2024-03-21 585 浏览
和朋友都吃過旺角的申子居酒屋,還沒來到銅鑼灣,今晚我們相約來這晚餐。餐廳內以日式木質裝飾為主,營造出溫馨的氛圍,而座位感覺比旺角店來得舒適。餐廳有不同種類的食物,包括日式小食、刺身、串燒、炸物及鍋物等,我們選了幾項人氣單品來試試。申子海膽和牛燒$378全晚的焦點在這道菜上,店員會在我們面前將和牛由生燒到熟,問我們想吃的熟度,我們選了推介的七成熟,看他在面前即席製作,有治癒感,未吃已先期待。將和牛燒好後包入米飯,再在上層放置海膽及魚子,非常premium的感覺,一口咬下去,那種juicy及和牛香味,和牛肉質柔軟而多汁,加上海膽及魚子的鮮甜中帶鹹香,滿滿都是感動的滋味。 申子新卷$248飯卷的中心似是炸魚皮,在頂層加上吞拿魚蓉、海膽及三文魚子,這是我最喜歡的配搭,一口一件,鮮甜魚香及海鮮香氣層次豐富,食完有意猶未盡的感覺,極上鹽燒牛舌芯$128牛舌芯是牛舌中最嫩滑的部分,這道牛舌芯的口感絕對值回票價,牛舌切成粒狀及比較厚身,但卻一點都不韌,它燒得剛好,很爽口,淡淡的鹽味帶出牛舌的鮮味,質地柔嫩,令人回味無窮。舞茸豚肉卷$68肉卷外皮烤得恰到好處,帶有微微焦香,內裡的舞茸菇平衡了肉的油膩,而

申子海膽和牛燒$378

申子新卷$248

極上鹽燒牛舌芯$128

舞茸豚肉卷$68
肉卷外皮烤得恰到好處,帶有微微焦香,內裡的舞茸菇平衡了肉的油膩,而又健康營養,比較少見到選用舞茸來作串燒的食材。

每一道菜都是精選必吃,令人想一吃再吃,大大力推介!
  • 極上鹽燒牛舌心
2024-03-14 457 浏览
🏯 I had the pleasure of dining at Shinko, a highly recommended Japanese restaurant in Causeway Bay. With glowing reviews from friends and a reputation for excellence, my expectations were high, and I was not disappointed. Here are the exquisite dishes we savored:1️⃣ Grilled Wagyu Beef with Urchin (申子海膽和牛燒)🥩🔥 $378repare to be amazed by the captivating culinary showmanship of the Shinko waitstaff as they expertly prepare this dish right before your eyes. Using a flame gun, the raw wagyu beef is sear

1️⃣ Grilled Wagyu Beef with Urchin (申子海膽和牛燒)🥩🔥 $378:
Prepare to be amazed by the captivating culinary showmanship of the Shinko waitstaff as they expertly prepare this dish right before your eyes. Using a flame gun, the raw wagyu beef is seared to perfection. The waiter then adds a raw egg and rice, carefully rolls the beef step by step, and finally crowns it with a generous serving of creamy sea urchin. Each bite is a masterpiece of flavor and presentation.

2️⃣ Crab white-meat and yellow-meat Risotto (極上蟹肉蟹膏燉飯) 🦀 $288:
Prepare to be enchanted by the rich and luxurious flavors of this creamy risotto, featuring the finest white-meat and yellow-meat crab. Every bite is a celebration of decadence.

3️⃣ Grilled Yam with Mentaikoad and Cheese (明太子芝士山藥)🧀 $68:
Savor the delightful combination of smoky grilled yam, savory mentaikoad, and creamy cheese. This dish strikes the perfect balance between earthy, spicy, and cheesy flavors.

🍣 Additionally, we were delighted to receive complimentary Wagyu Beef Sushi as a special gift for booking a table. The succulent beef, expertly paired with the freshness of sushi, was a delightful bonus to our dining experience.

💰 The total bill for our party of two came to $807, including a 10% service charge.
2024-03-14
等候时间
5 分钟 (堂食)
$403.5 (晚餐)
  • 極上蟹膏蟹肉燉飯
  • 明太子芝士山藥
高質居酒屋 想食靚牛嘅首選地銅鑼灣真係美食集中地,尤其係日本料理,簡直雨後春筍,花眼瞭亂到唔知揀乜好。如果嗰晚想食日本嘢,唔係刺身壽司咁凍冰冰嘅,又唔係串燒啤酒🍻,想食和牛兼滿足感,多數會揀申子。先講氣氛,有啲情調又暗暗地,空間感好好,仲有卡位好座好吹水!今晚夜入座,有四人座,仲送和牛壽司🍣✨//申子海膽和牛燒//見隔離枱食緊和牛燒,吸引到我閃閃眼🤩唔執輸嗌一份,$378係唔平,不過2個人share呢,都值得試!有員工即場燒俾你,生熟度可以揀。有中間包住啖飯,重點加隻蛋黃!和牛味濃,加上有fancy嘅海膽同魚子🤭呢個質素 我會encore!! //鹽燒牛舌芯//呢個必試!即叫即整完全熱辣辣,軟淋淋口感好好,外面亦好香脆。唔使點樣調味,加少少鹽已經好好。//壽喜燒//天氣涼涼地,嗌個鍋試下。水準高,和牛當然無和牛燒咁正,但絕對好唔錯👍🏻 加埋蛋一流。如果可以配烏冬就正了!//蓬松玉子//即係芝士雞蛋卷,內裏嘅芝士係留心嘅!外面嘅玉子好香蛋味,鍾意食蛋嘅朋友仔記得要試吓。
高質居酒屋 想食靚牛嘅首選地

//申子海膽和牛燒//

//鹽燒牛舌芯//

//壽喜燒//
天氣涼涼地,嗌個鍋試下。

如果可以配烏冬就正了!

//蓬松玉子//
  • 和牛壽司
  • 極上鹽燒牛舌芯
【銅鑼灣人氣日式料理🏮申子居酒屋】-小編之前食過幾次旺角嗰間申子居酒屋🏮想睇返之前嘅食評可以撳➡️ #為食貓申子居酒屋 ⬅️今日就黎到銅鑼灣分店😋睇下係咪都係咁高質先~-餐廳以黑色同木色為主調,配上柔和嘅燈光同月亮嘅主題🌙相當有氣氛~不過座位就比旺角少,周未黎食可能要book位啦~餐廳用嘅高檔食材全部新鮮空運到港,質素有保證👍🏻不過晚市定價較高,午餐有定食套餐,價錢比較實惠哦~-😋和牛壽司 (餐廳贈送)一坐低餐廳職員就送咗一碟和牛壽司,原來係訂座優惠嚟😌只要6:30前入座就會有😝讚👍🏻-😋拖羅蓉脆米餅🍘$98+1呢個係全場MVP👑好食到為佢鼓掌👏🏻脆米餅香脆帶點蜜糖嘅甜味,拖羅蓉軟綿綿帶有吞拿魚嘅脂香😻三文魚籽粒粒飽滿,帶有海水味同鹹甜交織的卵汁係口中爆開😙再加埋京蔥同香蔥提鮮😳食落層次豐富🤩好想再食多嚿‼️好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖-😋申子海膽和牛燒🥩 $378+1呢個『申子海膽和牛燒』絕對係必食推介‼️(心痛荷包一下👛)餐廳選用咗日本鹿兒島既A4和牛,油花分佈均勻而且紋理細緻👍🏻店員即席用火槍炙燒和牛薄片,再包住雞蛋同日本米飯🍚最後和牛燒上放上海膽同黑魚子😍睇到呢到小編已經流晒口水🤤和牛軟腍,佢
【銅鑼灣人氣日式料理🏮申子居酒屋】

和牛壽司

😋和牛壽司 (餐廳贈送)

拖羅蓉脆米餅

😋拖羅蓉脆米餅🍘$98+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌖

申子海膽和牛燒

😋申子海膽和牛燒🥩 $378+1
呢個『申子海膽和牛燒』絕對係必食推介‼️(心痛荷包一下👛)
最後和牛燒上放上海膽同黑魚子😍睇到呢到小編已經流晒口水🤤和牛軟腍,佢嘅肉汁同油脂滲入白飯,再加埋香濃嘅蛋黃,好好食😋

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

海苔拖羅海膽壽司

😋海苔拖羅海膽壽司🍣 $198+1
海膽好鮮甜好creamy,加上黑魚子同拖羅蓉,呢個陣容無懈可擊😻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

火炙大蝦讚岐手打烏冬

😋火炙大蝦讚岐手打烏冬🦐$168
炙燒大蝦充滿香氣,湯底比較濃郁同埋杰身,有大量櫻花蝦😻味道香濃,不過烏冬煮得腍咗啲😳對比其他菜式呢道就相對普通~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

申子海膽和牛燒
海苔拖羅海膽壽司
火炙大蝦讚岐手打烏冬
2023-10-28 2050 浏览
之前食過旺角分店💛,食物除左賣相精緻,質素非常高!皆因爸爸鍾意食居酒屋,今日帶佢黎試下CWB呢間。餐廳以黑和木色為主調,柔和嘅燈光同月亮設計睇到佢地設計上的心思💡而且有一定的私隱度,想聊天天飲嘢都合適。 我地係6:30PM入座,餐廳贈送左申子和牛壽司,未食先興奮丫🥳 💛申子和牛壽司輕輕火灸過的薄切和牛片壽司飯結合,香濃的牛味有少少的焦香,完全冇諗過連送都咁高質。 💛海膽炒飯 👍🏻大推👍🏻 $238打開蓋就聞到香氣滿瀉,入口即溶海膽,加入粒粒分明的黃金炒飯內,再結合櫻花蝦同魚籽,嘩嘩嘩!!!真係不得了成口都香氣滿瀉,大推👍🏻👍🏻👍🏻💛申子海膽和牛燒 $378職員即場於台面用火槍烤,由薄切薄的和牛肉片包上上月見飯細心地烤,最後再裹上蛋液、海膽同魚子醬,吃落口感豐富,而和牛入口即溶真係好加分。 💛火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168手打烏冬鋪滿櫻花蝦同一隻火炙大蝦。湯底非常濃郁,烏冬口感彈牙,而櫻花蝦嘅香味亦加分不少,配上啖啖肉的大蝦好滿足👍🏻。 💛雞軟骨 $38用新鮮雞軟骨燒得好香,食落好脆口呀。 必定會ENCORE的高質良心店。

💛申子和牛壽司

💛海膽炒飯 👍🏻大推👍🏻 $238

💛申子海膽和牛燒 $378

💛火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168
配上啖啖肉的大蝦好滿足👍🏻。

💛雞軟骨 $38
用新鮮雞軟骨燒得好香,食落好脆口呀。

必定會ENCORE的高質良心店。

餐廳環境私隱度高, 座位闊落舒適$148汁煮左口魚裙邊: 擺到似一朵盛開高貴鮮花, 有滿滿三文魚籽同魚子醬$108 蓮松玉子: 超長既玉子燒, 配上藝術感大阪燒醬汁, 廚師用醬汁在碟上晝到好似一條魚, 中間超多芝士可以拉絲~$128 極上鹽燒牛舌芯, 長條型的牛舌芯有驚喜, 外焦內軟, 配上柚子芥末, 一試難忘$248申子新卷: 卷物口感豐富,有拖羅蓉、三文魚籽同海膽, 卷物內是脆炸魚皮$108廣島蠔春卷: 春卷包住完整一粒蠔$98 拖羅脆米餅: 上面既料係拖羅蓉、三文魚籽同申子新卷有D似$88水母刺身配上酸汁幾開胃$98富士高砂少甜梅酒總體食物精緻尤如藝術品
餐廳環境私隱度高, 座位闊落舒適

$108廣島蠔春卷: 春卷包住完整一粒蠔

$88水母刺身配上酸汁幾開胃

$98富士高砂少甜梅酒
總體食物精緻尤如藝術品
题外话/补充资料: 最近OPENRICE有晚市優惠: 酒精飲品買一送一
4天前 0 浏览
上網見到呢間餐廳吉列千層豚肉好吸引,芝士流哂出黎好正,我地去到就叫左個三重芝士既吉列千層豚肉,呢個好出色!稻亭烏冬都有驚喜,和牛好味但價錢略高,下次想試下其他炸物,見到評價都高呀,環境坐得舒服,比較暗如果影人就難小小,但食物值得再黎食呀!😍🐷吉列千層豚肉 (三重芝士) $238吉列豬扒食得多,呢款入面係疊左幾塊五花肉同大量芝士,食落特別鬆軟!炸粉好薄超脆好味,必食!🥚薘松玉子 $108玉子好長偏薄,但味道非常好,入面仲有芝士,蛋好滑,配埋類似小丸子既醬汁係面好夾好好食🍜冷稻亭烏冬 $78超級凍既冷烏冬,烏冬係幼身,夠凍令口感更好🐮申子海膽和牛燒 $378成餐飯既重頭戲,今晚想食好小小,叫左個和牛食,雪花好靚,和牛有小小厚度,上桌再燒,入面有蛋黃同飯,配埋醬汁好正,和牛味濃又香,如果價錢再親民D就正啦

🐷吉列千層豚肉 (三重芝士) $238

🥚薘松玉子 $108

🍜冷稻亭烏冬 $78
超級凍既冷烏冬,烏冬係幼身,夠凍令口感更好

🐮申子海膽和牛燒 $378
6天前 0 浏览
申子居酒屋聽就聽得多,今日就第一次同朋友去食。搭𨋢上到去,餐廳內個環境都算可以燈光比較暗,氣氛都OK唔會話好嘈〜因為有時去啲居酒屋都係好似去咗酒樓咁叫咗好多嘢食,但係一張相都冇影到😣😣因為當時餐廳內光線都比較昏暗,同埋個人都好肚餓所以急不及待就起筷🤤上菜速度都好正常唔使特別等太耐〜食物同服務態度冇乜嘢可以彈,唯獨是雞腎串燒個人認為麻麻哋,另外啤酒只有一款可以嗌感覺好似差d,但係其他樣樣野都幾好食😋👍有機會下次再嚟🌸

2024-02-29
2024-04-21 0 浏览
成日聽朋友介紹呢間居酒屋,同埋上網見人食即席燒和牛,今次特登出銅鑼灣試下🤭環境方面坐得幾舒服,燈光昏暗有情調,朋友話旺角分店會有多啲位,我當日平日夜晚去銅鑼灣分店,唔使book位都即刻有得入🐮申子海膽和牛燒雖然定價唔低但係見好多枱都有叫,不愧係招牌菜!😳💸把心一橫試試佢!好彩和牛油花真係好靚🤤未食都知唔伏🤤揀好生熟程度之後,師傅會席前用燒槍烤和牛然後將佢包住粒日本蛋🥚同🍚 卷好、切完分俾食客我揀咗7成熟,塊和牛被燒得逼出油花,滲落同蛋漿融合嘅白飯🥰 入口油香滿溢,又有滑捋捋既蛋漿平衡油膩感😍而且上面仲有海膽&黑魚籽點綴,有鮮甜味令成件事更具層次😍🦀極上蟹膏蟹肉燉飯因為怕唔飽,我地叫咗個燉飯🤤 個飯底應該係用海鮮湯一齊煲過,非常入味,相信就咁食都會好好味,更何況加埋大量蟹肉蟹膏蟹籽🤤 好鮮甜呀👅極上鹽燒牛舌芯好食!完全冇牛臊味,厚切有口感,但係食落非常之滑+有牛味,爽口又彈牙🥰🧀🍣申子前比較特別既小菜,分三個細碗,盛有煙三文魚芝士卷、日式海膽魚子凍豆腐、酒盜芝士,送酒一流,又有豆腐平衡返食完肉嘅油膩感🍹巨峰提子Highball & 巨峰乳酸梳打晚市飲品買一送一,酒精飲品都計,可以揀兩杯

🐮申子海膽和牛燒

好彩和牛油花真係好靚🤤未食都知唔伏🤤
揀好生熟程度之後,師傅會席前用燒槍烤和牛
然後將佢包住粒日本蛋🥚同🍚 卷好、切完分俾食客

而且上面仲有海膽&黑魚籽點綴,有鮮甜味令成件事更具層次😍

🦀極上蟹膏蟹肉燉飯
因為怕唔飽,我地叫咗個燉飯

👅極上鹽燒牛舌芯

🧀🍣申子前

🍹巨峰提子Highball & 巨峰乳酸梳打
晚市飲品買一送一,酒精飲品都計,可以揀兩杯不同款式

🐽申子新卷 $248就咁睇吞拿魚蓉 海膽 三文魚籽配搭既壽司卷好似係想像到既味道 但竟然有驚喜‼️入面原來包住左炸魚皮🫣食落去有脆脆既口感層次豐富🫶🏻好特別好滿足🥹海膽好鮮甜同三文魚籽同肥美既吞拿魚蓉好夾🥰🐽申子海膽和牛燒 $378申子signature和牛燒🫣之前見到好多人都介紹 已經好想試了🥹今次終於決定豪一豪佢🤭果然‼️真係超好食‼️‼️staff會即場係我地面前火炙和牛 仲會問我地食開幾成熟 成個過程一路望住真係流曬口水🤤簡簡單單包住蛋同飯再加上海膽同魚子 真係好幸福🥹和牛入口即溶 好juicy🤤牛既香味同肉質既軟淋 配埋蛋汁真係好正🥺海膽係超鮮甜嗰種 如果有budget既一定要嗌黎試下‼️🐽吉列三重芝士千層豚肉 $238邪惡之選😈呢個一定要趁熱食 超誇張既拉絲🧀卡路里爆燈 但真係好好食🥹每咬一啖都好酥脆 之後就爆曬豚肉既肉汁同海量芝士😛好滿足😋另外仲有蛋黃醬同吉列豬扒汁比你點黎食架😚不過食到最後有少少膩 我會點返個吉列豬扒汁 酸酸地解返膩🫣🐽極上鹽燒牛舌芯 $128算係抵食之選🐮平時都勁鍾意食厚切牛舌👅個厚感好正😝呢個牛舌芯切成粒狀 另外配上青蔥 幼鹽同柚子芥末 按自己喜好配搭😋我鍾意
🐽申子新卷 $248

🐽申子海膽和牛燒 $378

🐽吉列三重芝士千層豚肉 $238

🐽極上鹽燒牛舌芯 $128
算係抵食之選🐮平時都勁鍾意食厚切牛舌👅個厚感好正😝呢個牛舌芯切成粒狀 另外配上青蔥 幼鹽同柚子芥末 按自己喜好配搭😋我鍾意加上少少檸檬汁🍋牛既鮮味既更加出🥹牛舌芯入口好爽口 勁有咬口 口感超正而且一啲都唔韌🤭

• 申子海膽和牛燒
  • 吉列千層豚肉(三重芝士)
2024-04-05 29 浏览
餐廳環境以木系為主, 裝潢典雅 燈光較暗好有格調,餐廳主打高質日本 料理,雖然係樓上鋪,但係人氣十足, 座無虛席。我哋叫咗和牛茶漬飯, 和風麻醬豆腐沙律,燒汁蒜片牛肉粒, 蓬鬆玉子,豆腐。蓬松玉子:玉子超正,生熟蛋嘅比例分明 表面熟透嘅玉子 包住半熟嘅蛋漿, 入面仲有多重芝士香, 蛋香之餘仲食到濃濃嘅芝士味道, 加埋燒汁同埋沙律醬 令味道更加突出🤩和牛茶漬飯: 茶漬上湯 鮮甜,和牛嫩滑、油香滿溢,米飯煙韌有口感,和牛肉倒入濃湯會自動變成半熟,搭配上香蔥芥末,令人胃口大增🤤汁燒蒜片牛肉粒:牛肉煮得非常腍身, 一啲都唔韌, 燒汁味道香濃唔會太咸, 而且煮得非常惹味😁

和牛茶漬飯:
汁燒蒜片牛肉粒:
2024-03-25 29 浏览
🐂申子海膽和牛燒 $378即叫即起,店員會拎埋支火槍去你面前問要幾成熟,然後即場睇住佢燒,燒完面一次會搽番啲燒汁再撈埋個蛋飯一邊捲一邊燒埋上面,最後放上海膽同黑魚子,叫咗5成熟,和牛入口即溶,濃郁嘅牛脂味道,仲有海膽一齊食,真係好滿足🦪廣島蠔鍋 $158一鍋有5隻蠔,隻隻都好肥美大粒,咬落爽彈新鮮,飲埋個湯底夾雜住有蠔鮮味嘅味噌湯,仲有啲雜菜同菇🍳蓬松玉子 $108開頭以為係玉子燒,原來係流心嘅蛋包,震揗揗嗰隻,一切開蛋漿同埋芝士一齊流出嚟😳 好嫩滑,加埋啲燒汁,蛋黃醬同埋蔥花,有啲似食緊章魚燒🦀鮮蟹肉粥 $168蟹肉粥好清甜,有蟹肉同埋蟹籽撈埋,食完幾樣溜溜地嘅野,呢碗粥打底即係fresh 晒
🐂申子海膽和牛燒 $378

🦪廣島蠔鍋 $158

🍳蓬松玉子 $108

🦀鮮蟹肉粥 $168

2024-03-22 36 浏览
上次食過申子居酒屋之後就念念不忘,佢哋嘅嘢食質素真係幾高,今日收工之後再同朋友一齊嚟食🤤•申子海膽和牛燒🐮侍應都係即場喺你面前用火槍炙燒和牛,再用日本蛋汁撈飯,然後將和牛片包住蛋飯,最後喺上面加上魚子醬海膽,咁就可以一次過將佢哋一齊食,牛肉入口即溶,配埋海膽同埋蛋汁撈飯真係一流🤩•海膽炒飯🍛一打開蓋已經聞到超香嘅海膽味,面頭放咗一嚿大海膽同埋鋪滿咗櫻花蝦同魚子,返入面仲有粒粒帶子,每一粒飯都炒到金黃色,令人忍唔住一啖接一啖🤤•軟芝士黑豚卷🐷一嚟到就覺得有啲邪惡,豚肉入面包住軟芝士,豚肉燒得香脆,芝士軟滑香濃,食落口感豐富•黑松露芝士雞肉雜坎🍲呢個其實有啲似西式嘅黑松露雞肉芝士risotto,黑松露味都幾出,喺居酒屋食到risotto覺得幾特別~

•申子海膽和牛燒🐮

•海膽炒飯🍛

•軟芝士黑豚卷🐷

•黑松露芝士雞肉雜坎🍲
用餐时段
  • 海膽炒飯
2024-03-20 43 浏览
六點半前入座送和牛!!必食🔥申子招牌菜 聽講仲係銅鑼灣限定‼️🌟申子海膽A4和牛燒 $348雪花分佈均勻 油脂感好重旁邊仲有海膽同黑魚子 最後會放上面☝🏻店員先用火槍將和牛燒到五成熟 將和牛嘅油脂逼晒出嚟將蛋汁撈埋白飯 然後包好 最後會放海膽同魚子係面和牛燒超級香 和牛同蛋黃好夾 滿滿油脂汁煮左口魚裙邊 $148清甜湯汁浸住爽口彈牙滑捋捋嘅左口魚裙邊配埋三文魚子增加鮮味~一個解膩嘅汁煮小食極上蟹肉蟹膏燉飯 $288賣相好靚 飯面有大大隻蟹蓋做裝飾蟹膏蟹肉分量均勻 整體味道比較清淡火炙大蝦讚岐手打烏冬 $168鮮蝦湯底 加上嫩滑烏冬配搭櫻花蝦鮮味更突出🦐申子居酒屋銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓
六點半前入座送和牛!!

必食🔥申子招牌菜 聽講仲係銅鑼灣限定‼️

配搭櫻花蝦鮮味更突出🦐

申子居酒屋
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓

2024-03-20 21 浏览
【申子居酒屋】上次阿妹生日同咗佢嚟食日本嘢佢哋6:30前到 仲會送兩件和牛壽司 🍣食落牛味超濃油脂分布好好👍🏻 超好食🤤申子海膽和牛燒 💰$378Staff會係你面前用火槍將和牛慢慢燒熟,儀式感十足📸將牛肉包好飯同雞蛋後再加上海膽同黑松露點綴,同牛肉的口感完美融合🤤拖羅蓉米餅 💰$98拖羅蓉餡料,米餅脆口,味道雖然比較清淡嘅,但兩隻結合又好新奇,上軟下硬可以一試😌吉列千層豚肉(三重芝士) 💰$238好似吉列豬扒包住芝士咁樣,豬肉肥嫩多汁,芝士做到拉斯維加斯嘅效果🤣整道菜係比較膩🧀適合三個人share,但係絕對好食😋柚子酒 💰$98柚子的酸甜風味與酒精的香氣融合在一起清新嘅味道🥃西尾抹茶凍鮮奶 💰$68抹茶和凍鮮奶嘅combination😂不過不失 預期嘅味道🍵🥛千層蛋糕雲呢拿 💰$68千層蛋糕的層次感同雲呢拿的味道,永遠唔會出錯😂本身想試抹茶味,但咁啱賣晒🥲芝士酒盜 💰$78以cream cheese 粒為主芝士濃郁既口感和酒精嘅結合,啱晒啲鍾意有酒味嘅朋友🍷
【申子居酒屋】

上次阿妹生日同咗佢嚟食日本嘢
佢哋6:30前到 仲會送兩件和牛壽司 🍣

食落牛味超濃油脂分布好好👍🏻 超好食🤤

申子海膽和牛燒 💰$378

拖羅蓉米餅 💰$98

吉列千層豚肉(三重芝士) 💰$238

整道菜係比較膩🧀
適合三個人share,但係絕對好食😋

柚子酒 💰$98

不過不失 預期嘅味道🍵🥛

千層蛋糕雲呢拿 💰$68

芝士酒盜 💰$78

以cream cheese 粒為主
芝士濃郁既口感和酒精嘅結合,啱晒啲鍾意有酒味嘅朋友🍷
$564.5 (晚餐)