秋風起🍂點少得整返個放題打邊爐😎望住一份又一份嘅牛肉車落湯鍋到,真係好興奮🤩今次就去咗尖沙咀嘅「牛駅麻辣火鍋放題」開餐😆.🌟120分鐘美國精選牛放題💰$248/位(另加一).🍴湯底🔸牛駅秘製麻辣鍋作為餐廳主打,梗係要試一試🤪揀咗中辣,唔係講笑真係幾辣🤣湯頭已經蓋滿花椒、辣椒等,做到辣而不嗆🌶️而且越煲越辣,充滿麻辣鮮香,好惹味🔥.🔸清甜椰子雞鍋充滿椰子清香,內裏有嫩滑雞件,秋天食好滋潤✨.🍴肉類雖然揀咗最平個套餐,但肉類一啲都唔輸蝕😙美國牛肩胛片輕輕一灼就食得,油脂均勻,肉質軟腍😚巴西牛脷托一啲都唔韌,重肉味🤤不停encore😂.🍴火鍋配料款式多不勝數,好多特色台灣配料都有,例如鴨血、豬血糕、士林腸灌蛋等🇹🇼當中大愛自家製餃子🥟手包蝦肉雲吞、手包菜肉水餃全部大大粒好足料😆即炸油炸鬼都係必吃,油炸鬼吸滿湯汁精華,入口外脆內軟😋巨型蟹棒長得超誇張, 味道鮮甜😚.🍴小吃不論QR code落單或自助區都有勁多選擇😍由於太多款,列舉咗幾款較鍾意嘅😜.🔸醬爆糍粑平時食糍粑都係蘸黑糖,呢款係咬落去黑糖漿喺內裏爆出嚟,外層香脆內裏煙靭,食咗勁多粒😂.🔸麻辣小龍蝦小龍蝦肉質滑嫩,味道又香又麻🔥.🔸台式滷肉

🌟120分鐘美國精選牛放題
💰$248/位(另加一)
🍴湯底
🔸牛駅秘製麻辣鍋
🔸清甜椰子雞鍋
充滿椰子清香,內裏有嫩滑雞件,秋天食好滋潤✨

🍴肉類
🍴火鍋配料

🍴小吃
🔸醬爆糍粑

🔸麻辣小龍蝦
小龍蝦肉質滑嫩,味道又香又麻🔥
🔸台式滷肉飯
滷肉好入味,配白飯無得輸😍

🍴飲品
冷泡茶、汽水、果汁乜都有🤓甚至連清酒都任飲🍶

🍴甜品
軟雪糕、杯裝雪糕、雪條、蛋糕點心應有盡有,不過去到最尾其實食到好飽食唔落😅

人均二百幾蚊,可以食到咁豐富嘅放題火鍋,仲要尖沙咀黃金地帶,性價比非常高‼️除咗牛肉之外,飾物款式都有好多選擇,有部份食材更由台灣直送🇹🇼仲唔快啲約埋朋友開餐,食之前記得留定肚😆

2022-10-23 46 浏览
位於尖沙咀 加連威老道嘅 *牛駅*,地點好方便,地鐵站B出口行1-2分鐘即到,非常就腳。餐廳地方好大,坐位舒適,周圍環境都好乾淨整齊。行到最入係自坐區,各式什丸、瓜瓜菜菜放置係整齊嘅蔬菜🥬櫃;側邊係甜品凍櫃、再側邊就係前菜、沙律、生果,整整齊齊。中間一排係調味料區,再行入啲係飲品凍櫃,自家製茶類飲品、汽水、啤酒色色俱備👍🏻。坐低即爭取時間,點左個蕃茄湯底,個湯底都幾濃郁,唔錯👍🏻。美國肩胛肉、牛舌、豬梅片,呢幾款最出色,全晚可以不停輪流order,尤其牛舌,肉味濃,有咬口;牛肩胛薄切,係熱湯拖兩拖即起,入口非常嫩滑。其他瓜瓜菜菜都非常新鮮👍🏻。除左火銅配料,黎到呢度一定要點台式小食啦😆,爽魚皮,真係好小地方可以有得食架,將魚皮切成薄條,爽爽脆脆;台式臘腸,口感軟軟,咸香惹味;醉豬手,豬皮非常彈牙;最正就係紅糖糍粑,軟軟糯糯,紅糖亦唔會太甜,而且仲有流心效果。

2022-10-23 839 浏览
最近天氣涼涼地捻住試下間新野打邊爐,點知真係中曬伏,我地三人揀左七點半前離席$288一位,捻住試下距最貴個餐好食下次可以再黎過,因為呢間野真係周圍都係好評,點知出曬事,揀左個辣湯底都正常,有陣陣牛油香味,但啲野食真係好差🤯🤯🤯牛駅麻辣火鍋放題主打應該都係食牛拉,唔好同我講係食麻辣湯底係主打吖!但係啲牛真係好薄好薄,落五秒秒即刻可以食,完全無口感,唔同牛食落都唔覺有太大分別,牛舌好唔新鮮,唔記得三文魚xx都勁唔新鮮,沙白真係有沙!!!!同埋其實好生意就請番左兩個員工,送餐其中一位男士好似參加比賽咁,有位求其掉起檯就算,甚至會將細碟直接放起我地啲牛上面,係直接碟底接觸啲牛!!!!見到都呆左!!!野食真係好麻麻!!係最近食過打邊爐最差😩😩😩😩😩
2022-10-23 63 浏览
終於感受到少少涼意,最岩就係打邊爐,今晚約左好姊妹一齊烚下烚下,揀左位於the one隔離街嘅牛駅,120分鐘放題仼食,價錢抵食,唔怪之得幾多人黎食。我地揀左胡椒豬肚鍋,湯底濃郁,胡椒味重辣辣地好暖胃,豬肚煲到好軟林,份量好多。另外我地揀左美國精選牛set,肉類選擇有美國牛肩舺肉,澳洲羊肉片,巴西牛脷托,花鵰酒雞翼,美國豬梅肉片。等緊嘢食熟個陣可以出去自助吧拎小食和熟食,帶子群邊帶少少辣味,爽口有咬口。麻辣小龍蝦好受歡迎。飲杯櫃選擇多,凍飲暖飲都有,我揀左桂花烏龍冷泡茶,清清地幾好飲。美國牛肩舺肉肉味濃郁,口感軟滑,encore左好多份。蟹棒鮮甜,牛栢葉同魷魚爽口彈牙,大蝦肉質結實,脆肉鯇無骨好食。打完邊爐一定要食甜品先滿足,我自己中意牛奶布甸,奶味濃郁,滑嘟嘟。

麻辣小龍蝦好受歡迎。

美國牛肩舺肉肉味濃郁,口感軟滑,encore左好多份。

中午跟friends 食12-14點兩小時,第一次來,本身體驗都OK,覺得比牛大人多小小食材「但牛肉沒有牛大人好吃,沒什麼牛味。超薄」一點就讓催買單,1點45不到就催人走,2點就開始惡意趕人,對我們超級不禮貌,黑著面摔碗摔盆,仲對我們惡;“仲食?到鐘了”之後就收走鍋及碗筷。超級不禮貌,不會再幫襯

2022-10-22
整體來講,即使食價錢最低個套餐,都絕對俾到超高性價比嘅牛肉🤤呢個價錢,咁高質嘅食物質素,肯定令你大滿足🥳餐廳地方闊落,裝修新淨企理,抽氣做得好好,食完都冇打邊爐嗰陣味👍🏻 ✤ 美國精選牛 $𝟐𝟎𝟖-$𝟐𝟒𝟖 (視乎時間) ✰ 湯底 揀左牛駅秘製麻辣鍋,一上檯見到嗰層紅油紅噹噹🥸試一啖就感覺到佢好足料,麻同辣並駕齊驅、瞬間口腔爆發,為味蕾帶來十級快感🤤 ✰ 飲品區 餐廳有𝟏𝟐個大雪櫃,提供超過𝟒𝟎種冷熱飲品,有𝟏𝟎款冷泡茶,另外對於打邊爐唔想飲甜野嘅朋友有福了💁🏻 另外亦有提供泰國唧唧飲品🇹🇭、韓國果汁🇰🇷 ,而且仲有冷熱清酒及梅酒、𝐀𝐬𝐚𝐡𝐢 啤酒任飲🤩岩曬一班酒徒🍻 ✰ 前菜 前菜有𝟏𝟎款,特別推薦佢地自家製既前菜,包括秘製豬脷、醉雞翼尖同泰式鳳爪。例外仲有毛豆、螺肉、中華沙律、泡菜等😆 ✰ 肉類 多款牛選擇:美國牛肩胛薄切、條理分明、牛味濃郁,𝐢𝐜𝐡𝐢𝐛𝐚𝐧巴西牛脷托雖然切得比較薄,如果切得厚身少少就更加有口感😎;澳洲羊肉片羊騷味唔重🐑 ✰ 海鮮類 意想不到竟然有麻辣小龍蝦任食,麻辣同火鍋辣又有少少唔同,值得一試👍🏽推薦沙白鮮甜無沙,脆肉鯇彈牙冇骨🐟 ✰ 丸類、菜類及澱粉質類 呢啲

✤ 美國精選牛 $𝟐𝟎𝟖-$𝟐𝟒𝟖 (視乎時間)

✰ 湯底

✰ 飲品區

✰ 前菜

✰ 肉類

✰ 海鮮類

✰ 丸類、菜類及澱粉質類
呢啲都係自己係出面拎,特別推介芋頭貢丸,一入面超過一半都係芋頭蓉😚,咬落香甜、值得一試👍🏽推薦滑嫩鴨血以及厚身花膠🐟蔬菜方面有我最愛羽衣甘藍🥬

✰ 小食
雞軟骨酥脆惹味;台式肉燥飯則太過肥膩,過多肥豬肉🤓

甜品
選擇繁多!包括中式糖水、豆腐花、乳酪、生果、馬卡龍、𝟑.𝟔牛乳布甸以及紅糖糍粑🤤大愛紅糖糍粑,咬落超級煙韌;軟雪糕則冰感較重;馬卡龍酥脆唔會死甜;拉脫維亞冰果雪條非常值得一試😍食落似食緊生果冰咁🥭
「牛駅麻辣火鍋放題」係我經常去嘅火鍋放題😝揀咗SRF美國特級肩胛肉眼片套餐x2✌🏻.清甜椰子雞鍋🍲入面有雞肉🐔紅棗、杞子、椰子肉🥥飲落椰子味濃香清甜☺️.肉類🥩有SRF美國特級肩胛肉眼片🐂美國牛肩胛片🐄巴西牛脷托👅美國豬梅肉片🐖澳洲羊肉片🐏花鵰酒雞翼🐓西班牙五花片🐷SRF美國特級肩胛肉眼片,外圍比較多朐肪😲肉質相對有咬口😆美國牛肩胛片肉質嫩滑軟腍,無咁肥🤤.火鍋配料🥢有紐西蘭青口、鮮甜沙白🐚日本帆立貝、日本蟹棒🦀特別啲有魚肚🐟沙白同帆立貝新鮮脹卜卜,又juicy😋.沙律冷盤🥗泡菜蘿白唔錯🥕蜜瓜香甜🍈.小食🥢麻辣小龍蝦🦞每次都夾好多😬因為size適中,又夠麻辣🌶.蔬菜及丸類🥦比較特別嘅有鹹蛋流心丸🥚芝士小籠包🧀芋頭貢丸💜豆腐芝士、冬蔭功蝦球🍢感覺到好足料同爆漿😋好高質.甜品🍮有雪糕🍨雪條、糖水🥣泡芙、焦糖意式布甸、爆漿糍粑🌋馬卡龍、3.6牛乳布甸等🥛布甸同爆漿糍粑好出色👍🏻.飲品🥤有冷泡茶🍵果汁🧃汽水、咖啡☕️涼茶、荳奶🥛仲有梅酒、清酒🍶🥃
沙律冷盤🥗泡菜蘿白唔錯🥕蜜瓜香甜🍈
  • SRF美國特級肩胛肉眼片套餐
2022-10-20 58 浏览
呢排開始涼番d 又可以約番啲朋友出嚟打邊爐啦。今次介紹呢間牛駅位置非常方便,喺尖沙咀The One對面,入面裝修非常之精美,地方好大,而且好光猛。今時今日打邊爐嘅方程式基本上都係一樣,出邊有無限任攞嘅樽裝冷泡茶,仲有一啲餐前開胃小食,例如帶子郡邊、中華沙律。出奇地呢度仲有唔同類型嘅雪條,同埋雪糕任揀。打邊爐嘅套餐有三款,基本上都係豐儉由人,今次我哋揀咗最平嘅套餐,雖然係價錢上最平,但係質素一啲唔差,有豬肉牛肉羊肉,口感味道中上。唔同味道嘅餃子,同埋少量海鮮選擇。性價比非常之高。湯底揀咗椰子雞湯,一開頭就聞到嗰陣勁香嘅椰子味,最後記得落個出前一丁吸收湯地嘅精華。

2022-10-20 55 浏览
接近年底又係時候清假喇! 放假同朋友Shopping, 入夜去咗尖沙咀【牛駅】嘆任食火鍋。入座起計120分鐘任飲任食,三款套餐價錢選擇, 同樣可以享用自助吧火鍋配料同小食。同朋友初次幫襯, 揀咗套餐最basic嘅【美國精選牛】套餐。九款湯底之中, 選擇了胡椒豬肚。餐廳環境氣氛光鮮企理, 冷氣好夠, 完全不覺焗促感。入座隨即送上湯底, 肉類、少量火鍋配料scan QR code落單。胡椒豬肚湯底, 滾起時散發陣陣胡椒味, 剛開始食時, 會食到胡椒嘅微辣, 而且有好多好爽嘅豬肚所有肉類均為薄切, 而呢個set嘅牛只有兩款, 美國牛肩胛片: 稍為焯幾下就食得, 牛脂較少, 但因為薄切, 令肉質熟後都幾嫩。巴西牛利托: 同樣薄切, 口感爽。另外仲有美國豬梅肉片、澳洲羊肉片, 羊肉片有微微羶味。呢度仲有長蟹柳, 味道鮮甜, 另外更有牛柏葉、魷魚, 不過蝦嘅鮮味唔太出。鯇魚片好爽, 有魚鮮味; 三文魚鮫好滑;自助區選擇多, 包括有混醬區、冷盤小食、火鍋配料(丸類同埋蔬菜類)、少量熟食。飲品區有清酒, 另有多個大雪櫃併合而成, 罐裝汽水、涼茶、韓國juice、冷泡茶。甜品就有軟雪糕機, 配有數款to
嘆任食火鍋
入座起計120分鐘任飲任食,
三款套餐價錢選擇, 同樣可以享用自助吧火鍋配料同小食。
九款湯底之中, 選擇了胡椒豬肚。
餐廳環境氣氛光鮮企理, 冷氣好夠, 完全不覺焗促感。

所有肉類均為薄切, 而呢個set嘅牛只有兩款,

巴西牛利托: 同樣薄切, 口感爽。
另外仲有美國豬梅肉片、澳洲羊肉片, 羊肉片有微微羶味。
鯇魚片好爽, 有魚鮮味; 三文魚鮫好滑;

甜品就有軟雪糕機, 配有數款tops, 兩款口味雪糕同樣濃郁, 絕對要留肚食多幾杯!
2022-10-17
2022-10-18 79 浏览
牛駅 - 台式麻辣火鍋放題今日嚟到尖沙咀一間火鍋專門店,主打台式麻辣火鍋,形式是放題,120分鐘任食。有三個不同級別套餐,分別是美國精選牛、SRF美國特級肩胛肉眼片和特上牛小排!火鍋湯底有九款,當中最著名當然係麻辣火鍋湯底啦,是牛駅秘製的,另外也有養生的藥膳鍋;重有清甜既椰子雞鍋選擇。牛肉必食牛肩胛片,薄切輕輕一浸就食得,牛味夠,油脂滿。海鮮亦有照顧到,有海蝦、沙白蜆,鮮味十足。另外有任食小食如麻辣小龍蝦、糍粑和任飲清酒、梅酒同啤酒添。
牛駅 - 台式麻辣火鍋放題

牛肉必食牛肩胛片,薄切輕輕一浸就食得,牛味夠,油脂滿。

海鮮亦有照顧到,有海蝦、沙白蜆,鮮味十足。

另外有任食小食如麻辣小龍蝦、糍粑和任飲清酒、梅酒同啤酒添。
2022-10-17 236 浏览
秋風起梗係打邊爐啦!今次試下尖沙咀加連威老道嘅台式火鍋店 - 牛駅! menu主打台式湯底嘅火鍋🍲限時120分鐘放題,19:30前離座($476/2位)有SRF 美國極黑肩胛肉眼、西班牙五花片、海鮮等!自助區仲有超級多台灣直送丸類同蔬菜可以拎!竟然仲有少見嘅小龍蝦🦞清酒同梅酒等特式食物和飲品,真係好豐富!揀好湯底就掃QR Code 落單,簡單又方便!🥩🍲SRF 美國極黑肩胛肉眼放題 $476/2位🥣湯底大約有十種選擇,我地揀左鴛鴦鍋(麻辣/椰子雞鍋)椰子雞鍋湯頭清香又夠鮮味,雞件仲要好嫩滑好驚喜!麻辣鍋就超正宗~味道夠麻夠香辣,越食越過癮🌶🔥🥩SRF 美國極黑肩胛肉眼油脂均勻,色澤亮麗,肉質紥實香口,美國牛肩胛薄薄一片牛肉味香濃、軟身易人口!兩樣都好出色! 🍖西班牙五花片🍖薄薄一片,豬味香,好快熟又夠淋!配埋麻辣湯勁夾勁好味!🌟個人推介🌟麻辣小龍蝦,肉質爽口勁入味,蝦膏飽滿!🦐海鮮類🦐有花膠、帶子、蝦同沙白😋蝦肉鮮甜,蜆肉肥美仲冇沙粒👍🏻💛台灣直送丸類💛一向都鐘意食丸,雜錦丸粒粒都唔同,我自己最鐘意年糕魚蛋口感豐富! 🍡手打蝦滑/黑松露墨魚滑🍡兩款都鮮味十足,口感彈牙,推介! 🍵飲品揀

🥩🍲SRF 美國極黑肩胛肉眼放題 $476/2位

🍖西班牙五花片🍖薄薄一片,豬味香,
好快熟又夠淋!配埋麻辣湯勁夾勁好味!
🌟個人推介🌟麻辣小龍蝦,肉質爽口勁入味,蝦膏飽滿!

🍡手打蝦滑/黑松露墨魚滑🍡兩款都鮮味十足,口感彈牙,推介!
🍵飲品揀左近期最愛嘅白桃烏龍茶解解辣~!

牛駅
地址📍 :尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
  • 黑松露墨魚滑
  • 麻辣小龍蝦
  • 西班牙五花片
  • 椰子雞鍋
  • SRF美國極黑肩胛肉眼
2022-10-17 111 浏览
秋天轉涼又係打邊爐嘅時間😌 揀咗呢間幾出名嘅牛駅火鍋 用咗日文嘅「站」 但原來係台式火鍋🫢 主打麻辣火鍋 但係呢排腸胃唔太好 所以食清少少就冇嗌啦 不過食緊嘅時候聞到隔籬枱嘅麻辣湯底超香好麻好惹味咁 建議大家試吓😛我哋揀咗清甜椰子雞鍋同香濃蕃茄豬骨湯等緊嘢食嘅時候就可以出去自助區去攞嘢~有麻辣小龍蝦!有梅酒清酒啤酒任飲仲有無酒精飲品、甜品、雪糕、醬料、火鍋配料等等 全部都好企理乾淨👍🏻SRF美國特級肩胛肉眼片 17:00-21:00入座 $288一位SRF和牛大大塊重牛味肉質又好😛 嗌咗好多碟!黑松露墨魚滑微微黑松露香 帶出墨魚鮮味手打蝦滑爽口彈牙 中間好多蝦肉粒鮮蝦雲吞皮薄餡靚 呢個都再嗌咗幾件呢個餐仲有得任食帆立貝~ 仲有多款海鮮例如海蝦、魚片、沙白~另外仲有唔少炸物都幾好食~ 比較特別嘅有黑糖糍粑 裏面嘅黑糖仲係流心~ 出面攞嘅甜品都幾好食🫶🏻 都好多選擇

我哋揀咗清甜椰子雞鍋同香濃蕃茄豬骨湯

等緊嘢食嘅時候就可以出去自助區去攞嘢~

有麻辣小龍蝦!

有梅酒清酒啤酒任飲

SRF和牛大大塊重牛味肉質又好😛 嗌咗好多碟!

黑松露墨魚滑微微黑松露香 帶出墨魚鮮味
手打蝦滑爽口彈牙 中間好多蝦肉粒
鮮蝦雲吞皮薄餡靚 呢個都再嗌咗幾件

出面攞嘅甜品都幾好食🫶🏻 都好多選擇
🍲SRF美國特級肩胛肉眼片放題 - 成人最平$248/位🔸大部分火鍋放題都係無酒飲,硬係覺得爭小小嘢🤔呢次就比我發掘到呢間台式火鍋之選,清酒又好,梅酒又好,連Asahi同黑啤都有,一律任飲😍😍😍而清酒同梅酒當然唔係咩貴嘢,但入口絕對係好飲,我全晚就瘋狂咁飲🤓除咗呢個大賣點之外,佢仲有呢啲優點都好值得推介:✅熟食區有麻辣小龍蝦任食,對好多人嚟講都係回本位😝仲有好多台式小食,而佢好多食材都係台灣直送😍✅肉類入面除咗SRF和牛高質之外,都大推大家試下羊肉同巴西雞肉,水準好高😎✅海鮮類中上水準,但一定,一定,一定要試佢個手工蝦滑🦐啖啖蝦肉勁鮮甜。食貴價火鍋店都無食過咁出色嘅蝦滑🥹✅飲品應有盡有,自家冷泡茶好啱打邊爐飲👍🏻唔計酒類,竟然會有咖啡機都好驚喜😄✅甜品選擇多,而且好食,唔係奇怪牌子。有豆腐花,明治乳酪,好味馬卡龍等等✅佢有三個級別嘅放題,我今次食嘅係中間嘅套餐,我覺得係性價比最高的!肉類選擇已經夠多,價錢又親民✅佢哋主打麻辣鍋🌶️我揀咗小辣都OK,小小刺激,夠麻又唔會過辣😁但唔想食辣都有好多其他湯底選擇,百貨應百客😜
🍲SRF美國特級肩胛肉眼片放題 - 成人最平$248/位

2022-10-17 80 浏览
最近天氣涼左咁多🌬️就知道就黎到打邊爐嘅好季節呢日我地去左牛駅食個午市放題原來逢星期一至五2點後仲有88折 認真抵食🤩.🌟午餐火鍋 ($168).有咩肉絕對係打邊爐嘅重點😎牛肉方面有美國特級肉眼片同美國牛肩胛片兩款牛肉都好有牛肉味🐮個人比較喜歡肉眼片 肉質較腍👍🏻其他肉類仲有豬雪花肉片、美國豬梅肉片、巴西雞肉片、花雕酒醉雞翼、秘製滷大腸、等等仲有台式食品例如水魷魚🦑、士林豬血糕、鵪鶉蛋🥚、士林腸灌蛋用QR code落單 方便又準確📱出邊仲有多款肉丸 🧆、蔬菜🥬、粉麵可以自助取得.湯底亦都有好多選擇🍲我地揀左藥膳牛骨鍋湯底好香藥材味 當中有蟲草花、紅棗、牛骨 非常滋補.除左打邊爐食物之外 呢度仲有其他熟食例如豬手、麻辣豬脷、帶子裙邊、中華沙律、日本枝豆、鹽酥雞、滷肉飯🍚好多選擇☺️.飲品方面有多款汽水🥤、啤酒🍺、自家製嘅冷泡茶 連熱維他奶都有!最特別就係有清酒🍶及梅酒 清酒仲有熱同凍嘅選擇 啱晒鐘意飲酒嘅朋友.甜品亦都有好多款式有泡芙、豆腐花、軟雪糕🍦、芒果雪葩🥭我就最鐘意榴槤雪條 夏天過左都仲有得食而且火鍋放題好少見有呢款食 係稀有嘅甜品😆.店舖全部都係卡位非常闊落所以坐得好舒服有圍裙提供
最近天氣涼左咁多🌬️
就知道就黎到打邊爐嘅好季節

呢日我地去左牛駅食個午市放題
原來逢星期一至五2點後仲有88折 認真抵食🤩

🌟午餐火鍋 ($168)

有咩肉絕對係打邊爐嘅重點😎
牛肉方面有美國特級肉眼片同美國牛肩胛片
兩款牛肉都好有牛肉味🐮
個人比較喜歡肉眼片 肉質較腍👍🏻

仲有台式食品例如水魷魚🦑、士林豬血糕、鵪鶉蛋🥚、士林腸灌蛋

用QR code落單 方便又準確📱
出邊仲有多款肉丸 🧆、蔬菜🥬、粉麵可以自助取得

湯底亦都有好多選擇🍲
我地揀左藥膳牛骨鍋
湯底好香藥材味 當中有蟲草花、紅棗、牛骨 非常滋補
除左打邊爐食物之外 呢度仲有其他熟食

好多選擇☺️

甜品亦都有好多款式
有泡芙、豆腐花、軟雪糕🍦、芒果雪葩🥭

我就最鐘意榴槤雪條 夏天過左都仲有得食
而且火鍋放題好少見有呢款食 係稀有嘅甜品😆
店舖全部都係卡位
非常闊落所以坐得好舒服
有圍裙提供 咁就唔怕整污糟件衫😌
成日經過呢間都想食,今日終於有人陪我食🥰呢間係The one對面好易搵,個招牌都好吸引人注意😆我叫咗個最平嘅餐 120分鐘放題$248/1位,如果鍾意食多啲牛嘅選擇,可以簡300幾果個餐,因為本身我好細食,同埋佢其他嘢都好好食所以我就揀咗呢個餐啦🥰-湯底: 我哋叫咗個鴛鴦湯底加咗$48藥膳牛骨鍋、秘製麻辣鍋,我推介麻辣鍋好正勁惹味,牛骨鍋好重藥膳味淥菜一流👍🏻-QR code落單:佢嘅肩胛片同豬都唔錯,最鍾意食牛脷!我朋友唔食羊所以冇叫🤣佢裏面仲有得揀海鮮同其他唔同嘅小食,一定一定要食紅糖糍粑真係好好食🥹有驚喜😍-而外面就有啲冷盤、生果、麵,都有幾多選擇😳-雪糕除咗有雪條之外仲有吱出嚟嘅雪糕,吱出嚟嘅雪糕少少似沙冰咁,仲有啲糖果俾你加落雪糕度一齊食👍🏻我超級推薦大家試吓0% Fat嘅奇異果雪條!真係好好食,食完又唔會覺得邪惡,好清新😋-甜品類就有泡芙、奶凍、豆腐花、乳酪、馬卡龍~-仲有啲丸類同蔬菜類,推薦大家食芋頭貢丸同香菇貢丸,好彈牙❤️仲有淮山同萵筍都好好食🥰-仲有啲台灣小食,仲有埋麻辣小龍蝦🦞正呀🤡-另外飲品都有好多款式揀,除咗有梅酒清酒啤酒任飲之外,仲有啲熱茶,外面仲有三個大雪櫃
成日經過呢間都想食,今日終於有人陪我食🥰
呢間係The one對面好易搵,個招牌都好吸引人注意😆

湯底:
我哋叫咗個鴛鴦湯底加咗$48
藥膳牛骨鍋、秘製麻辣鍋,
我推介麻辣鍋好正勁惹味,
牛骨鍋好重藥膳味淥菜一流👍🏻

QR code落單:
佢嘅肩胛片同豬都唔錯,最鍾意食牛脷!
我朋友唔食羊所以冇叫🤣
佢裏面仲有得揀海鮮同其他唔同嘅小食,
一定一定要食紅糖糍粑真係好好食🥹有驚喜😍
而外面就有啲冷盤、生果、麵,都有幾多選擇😳

雪糕除咗有雪條之外仲有吱出嚟嘅雪糕,
我超級推薦大家試吓0% Fat嘅奇異果雪條!
真係好好食,食完又唔會覺得邪惡,好清新😋

甜品類就有泡芙、奶凍、豆腐花、乳酪、馬卡龍~

仲有啲台灣小食,仲有埋麻辣小龍蝦🦞正呀🤡

另外飲品都有好多款式揀,除咗有梅酒清酒啤酒任飲之外,仲有啲熱茶,外面仲有三個大雪櫃裝嘢飲,真係睇都睇得你花多眼亂🤣而我最愛飲嘅當然就係白桃烏龍茶啦😍

總括嚟講呢度除咗牛之外其他嘢都好多選擇,仲要都有新鮮感,啲嘢食質素都唔錯,佢係台式火鍋店,唔少食材都係由台灣直送所以性價比都算高☺️