2008-06-23 25 浏览
估唔到咁多BAD COMMENTS-----------------------------------------------------------------------------------------我無諗過自己會係le 度食野, 但自己識左女朋友仔, 接佢放工0個陣通常都會食埋tea先走, 而今次係第一次食dinner. 可能仲早啦, 其實都唔係太肚餓, 我食左冬瓜海鮮湯飯, 她吃肉醬意粉. 兩樣我都覺得ok 0架, 價錢亦都實惠呀, 100蚊都唔洗你地想要乜service 呀, 已經好過好多地方, 實你200樓上但係水都唔主動俾杯你, le d 真係無service la.環境方面, 冷氣大左d, 凍親佢呀決定幫le 間餐廳平反-----------------------------------------------------------------------------------------唔好再喊, 我會心痛, 今日係141 日
估唔到咁多BAD COMMENTS

環境方面, 冷氣大左d, 凍親佢呀

決定幫le 間餐廳平反
唔好再喊, 我會心痛, 今日係141 日
2008-04-06 22 浏览
唔知係咪餐廳睇到openrice啲食評全部話佢差,今午去又有改善到喎,侍應反認都算快,禮貌都有七分,可是食物質素參差.叫咗個海南雞飯,海南雞本身都算不錯,不會太生,也不會太靱,可是飯卻非常硬,湯也非常咸.還叫了個午餐:燒汁牛仔柳(意粉),有三塊牛仔柳,兩塊淋一塊靱,2:1總算贏咗!

2008-03-13 37 浏览
果d咁ge waiter..叫佢黎幫我寫野又話等陣等陣最衰ge唔係一個係咁係個個都係咁lor
果d咁ge waiter..叫佢黎幫我寫野
又話等陣等陣
最衰ge唔係一個係咁
係個個都係咁lor
2008-02-10 25 浏览
牛車水係美孚既老店小弟早年出食感覺不錯的早一兩個月去食果晚好多人成間爆晒嗌左個鐵板餐d汁佢一早幫我倒晒落去跟個飯就只有白飯.... 連一dd 汁都無叫左個阿姐拎d 黑椒汁俾我我叫左第三次都未肯拎俾我直至我差唔多乾啃晒d飯d汁先到叫個經理幫我拎佢又扮聽唔到佢聲稱叫扒房d牛扒肉質仲差過隔離大家樂食左一兩舊已經完全唔想食咁ge 餐廳都唔知點解仲可以生存
牛車水係美孚既老店

佢聲稱叫扒房d牛扒肉質仲差過隔離大家樂
食左一兩舊已經完全唔想食
咁ge 餐廳都唔知點解仲可以生存
2008-01-12 17 浏览
Service 太差了!我叫咗埋單, 等咗好耐唔埋, 結果要自己走去收銀處比錢, 收銀果個又掛住自己講電話, D反應慢過56K modem, 你話落單慢就話, 邊有舖頭連收錢都唔理你? 當時間野都就黎收舖, 人一D都唔多, 班友有幾忙呀?呢間野其他方面都唔多掂, 有一次我碗湯麵入面竟然有本碎及膠紙...仲有一次, 我叫杯熱杏霜, 飲左大半見到個底有D黑色野, 似係茶渣, 但佢地竟然話係未溶的杏霜粉- 你唔好玩我鴉, 點會有黑色o既杏霜粉架?!?! 溶左又會變白色? 我唔飲都飲左, 唔病都病左, 你道句歉就算啦, 仲響度撐? 世上邊有咁厚顏無恥架! 我地中過招受過氣都仲去, 祇係住樓上費事行咁遠... 但我地忍夠喇, 下次情願搭的士去深水步, 使多D錢但開心D ...

2007-12-16 47 浏览
去探朋友, 就一起去吃下午茶, 超級難吃, 煮出來簡直是浪費食物...一個黑椒牛扒薯條..不..是黑椒生根薯條才對...只有朋友A的西多可吃...因為朋友B叫了個餐\(忘了是什麼小吃),等了半小時,催了N次單,一小時後,(45份後)個阿姐竟然夠膽死話賣晒,仲要屈我個朋友改要咕嚕肉飯(我跟朋友A己開始說不要吧),但朋友B說算吧,咕嚕肉飯打包拎走吧,個阿姐竟然出奇地說\"O下!?咕嚕肉打包?\" 絕不再去!

一個黑椒牛扒薯條..不..是黑椒生根薯條才對...

只有朋友A的西多可吃...

絕不再去!
2007-10-23 31 浏览
102,今次見到大大隻字寫著招牌海南雞飯,又看看如何?甫入店已覺得自己落到food court般的大飯堂內,猶其當坐在中間幾張並排的大檯位。看看餐牌,盡是備定貨的大路貨色,沒有招牌菜的代替品下,維持原判,海南雞飯。配套是一碟泰式酸辣汁、一碟蔥蓉、一碟灑了芫茜上面伴炸花生的肥版海南雞、一碗雞汁飯及一客例湯,仲有一碟吃完先由伙計題醒方記得走漏了油菜。單講配套,星洲的海南雞好似欠了碟黑豉油呢?酸汁是稀稀的,蔥蓉就真的只得蔥蓉及一些熟油,而且略帶酸味,感覺較路邊燒味檔還要差。肥版的切雞,用鹽水膽浸過,肥肥的鹹鹹的,油光不少,肉質介乎於鮮雞與雪雞之間,有少少彈性,偶盡了力只吃了半件,不懂欣賞就是了。雞汁飯黏在一起,沒有油分自然就沒有油光,少少汁味,幾乾身,味道就太單調了,不怎麼好。嗯,忘記了這裡是扒房,可能吃扒會好一點吧,吃雞是有點兒苛求呢。a.成套海南雞飯,最見得下人是碗加了蠔豉的紅蘿蔔湯,幾足料夠味的。b.摺檯,好似十幾年前屋企擺落個張,重點是無舖檯布唔多好睇。c.1-46,原來有46張檯,12、13、14、16、17、18同26、27、36吉左~d.浸著羹的茶杯、糖漿,這裡是扒房?
102,今次見到大大隻字寫著招牌海南雞飯,又看看如何?

d.浸著羹的茶杯、糖漿,這裡是扒房?
2007-10-10 29 浏览
今早送完阿仔返學,找地方食早餐,不知不覺地走到這裏,發現人山人海,好奇心推使下,走入去試一次。叫了一個普通回肉雞翼麵,凍奶茶;回肉麵先到,回肉冇肉得肥膏一塊和幾片冬筍,雞翼是陳年鹵水雞翼,陳年的不是鹵水,而是雞翼,肉質梅爛。茶餐廳早餐,質素難保,不是意外。但最不能忍的是服務,簡直是意想不到,完全不知所謂。見麵快食完,但奶茶仍不見蹤影,再望水吧師傅,完全是等單眼神,相信都是漏單,人流旺,可理解,於是叫樓面追單,樓面表示知道,但跑了去第二張做野,見她做完野,見她站一旁,再叫她來追單,她又表示知道,但沒有幫追單,反問鄰可要落單,完全沒有理會,結果決定放棄,示意另一樓面追單,一秒鐘後奶茶到。渴奶茶途中,同一樓面傳菜鄰前,竟先放一三文治面前,並示意非我單,但鄰完全未有任何食物,但我上有先前的麵和正渴途中的奶茶。寫到這裏,服務之差,不但是不知所謂,簡直是莫名奇妙。總結:最飽的是一肚氣。

總結:最飽的是一肚氣。
2007-09-28 20 浏览
上次去到食個咖喱飯, 叫佢$5x以為係香的黃咖喱拉....點知一食, 咖喱粉開ge....D 雞唔好味(唔入味), 仲要有D 粉未溶....你比得出50蚊,我會建議你去食二個M記餐...起碼佢D雞唔會比你食有粉先...
上次去到食個咖喱飯, 叫佢$5x以為係香的黃咖喱拉....
你比得出50蚊,我會建議你去食二個M記餐...
起碼佢D雞唔會比你食有粉先...
2007-09-08 14 浏览
OT 到八點半,累到九彩,…,居然會走入來吃晚餐。點了客台式大碗飯晚餐(連加一;$33)。選了「台式肉燥豬扒大碗飯」(份量偏少,男生勉強夠食。所謂「肉燥」完全係普通炒豬肉碎,求其加D 豉油炒到杰杰地就算!塊豬扒當然係港式製作,所以反而叫做「正常」!)飲品選了熱檸茶(好夠熱,味道正常)。都係果句,神志清醒的我係唔會考慮這間店子。這種質素的店鋪居然開左咁多年,仲可以開到有分店的程度,以及經常爆滿,絕對係奇跡,只能嘆「風水好!」
2007-08-23 19 浏览
- 叫左海南雞飯餐+ 椰汁豬扒飯餐- 海南雞唔錯, 仲包一個小菜- 油飯好唔油, 失敗左- 椰汁好水汪汪, 似冇打獻狀- 服務算係咁啦, 鬼叫人手少咩, 叫到都會應- 一家普通既食店, 飽肚為上
- 叫左海南雞飯餐+ 椰汁豬扒飯餐
- 海南雞唔錯, 仲包一個小菜
- 油飯好唔油, 失敗左
- 椰汁好水汪汪, 似冇打獻狀
- 服務算係咁啦, 鬼叫人手少咩, 叫到都會應
- 一家普通既食店, 飽肚為上
2007-08-16 22 浏览
睇左d食評,但我食過海南雞飯,都幾好喎; 仲係雞脾服務都唔差,好快手, 各方面都好滿意可能係星期日晚去, 間舖只有幾枱客所以感覺ok
睇左d食評,但我食過海南雞飯,都幾好喎; 仲係雞脾

服務都唔差,好快手, 各方面都好滿意

可能係星期日晚去, 間舖只有幾枱客所以感覺ok
2007-08-04 23 浏览
呢間係一間零服務但要收取加一服務費嘅餐廳, 先講服務, 無論繁忙或非繁忙時間, 每位食客都需要近乎要自己行去侍應身先可以叫到佢幫你執檯, 拎茶, 落單, 如果唔係咁, 只係舉手或叫人, 相信你坐喺度半個鐘都唔會有人理你... 態度其差, 木口木面擔天望地, 又盲又聾係呢間餐廳文化...食物方面, 我試過草多過菜既蒜蓉莧菜, 酸甜辣橙皮羅宋湯, "隆"左嘅忌廉湯... 唔叫以上嘅食物應該會ok ..我極之希望美孚會有一間有質素嘅同類型餐廳(西式荼餐廳)可以頂死牛車水, 唔好俾佢地以為d人一定要去佢地度食...

2007-06-13 24 浏览
小弟早兩天食早餐時見到最少兩隻大強在牆及檯底遊蕩! 這是小弟第三次見到了. 先前一次仲恐怖, 食食下野感覺到大脾有野, 用手一掃, 竟然是一隻很大的小強, 它還在我手上爬行, 驚嚇程度十分高. 如果各位是不怕小強的, 在這餐廳食野還算可以!
2007-06-08 23 浏览
前幾天來這店只因選擇不多, 而且鄰近的大家樂又極之難食, 所以即管試試。坐下來, 沒人收拾檯面, 都算, 因沒有太大期望!!叫了咖哩雞煲、啫啫排骨煲+白飯向侍應(當中有店長)要多一個碗及辡椒油兩、三次, 影都冇... 最後都放棄, 冇再追...到啫啫排骨煲上檯, 但竟是啫啫雞煲, 當然叫他們更換, 但反問我們就咁好唔好... 咪玩啦! 要兩個雞煲做乜!! 更何況係你地落錯單嘛!!!食物味道尚可, 但服務質素完全影響食慾...以後唔會再嚟!! 都唔明俾加一服務費做乜??!!

坐下來, 沒人收拾檯面, 都算, 因沒有太大期望!!

叫了咖哩雞煲、啫啫排骨煲+白飯

食物味道尚可, 但服務質素完全影響食慾...

以後唔會再嚟!! 都唔明俾加一服務費做乜??!!