失望!!一去到我都係點刺身壽司先!填填下就送左個”海鮮拼盤”!老實說,我寧願佢唔送好d…蝦,青口同螺都唔好味唔鮮!我食左一隻青口已無食!其他朋友都食左d!之後第1 round既刺身,有冰鎮!其實整體都唔錯都算新鮮!三文魚,白拖羅幾鮮幾肥!我最愛既甜蝦同其他刺身都可以不過可以新鮮d就更好!不過數量好似比我點時少左一半!唔緊要反正心諗都會再叫!之後壽司就好似漏左單遲遲未上!點左幾款只係黎左一件芥辣八爪魚壽司!而且仲要係唔好味唔鮮!咁唯有點熱食先!今次熱食都ok!熱食方面:好味: 牛油炒雜菜(幾香牛油味又唔太油,比上次好味!)、清酒煮蜆(有少部分有沙)、炸墨魚丸(幾香口) 、炸豬排(薄身唔厚粉)、芝士波一般: 燒雞翼、烤粟米(一早點左但差不多埋單先到)、烤嫩肉瓜(一早點左但差不多埋單先到)、炸天婦羅唔好味: 蒜香牛柳粒(友人說食落都唔知係咩肉好難食),沙嗲串燒(好似肉乾)第2 round再叫刺身就無冰鎮了(如果每次叫刺身都有冰鎮就好),好失望,全部刺身都唔太新鮮而且數量同樣不足少左一半,尤其是三文魚仲要有筋!我

之後第1 round既刺身,有冰鎮!

咁唯有點熱食先!今次熱食都ok!
熱食方面:
炸墨魚丸(幾香口) 、炸豬排(薄身唔厚粉)、芝士波

第2 round再叫刺身就無冰鎮了(如果每次叫刺身都有冰鎮就好),好失望,全部刺身都唔太新鮮而且數量同樣不足少左一半,尤其是三文魚仲要有筋!我同身邊朋友食放題都係為左想勁食新鮮刺身,但第2 round 已比佢唔好味唔鮮既刺身,所以唔敢再食啦!真係好失望!
之後最後我地叫左甜品,亦遲遲未上,過左25分鐘都未黎,同d侍應追好似無結果,只好向一位著黑衫既職員反映,佢同另一個紅髮既職員態度比較友善,佢立即去廚房幫我地攞左幾杯芒果布甸,不過佢話其他甜品未上到,要再等等!都可以,起碼有得食住先!不過之後都無再追其他甜品!
甜品方面:
好味: 芒果布甸(每人食左2杯)

一般: 烤菠蘿
唔好味: 炸朱古力香蕉(上面整左d朱古力醬更甜好難食)

飲品方面無咩特別,全部都係任飲汽水,個個職員都好忙無人加過茶
到左2小時任食放題時段都無人叫我地埋單,咁我地都飽,主動叫埋單,不過叫左幾個都無理過!到有人理又係再等15分鐘,負責埋單既侍應係咁攞住本埋單簿走黎走去但又唔係比客人埋單,好奇怪,連其他客人都開始留意到!終於可以埋到單了…
2013-05-07
早係兩星期前已訂位一行六人 準時七點到達但都仲係要等位 期間仲要多次詢問接待幾時入得佢話就得就得 汁緊枱 最後都等成五六個字好喇終於入座 一睇放題紙好多分ABCDEFGHIJKLMNOP但其實得好少野食 兩種湯又一張紙 兩款甜品又一張紙相信食過既朋友都有被騙既感覺講返食物 我地坐低五分鐘到已經入單但係要等成四個字先黎第一樣野仲要係湯 個湯寫到話必試但我無飲 因為唔鐘意人參味 朋友就話都可以接住黎既就係天婦羅 可惜既係只黎左三隻蝦呢個時候朋友A就問個侍應 我地明明寫十隻點解黎得三隻?同埋其他野食去左邊? 侍應話幫我地跟 但都一去無回頭唯有再落單 又再過多三個字 刺身終於黎喇但就唔係我地要既款式同數量囉 明顯係做唔切 每枱都是但比啲質素就無咩好唔好 大概係放題既關係 都唔奢求有咩特別唉 食到呢到其實大家都好無癮 寫單仲多過食野基本上每格兩三個字先有一至兩款食物上到枱咁既速度係完全唔可以接受最最最離譜係佢啲燒物 等成個鐘先黎 仲要唔係乾就係燶喂 雖然就話女仕半價姐 都唔係俾啲咁差既岀品呀?!飲品甜品亦無特色 只係汽水同雪米池 啲雪米池仲要係融既唯一可以一提就係朱古力炸香蕉 炸得夠脆夠香我地每
早係兩星期前已訂位

但係要等成四個字先黎第一樣野
仲要係湯 個湯寫到話必試
但我無飲 因為唔鐘意人參味 朋友就話都可以
接住黎既就係天婦羅 可惜既係只黎左三隻蝦

呢個時候朋友A就問個侍應 我地明明寫十隻點解黎得三隻?
同埋其他野食去左邊? 侍應話幫我地跟 但都一去無回頭
唯有再落單 又再過多三個字 刺身終於黎喇
但就唔係我地要既款式同數量囉 明顯係做唔切 每枱都是但比啲
質素就無咩好唔好 大概係放題既關係 都唔奢求有咩特別
唉 食到呢到其實大家都好無癮 寫單仲多過食野
基本上每格兩三個字先有一至兩款食物上到枱
咁既速度係完全唔可以接受
最最最離譜係佢啲燒物 等成個鐘先黎 仲要唔係乾就係燶
喂 雖然就話女仕半價姐 都唔係俾啲咁差既岀品呀?!
飲品甜品亦無特色 只係汽水同雪米池 啲雪米池仲要係融既
唯一可以一提就係朱古力炸香蕉 炸得夠脆夠香

我地每人最少食左兩件 可惜既係要好耐心去等

總括黎講 呢間野連放題最基本一點都做唔到
咩都要等 咩都要三番四次追單 仲要唔一定追到
我地兩男四女 埋單都要成八百蚊 所謂女仕半價 只係人頭收費減半 加一係要收足既
朋友都話唔會有下次!
2013-05-25
2013-05-24 11 浏览
首先安排座位已經好亂,我同朋友8點50分去到,話9點鐘入,問佢使唔使攞飛,佢話唔使,9點鐘會入晒去。點知最後等到9點40分先入到去,安排實在需要改善。到落order,食物款式少唔在講,漏單情況極之嚴重!叫10樣嘢最多嚟得3-4樣。。。亦見到其他檯追好多次先有嘢嚟。我哋寫咗幾次同一樣嘅嘢但一次都冇嚟到!亦冇人話俾我哋聽點解會唔嚟!就算連一罐汽水都要入兩次單先有人拎嚟! 放題重點係刺身,但佢啲刺身一啲都唔好食,得希靈魚係食得出有味嘅。。。焗蠔係搵唔到隻蠔,得啲cream,其他食物亦唔係特別出色。 唔好諗住入到去真係可以番到本,因為你唔會食到幾多樣你order嘅嘢。未試過食完放題係唔飽嘅,雖然叫咗好多嘢但係食咗好少嘢!總括嚟講絕對唔會再幫襯!

2013-05-21
2013-05-21 15 浏览
食旺角區咁多放題,呢間算最差喇打電話想訂枱但full booking,都算啦!因為媽咪超鍾意食放題,咪諗住walk in上去博一博啦,好彩地門口個姐姐話搭二有枱,咁我地咪等陣囉,點知?原來係個局嚟架!等到搭二問佢啦,話執緊枱好快得喇,點知到搭五又話就得,搭半啦就ok喇,到搭半喇又話張枱個客未走,俾唔到枱囉,結果我地不停問幾時有,佢先講話個客夠鍾吾肯走,我地都覺得奇怪點解食完仲吾走呢?原來張枱勁甩單囉,人地未食完未吾走囉!到七點十終於有得食!!第一轉落單點知我地等左四個字,終於有一份蟹子沙律,同一份好少嘅炒烏冬,算啦再等,又四個字後終於剌身上場,但係份量係我地叫嘅四份一囉,之後等左三個字,一樣嘢食都未出現過,揾人追單啦,好嘢追到碟焗蠔囉,食食下都未食完,個女侍應就黎收我碟蠔囉!成粒鍾五條友就食左呢啲啲嘢,唔怪知得啲人話未食完夠鍾都吾走啦!!我已經懷疑我第一次落啲單無晒囉,即時再落啦,落單時再同個四眼肥哥哥講,我啲order無晒,可以幫我跟一跟呢張單麻??點知佢做到嘢,呢張單出到八成,食完呢round再落多次啦,點知又甩囉,今次問同着黑衫嘅哥哥,佢問我有咩未到,我地話剌身、鍋物、爐端燒牙等
食旺角區咁多放題,呢間算最差喇

我已經懷疑我第一次落啲單無晒囉,即時再落啦,落單時再同個四眼肥哥哥講,我啲order無晒,可以幫我跟一跟呢張單麻??點知佢做到嘢,呢張單出到八成,食完呢round再落多次啦,點知又甩囉,今次問同着黑衫嘅哥哥,佢問我有咩未到,我地話剌身、鍋物、爐端燒牙等等都未到,佢又幫我地追,點知又追到八成,太好喇起碼有得食吖!到最後媽咪佢地話無下次,因為太差喇,成個場得兩個侍應,其他吾係做嘢囉,食放題食到每張單等食等成幾個字仲要追單先有得食,食黎做咩??

三文魚:吾夠新鮮
吞拿魚:食落口好似爛咁
白鳥貝&其他剌身:ok
燒蝦:勁乾勁硬
雞亦:淡而無味
牛肉串:無牛味,勁乾勁鞋同得啲孜然粉味
麻辣海鮮鍋:好似辣椒粉開水加左啲泡菜
雞軟骨:好食(因為啱啱炸起)
炸墨魚丸:好食(因為啱啱炸起)
炒雜菜:上到枱凍嘅
牛肉烏冬:都ok嘅
和果子盤:媽咪話全晚最好食
2013-05-20
2013-05-19 22 浏览
一開始就要比番個笑臉先 因為真係幾滿意今次就係同個朋友定期聚會 唸緊食咩既時候朋友就係網上見到半價就比佢D厚切魚生相吸引左 我地就決定一試!!!! 不過因為9點半前都無哂位所以我地就BOOK左9點半依個時間黎之前睇食評睇到有人話就算BOOK左位都未必有得準時入座所以我地大概9點10分左右就到達 去到講話BOOK左9點半門口位waiter都好有禮貌話要9點半入座咁我地就坐係側面等啦 不過有點奇怪就係中途門口位侍應突然走埋問貴姓幾位 本野就無我地booking根住我地好肯定咁話一定有book 佢都好好禮拜咁話一陣有位會比你地入先 咁我地都好準時就入座啦一坐低因為太肚餓 所以我地極快就畫好哂!! 因為我地都係食完lunch就無食過野食物水準大致中上 咁我就介紹我覺得好味架啦sashimi 唔使講 放題必試!!!我覺得唔錯 真係厚切 都幾新鮮 而且寫幾多比幾多 重有玻璃蝦而唔係甜蝦炸物都值得一試!! 因為送上黎果陣真係熱辣辣架炸蠔好juicy 餃子味道都唔錯 花枝丸推薦!!!! 有台灣夜市花枝丸既水準唯一麻麻就係章魚燒 好厚粉= = 甜品方便個朱古力香蕉完全推薦!!!!!食到果一刻都幾感動 外

一開始就要比番個笑臉先 因為真係幾滿意

就比佢D厚切魚生相吸引左 我地就決定一試!!!!
不過因為9點半前都無哂位所以我地就BOOK左9點半依個時間

黎之前睇食評睇到有人話就算BOOK左位都未必有得準時入座

咁我地就坐係側面等啦

咁我地都好準時就入座啦

一坐低因為太肚餓
所以我地極快就畫好哂!!

因為我地都係食完lunch就無食過野

食物水準大致中上 咁我就介紹我覺得好味架啦

sashimi 唔使講 放題必試!!!

我覺得唔錯 真係厚切 都幾新鮮 而且寫幾多比幾多
重有玻璃蝦而唔係甜蝦
炸物都值得一試!! 因為送上黎果陣真係熱辣辣架
炸蠔好juicy 餃子味道都唔錯 花枝丸推薦!!!!
有台灣夜市花枝丸既水準

唯一麻麻就係章魚燒 好厚粉= =
甜品方便個朱古力香蕉
完全推薦!!!!!

食到果一刻都幾感動 外脆內軟 個朱古力恰到好處 唔會太多太少
我地叫左兩件黎試 未食完已經決定要encore
點知好期待等緊既時候有個人行黎話無哂
極極極失望
咁就埋單啦 跟算埋單果陣個
經理話: 係咪重有朱古力香蕉未到?
我 : 係呀!但佢地話無哂啦

根住個經理就衝左入廚房
我地都估緊佢係咪拎比我地
點知5分鐘之後佢真係拎多左兩件黎

話 : 得番最後兩件咋 見你地咁唔開心 點都會刮出黎比你地
果刻真係勁開心!!!!!!!!!!!!!!

所以我要係度讚揚下個經理!!!

半價後加一每人岩岩好$100
質數好過某d $200蚊放題!! 所以就算遲d無半價我都會encore
總括而言今餐係開心既!!!!

题外话/补充资料: 黎之前睇食評話上菜慢 對我而言我都認係比其他放題慢 但係重係可接受範圍:) 如果可以改進埋依點就最好啦!!!
2013-05-15
用餐优惠
其他
  • 魚生,炸物,朱古力香蕉
女士 Like fb 就有半價實在太平, 同埋見到d 野食款式都好多 同埋都o岩心水, 所以就黎左呢度食, 結果果然冇令我失望, v. satisfied ^0^ !!!前菜: 食左 蟹籽沙律, 略嫌沙律醬少左d, 不過味道都ok 既~ 胡麻凍豆腐, d 胡麻醬真係超爆 正正正呀!!!刺身: 三文魚刺身勁厚切!!! 不過唔係好夠鮮甜.. 另外每人多送1客 海鮮拼盤, 入面有海蝦, 青口& 翡翠螺(1st time 食翡翠螺, 原來都幾彈牙~)~ 其他冇食~ 壽司: 黑松露三文魚壽司, 1st time 食黑松露,真係超級超級香呀!!! 味道亦超爆正>v<!!! 火炙芝士鰻魚壽司 d 芝士燒得香到不得了!!! 成嚿壽司1 啖食落真係正到冇得彈 !!! 卷物: 食左香芒黃金大蝦卷, 估唔倒真係咁好食 !!! d 芒果超甜; 1大啖食, 原來芒果同大蝦竟然係咁夾!! 真係v. v. delicious !!! 至於芝士蠔卷, 上面燒過既芝士勁好味!!! 不過整體就唔係太突出好味~ 花之戀 就有d 失望, 因為入面竟然係冇沙律醬既... 所以冇想像中咁好食... 一品料理

正正正呀!!!
!!!
卷物: 食左香芒黃金大蝦卷, 估唔倒真係咁好食
一品料理: 鹿兒島豬軟骨係全場最好味!!! d 豬軟骨香到不得了!!! 雖然真係勁多油 & 肥肉><.... 不過真係超爆正正正到停唔倒口
unstoppable!!!!! 和風牛肉粒 d 洋蔥好甜, 勁好味; d 牛肉粒係大大嚿牛腩肉, 都好夠腍, 好香 & 好好味
!!!
爐端燒: 孜然牛肉粒串 原來辣辣地既~ d 牛肉都好香, 好味
~ 黃金焗蠔 淨係面頭既芝士已經超爆>v< >v< >v< !!! 芝士層仲加左d 洋蔥粒, 再加埋鮮美蠔肉~ 呢個芝士焗蠔真係勁爆正正正
呀!!!
天婦羅: 海中蝦天婦羅, d 蝦肉好彈牙, 好味~
炸物: 炸廣島吉列蠔 v. delicious
!!! d 蠔炸得1 d 都唔會乾, 仲好juicy 多汁 >v< !!! 至於日式炸芝士波, 初初以為係芝士年糕, 點知原來係芝士丸, 有d 失望.. 不過味道都好好味既~ d 芝士勁多, 好好味
~
湯物: 飲左蜆肉麵豉湯, 唔會太咸, 味道o岩o岩好, 好好飲
~ 入面有好多昆布, 仲有1隻連殼的鮮甜蜆肉~

甜品: 食左綠茶紅豆杯, 其實係綠茶味大菜糕黎既..~ 唔太甜, 清清地, 都幾好味~ 不過下面既其實唔係紅豆, 係3粒完整既紅腰豆... 另外仲送雪米糍, 雖然我唔鍾意食芋頭, 不過香芋味雪米糍竟然係咁好味
!!
飲品: 點得既全部都係汽水(有美蓮達橙汁)~ 不過都會serve 綠茶~

整體而言, 今次係我食過最正, 最滿足既放題
!! 唔單止係因為d 野食款式好正, 味道又好好味 >v<, 仲要係勁抵!!! 唔使$100 就有咁正放題, 今次真係我番本啦~!! 哈哈~
而且d staff 既服務態度都好有禮貌, 執碟又快~ 不過唯獨是初初等d 野食上枱要等好耐... 我~5: 33pm 落order, 第1樣到既刺身都要5: 45pm先到... 之後食完又要等等等其他野食... 不過之後上碟就快d~ 同埋order 左既野食都會黎齊, 數量都係差唔多 ^^~ 好想再黎多次呀!!!
2013-05-09
  • 香芒黃金大蝦卷
  • 黑松露三文魚壽司
  • 炸蠔 等等
2013-05-12 8 浏览
由於番本係五月女士like左fb fans page就有半價,而是日是母親節,於是同母親大人去番本食放題一坐底即刻叫刺身!係冰鎮!正呀!而且連母親大人都大讚刺身好新鮮天婦羅一擺落口熱辣辣,但係好好味!而焗蠔既芝士好好味,但係好似冇咩蠔味人參雞湯,母親大人話苦苦地但好似幾好味!但係唔好期待會有人參同雞係入面最正既應該係芒果布甸!估唔到入面真係有舊芒果係到 原本以為得芒果味!服務方面都算唔錯既!一食完就有人黎收碟,食左咁耐得一次漏單既情況,但感覺上碟既速度仍可以加快!因為我望住隔離兩枱係咁黎野食,但係我個枱一樣野食都未有

天婦羅一擺落口熱辣辣,但係好好味!
而焗蠔既芝士好好味,但係好似冇咩蠔味

最正既應該係芒果布甸!估唔到入面真係有舊芒果係到
原本以為得芒果味!

题外话/补充资料: 是日見唔到卷物既出現,好傷心:( 好想食花之戀,但係一舊都唔見有!隔離枱都話冇見過!
2013-05-12
母亲节
  • 芒果布甸
首先最值得讚既係每個員工既態度都好好,收碟快,我飲茶飲得快都不停有人幫我加茶刺身食過咁多間放題,呢間既刺身算係唔錯三文魚同白玉拖羅都好好食其他都ok,不過我不太有興趣份量好足,雖然我地得兩個人,寫幾多比幾多壽司只係點左火焰三文魚真係用三文魚腩位置,食落好香魚油味飯唔會好大舊卷物香芒大蝦卷 可試芝士卷 可試 草莓彩虹卷 可試整體不過不失,樣樣都小小的Xo醬魷魚鬚 ok,魷魚唔會太乾,夠軟清酒煮蜆同出面大部分放題唔同,真係有清香的清酒味我會飲少少個汁天婦羅&炸物都係放題水準啦,大部分出黎都熱辣辣,脆口焗蠔,吉列蠔兩樣都ok焗炸都唔會太乾,入面juicy人參雞湯有參味,值得試,當然唔好期望好似屋企煲既一樣燒蝦 唔會好細隻 蝦頭仲有小小蝦膏香朱古力炸香蕉 好食
首先
最值得讚既係每個員工既態度都好好,
收碟快,我飲茶飲得快都不停有人幫我加茶

刺身
食過咁多間放題,呢間既刺身算係唔錯
三文魚同白玉拖羅都好好食
其他都ok,不過我不太有興趣
份量好足,雖然我地得兩個人,寫幾多比幾多

壽司只係點左火焰三文魚
真係用三文魚腩位置,食落好香魚油味
飯唔會好大舊

卷物
香芒大蝦卷 可試
芝士卷 可試
草莓彩虹卷 可試
整體不過不失,樣樣都小小的

Xo醬魷魚鬚 ok,魷魚唔會太乾,夠軟

清酒煮蜆
同出面大部分放題唔同,真係有清香的清酒味
我會飲少少個汁

天婦羅&炸物
都係放題水準啦,大部分出黎都熱辣辣,脆口

焗蠔,吉列蠔
兩樣都ok
焗炸都唔會太乾,入面juicy

人參雞湯
有參味,值得試,當然唔好期望好似屋企煲既一樣

燒蝦 唔會好細隻 蝦頭仲有小小蝦膏香

朱古力炸香蕉 好食
题外话/补充资料: 今次係我第六次食啦 以旺角其他放題來比,這間真係算唔錯,位置闊落 因為新開張 會送海鮮拼盤 頭3次去 送既係和牛刺身,好食
2013-05-04
  • 三文魚,白玉拖羅,人參雞湯,火焰三文魚壽司,吉列
2013-05-04 16 浏览
好似新開無耐!去試一試吧!係旺中附近!都方便!叫左好多野都算齊哂到!個人參雞湯好正好味!好濃郁人參味!刺身第一轉先有冰鎮住!唔錯!不過之後叫就無冰鎮住! 好多刺身都好新鮮!我係一個刺身怪,當然勁叫刺身啦!叫幾多有幾多!三文魚,玻璃蝦都幾肥美,希靈魚唔係無間都有,幾新鮮!不過吞拿魚就一般!好多餐廳的吞拿魚都係一般!點解呢??其他熱食都可以!不過炸蠔唔得,粉太厚!都係掛住食唔記得影相!所以唔太記得仲食左d咩…哈…不過5月再去食!希望keep住好keep住水準下去!
好似新開無耐!去試一試吧!係旺中附近!都方便!
叫左好多野都算齊哂到!個人參雞湯好正好味!好濃郁人參味!

2013-03-21
生日
  • 刺身
2013-05-03 19 浏览
我最最最好朋友生日,知佢近排想食刺身想食左好耐,不過因為佢忙我又忙大家都忙底下,已經無見好耐啦有無3個月?唔理lu~佢d野食紙城呎咁厚咁多款式?!呢度裝潢幾企企理理整整齊齊,而且見佢枱面快子碟杯都好干淨呀我地叫左個碟剌身好快俾我地解決左,有三文魚,帶子,螺片,希靈魚,玻璃甜蝦蝦同帶子. 實在太正抖了,入口即溶,帶子軟綿綿又滑溜溜,正!三文魚魚香仲要久久唔散,中意佢夠肥。 不過我地都忘記左影相。見野食紙呢個鍋有2隻辣椒wendy又接受到既程度叫左試試,呢鍋既辣開頭食唔多覺,之後慢慢辣,餃子泡住皮唔會散開,裡面肉多汁既,又唔錯啵!而且個菜好爽我地都唔記得左呢個係咩菜tim
有無3個月?唔理lu~佢d野食紙城呎咁厚
咁多款式
我地都唔記得左呢個係咩菜tim
2013-05-01
2013-04-19 28 浏览
炸吉列豬扒脆卜卜,仲要係炸粉唔厚,做得好好味.而且食個陣脆口又’辣’口ga!!!豬扒啲肉有做到juicy效果,比起干身又厚粉啲豬扒好味好多了,所以我同朋友續多碟食水準一樣ga!!抵讚 黃甘甘之黃金焗蠔,燒過下啲芝士本人就特別特別鍾意食,陣陣芝士香,食入口就係濃濃芝士香,兩樣我都好歡喜不過隻蠔就有少少俾芝士蓋過左味!其實我同朋友1早訂位黎食,仲安排到有卡位坐,很好!!佢啲剌身亦夠新鮮ga,有三文魚,白玉拖羅,三文魚,白鳥貝,帶子,希靈魚..大概啦!!我都唔係咁記得啦.另外甜品裡面有兩樣都係炸ga, 燒菠籮同炸香焦!!推介個炸香焦,一樣炸粉唔厚,但裡面有好香好香香焦味,真係唔錯ga!!可惜我掛住食淨係間中嘴有空先致俾我影左吉列豬同個焗蠔一切都是嘴為食作怪.
水準一樣ga!!抵讚
不過隻蠔就有少少俾芝士蓋過左味!

其實我同朋友1早訂位黎食,仲安排到有卡位坐,很好
一切都是嘴為食作怪.
2013-04-17
  • 炸物
2013-04-06 6 浏览
尋日買左本雜誌,見到本飲食男女度介紹間放題好似幾正,所以見今日放假夜晚又未諗掂要食D乜野,咪決定同男朋友黎呢間試下lo。6點幾就開餐都唔算好早ja呢度d人好好態度,我地啱去到到最後走都keep住笑咪咪,重點係無甩漏ma!我地畫左炸蝦天婦籮,蟹子沙律,串燒,刺身,我覺得唯一美中不足係無小pizza食lor..眼觀味覺上都覺得新鮮,色水夠吸引由奇三文魚,肥潤我食左好多件,其他交俾男朋友包底雞軟骨上面有脂肪軟骨又軟,唔會好似我之前食過有間骨又硬又唔夠肥。呢個ok呢個真係要試下,好得意個感覺
。6點幾就開餐都唔算好早ja
眼觀味覺上都覺得新鮮,色水夠吸引
由奇三文魚,肥潤我食左好多件,其他交俾男朋友包底
呢個真係要試下,好得意個感覺
2013-04-06
星期五收工同同事乘車出旺覺吃飯開心下,原先未諗會食D咩,但行行下街同事話之前食個間都OK的放題,我們一行四人便決定試試。去到有些人等位中,我們大約等了20分鐘左右便有位置!!地方感覺上整潔,雖然唔係豪裝,但都很清潔!食物方面叫了太多寫唔晒(飽到行都行唔到),寫三種我覺得最值推介的吧!1。炸吉列豬扒炸得十分香脆,我最怕就是那些炸到”乾淨淨“的,但他們炸得十分JUICE多汁!!2。芝士焗蠔芝士味夠香,蠔也很大隻,GOOD!!3。刺生,十分新鮮可能個個去食都一定大量地吃,所以去貨去得快,十分新鮮!!
去到有些人等位中,我們大約等了20分鐘左右便有位置!!
地方感覺上整潔,雖然唔係豪裝,但都很清潔!
食物方面叫了太多寫唔晒(飽到行都行唔到
),寫三種我覺得最值推介的吧!
1。炸吉列豬扒
2。芝士焗蠔
芝士味夠香,蠔也很大隻,GOOD!!
3。刺生,十分新鮮
可能個個去食都一定大量地吃,所以去貨去得快,十分新鮮!!
题外话/补充资料: 下次去可以BOOK位先,唔駛等咁耐!!
2013-04-05
  • 1。炸吉列豬扒,2。芝士焗蠔,3。刺生
2013-04-03 66 浏览
幫朋友𪊴祝生日,佢話想係公司附近呢間新閞嘅放題試試(因為收到宣傳單張,有10%off) 炸物,炸oyster好食,幾juicy。甜品,炸banana,好食,mango pudding 冇鮮mango,綠茶紅荳,我就麻麻,但朋友就話好味。p.s.地點超方便,出地鐵行5分鐘就到。
炸物,炸oyster好食,幾juicy。

p.s.地點超方便,出地鐵行5分鐘就到。

2013-04-02
生日