2020-12-07 157 浏览
一場嚟到屯門搵朋友,朋友話帶我去間街坊地膽推介餐廳,由屯門站居然仲要搭幾個站巴士先嚟到,真係隱世到冇人帶路都唔識喎,不過原來都係值得嘅。印度烤雞肉卷 ($72)諗咗好耐揀咩醬,但原來chicken tikka餡係唔使揀,自動配左青醬混合沙律醬之類,酸酸甜甜好惹味。 味道同平時食到嘅差唔多,烤雞唔會太乾,入邊嘅蔬菜都好新鮮爽甜,尤其鍾意唔會加咗好多青椒、生洋蔥之類,以生菜、蕃茄等為主,都幾啱香港人口味。招牌四季薄餅 拼 牛肉意式肉腸薄餅 ($122)先試牛肉意式肉腸薄餅,完完全全就係肉醬意粉嘅味道,入邊嘅牛肉碎牛味幾濃,配蕃茄醬底嘅調味幾開胃唔會膩。食完到而家睇返先發現,招牌四季薄餅面頭原來唔係菠蘿而係薯仔,難怪入口嘅時候感覺粉粉地好特別。 老實講底下嘅菠菜味道好搶,間或食到烤雞,成件事有少少濟,但重點居然係上面嗰一點甜辣醬,完全係畫龍點睛,救活左成塊pizza。 當然佢唔係來貨老麥嘅味道,疑似係自己調配嘅甜辣醬,如果可以多醬就更加正喇。印度咖喱牛肉配烤餅 ($85)不諱言決定揀呢間嘅其中一個重點,係睇到食評嘅咖喱好吸引,點知嚟到睇咗成個Menu都見唔到咖喱,膽粗粗問吓店員,原來只係午餐

印度烤雞肉卷 ($72)

招牌四季薄餅 拼 牛肉意式肉腸薄餅 ($122)

印度咖喱牛肉配烤餅 ($85)
不諱言決定揀呢間嘅其中一個重點,係睇到食評嘅咖喱好吸引,點知嚟到睇咗成個Menu都見唔到咖喱,膽粗粗問吓店員,原來只係午餐供應,但佢都好好人咁話如果我要嘅話,可以貴少少賣俾我,咁就一於叫返個啦。

結果個咖喱就係想像到最好味嘅味道,超級濃郁惹味,最正係牛腩用料好靚,超級嫩滑有肉味,完全物超所值,個汁用來瘋狂點餅食超飽肚,係成晚最正嘅一道菜。

Mango Lassie ($38)
有時飲mango lassie味道會有啲假,呢度係好天然嘅芒果味,仲要係水仙芒,完全係好似直接食緊果肉咁真材實料。

疫情期間當然最鍾意坐得夠疏,適合慢慢坐傾偈,絕對值得專程過嚟食返餐。
叫左西班牙海鮮飯鐵板燒牛肉卷羊肉卡巴辣海鮮意粉一個supreme pizza6杯Lassi因為限聚令4+2 個人分開座上面野食6人份 ,每人140蚊埋單唔好睇佢地野食比附近餐廳貴,份量同質素絕對對得上價錢每樣都好好食 特別係鐵板牛肉卷餅野飲一定要飲Lassi,咸同甜既版本都好特別店員都好熱心好有禮貌仲要知特地有人生日特登送左心太軟同蛋糕比我地建議多人一齊去 可以試多d唔同既野食而且每碟野都好大份 完全唔怕唔夠飽希望多d人去支持下屯門冇咩呢類型既餐廳
叫左西班牙海鮮飯
鐵板燒牛肉卷
羊肉卡巴
辣海鮮意粉
一個supreme pizza
6杯Lassi
因為限聚令4+2 個人分開座
上面野食6人份 ,每人140蚊埋單

唔好睇佢地野食比附近餐廳貴,份量同質素絕對對得上價錢

每樣都好好食 特別係鐵板牛肉卷餅
野飲一定要飲Lassi,咸同甜既版本都好特別

店員都好熱心好有禮貌

• Sweet  Lassi
  • 羊肉卡巴
  • 黑毛豬西班牙海鮮飯
2020-11-19 124 浏览
有時食得多茶記、cafe意粉都有d悶,行過見到有間食咖喱同墨西哥卷嘅餐廳,而且價錢都好親民,就想試吓d新野😁😁貪新忘舊都係女人本色😎😎入到店內,裝修就係印度風情,而且有d彩色玻璃燈,風味十足有多款set lunch選擇,有飯、薄餅、意粉、🐄🐑🐔🐟... ...餐湯飲品仲包埋,學生仲有特價,價錢勁抵。👍🏿👍🏿印度咖哩牛肉蘿蔔配脆餅~賣相相當有驚喜,份量大,學生哥可能都食唔晒🤗🤗,咖喱唔係平時食開港式咁,有d香料味,牛腩炆到林晒,好有牛味,帶少少牛騷味,但唔會難入口,入口即溶👍🏿👍🏿👍🏿另外脆餅係帶有甜味,平時食嗰d係面粉味,未食話帶甜嘅,但配上咖哩原來味道好夾💯💯💯土耳其烤羊肉🐑卷~材料十足,加上青醬,味道好夾,羊肉份量多,而且有好多沙律菜🥗,甜甜酸酸好開胃奶茶~唔係港式味道,帶有香草味,但又無印度奶茶咁濃香草味,但茶味有點淡,不過我覺得值得試,因為唔同國家嘅野都可試多d,有時會有好多新驚喜發現🥰🥰

入到店內,裝修就係印度風情,而且有d彩色玻璃燈,風味十足

2020-11-16
  • 土耳其烤羊肉卷
  • 印度咖哩牛肉蘿蔔
2020-11-17 106 浏览
屯門牛朋友帶我去食異國風味午餐😚位置在彩華花園,呢道地方整潔企理👍牆身、燈飾帶有中東異國色彩😚坐得舒服😌驚喜位~午市套餐多國款式, 土耳其、印度、地中海、意大利墨西哥……極有風味😌 總有一款啱食🤭價錢親民、合理👍土耳其烤羊肉捲🌯第一次食,輕微羊騷味, 唔係好食羊嘅朋友相信可以 handle 度,🐐肉質軟嫩、有肉汁, 還有量多新鮮爽口嘅配菜、 特製香草醬汁🤤🤤🤤🤤印度咖哩牛肉蘿蔔配脆餅🐮用心形碟上菜😚咖哩唔太辣,但好惹味👍牛腩大件軟腍入味🤤 脆餅表面真係好脆㗎😆內裏濕潤,食落微甜,同 curry 出奇地夾🤤🤤🤤🤤飲品簡簡單單熱檸水香料味嘅冰奶茶唔係咁啱飲,可能畀港式奶茶毒害太耐🤣🤣🤣
屯門牛朋友帶我去食異國風味午餐😚

土耳其烤羊肉捲🌯

印度咖哩牛肉蘿蔔配脆餅🐮

飲品

簡簡單單熱檸水
香料味嘅冰奶茶
唔係咁啱飲,可能畀港式奶茶毒害太耐🤣🤣🤣

2020-11-16
  • 印度咖哩牛肉脆餅
  • 土耳其羊肉捲
2020-11-14 98 浏览
食物種類、味道、賣相都不錯,服務周到,價錢亦合理,我估係位置問題?淨係試唔同pizza都可以試好多餐😁細喜力做緊十八蚊一支買一送一,抵到嘔,係嫌少少唔夠凍,但咁平真係無投訴啦⋯⋯
2020-11-14
  • 蒜香欖油蝦(大概咁上下)
  • 烤雞+惹味薯角
2020-11-13 79 浏览
屯門彩華花園地下一帶一向美食雲集,今日小妹就黎到呢間王子廚房朝聖店內裝潢充滿印度風情,中間有個酒吧位,呢度主要供應特色冰沙、紅、白酒及啤酒,外國籍店員馬上安排我地坐低,比哂menu 我地套餐價錢約$55-$85,凍熱飲同價,另外非套餐list既菜式就可以系大meun揀啦以下為小妹揀左既心算菜特色印度咖哩魚配脆餅濃郁既黃咖哩煮到起沙,重香咖哩味,唔會辣,配手抓脆餅一流配菜有炸到金黃色脆脆薯角,西蘭花就咸左少少啦雞肉墨西哥烤餅餐廳好體貼地繼烤餅一分為四👍🏻餅唔會烤得好燶,入面既材料有洋蔥🧅、蕃茄、雞絲,配上sour cream 或墨西哥辣醬,夠惹味雞肉闊條麵闊條麵忌廉芝士味出色,配上嫩滑雞肉,簡單菜色已覺得好滋味跟餐餐湯咸豬肉湯,唔錯兩個人食左咁多野埋單都唔過$270,有咁高分既食物質素加上親民服務,絕對值得入黎屯門朝聖一下

以下為小妹揀左既心算菜

特色印度咖哩魚配脆餅
濃郁既黃咖哩煮到起沙,重香咖哩味,唔會辣,配手抓脆餅一流

配菜有炸到金黃色脆脆薯角
,西蘭花就咸左少少啦

雞肉墨西哥烤餅

雞肉闊條麵
闊條麵忌廉芝士味出色,配上嫩滑雞肉,簡單菜色已覺得好滋味

跟餐餐湯
咸豬肉湯,唔錯

• Chicken  quesadilla
2020-11-07 81 浏览
行經王子廚房睇到出面既餐牌,見到有我想食好耐既烤肉捲,於是就入去!入到去發現裝修好有外國feel, 服務員同廚師都係外國人😯👍🏻👍🏻好期待~午餐好抵食,有餐湯又有飲品我地叫左個土耳其烤肉捲(雞肉)同特色印度咖哩魚(烤餅)超級推薦土耳其烤肉捲!首先,份量非常之足夠!一咬,估唔到係咁Juicy!包得好實淨,肉同菜既味道都非常之好!😋另外,特色印度咖哩魚(烤餅),咖哩味道唔錯!烤餅都好味,質感好,唔會太乾!同咖哩一齊食都好match!! 魚有魚鮮味得黎唔會腥👍🏻最後廚師(?老闆)仲出黎問我地覺得食物點,感覺得出非常用心經營👍🏻
入到去發現裝修好有外國feel, 服務員廚師都係外國人😯👍🏻👍🏻好期待~
午餐好抵食,有餐湯又有飲品
我地叫左個土耳其烤肉捲(雞肉)同特色印度咖哩魚(烤餅)

土耳其烤肉捲
特色印度咖哩魚(烤餅)
特色印度咖哩魚
2020-11-05
午餐
土耳其烤肉捲
特色印度咖哩魚(烤餅)
特色印度咖哩魚
2020-11-05 72 浏览
見親啲餐廳話係食多國菜好多野都會打個突,原因係價錢通常都好貴,又食唔飽肚。但今日要介紹呢間「王子廚房」又平又好食!今次我地食lunch,價錢同一般去茶記食一樣,但質素、份量絕對唔輸蝕!叫餐送是日餐湯,就咁睇以為無普通豬骨湯,但飲落原來加左香草,而且點到即止,第一次咁飲,但係勁match!Chicken Quesadilla:勁大份,外皮好脆,入面雞肉、洋蔥等等都足料,配上sour cream一流!不過我覺得可以再切細塊啲,因為一拎起身或者咬落去啲料就跌晒出黎,好狼狽。fish curry with paratha:鬆餅極高汁,類似手抓餅咁好鬆軟,而且牛油味好重,就算無curry就咁食都好好味。魚柳好軟身,配上甜甜地既咖喱非常match,呢道菜非常推廌!雞肉闊條面:好重cream味,雞肉亦好出色,煎到好出雞肉味,唔係講笑咁講咩雞有雞味魚有魚味,而係佢真係調味到啲雞既味道出晒黎,合埋眼都食得出,勁正!菠蘿椰子沙冰:好fresh,入面有一粒粒碎冰,椰味重但亦唔會過甜好似飲syrup咁,正呀!

2020-10-13 115 浏览
有日行完山係置樂落山,搵地方食lunch聽講呢間野係屯門咖喱屋既老闆開既,唔係食一般既西餐,睇佢既Lunch餐牌,已經覺得好國際化,十幾個餐入面已經出現咗有好幾個地方名😂😂除咗印度咖喱之外,有墨西哥薄餅、土耳其烤肉卷等等好多選擇平時係隔離咖喱屋食得咖喱多,係呢到就試下其他野土耳其烤肉卷 $58第一眼見到呢個已經決定咗一定要食,呢個價錢比起其他地方既烤肉卷算便宜,羊肉都無特別貴幾蚊,切開一半包實咁上,唔會食到論論盡盡,入面既料好紮實,羊肉既比例都好多,超正!👍🏻👍🏻西班牙燉海鮮 配飯 $68呢個相比底下遜色好多,雖然個湯味道酸酸甜甜,伴飯食都唔錯既,但係海鮮份量唔多,得幾隻蜆仔、一隻青口、兩隻蝦,性價比較低🙃🙃呢到嘅Lunch包一碗湯同一杯野飲,仲有好nice、識講中文既外籍侍應,絕對可以為咗烤肉卷encore!😋😋
有日行完山係置樂落山,搵地方食lunch

除咗印度咖喱之外,有墨西哥薄餅、土耳其烤肉卷等等好多選擇

平時係隔離咖喱屋食得咖喱多,係呢到就試下其他野

土耳其烤肉卷 $58

西班牙燉海鮮 配飯 $68

2020-09-28 182 浏览
一早行藍地水塘在屯門完結跟住各自歸家,原本諗住搭巴士返屋企,但路經見到王子廚房餐牌上面嘅嘢係我嘅最愛之一既Pizza!有D肚餓一於食飽先再算😝老實講menu內樣樣都想食見到西班牙海鮮炒飯就留曬口水!但一條友只能食倒一份pizza !叫餐前店員仲送咗碗磨姑忌廉湯!好味😋我見加十蚊可以雙併,咁就點左沙樂美腸併瑪格麗特。Pizza 份量十足,沙樂美腸大大塊又厚仲有好多車厘茄,D芝士一路食仲拉曬絲🤪瑪格麗特皮薄又脆皮既餅底加埋蕃茄同芝士,啖啖香濃奶味芝士😋😋雖然食咗兩件都飽!但係食下食下全部比我吃清曬估唔到一個人食嘅都咁開心下次叫埋行山友食多啲款式就perfect
我見加十蚊可以雙併,咁就點左沙樂美腸併瑪格麗特。
估唔到一個人食嘅都咁開心
下次叫埋行山友食多啲款式就perfect
2020-09-21 718 浏览
今日小弟同女友人黎左屯門拜房呢間王子廚房, 其實我地一路都好想食到d平靚正既巴基斯坦/印度菜... 但發覺係香港食呢d菜式都係偏貴, 所以我地而家開始覺得貴唔緊要最緊要好食.. 咁今次我地經朋友介紹黎左呢間印度fusion餐廳.. 我地叫左兩個餐湯(蘑菇忌廉湯),一個雙口味既pizza(Prince Delight同Salmon & Tzatziki)兩隻味, 一個羊肉Kebab同埋Chicken chick Momo(佢地既雞肉餃子) ... 佢地仲好親切送左個小食比我地試! 叫做硬人巴子(Onion Bhajis) , 個小食酸酸地好好味, 我係出面無試過的應該係佢地d家鄉小食.. 個pizza好味道特別, 有別於坊間既連鎖店出品味精較少同有濃烈既自家制味同埋用既芝士好惹味.. 佢地個雞肉餃子就真係好正, 皮偏厚但好有咬口同肉味濃,佢地個羊肉kebab都包得好好D 汁又唔會話落太多好易入口.我地兩口子就咁食以上既野已經飽到上心口.. 好滿足的說
... 但發覺係香港食呢d菜式都係偏貴
, 所以我地而家開始覺得貴唔緊要
最緊要好食
.. 咁今次我地經朋友介紹黎左呢間印度fusion餐廳
... 佢地仲好親切送左個小食比我地試! 叫做硬人巴子
(Onion Bhajis)
, 個小食酸酸地好好味, 我係出面無試過的
應該係佢地d家鄉小食
.. 個pizza好味道特別, 有別於坊間既連鎖店出品
味精較少同有濃烈既自家制味
同埋用既芝士好惹味
.. 佢地個雞肉餃子就真係好正, 皮偏厚但好有咬口同肉味濃
,佢地個羊肉kebab都包得好好
D 汁又唔會話落太多
好易入口
.我地兩口子就咁食以上既野已經飽到上心口
.. 好滿足的說

2020-09-11
2020-09-18 152 浏览
和家人到附近行街,又不知道吃什麼好,便走到這間王子廚房試一試!一進餐廳,老闆便熱情地招待我們,當然他有先為我們量體溫👍🏻老闆二人在我們參閱餐牌的時候,已為我們送上印度薄餅小食一份,老闆為我們介紹說:這叫做Papadum,香脆可口配上薄荷醬汁,非常開胃!我們一行二人點了:1. 印度烤雞沙律2. 沙樂美腸薄餅3. 傳統西班牙海鮮焗飯4. 雞肉墨西哥薄餅1. 印度烤雞沙律(推介)還未開始吃,便已經覺得這個沙律很抵吃,這個沙律的份量非常大,足夠兩個人吃,而且伴碟放得非常漂亮👍🏻烤雞沙律有不同款式的時令蔬果,例如:牛油果、車厘茄、青瓜、青辣椒、菠蘿,當然亦有印度秘製烤雞,和大量沙律菜!印度烤雞的味道令人一試難忘,雞肉更非常juicy,夾起青瓜等蔬菜一齊吃,真是回味無窮!而且沙律菜等等的蔬果,非常新鮮!配以特製的沙律醬汁真是一個非常好的前菜2. 沙樂美腸薄餅這個Pizza未上枱,我們便聞到很香很香的芝士味,放在桌上一看,整個Pizza鋪滿了厚厚的芝士,非常大方!我咬下去一拉,大家看看!這芝士拉得有多長!再說說這個Pizza的口味,Pizza是傳統薄薄的一款,底部非常香脆可口,並不像其他Pizza店

我們一行二人點了:
1. 印度烤雞沙律
2. 沙樂美腸薄餅
3. 傳統西班牙海鮮焗飯
4. 雞肉墨西哥薄餅

1. 印度烤雞沙律(推介)

2. 沙樂美腸薄餅

再說說這個Pizza的口味,Pizza是傳統薄薄的一款,底部非常香脆可口,並不像其他Pizza店一般軟林林的!而且在芝士下面還放滿了沙樂美腸,另外還有一些蕃茄乾,中和了芝士的膩,令人更開胃

3. 傳統西班牙海鮮焗飯(推介)
我們期待已久的西班牙海鮮焗飯,在廚房拿出來時,已聞到一陣陣蕃茄和海鮮的香味!由於這個海鮮焗飯是由煮、焗,每個步驟有下單後才開始做,所以亦需要一點時間~

再說說這個海鮮焗飯,當海鮮焗飯拿到時,整個飯真的鋪排得很漂亮,而且有大量海鮮,他不單止是飯上面的青口和蜆,在下面更有很多帶子肉和魚肉!

大蝦、貝殼類海鮮、加上魚肉等等的鮮味,完完全全走進每一粒飯裏!每一口飯便是海鮮的精華,非常美味,絕對值得一試!

4. 雞肉墨西哥薄餅(推介)
大食的我們,一邊吃一邊看着桌上的餐牌,有決定多點一道菜,便是這個墨西哥薄餅!

他比傳統薄餅的口感更新鮮!外層是敲到非常脆口的薄餅,是非常非常薄的,而裏面便放着秘製醬汁、芝士、烤雞、牛油果等等的食材!

配少許辣泡菜和cream cheese來吃,整個味道昇華了不少!
  • 印度烤雞沙律
  • 烤雞墨西哥薄餅
  • 傳統西班牙海鮮焗飯
2020-09-16 91 浏览
Waited for a long time, I can dine with my good fd in Tuen Mun after work lu. We found a new western restaurant in Tuen Mun. The decoration is good. Attracted us to dine in.This is the starter. India biscuit.Salmon noodles 🍝 yummy 😋 and the salmon is fresh. Our favorite main course, steak 🥩 50% raw. Mouth-watering 👍🏻 juicy and the potato 🥔 French fries are crispy , the sauce is good too.Chicken 🍗 串燒 About $200/ 2 persons

Chicken 🍗 串燒

About $200/ 2 persons
2020-09-14 93 浏览
入到餐廳好有異國風情,原來夜晚都幾多人黎食~叫左個是日餐湯,今日係磨菇湯,又幾好味喎,夠濃味,有幾塊粟米片點湯食。呢個印度小食係送嘅,叫Onion bhajis, 幾特別,好香口,有洋蔥絲,食食下又幾好食。叫左個烤羊肉卷kebab, 個黎巴嫩皮好軟熟,羊肉好嫩滑,個汁揀左洋蔥同蛋黃醬,又有好多生菜,好味!Chic momo, 即係尼泊爾版嘅雞肉餃子,點佢個醬食幾惹味,皮都幾薄,好足料,要試!。最後試左個mix pizza, 揀左一半prince delight 一半salmon. 個餅底厚薄適中,個人鍾意price delight 多啲,因為有菠蘿喺入面,另外仲有雞肉,火腿,香腸,蘑菇,食材雖然普通,但有土耳其汁就覺得好好味!另一半嘅salmon 就有sour cream, 味道都唔差,成個pizza 好食過連鎖店嗰啲,黎到一定要試!
入到餐廳好有異國風情,原來夜晚都幾多人黎食~

2020-08-14 131 浏览
去到置樂個頭,諗唔到食咩野,經過呢間野,一於試下外賣pizza,估唔到有驚喜!高汁🌝雙拼左個墨西哥同印度風味薄餅。揸車拎到返屋企先食,雖然凍左少少都好食😋好足料有心機有層次~

外卖自取