餐厅: 珍珠皇宮印度餐廳
资讯:

2024-03-12 59 浏览
香草串燒雞塊❤️ 印度最出名菜式之一,燒雞醃料用左大量香料同Yogurt醃製,將香味鎖哂係雞肉入面,肉質順嫩。擠埋檸檬汁,同爽脆香口既洋蔥一齊食,好滿足!鍋煮咖喱蝦球❤️蝦球一隻一啖,夠哂彈牙爽口,咖喱汁唔會好辣香烤原條鯧魚 ❤️ 熱辣辣既鐵板上菜,魚肉夠哂鮮味,入口嫩滑,而且細骨唔多,啖啖肉,烤魚外皮香口。餐廳地點都幾方便,地下上一條樓梯直行轉左就到,而且環境都坐得好舒服,座位夠晒闊落,柔和嘅燈光,一大班人聚會可以食更多。

鍋煮咖喱蝦球❤️蝦球一隻一啖,夠哂彈牙爽口,咖喱汁唔會好辣

2024-03-12 49 浏览
重慶大廈喺香港係一個非常出名嘅旅遊景點,但係我從未入去食過嘢,媽媽話睇咗小紅書想入去試下食嘢,咁去重慶大廈梗係食咖哩啦。見到viu tv 有介紹呢間👳‍♂️珍珠皇宮印度餐廳,咁就入去試下。餐廳好有情調,不停播放住傳統嘅印度音樂,營造出既浪漫又神秘嘅感覺。🤩蒜蓉烤餅$30又香又軟嘅烤餅係印度嘅傳統美食,今次我哋呢個蒜蓉蝦餅真係冇得頂蒜蓉味超香。🤩印度素菜沙律$45配料有青瓜、蕃茄、蘿蔔、青椒、洋蔥、椰菜,以辣椒粉黑椒作為沙律醬,味道少少辣絕對係減肥好搭檔、撈起上嚟一齊食好開胃。🤩瑪莎拉咖哩羊(小辣)$118呢間嘅餐廳係好處就係可以根據客人嘅口味將咖哩調教得少少辣又得,非常辣又得。我同媽媽今日就選擇咗小辣,佢啲羊肉係好有羊味,配埋馬莎拉香料絕對將羊獨有嘅味道突顯出嚟🤩乳酪脆米球$78傳統印度街頭小吃,係一個個好薄嘅薄脆米球,平時食開有肉嘅今次試下素食係點樣,乳酪係凍嘅、甜甜地但係配上啲辣椒粉又甜又辣又凍好好食。🤩蒜蓉蝦$138好少喺咖哩餐廳食海睇下佢嘅蒜蓉同我哋中式蒜蓉有咩唔同,第一啖食落去係有好濃嘅蒜頭味好正,而且佢剝曬殼食起嚟好方便。🤩芒果優格奶昔$42用新鮮芒果汁配埋yogurt撈埋一

🤩蒜蓉烤餅$30
🤩印度素菜沙律$45
🤩瑪莎拉咖哩羊(小辣)$118
🤩乳酪脆米球$78
🤩蒜蓉蝦$138
🤩芒果優格奶昔$42
用新鮮芒果汁配埋yogurt撈埋一齊飲,飲得出明顯係新鮮果汁榨嘅

2024-03-11 37 浏览
好耐之前都食過一次呢間位於重慶大廈嘅餐廳。估唔到而家平日都咁多人食,而且仲好多都係香港人。👩🏻覺得佢哋嘅菜式口味比較溫和,特別啱香港人口味。✨Vegetable samosa素咖喱角 $55平時喺其他地方食嘅都係比較硬同埋乾,呢度嘅咖喱角真係有脆卜卜嘅感覺。餡料主要係薯仔、青豆之類嘅蔬菜,味道係溫和嘅咖喱口味。配啡紅色嘅羅望子醬酸酸地好清新。✨Lamb bhuna咖喱羊肉 $128呢款係比較乾身嘅咖喱,味道溫和唔辣,主要係蔬菜(尤其係洋蔥)同香料嘅味道。羊肉質地結實,有好香嘅羶味。✨Palak paneer菠菜芝士 $98平時最溫和嘅菠菜芝士竟然有一絲辣味!?輕微到分唔到係薑/辣椒/胡椒。啖啖菜蓉配印度芝士清淡好味,質地特別方便配naan食。✨Bread basket雜錦薄餅 $70一大盤naan比起散叫抵食。除咗有比較經常食嘅plain naan, garlic naan, 仲有甜味嘅peshawari naan。陣陣椰絲味道好特別。✨Mango lassi芒果奶昔 $42Salted lassi鹹味奶昔 $42雖然mango lassi比較啱香港人口味,不過👩🏻今次叫咗唯一唔甜嘅s

✨Vegetable samosa素咖喱角 $55

✨Lamb bhuna咖喱羊肉 $128

✨Palak paneer菠菜芝士 $98

✨Bread basket雜錦薄餅 $70

✨Mango lassi芒果奶昔 $42
Salted lassi鹹味奶昔 $42
雖然mango lassi比較啱香港人口味,不過👩🏻今次叫咗唯一唔甜嘅salted lassi。估唔到有啲奶羶味,都係mango lassi好飲啲。
珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:咖喱雞 $98,牛油鬆餅 $25,印式甜奶球 $58,印度凍奶茶 $30咖喱雞:印度的咖喱粉和香料味道濃郁,帶有深厚的辛香味道,雞肉柔嫩多汁,咖喱雞的辣度又可以根據個人喜好進行調整,咖喱汁特多,雞肉與咖喱的調味相互融合,令人垂涎!😄😄😄牛油鬆餅:鬆餅的外觀帶有金黃色的外皮,內部鬆軟蓬鬆。這款鬆餅的特殊之處在於其中加入了牛油的香氣和味道,這為鬆餅帶來了柔軟的質地和淡淡的牛油香味。牛油也使鬆餅更加濕潤和可口,點咖喱一流!👍👍👍印式甜奶球:由新鮮牛奶、印度特色的圓形小麵包及適量杏仁碎組成。牛奶有濃郁的奶香味道,味道香甜,圓形小麵包質地輕盈鬆蓬,吸收了牛奶後非常美味,杏仁碎口感爽脆,帶有淡淡杏仁香,值得一試!😍😍😍印度凍奶茶:茶味深沉而奶香濃郁,加上印度特色香料,為整個飲品增添了層次和風味,清涼解渴!😋😋😋
珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)

尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

最近愛上煮咖喱,大家早排睇我去camping都要煮咖喱飯,今日放工直頭約朋友去重慶大廈食正宗印度咖喱,食完勁滿足!想食印度菜一定要試依間!咖喱超好味😋🍅蕃茄湯 $58即叫即磨印式風味蕃茄湯,味道主要有蕃茄、肉桂味,特別之處蕃茄湯係有辣味,頭啖湯已經好開胃~🥗希臘傳統沙律 $78冰涼新鮮蔬菜入口透心涼,多款足料沙律菜好抵食,希臘芝士好加分,非常推介!🌯南印度捲餅 $78上枱超驚喜!超長嘅一塊捲餅,脆捲餅用米漿+豆蓉製成,餡料有薯仔,洋蔥等,簡單食材已經好好味,加上可按個人口味加入3款醬汁食,3款醬汁分別有:酸辣醬、豆蓉醬、乳酪芝士醬,我最鍾意酸辣醬,酸味十足加上微辣用嚟「點」捲餅食好夾!🦐香烤帝王大蝦 $248鐵板烤蝦非常有風味~上枱已經聞到超級香醬汁味,大蝦肉質彈牙又多膏,隻蝦真係好大隻,長過我隻手㗎!🍗牛油烤雞 $118係OpenRice 見到推介必試,咁我都試下,好多汁加上少少辣撈飯勁惹味,烤雞入哂味,加上烤餅食又另一番風味,醬汁辣中帶甜又有牛油香超開胃,唔覺意食多好多飯~🥘瑪莎拉咖喱烤雞 $118依款咖喱可選辣度,我揀咗中辣都唔係好辣,下次可以揀大辣試下,比起牛油烤雞醬汁會少d,

🍅蕃茄湯 $58

🥗希臘傳統沙律 $78

🌯南印度捲餅 $78

🦐香烤帝王大蝦 $248

🍗牛油烤雞 $118

🥘瑪莎拉咖喱烤雞 $118
依款咖喱可選辣度,我揀咗中辣都唔係好辣,下次可以揀大辣試下,比起牛油烤雞醬汁會少d,同樣撈飯食好正!味道係偏鹹加辣,鍾意濃味菜必試!

🍚印度黃飯 $45
食咖喱當然要配飯la!平時食開白飯,食印度菜緊係要食黃飯,黃飯好香,配咖喱真係無敵!

🫓蒜蓉烤餅 $30
印度菜必食烤餅!鍾意蒜蓉味就一定要揀蒜蓉,蒜蓉味好香,烤餅烤得好脆口,就算唔加咖喱單獨食都超正!

🍦乳酪脆米球 $75
見到每枱人都嗌,我都跟風叫咗嚟試下。外層係脆卜卜炸皮包裹凍涼乳酪,口感似炸雪糕,另外外面好多印度香料,酸酸甜甜好解渴~

🇮🇳印度脆米球 $75
依款甜品好特別,食嘅時候自己倒瓶裝糖水入脆米球,酸酸甜甜充滿異國風味

🥭芒果優格奶昔 $42
每次去食印度菜都好期待杯芒果飲品,依杯芒果優格奶昔真係必試!超香濃芒果味,加上乳酪濃厚感勁好飲!

🍓士多啤梨優格奶昔 $42
同樣有香濃士多啤梨味,乳酪濃厚感比芒果優格奶昔少一點

珍珠皇宮印度餐廳

• 芒果優格奶昔
  • 香烤帝王大蝦
  • 南印度捲餅
  • 瑪莎拉咖喱烤雞
用得呢個頭像👳🏿‍♀️梗係睇得出窮煮婦對印度菜既熱愛🇮🇳前排係IG見到唔少KOL都推薦✨珍珠皇宮印度餐廳✨到底係咩令珍珠皇宮咁鶴立雞群咁吸引🤪原來除左印度藉老闆夠親切之外🤝🏼口味仲更加適合香港人🇭🇰必試印度料理入門篇‼️珍珠皇宮印度餐廳🥘…✨珍珠皇宮印度餐廳✨印度料理入門必試🇮🇳惹味易駕馭😋一齊睇下窮煮婦食左D咩👳🏿‍♀️🔸乳酪脆米球 $78脆脆米波🥙裝滿奶香甜甜乳酪🥛同濃香料既鷹嘴豆泥🥔香料奶酪兩者互相中和⚖️係香港人更易接受既口味🥰🔸南印度捲餅 $78熱辣辣麵餅似紙咁薄超脆口💥內饀抹上薄薄薯仔餡料🥔多層口感🛜搭配既3️⃣種醬任君選擇🤝🏼酸辣醬絕配💯🔸馬薩拉薄脆 $18脆脆薄餅鋪滿🍅蕃茄莎莎醬同香料🧅類似墨西哥風味🇲🇽鹹香酸辣超開胃😋必食🤝🏼🔸烤印度芝士 $118芝士味道溫和😋口感似豆腐🧀烤到外脆內嫩💥未食過印度芝士既G友必試💛🔸瑪莎拉咖喱雞 $108雞肉份量多~肉質嫩滑不乾柴咖哩有濃濃既蕃茄味好好食!搭配米飯不知不覺食多左🔸蒜蓉烤餅 $30內裡油香鬆軟層層分明🫓外面微微炭烤香味😋蒜味香濃搭配咖喱依然食到蒜香同餅香🧄簡直絕配💯⋯Dahi Poori: Crispy and crunchy paa
用得呢個頭像👳🏿‍♀️梗係睇得出窮煮婦對印度菜既熱愛🇮🇳

咖哩有濃濃既蕃茄味好好食!搭配米飯不知不覺食多左

🔸蒜蓉烤餅 $30
內裡油香鬆軟層層分明🫓外面微微炭烤香味😋
蒜味香濃搭配咖喱依然食到蒜香同餅香🧄簡直絕配💯

Dahi Poori: Crispy and crunchy paani filled with sweet and creamy yogurt as well as chickpea puree. A nice way to start off your evening

Masala Dosa: Batter make to perfection, thin and crispy. The potato filling is very flavoursome, the chutney is perfectly matched with the dosa

Masala Papad: The papadum was nice and crispy, tomato salsa was nicely seasoned well with the masala. Nice little snack in between entree and main course

Punjab Paneer Tikka: nicely seasoned and very aromatic. The tikka was firm yet tender which offers a pleasant mouthfeel. The grilling process adds a slight crispness to the edges

Chicken Masala: chicken was juicy and tender. Masala sauce wasn't too overpowering yet full of tomato taste, feels like taste of home

Garlic Naan: soft and fluffy on the inside, slightly crispy and nicely charred on the outside. The addition of the garlic gives a distinct aroma and taste which pairs well with the curry
2024-02-05
  • 乳酪脆米球
  • 南印度捲餅
  • 馬薩拉薄脆
👨🏻帶我去重慶大廈食正宗印度菜👨🏻‍🍳,聽講喬寶寶同Error都嚟過呢度🫶🏻😂🝮Paani Poori|印度脆米球 [$78]脆米球係印度名物,係當地隨處可見嘅街頭小食,口感鬆脆;呢款配辣辣地嘅檸檬水🍋,清新而開胃🌱🝮Dahi Poori|乳酪脆米球 [$78]呢款配微酸嘅乳酪,又係另一番風味🌀.🝮Masala Dosa|南印度卷餅 [$78]呢款印度版鬆餅,有前臂咁長😳🤩,打卡一流其實係咪將加豆蓉整成嘅卷餅,裏面有洋蔥、薯仔等,外皮烤得香脆,沾不同醬料食,各有滋味🤭.🝮Tandoori Platter |混肉(魚、羊、雞)燒烤拼盤[$178]三樣都燒到剛剛好,有陣陣炭燒風味🫶🏻🝮Butter Chicken|牛油烤雞 [$118]呢款係全晚最鍾意嘅菜式,雞肉🐓嫩滑,而且好掛汁,汁頭微辣而惹味😋.🝮Garlic Naan|蒜蓉烤餅 [$30]烤餅質地軟熟,沾牛油烤雞汁食一流😎.🝮Mango Lassi|芒果奶昔 [$42]順口幼滑、芒果味香濃,是必須的👐🏻😹🝮Masala Tea|印度奶茶 [$30]印度奶茶加咗MASALA呢款香料,有啲似薑茶,滿滿印度風情💃🏻

🝮Paani Poori|印度脆米球 [$78]

🝮Dahi Poori|乳酪脆米球 [$78]

呢款配微酸嘅乳酪,又係另一番風味🌀
🝮Masala Dosa|南印度卷餅 [$78]

呢款印度版鬆餅,有前臂咁長😳🤩,打卡一流
三樣都燒到剛剛好,有陣陣炭燒風味🫶🏻

🝮Butter Chicken|牛油烤雞 [$118]

🝮Garlic Naan|蒜蓉烤餅 [$30]
烤餅質地軟熟,沾牛油烤雞汁食一流😎

🝮Mango Lassi|芒果奶昔 [$42]
順口幼滑、芒果味香濃,是必須的👐🏻😹

🝮Masala Tea|印度奶茶 [$30]
2024-01-24
又到聖誕又到聖誕……⛄️☃️🌺🌲上星期已經食左3次自助餐,食到肚滿腸肥😏😆😝所以聖誕餐要簡單一點。⛄️今晚跟老公去了重慶大廈食晚餐,然後去尖東海滂睇燈飾。疫情關係已經幾年無去過重慶大廈,今次決定試下~珍珠皇宮印度餐廳。餐廳位於1樓,所以不用坐𨋢,直接由門口直行到樓梯上一層轉個彎就到。餐廳不大,一入門口,只有3枱客人,環境好寧靜🩷。輕輕點了幾款招牌菜式,第一道是冷盤 乳酪脆米球,有8粒脆球,口感脆脆,內裏是乳酪和豆,帶濃厚的印度風味。第二道是蒜蓉薄餅,即叫即做,陣陣蒜香,熱噴噴上枱,有面粉的厚重質感,2個人點了2客清碟,香口好味必點,沾咖哩和淨食都同樣好味。第三道是MASALA咖哩羊肉,之前去重慶大廈食咖哩無咩研究,今次做足功課,點了MASALA 羊肉[ 少辣],MASALA 咖哩汁比較少一而濃郁,配羊肉簡直是完美,只能講好好味❤️🥘沾薄餅食簡直滋味無比💋推薦必食💋。第四道炸魷魚,此道不推介叫,粉漿太厚,放一會已經硬到食唔到,餘下半碟,好浪費!飲品❤️🩷芒果乳酪,味道新鮮唔太甜,輕怡有益之選。飲品🩷❤️印度奶茶,入口順喉,味道大概似是姜味奶茶,好飲💋。2人在尖沙咀唔使等位,舒舒服服食到餐特色晚餐,
又到聖誕又到聖誕……⛄️☃️🌺🌲
上星期已經食左3次自助餐,食到肚滿腸肥😏😆😝
所以聖誕餐要簡單一點。
⛄️今晚跟老公去了重慶大廈食晚餐,然後去尖東海滂睇燈飾。
餐廳不大,一入門口,只有3枱客人,環境好寧靜🩷。

輕輕點了幾款招牌菜式,第一道是冷盤 乳酪脆米球,
有8粒脆球,口感脆脆,內裏是乳酪和豆,帶濃厚的
印度風味。

第四道炸魷魚,此道不推介叫,粉漿太厚,放一會已經
硬到食唔到,餘下半碟,好浪費!

飲品❤️🩷芒果乳酪,味道新鮮唔太甜,輕怡有益之選。

2人在尖沙咀唔使等位,舒舒服服食到餐特色晚餐,是多麽優悠💟
食飽跟我既最愛牽手行行海邊,看看燈飾,感覺
幸福溫暖🌺🌲。

聖誕節是個幸福歡樂的節日,祝願 世界滿載溫暖和愛❣️
2023-12-23 81 浏览
珍珠皇宮印度餐廳地址: 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖=====================重慶大慶最出名不是王家衛的電影,而是好多印度人住,入面是個小印度國,有好多印度菜餐廳,在大廈門口有一堆人拉你去餐$78 traditional greek salad ,簡單有青瓜,車里茄,青椒,紅洋蔥,mint ,橄欖$118 chicken korma,腰果杏仁雞,平時都係食微辣架butter chicken ,今次點了這款,因為果仁類都是我最愛之一,芳香獨特。$138 奶油蕃茄蝦,個汁底唔辣,非常易入口。叫咁多 curry 一定要跟nann,$30 garlic nann,一籃夠2個人食了,樸素的麵粉香加蒜蓉香$38 mango nassi yogurt 可解辣,根本次次都點。
珍珠皇宮印度餐廳

地址: 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖

=====================

$138 奶油蕃茄蝦,個汁底唔辣,非常易入口。

• 腰果杏仁雞
2023-12-20 62 浏览
-Tandoori Platter 混合肉燒烤拼盤 $178.0(包括印度燒雞, 免治羊肉卷, 烤魚塊, 乳酪汁燒雞各2件) 人少吃呢個好岩, 因為一次過可以食到4款不同菜式, 每款有2件, 仲要好大舊, 烤過既肉, 唔會好乾, 肉汁超豐富, 加上不同的香料淹製, 香濃惹味, 加少少檸檬汁, 更加清新, 值得推介-Lamb Vindaloo極辣咖喱羊肉 $ 118.0餐牌顯示有3隻辣掓圖案, 店員亦溫馨提示係好辣的, 我真係好想試下有幾辣,好多時話好辣的都係無料到的, 點知食到我出晒汗, 真心極辣, 超正, 羊肉肉質幼嫰, 少少肥, 油香味濃, 咖喱十分多汁, 點烤餅食,好匹配-蒜蓉烤餅 $28.0好大塊, 即叫即烤, 外酥內軟、蒜香味足, 讓人食慾大開, 用手撕開,沾一坨香氣濃郁的極辣印度咖哩,非常有嚼勁而且口感豐富。非常好吃-凍印度奶茶 $35.0印度香料奶茶, 內有乾香料:肉桂、丁香、黑胡椒、綠荳蔻等香料製成, 加埋牛奶, 味道甜而帶香, 層次分明-Mango Lassi芒果優格奶昔 $38.0Mango Lassi是印度那邊特有的飲品,也被稱為印

加少少檸檬汁, 更加清新, 值得推介

-Lamb Vindaloo極辣咖喱羊肉 $ 118.0

-蒜蓉烤餅 $28.0

-凍印度奶茶 $35.0

-Mango Lassi芒果優格奶昔 $38.0
Mango Lassi是印度那邊特有的飲品,也被稱為印度優格,簡單說就是酸奶、加入芒果, 香料組成的,果香濃厚又甜

-印度番紅花杏仁雪糕 $55.0
雪糕是一片片的, 內有杏仁微粒, 番紅花帶有甜美的花香與麝香味好特別, 重點可以解辣, 因為極辣咖喱羊肉真係堅辣, 好有冰火感覺
2023-12-17
唔知點解有細到大都覺得重慶大廈係個好神秘嘅地方 充滿未知嘅異國風情大個咗開始聽到周圍多人推薦重慶大廈嘅印度菜 今次終於黎到訪覓食😋.✨Dahi Poori $75✨Tandoori Chicken (half) $98✨Butter Chicken $108✨Garlic Naan $28✨Mango Lassi $38✨Banana Lassi $38.其中Dahi Poori最令我印象深刻原來係印度街頭小食 香脆波波裡面係帶冰涼感嘅乳酪口感好特別 冰與火之歌🧊🔥咖哩味道都好正宗 超級濃郁配上Naan食好夾!
✨Dahi Poori $75
原來係印度街頭小食
香脆波波裡面係帶冰涼感嘅乳酪
口感好特別 冰與火之歌🧊🔥
咖哩味道都好正宗 超級濃郁
配上Naan食好夾!
💡重慶大廈內嘅正宗印度菜今日終於嚟到重慶大廈朝聖,想去尋下寶,試吓正宗嘅印度菜。呢間餐廳雖然喺重慶大廈入邊,但都乾淨企理,十分舒適,份量仲好多,性價比高。🍽️ 印度脆米球味道清新,酸甜適中,餅皮薄脆,同裏面嘅蔬菜和酸奶醬搭配得好好,一口咬落去好有層次感,係個幾好既開胃小吃。🍽️混合肉燒烤拼盤拼盤有印度燒雞、免治羊肉卷、烤魚、乳酪腰果汁燒雞柳各2件,放喺鐵板上面,一上枱zi zi 聲,成浸香味飄埋嚟。各款肉類烤得剛好,各自的香料都充分顯現出不同既風味。🍽️ 牛油烤雞奶油醬汁非常濃郁creamy,香料既味道好岩香港人口味,甜而微辣,用黎點烤餅食真係絕配,真係會令人一啖接一啖停唔到。🍽️ 牛油烤餅、芝士烤餅食印度菜最鍾意用烤餅點咖喱,2款烤餅都外層酥脆,帶點奶油香氣,內裡柔軟,口感煙韌,餅皮的層次感十足,不油膩。🍽️芒果奶昔同我幻想西式嘅芒果奶昔唔同,入口好似超濃嘅芒果汁咁,但唔知係咪傳統印度奶昔會加酸奶,結合埋一齊完全唔會死甜,好飲,值得一試。🍽️ 印度奶茶印度奶茶用混合了各種香料的茶水,入口似薑味,香氣濃郁,味道獨特。飲起黎暖胃又提神,讓人感到舒適和放鬆。
💡重慶大廈內嘅正宗印度菜

🍽️ 印度脆米球

🍽️混合肉燒烤拼盤

🍽️ 牛油烤雞

🍽️ 牛油烤餅、芝士烤餅

🍽️芒果奶昔

🍽️ 印度奶茶

2023-12-13 33 浏览
估唔到尖沙咀重慶大廈有咁高質嘅正宗印度菜。佢地菜式多樣豐富,滿足各種口味喜好。佢哋有傳統嘅咖哩菜式,包括咖哩雞、咖哩羊肉同埋咖哩蔬菜,咖哩醬汁濃郁香辣,配上米飯或者炸餅食都好好味。佢哋嘅烤肉拼盤亦都非常受歡迎,有烤羊肉串、烤雞肉塊同埋烤咖哩魚等等,每一款都有獨特嘅調味,肉質鮮嫩多汁,每一口都令人滿足。佢哋嘅印度煎餅(Naan)軟軟嘅口感,配上各種醬料,非常適合搭配其他菜式一齊享用。😋另外佢哋都有好多特色飲品係加咗乳酪的,真係要試一試👍除咗正宗嘅菜式,佢哋嘅服務亦都非常周到友善,讓客人感受到溫暖嘅印度款待。餐廳環境舒適,氛圍溫馨,適合與朋友或家人一同享受美食。如果你對於印度菜有興趣嘅話,尖沙咀重慶大廈絕對係一個值得一試嘅地方。無論係拜訪香港定係當地居民,呢度嘅正宗印度菜一定能夠帶你走進印度嘅美食世界,讓你愛上這種獨特風味。記得預留時間,去品嚐一下佢哋的美食,絕對會給你留下難忘嘅味覺體驗。😊

另外佢哋都有好多特色飲品係加咗乳酪的,真係要試一試👍

印度
印度
2023-11-28 43 浏览
再訪珍珠皇宮 阿娘見到我之前嘅post話都好想試下重慶大廈嘅咖哩 即刻安排啦今日試左好多野喎😂南印度捲餅 Masala Dosa $75烤得香脆的薄餅入面包住啲薯仔再有三個汁醬 紅色類似莎莎醬 白色應該係豆蓉醬 綠色係有啲芫茜芹菜秋葵嘅湯 都幾特別 一份大過條手臂😂素咖哩角 samosa $52好食 炸得脆口 但唔會油淋淋餡料嘅調味恰到好處 👍🏻芒果奶昔 Mango Lassi $38食印度咖哩不可缺少嘅飲品🥤蒜蓉烤餅 Garlic Naan $28全麥烤餅 Roti $18呢度啲Naan真心好味 軟熟帶麵粉香👍🏻海鮮炒飯 Seafood Fried Rice $128長米飯咬口特別😂 好多青椒炒得好香 但唔多夠咸蝦仁同魚塊都大大件瑪莎拉咖哩魚塊 Masala fish $118微辣順滑嘅咖哩 配Naan必需👍🏻咖哩雜菜 vegetables curry $88呢個比masala 辣少少入面有三色豆 洋蔥 椰菜花 豆腐印度烤雞 半份 Tandoori chicken $98面頭佈滿香料 非常惹味 雞肉唔柴 印度奶茶 Indian Tea $25滾熱辣 ☕️ 充滿香料香氣同薑味冬天飲一流
再訪珍珠皇宮 阿娘見到我之前嘅post

2023-11-26
  • 印度奶茶
  • 瑪莎拉咖喱烤雞
  • Garlic Naan
我地今次去咗一間印度餐廳,試咗好多唔同嘅菜式,其中有啲真係令我印象深刻。Seekh Kebab佢哋用咗羊肉製成,口感好嫩滑,啖啖有咬勁。當我咬落去嘅時候,啲肉汁就慢慢釋放出嚟,真係好美味。味道方面,佢哋用咗啲香料同調味料為肉賦予咗濃郁嘅香氣同味道,唔會太辣,好適合唔太愛辣嘅人食。Lamb VindalooLamb Vindaloo係一道辣味嘅菜式,但辣味唔會壓過啲肉嘅鮮美。肉質鮮嫩,入口即化,而啲香料同埋醬汁都好均衡,令味道更加豐富。Lamb KormaLamb Korma就相對而言唔辣咁多,但仍然有獨特嘅味道。佢哋用咗啲椰汁同乳酪嚟營造出咗一個濃郁而柔滑嘅醬汁,同啲香料一齊融合,令味道更加濃郁,肉質亦好滑嫩。Butter Naan, Garlic 🫓 Butter Nan係一款軟綿綿嘅印度烤餅,表面塗上啲牛油,令佢更加香脆。入口時,可以感受到啲麵粉嘅香甜同埋牛油嘅滋味,好適合搭配埋其他菜式一齊食。Garlic Naan就加咗蒜蓉喇,個香味散發出嚟,同埋啲蒜味同麵粉嘅結合,真係好好味。Strawberry Lassi呢杯冰涼嘅草莓酸奶飲品好解渴,草莓嘅鮮甜同酸奶嘅滑順完美結合,令味蕾都

Seekh Kebab

Lamb Vindaloo

Lamb Korma

Butter Naan, Garlic 🫓

Strawberry Lassi
呢杯冰涼嘅草莓酸奶飲品好解渴,草莓嘅鮮甜同酸奶嘅滑順完美結合,令味蕾都感到愉悅。呢杯Lassi好滋味,係一個完美嘅結束。

2023-11-19
  • Seekh Kebab