餐厅: 珍珠皇宮印度餐廳
资讯:

2019-12-26 197 浏览
今晚到尖沙咀晚飯,在重慶1/F 找到這間印度餐廳,抱著試吓心態。發現食味味很好,尤其是Tandori chicken 很好味!服務非常好👍價錢實際。 還有餐廳老闆非常好人及健談,也教識我很多印巴食物文化。 值得推介朋友👍👍👍
2019-12-26
2019-11-09 348 浏览
今日去咗重慶大廈搵食 🤪🤪🤪一入去就收到幾張傳單☺️☺️☺️其實都幾難選擇🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️因為我覺得間間都好似差唔多咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️最後就揀咗寫住價錢便宜嘅一間入去😂😂😂一入到去,啲員工態度好親切有禮🥰🥰🥰我哋叫咗魚咖喱雞、蒜蓉薄餅同蝦炒飯仲有叫咗一杯士多啤梨乳酪 個人認為杯乳酪酸左少少 蒜蓉薄餅一定要試 強力推薦!佢配埋咖喱一齊食 簡直係無敵 😝😝😝
今日去咗重慶大廈搵食 🤪🤪🤪
一入去就收到幾張傳單☺️☺️☺️
其實都幾難選擇🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
因為我覺得間間都好似差唔多咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
最後就揀咗寫住價錢便宜嘅一間入去😂😂😂
一入到去,啲員工態度好親切有禮🥰🥰🥰
我哋叫咗魚咖喱雞、蒜蓉薄餅同蝦炒飯
仲有叫咗一杯士多啤梨乳酪
個人認為杯乳酪酸左少少
蒜蓉薄餅一定要試 強力推薦!
佢配埋咖喱一齊食
簡直係無敵 😝😝😝
2019-11-04 239 浏览
終於有機會試出晒名地道嘅重慶印度咖喱!印度菜真係唔係人人識欣賞,尤其係香港咁多世界各地菜式,印度菜通常唔係聚餐嘅首選。雖然我無去過印度,但係澳洲試過印度人煮嘅咖喱,返到香港就好想去重慶大廈試吓,但一直憂慮重慶大廈治安問題而無去試。直至近日社會議題令大家知道,南亞裔都係香港人,而重慶大廈亦唔係大家想像中咁可怕,終於可以食咖哩!野食方面moti有套餐比大家選擇,而套餐入面所以野都可以換,其實根本就係用優惠價比你任揀鍾意食嘅野。前菜係薯仔咖喱角同烤雞,兩款都好好食,雞好多肉汁,完全食唔到雪味,咖喱角加綠色嘅醬好惹味。主菜印度咖喱常見嘅都幾十種,基本上我地都淨係識幾款,點左菠菜芝士,masala lamb同一款唔知咩雞配印度薄餅。masala lamb非常出色,又香又辣,中間有少少酸味,味道平衡,配薄餅好好食。個雞味道就似普通咖喱雞,至於菠菜芝士,味道同口感都比較特別,可能唔係人人都鍾意😂
終於有機會試出晒名地道嘅重慶印度咖喱!
烤雞  咖喱角
烤雞  咖喱角
2019-10-31 178 浏览
一入到去就好熱情咁叫我地去佢間餐廳食, 我地有咩preference所以就一於上去試下! 因為最近we connect咗, 令到多咗香港人黎, 希望可以了解更多。打開menu有多好唔同食物, 我開始有選擇困難haha, 好彩有個friend有D研究, 就由佢話事, 我只要食到Naan就得!最後我地嗌咗garlic naan, butter chicken, lamb masala, green masala,steamed rice and 咖哩角。 Naan真係好好食, 食唔停! garlic味唔係好重, 好軟熟, 配curry一流!我地最後總共嗌咗3份, 仲有2個steamed rice! Butter chicken好推介!唔spicy, 食完唔會好口渴。Lamb Masala少少spicy, 令羊肉種膻味冇咁勁, 好好味! 食重口味食物, 點少得啤酒,佢隻啤酒幾易入口,清清地。可惜第二日番工, 飲一支就完lu~

2018-10-04 655 浏览
星期六行完街諗食晚飯時覺得中日韓餐都食得太多次所以今次想換下口味食下印度餐最尾決定試下呢間係重慶大廈1樓既moti palace環境都ok 老闆員工都識講廣東話服務都okay 只係落order同叫賣單都要叫幾次先會記得可能因為店面人手唔多 但就差唔多滿場不過唔趕時間都無咩所謂叫左個小食香辣薯仔原來係冷盤 酸酸甜甜 加左脆脆味道還好 不過唔係太岩我口味我覺得個汁食落有一陣鐵既味道mango lassi呢杯野甜過可樂 應該用左好多練奶 成杯好重練奶味甜到我唔係太飲到(平時檸茶飲少甜)chicken tikka雞肉好嫩 唔乾身醬汁好野味 少少辣 加少少檸檬汁 好好食~~必點!~點左蒜味薄餅同羊肉咖哩咖哩都幾辣下 最岩配薄餅食大愛蒜味薄餅(最尾重叫多一份)因為個蒜味真係好重佢搽左蒜蓉係薄餅面上面烤 好好食羊肉咖啡個汁好食 但個羊就有羶味所以就比朋友食晒個羊肉了
星期六行完街諗食晚飯時覺得中日韓餐都食得太多次

mango lassi
mango lassi
呢杯野甜過可樂
應該用左好多練奶 成杯好重練奶味
甜到我唔係太飲到(平時檸茶飲少甜)
chicken Tikka

chicken tikka
雞肉好嫩 唔乾身
醬汁好野味 少少辣
加少少檸檬汁 好好食~~
必點!~
蒜香薄餅和辣羊肉咖哩
點左蒜味薄餅同羊肉咖哩
咖哩都幾辣下 最岩配薄餅食
大愛蒜味薄餅(最尾重叫多一份)
因為個蒜味真係好重
佢搽左蒜蓉係薄餅面上面烤 好好食