2024-05-31 31 浏览
聽朋友介紹呢間日式餐廳午市套餐有買一送一,weekend去都有! 即刻同男友去試試佢~ 環境格局幾高私隱度,大部份枱都好有私人空間,傾偈慶生定拍拖都好適合! 真係坐得好舒服!壽司定食配稻庭烏冬套餐-六款魚生壽司: 魚生都好新鮮,仲要有金目鯛魚同勁新鮮的日本海膽!真係好正!-稻庭烏冬:面幼滑,鰹魚湯香濃!我連湯都飲晒~鰻魚玉子丼飯套餐-鰻魚超肥美,仲有好厚的燒玉子,真係好抵食!蓬松玉子-一定要試的玉子燒! 用日本蛋炒得勁香滑,中間係芝士流心,再配上日本喼汁,蛋香再更加濃郁幼滑!

壽司定食配稻庭烏冬套餐

-稻庭烏冬:面幼滑,鰹魚湯香濃!我連湯都飲晒~

鰻魚玉子丼飯套餐

-鰻魚超肥美,仲有好厚的燒玉子,真係好抵食!

2024-05-30 42 浏览
位於銅鑼灣渣甸街< 𝐒𝐡𝐢𝐧𝐤𝐨 >, 一間高質日式居酒屋, 裝修以木系為主, 彷彿置身於日本居酒屋。優惠期間亦設有午市套餐買一送一, 很划算呢。申子三色丼 $²⁹⁸面層放有香濃厚實日本海膽、鮮甜甘香蟹肉及鹹香三文魚籽, 整體新鮮高質。而定食包括主食、兩款前菜及麵豉湯。凡點選指定午市套餐, 即可免費獲贈指定丼飯。和風牛舌丼 (ꜰʀᴇᴇ)與同上定食份量一樣, 而牛舌肉質細嫩多汁, 口感豐富, 亦放有生雞蛋, 非常邪惡。一口芝士黑豚卷(三重芝士) $¹²⁸質感紮實,外脆內軟, 黑豚肉夾住拉絲芝士, 很好吃呢。申子居酒屋 (銅鑼灣)📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓

申子三色丼 $²⁹⁸

凡點選指定午市套餐, 即可免費獲贈指定丼飯。

和風牛舌丼 (ꜰʀᴇᴇ)

一口芝士黑豚卷(三重芝士) $¹²⁸
質感紮實,外脆內軟, 黑豚肉夾住拉絲芝士, 很好吃呢。

申子居酒屋 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓
2024-05-21
精選午市套餐~🥢壽喜燒定食送鰻魚玉子丼壽喜燒牛肉定食豐富,兩款前菜,麵豉湯加上日本蛋及日本米,熱辣辣一人份,材料足賣相Good。壽喜燒牛肉厚切,少肥肉,所以湯底清澈唔油膩,牛肉肉味香濃,而配料也相當好吃!另外加送選了鰻魚玉子丼~厚燒玉子超級大塊,應該至少四隻蛋先做到,香滑帶甜!而鰻魚厚肉嫩滑,同樣配有兩款前菜及麵豉湯,所以呢個午市套餐性價高!🥢極上鹽燒牛舌芯牛舌芯超厚肉,係牛舌最軟最滑嘅一part,入口juicy 又爽滑,且牛味香濃!配有檸檬、海鹽、芥末、青葱,不同配搭各有惹味驚喜。
精選午市套餐~

🥢壽喜燒定食送鰻魚玉子丼

鰻魚玉子丼

🥢極上鹽燒牛舌芯
極上鹽燒牛舌芯
鰻魚玉子丼
極上鹽燒牛舌芯
壽喜燒定食
申子居酒屋名氣之大相信大家無去過都必定聽過多年前試過旺角店 今次就去左銅鑼灣店 餐點選擇更多同環境更有枱調男朋友第一次幫趁 咁就試哂最signature最多人推介既野先.ᐟ‪‪‬◦ 申子海膽和牛燒頭號名物一定係呢個席前即燒既和牛燒 真係視覺加味覺既雙重享受( ͡° ͜ʖ ͡°)用一大片和牛包住米飯同蛋黃燒 諗都諗到係一定好食最後仲要加埋海膽同黑魚籽點綴.ᐟ‪‪‬◦ 吉列千層豚肉(三重芝士)另一款名物 又係見到會嘩出聲(º ロ º๑)呢一道菜係最後上 一上就明點解啦 真係心機野黎 起碼有六層既豚肉片包住海量芝士食落外層炸衣薄薄一層 入面既豚肉好肥美 芝士多到誇張◦ 極上鹽燒牛舌芯叫左唔會後悔既高質牛舌 切成一粒粒燒 有更多既焦香表面呢 (≖֊≖)入面仲係粉嫩粉嫩咁 旁邊配有鹽 蔥花 檸檬同柚子胡椒醬 自己自己調教喜歡既口味◦ 蓬鬆玉子真係名符其實 十分之蓬鬆 原來入面仲有芝士餡呢.ᐟ‪‪‬◦ 明太子芝士山藥居酒屋經典之選 略嫌得兩件有啲唔夠喉(ᵕ᷄≀ ̠˘᷅ )✿
申子居酒屋名氣之大相信大家無去過都必定聽過

◦ 申子海膽和牛燒

◦ 吉列千層豚肉(三重芝士)
另一款名物 又係見到會嘩出聲(º ロ º๑)
食落外層炸衣薄薄一層 入面既豚肉好肥美 芝士多到誇張

◦ 極上鹽燒牛舌芯

◦ 蓬鬆玉子
真係名符其實 十分之蓬鬆 原來入面仲有芝士餡呢.ᐟ‪‪‬

◦ 明太子芝士山藥
居酒屋經典之選 略嫌得兩件有啲唔夠喉(ᵕ᷄≀ ̠˘᷅ )

• 極上鹽燒牛舌芯
啱啱日本旅行返黎 仲想繼續回味🥴銅鑼灣申子居酒屋就啱哂👍 有野食、有酒飲又啱傾計嘅好地方呢度卡位又有竹簾可以放落嚟!夠晒私隱度 又冇拘束感最正就係酒水全日買一送一👍我地揀咗特選清酒🤪 爽!▫️極上鹽燒牛舌芯 ($128)大力推介!佐酒佳品!牛舌芯燒到微微焦香 咬落去有爽脆感!再配上柚子芥末完全提升出牛舌嘅油香😮▫️洋風雞肉卷 ($168)將青、紅蘿蔔及蘆筍放係雞腿肉中卷上沾上照燒汁再烤焗 味道又香又惹味!▫️蔥拖羅卷 ($168)珍珠米配上新鮮嘅拖羅 用料新鮮一定好食👍▫️申子海膽和牛燒 ($378)我同朋友見隔離枱點咗呢個和牛燒香到不得了 受唔住呢份誘惑叫左份🤣上枱時 嗰塊脂肪分布均勻😌粉粉嫩嫩嘅和牛向住我地招手🥹 但一切都要等待店員哥哥用火槍將佢灸燒先🔥 店員先燒再搽抹秘制醬汁牛肉上放有珍珠飯及雞蛋 他將雞蛋同飯混成一起及牛肉燒熟燒好咗牛肉後 再將飯卷起 然後放上海膽同魚子 一路睇一路流晒口水🤤 肉香滑嫰 口感豐富 絕對值得一試👍
啱啱日本旅行返黎 仲想繼續回味🥴
銅鑼灣申子居酒屋就啱哂👍
有野食、有酒飲又啱傾計嘅好地方

呢度卡位又有竹簾可以放落嚟!
夠晒私隱度 又冇拘束感
最正就係酒水全日買一送一👍
我地揀咗特選清酒🤪 爽!

▫️極上鹽燒牛舌芯 ($128)
完全提升出牛舌嘅油香😮

▫️洋風雞肉卷 ($168)
將青、紅蘿蔔及蘆筍放係雞腿肉中卷上
沾上照燒汁再烤焗 味道又香又惹味!

▫️蔥拖羅卷 ($168)
珍珠米配上新鮮嘅拖羅 用料新鮮
一定好食👍

▫️申子海膽和牛燒 ($378)
我同朋友見隔離枱點咗呢個和牛燒
香到不得了 受唔住呢份誘惑叫左份🤣
上枱時 嗰塊脂肪分布均勻😌
粉粉嫩嫩嘅和牛向住我地招手🥹
牛肉上放有珍珠飯及雞蛋
他將雞蛋同飯混成一起及牛肉燒熟
燒好咗牛肉後 再將飯卷起
2024-05-27 23 浏览
今次去左銅鑼灣既申子居酒屋食午餐,佢地最近有午市套餐優惠,凡點選午市套餐,即可免費獲贈以下一項丼飯,包括鰻魚玉子、和風牛舌丼、親子丼及角切魚生丼,依個優惠十分吸引😆環境好日式,卡位有足夠既私隱空間,仲有個usb頭可以充電♥️我就叫左壽司定食、一口芝士黑豚卷及鰻魚玉子飯😎🍣壽司定食配烏冬有六件壽司加刺身,包括有金槍魚、鮪魚、鯛魚、海膽同三文魚刺身。壽司好新鮮,而且壽司造型精緻,擺盤超有feel🤣刺身係厚切三文魚,啖啖肉非常正😛烏冬好彈牙,麵鼓湯好濃郁!🍢一口芝士黑豚卷黑豚肉好軟熟同多汁,芝士非常濃郁,好滿足😛🍱鰻魚玉子飯鰻魚同玉子非常大舊,鰻魚肥美多汁,每一啖都好滿足,玉子好滑,兩個味道互相配合,真係啖啖滿足😌申子居酒屋 (銅鑼灣)📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓

我就叫左壽司定食、一口芝士黑豚卷及鰻魚玉子飯😎

🍣壽司定食配烏冬
有六件壽司刺身,包括有金槍魚、鮪魚、鯛魚、海膽同三文魚刺身壽司好新鮮,而且壽司造型精緻,擺盤超有feel🤣刺身係厚切三文魚,啖啖肉非常正😛烏冬好彈牙,麵鼓湯好濃郁!

🍢一口芝士黑豚卷
黑豚肉好軟熟同多汁,芝士非常濃郁,好滿足😛

🍱鰻魚玉子飯

申子居酒屋 (銅鑼灣)
📍銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓
2024-05-24 48 浏览
近排去咗食小編最鍾意嘅日式居酒屋 慶祝520😚👅申子海膽和牛燒 $378呢個真係超級好食😋每次嚟都一定要叫 和牛質素好高 入口即溶 再包住蛋黃汁 配埋海膽 好正 超級滿足🤩👅吉列千層豚肉三重芝士 $238呢個都好正 好邪惡 一定要食‼️佢嘅豚肉好有肉汁 咬落有少少肥膏 仲有好多芝士 外層仲要好鬆脆 好好食🤤👅廣島蠔春卷 $108小編第一次食包住廣島蠔嘅春卷😆佢嘅春卷脆卜卜 咬入去真係有大大隻嘅廣島蠔 👅海膽炒飯 $238炒飯炒到粒粒分明 再配咗好多魚籽 同埋海膽都幾新鮮😝👅火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168佢嘅湯底好濃郁 同埋比較杰身 好多櫻花蝦嘅味 唔錯😙總括嚟講 呢間居酒屋真係好正 大家一定要嚟呢度一試🥰😋 好味:9.02/10🤑 價錢:7.86/10🤗 服務:7.87/10😝 環境:7.85/10😚 衞生:7.89/10🤩 整體:9.00/10
近排去咗食小編最鍾意嘅日式居酒屋 慶祝520😚

😝 環境:7.85/10
😚 衞生:7.89/10
🤩 整體:9.00/10
2024-05-24 27 浏览
🐷難得放早,就去食日本居酒屋,發現申子居酒居買一送一,午餐set 有沙律,牛舌和麵豉湯👍餐廳坐得舒服,而且staff有禮貌💚🥘壽喜燒定食:牛肉十分嫩滑再有洋蔥,吃起來會散發出甜美。而且湯底够熱,甜甜的壽喜燒味道❤️🍛鰻魚玉子飯:鰻魚加上特製的甜醬汁令鰻魚油潤而且爽滑的口感。特製的甜醬汁又令人食多兩口飯,加上玉子蛋又够滑。🥚蓬鬆玉子:芝士和玉子帶起口感輕盈蓬鬆,淡淡的蛋香,並帶有一絲奶香。

2024-05-23 42 浏览
銅鑼灣高質居酒居🇯🇵店內裝修特意設計左一幅獅子山下既打卡位夠哂有🇭🇰特色💯 而且性價比好高價錢亦都好優惠🌟壽喜燒定食甘甜順口兼甜度適中既壽喜燒汁 搭配嫩滑既牛肉(蘸蛋汁更滑溜),豆腐,本菇同菜等夠哂滋味 定食仲有味噌湯同沙律🥗夠哂豐富🌟鰻魚玉子丼飯鰻魚表皮燒至金黃色酥脆 濃郁既蒲燒汁 鮮嫰有嚼感既鰻魚肉加上蛋味濃既玉子同米飯 💯🌟一口芝士黑豚卷外脆內juicy 黑豚肉加三重芝士拉絲感十足🧀
銅鑼灣高質居酒居🇯🇵
店內裝修特意設計左一幅獅子山下既打卡位
夠哂有🇭🇰特色💯 而且性價比好高
價錢亦都好優惠

🌟壽喜燒定食
甘甜順口兼甜度適中既壽喜燒汁
搭配嫩滑既牛肉(蘸蛋汁更滑溜),
豆腐,本菇同菜等

🌟一口芝士黑豚卷
外脆內juicy 黑豚肉加三重芝士
拉絲感十足🧀
2024-05-22 27 浏览
同同事食午市見到餐廳做緊優惠,兩個定食加埋只需要人均$150左右,就可以食到壽喜燒同刺身,喺銅鑼灣區價錢都合理。每份定食前菜都會搭配燒和牛同魚籽沙律。豚肉壽喜燒 送正常大小嘅丼飯 豚肉已經輕微燒過,配合蔥絲同大蔥更加清爽。壽喜鍋嘅調味平實,相比一般居酒屋唔會過甜或者過咸。🍣三文魚親子丼三文魚五大片肥厚,可以睇到花紋均勻嘅油脂,搭配甜甜嘅三文魚籽。舞茸菌燒豬肉 喺外面少見嘅搭配,舞茸菌鎖住咗水份同鮮味。

每份定食前菜都會搭配燒和牛同魚籽沙律。

豚肉壽喜燒 送正常大小嘅丼飯

🍣三文魚親子丼

舞茸菌燒豬肉
喺外面少見嘅搭配,舞茸菌鎖住咗水份同鮮味。
2024-05-22 42 浏览
銅鑼灣有唔少高質居酒屋 申子作為其中一間。裝修比起旺角行暗黑高級路線 配合返銅鑼灣附近嘅上班族🧑‍💼平時食開夜晚,估唔到午市咁抵食! 😳而家做緊優惠 午市套餐買一送一😳 我哋叫咗一個壽喜燒定食同鰻魚玉子丼。另外嗌多個蓬鬆玉子當加餸~無可否認 呢個午市套餐簡直係燒鵝嘅味道 蔗渣嘅價錢 大推大推!!份量非常多 送兩個前菜分別係牛舌同埋蟹肉沙律 仲有有個麵豉湯。一個set本身都係$300連+1,依家仲要買一送一!簡直冇嘢好挑剔 趁佢而家仲做緊優惠 銅鑼灣上班的人們有福了🥰👍

2024-05-19 44 浏览
銅鑼灣有個吃日本料理超級好吃噶地方,就系申子居酒屋,哩間店我覺得好適合吃和牛,特別系燒和牛。首先介紹下申子噶環境,有情調得來又空間闊落,好適合情侶約會啊。和牛燒系服務人員現場燒比你噶,幾成熟都得,真系好新鮮噶感覺,然後燒之前後會包住舊飯一起吃噶,真系好yummy,和牛味好正啊,鎖住滴肉汁,一啖咬落去滴和牛噶油脂湧出來,好吃到爆,忍不住再來一份。
2024-05-18 47 浏览
放假同朋友去咗銅鑼灣申子食午餐。坐低睇吓menu原來而家餐廳午市套餐有買一送一優惠。咁我哋梗係食套餐啦。咁抵食。壽司定食有八款壽司同兩款前菜再配咗烏冬同湯。前菜牛舌入味稔軟好味。蟹肉蟹籽沙律清新美味。八款壽司我最愛海膽壽司入口creamy 軟滑,仲帶有啖啖既鮮味。其他壽司既刺身都好新鮮。買一送一點了鰻魚玉子丼飯套餐除咗鰻魚飯仲配咗兩款前菜同湯鰻魚肥美食落啖啖肉 玉子超厚身蛋香好有口感再追加左個蓬鬆玉子呢個蓬鬆玉子係用日本蛋做食落好嫩滑裏頭仲有芝士再配上表面既醬汁好好味。

放假同朋友去咗銅鑼灣申子食午餐。

坐低睇吓menu
原來而家餐廳午市套餐有買一送一優惠。
咁我哋梗係食套餐啦。咁抵食。

壽司定食
有八款壽司同兩款前菜
再配咗烏冬同湯。

前菜
牛舌入味稔軟好味。
蟹肉蟹籽沙律清新美味。

八款壽司
我最愛海膽壽司
入口creamy 軟滑,仲帶有啖啖既鮮味。

其他壽司刺身都好新鮮。

買一送一

再追加左個
蓬鬆玉子

呢個蓬鬆玉子係用日本蛋做
食落好嫩滑裏頭仲有芝士
再配上表面既醬汁好好味。

• 蓬鬆玉子
2024-05-16 52 浏览
聽日放假,今日收工當然要chill一chill😎今日約左一個好耐無見既朋友食飯,大家都想靜靜地食下野傾下計,於是決定去居酒屋~之前食過申子覺得好食,今次就再encore(´▽`).申子海膽和牛燒$378呢個真係必叫!和牛可以揀熟度,店員推介五至七成,我哋就揀左七成熟,店員會即場係你面前用火槍燒。和牛包住佈滿蛋汁既米飯,面頭鋪上海膽同魚子,未食已經期待,每一啖都好滿足.極上蟹膏蟹肉燉飯 $288我見到餐牌上既圖就話要叫,我係比佢個蟹蓋吸引左😂燉飯有蟹膏、蟹肉同蟹籽,口感豐富,每一啖都充滿蟹味.汁燒蒜片牛柳粒 $128牛柳粒煮得剛好,牛味濃郁配埋蒜片同醬汁嘅調味,令人不知不覺咁食哂.火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168火炙蝦大隻又彈牙,面頭擺左大量櫻花蝦,湯底濃郁鮮味

申子海膽和牛燒$378

極上蟹膏蟹肉燉飯 $288

汁燒蒜片牛柳粒 $128

火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168
火炙蝦大隻又彈牙,面頭擺左大量櫻花蝦,湯底濃郁鮮味

• 申子海膽和牛燒
  • 極上蟹肉蟹膏燉飯
2024-05-14 61 浏览
之前又去咗位於銅鑼灣嘅申子居酒屋食大餐😂🤰🏻入面環境真係好好,勁有地道入食居酒屋嘅感覺💁🏻‍♀️我哋兩個人叫咗好多嘢食😂依家就同大家重點推薦幾個必食菜式!👻🔻🤍申子海膽和牛燒依個真係嚟到申子必一定要order的‼️店員會喺你面前即席用用火槍灸燒和牛🔥和牛灸燒之後再淋上醬汁後包住日本飯同蛋🍳面層放上海膽同黑魚子,同埋店特製嘅醬油,口感同視覺上都好滿足🥳🤣🤣和牛入口柔嫩,食落去仲可以食到海膽既鮮甜,成個口感好豐富🤤 oishi~ 🙌🏻🔻❤️蓬鬆玉子呢款玉子燒同出面唔同‼️食落真係勁鬆軟,而且入面有大量嘅拉絲芝士,結合玉子勁邪惡超好味🤤上面仲有沙律醬、大阪燒醬同埋䓤,必食💯🔻🩵日式醬油炒飯一開始以為用醬油炒會偏鹹,但上台之後醬油味好香得來,食落又唔會過鹹,配料份量恰到好處,咁大碗飯我哋都可以食得晒就知有幾好味啦🥰🔻💜芝士年糕呢個真係要趁熱食👻食落去外脆內軟,入面啲芝士多到爆😂🔻另外我哋仲有試佢其他小食,例如炸豆腐同埋舞茸菇,全部都係好好味,大家有機會邊個銅鑼灣就去試吓啦😊
🤍申子海膽和牛燒
❤️蓬鬆玉子
🩵日式醬油炒飯
💜芝士年糕
呢個真係要趁熱食👻食落去外脆內軟,入面啲芝士多到爆😂