2024-05-19
重慶大廈嘅正宗印度餐廳你又食過未?原來最近ERROR都有黎過,今日我就冇大家黎試下喇。餐廳都幾多外國人幫襯,餐廳佈置典雅,座位又闊落。Lamb rogan Jose 印式燴羊肉$118個印度curry汁勁濃厚,香料味香濃,羊肉肥瘦均勻有羊味,爸爸話送飯好正。Dahi Poori $78乳酪脆米球好特別嘅一道小食,米球炸到好脆,內有印度🇮🇳鷹咀豆同乳酪,乳酪中和左下微辣,少少甜又少少辣,我都係第一次食咋。Goan fish curry $118椰汁curry魚加入椰奶嘅印度咖哩魚,濃厚鮮美嘅咖哩醬汁喺印度叫Molee醬,送飯吃或沾著麵包吃都好味。Peshawari Naan $45乾果果仁蓉烤餅呢款烤餅好特別,烤餅中包住好碎碎嘅果仁同乾果,口感十足,質感帶少少濕潤,味道鹹鹹甜甜,有驚喜。Roti $18原味烤餅質地乾身,口感柔軟又有嚼勁,配上咖喱一起吃,香口美味。Saffron Pullao $35印度黃飯嘩!份量超大呀!係將好長粒嘅飯粒炒至乾身,飯粒粒分明,就咁食都好味,沾上咖哩食有另一番風味。Mango Lassi芒果奶昔 $42超濃郁,啖啖芒果香。
Lamb rogan Jose
印式燴羊肉$118
乳酪脆米球
Goan fish curry $118
椰汁curry魚
乾果果仁蓉烤餅
Roti $18
原味烤餅
質地乾身,口感柔軟又有嚼勁,配上咖喱一起吃,香口美味。
Saffron Pullao $35
印度黃飯
Mango Lassi
芒果奶昔 $42
超濃郁,啖啖芒果香。