2023-06-11 143 浏览
。前排我哋嚟到牛駅食火鍋🤍,相信好多人都知小編好鍾意食火鍋😘 上次已經係佢哋嘅觀塘店食過 今次同屋企人一齊去咗尖沙咀食佢哋尖沙咀店嘅裝修闊落 非常之舒適💯-佢係食120分鐘任食火鍋,佢分別係有三個價錢嘅 我哋今次揀咗個中位價 2號餐$298佢哋仲全新推出香港首間任食乳鴿台式火鍋‼️屋企人極力推介大贊好好食👍🏻👍🏻-湯底方面,我哋叫咗蕃茄濃湯❤️佢哋嘅嘢食真係勁多 先講牛方面啦分別係有srf 美國極黑和牛片/美國肩胛肉/美國安格斯牛板腱/封門柳等等 肉質鮮嫩,非常之新鮮,油脂分布比較少,啱晒我唔鍾意食太肥🤍-配料上面有不同款式嘅菜類,而我最鍾意食嘅就係羽衣甘藍,台灣直送既水蓮等等,營養豐富,而且非常之翠綠,仲有好多丸類 海鮮類 魚蝦扇貝 等等 另外仲點少得熟食區,佢哋嘅小龍蝦非常之搶手💯 麻辣風味好惹味💯-另外嘢飲方面,佢哋有唔同款式嘅茶類,汽水,啤酒等等,亦有清酒梅酒,相當之豐富,仲有珍珠奶茶㖭🤍全部都係任飲任食㗎 一個價錢咁多種享受 同屋企人朋友聚餐最好不過❤️-

佢哋尖沙咀店嘅裝修闊落 非常之舒適💯
湯底方面,我哋叫咗蕃茄濃湯❤️
佢哋嘅嘢食真係勁多 先講牛方面啦
配料上面有
一個價錢咁多種享受 同屋企人朋友聚餐最好不過❤️
2023-06-04
  • 麻辣小龍蝦
🖤Beef Station🖤 All You Can Eat🐮🥢..120mins 台式火鍋放題大滿足!$2xx - $3xx🔸10款湯底任你選擇🍲 (鴛鴦湯底+$48)今次揀左期間限定新品:香濃蕃茄豬骨鍋木系裝修風格就是讓人感覺舒服💫香港人耐唔時都想打邊爐♨️!呢間台式餐廳最近新增既燒乳鴿皇任食😍 【全港首創】有乳鴿任食的台式火鍋放題,當然要來一試!岩晒有個中式胃既朋友,別錯過喔🦆!任食放題好處就是選擇多多,而牛魔王既你,而家2號套餐牛肉任食款式亦增加:封門柳🐮,真係可以一次吃盡唔同部位既牛肉。台式火鍋店♨️ 當然唔少得多種台灣直送特產食材如水蓮💚、台式餃類、小食等,仲有小龍蝦🦞🦞🦞台式珍珠奶茶都係無限任飲🧋😍!仲有啤酒🍺 都係任飲,想盡興無酒不歡既朋友當然要啤一啤。。爽!🔸SRF美國極黑和牛片、手切封門柳🔸美國豬梅肉片、花雕酒雞翼🔸鮮甜海蝦、象拔蚌片、美顏花膠🔸手包蝦肉雲吞、台式燕餃、魚皮餃🔸醬爆糍粑、台式一口腸、鹽燒雞🔸秘製滷牛筋、秘製滷大腸吃點蔬菜不少得呢!最後當然要食甜品雪糕:Häagen-Dazs、乳酪雪糕、甜筒 or 芋圓糖水,都記得要一吃!總括一定讓你大滿足❣️..×××火鍋

120mins 台式火鍋放題大滿足!$2xx - $3xx
🔸10款湯底任你選擇🍲 (鴛鴦湯底+$48)
今次揀左期間限定新品:香濃蕃茄豬骨鍋

木系裝修風格就是讓人感覺舒服💫

岩晒有個中式胃既朋友,別錯過喔🦆!

🔸SRF美國極黑和牛片、手切封門柳
🔸美國豬梅肉片、花雕酒雞翼
🔸鮮甜海蝦、象拔蚌片、美顏花膠
🔸手包蝦肉雲吞、台式燕餃、魚皮餃
🔸醬爆糍粑、台式一口腸、鹽燒雞
🔸秘製滷牛筋、秘製滷大腸

吃點蔬菜不少得呢!

最後當然要食甜品雪糕:Häagen-Dazs、

×××[牛駅麻辣火鍋放題]×××
©尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
2023-06-09 79 浏览
雖然今日天氣熱辣辣,定係都無阻我食火鍋嘅決心,今日再一次黎到牛駅打邊爐,不過今次嚟嘅係尖沙咀分店,佢位於加連威老道愛賓商業大廈地下,地鐵站一出行兩個街口就到,非常方便。餐廳環境亦都好寬敞,自助火鍋配料亦都好多樣化,唔單止有羽衣甘藍、冰菜、水蓮,甚至仲有麻辣小龍蝦以及任食乳鴿,非常吸引。。今次食嘅係2號set,可以選擇嘅牛肉款式都有好多,除咗有SRF美國和牛片、安格斯牛板腱之外,仲有封門柳,肉質非常嫩滑,脂肪比例啱啱好,見到就流晒口水,而且牛味濃郁。另外,我叫咗香濃蕃茄豬骨鍋湯底,蕃茄味都幾濃郁,十分清甜,經過呢個湯底淥熟牛肉之後,除咗原本濃郁嘅牛味之外,仲有清甜嘅蕃茄味,唔使點調味料已經好好食。。除此之外,其他火鍋配菜都好唔錯,蝦、扇貝、沙鯭魚都好新鮮,而且好特別哋仲有象拔蚌片同埋花膠。而熟食方面亦都有好多唔同嘅選擇,我特別鍾意花椒魚皮,除咗有濃郁嘅花椒香之外,再加上魚皮本身嘅爽脆口感,食到停唔到口。。

2023-06-04
  • 封門柳
  • 安格斯牛板腱
2023-06-08 141 浏览
食物一般,算好多選擇但係部分職員態度真係好差…我地係打算幫朋友預祝生日第一次幫襯唔知唔可以早入樓下負責比枱號的女職員好串咀話:你都識講你book左8點呀嘛Ok我哋等到8點,之後我哋行緊上樓梯已經話開始計時…我唔敢相信再反問,女職員望都唔望直接講:係呀上到去大家開心食飯,提早半小時埋單我哋明白朋友見到Join會員有9折問收錯個女職員係咪有9折做會員,臉色即刻唔耐煩放低帳單,講:Join完講電話號碼啦咁,走左..之後另一個黑色衫阿姐級一樣好唔耐煩徘徊,催促我哋咁,地方網絡🛜真心差,食物質數還好,態度真係不可恭維,雖然有兩個職員好好,但唔想再咁受氣,不可一不可再。
食物一般,算好多選擇
但係部分職員態度真係好差…
我地係打算幫朋友預祝生日
第一次幫襯唔知唔可以早入
Ok我哋等到8點,之後我哋行緊上樓梯已經話開始計時…
我唔敢相信再反問,女職員望都唔望直接講:係呀

上到去大家開心食飯,提早半小時埋單我哋明白
朋友見到Join會員有9折
走左..

之後另一個黑色衫阿姐級一樣好唔耐煩徘徊
乳鴿
鴛鴦鍋
長蟹捧
羊肉片
乳鴿
♡ 高水準台式火鍋店|牛駅 ♡-今日落雨涼咗少少就想打邊爐😋於是收工就嚟到尖沙咀牛站~ 呢度嘅餐廳啤酒🍻係任飲👍而且有好多食材都係台灣直送✈️而家仲有乳鴿任食放題🤣🤣真係好特別牛站有三種唔同嘅Set 俾客人揀分別係美國精選牛、SRF美國極黑和牛片同特上牛小排~~ 而今次就同有人揀咗中等價錢嘅美國極黑和牛片餐💕$288 / 一位 店員話 呢個餐仲有封門柳添🫶👍- ♡ 美顏花膠竹絲雞鍋 ♡ 我哋唔想食得太濃烈~ 於是就揀咗比較清啲嘅湯底 😋都幾清甜 ~ 仲有隻竹絲雞雞髀🍗-♡ 肉類🥩 ♡ ✨SRF 美國極黑和牛和牛肉質嫩滑,帶有好多肥肉紋路,入口即化,食落好滑好嫩,仲有好濃郁嘅牛肉味。✨美國肩鉀肉肉質緊實,有啲嚼勁,但都好滑好嫩,口感豐富。✨美國安格斯牛板鍵肉質脂肪分佈均勻,好細嫩,有好多肉汁,有微微嚼勁,同時都有好濃郁嘅牛肉香味同細緻嘅口感。-♡ 手打墨魚滑 ♡ 口感彈牙🦑,我哋encore咗兩次😌-♡ 台北鴨血 ♡ 黎親火鍋店,我都一定會食鴨血🤣呢度嘅鴨血好滑 👍-♡ 魚皮餃 ♡ 皮薄餡多,魚皮脆口有咬勁,餡料新鮮,魚味十足💯-♡ 醬爆糍粑 ♡ 最鍾意就係食糍粑呢度嘅糍粑細細
♡ 高水準台式火鍋店|牛駅 ♡
今日落雨涼咗少少就想打邊爐😋
於是收工就嚟到尖沙咀牛站~
呢度嘅餐廳啤酒🍻係任飲👍
而且有好多食材都係台灣直送✈️
而家仲有乳鴿任食放題🤣🤣真係好特別
牛站有三種唔同嘅Set 俾客人揀
分別係美國精選牛、SRF美國極黑和牛片
同特上牛小排~~
而今次就同有人揀咗中等價錢嘅
美國極黑和牛片餐💕$288 / 一位
店員話 呢個餐仲有封門柳添🫶👍
♡ 美顏花膠竹絲雞鍋 ♡

我哋唔想食得太濃烈~
於是就揀咗比較清啲嘅湯底 😋
都幾清甜 ~ 仲有隻竹絲雞雞髀🍗
♡ 肉類🥩 ♡

✨SRF 美國極黑和牛

和牛肉質嫩滑,帶有好多肥肉紋路,
入口即化,食落好滑好嫩,
仲有好濃郁嘅牛肉味。

✨美國肩鉀肉

肉質緊實,有啲嚼勁,
但都好滑好嫩,口感豐富。

✨美國安格斯牛板鍵

肉質脂肪分佈均勻,好細嫩,
有好多肉汁,有微微嚼勁,
同時都有好濃郁嘅牛肉香味
同細緻嘅口感。
♡ 手打墨魚滑 ♡
口感彈牙🦑,我哋encore咗兩次😌
♡ 台北鴨血 ♡
黎親火鍋店,我都一定會食鴨血🤣
呢度嘅鴨血好滑 👍
♡ 魚皮餃 ♡
皮薄餡多,魚皮脆口有咬勁,
餡料新鮮,魚味十足💯
♡ 醬爆糍粑 ♡
最鍾意就係食糍粑
呢度嘅糍粑細細件,容易入口,
而且新鮮即叫即炸 😍
♡ 珍寶蟹柳 ♡
一見到就即刻拎咗兩條 ~
平時超級市場都見到賣好貴😂
♡ 蔬菜區 ♡

蔬菜嘅種類都有幾多
例如有羽衣甘藍🥬、翡翠苗、南瓜、
海帶結等等~~
♡ 麵類區 ♡

麵類嘅食物種類就有三種,
有王子麵、出前一丁同烏冬。
打邊爐真係一定要食王子麵 ~😋
而出面仲有寛粉添!😍

甜品區 ♡

甜品方面就有布甸🍮、啫喱、Tiramisu
豆腐花、沖繩海鹽黑糖蛋捲等等~
真係眼花撩亂 ~~
最後我就揀咗竽圓同埋Oreo同木糠布甸😜
此外,出面仲有Häagen-Dazs雪糕拎添!

❥ 總括嚟講~ 呢度性價比真係幾高,
而且亦都冇漏單情況, 值得一讚!

#
⇢店鋪資料:
牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
#
🌸《牛駅 · 火鍋放題 · 尖沙咀》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🌼SRF美國極黑和牛套餐 $298乳鴿任食的台式火鍋放題真係第一次聽🫢 見到佢地嘅廣告再加埋好奇心就走左去試下🙆🏻‍♀️ 本身以為乳鴿放題價錢應該會好貴,點知價錢合理就有得食🫢 乳鴿最重要係食層皮,皮香而且乳鴿都有肉地,小編都唔覺意叫左6-7隻食❗️大推啊❗️-自助區有唔同嘅小食/熟食,倒如帶子裙邊同小龍蝦等等,火鍋材料亦都係台灣直送食材,比較特別嘅係水蓮同冰菜🤩 雪糕有Häagen-Dazs等等任食,真係你想食咩呢度都比到你🫢❤️‍🔥 鐘意飲酒嘅男士們,餐廳仲有清酒、梅酒同啤酒任飲🙆🏻‍♀️❗️真係物超所值❤️‍🔥-📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 @beefstationtst 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:💖-#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #i
🌸
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:💖
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀美食 #尖沙咀黃店 #尖沙咀好去處 #乳鴿 #任食 #任食放題
又到左出糧時間,行完街買咗少少嘢送俾自己,就過咗對面食 這家牛駅 麻辣火鍋放題,兩小時任飲任食,實在CP值高,好受歡迎。SRF肩胛肉眼 成人 $288我們選了SRF肩胛肉眼 套餐,每位 $288,任吃精選肉類。提議 加$48 選鴛鴦鍋,鴛鴦湯底可以試多啲味道,我們就選了牛站秘製麻辣鍋 & 香辣沙嗲鍋。自助區食物好多選擇,前菜有麻辣龍蝦仔,番本之美食,仲有醉雞翼尖、中華沙律、日式螺肉、水果🍉麵食、軟雪糕🍦梅酒等等,非常豐富。仲有高質素台灣蔬菜,水蓮、冰菜,加埋湯底特別清甜,愛健康的女生,記得要試吓!燒乳鴿皇打邊爐前食咗最新推介嘅燒乳鴿皇,新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩又多汁,點 2號或 3號餐 就可以任食乳鴿,可以試試呢!SRF美國極黑和牛片用QR code下單快捷方便,我哋係衝着牛肉而來的,要試晒套餐裏面所有唔同款式嘅靚牛肉,手切封門柳、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片,一口接一口,食過不停。牛肉味道濃郁,脂肪比例適中,口感軟滑,沾上醬汁更加係畫龍點睛,味道層次更加豐富。如果唔食牛肉,都仲有豬羊雞,西班牙豬五花片、美國豬梅肉片,豬肉香甜,新鮮可口。花雕雞翼,花雕酒味香濃,雞翼大隻,肉質滑有口感。
SRF肩胛肉眼 成人 $288
燒乳鴿皇
SRF美國極黑和牛片
吃海鮮也是必須的,優質新鮮,健康美味。日本帆立貝、青口、鮮甜海蝦、鮮甜沙白、水魷魚、象拔蚌片、蝦仁棒棒、手打墨魚滑、美顏花膠,全部都非常新鮮,鮮甜爽彈有口感,質素不錯。
涼拌菜麻辣魚皮,爽口麻香,香口很開胃!紅糖糍粑也非常鬆脆,糯軟綿帶紅糖漿,口感Q彈,非常好味啊!
台灣丸類,質素高,喜歡爽口有彈性,超級巨無霸蟹柳也好吃。台灣王子麵,麵質有彈性,跟麻辣湯底超刺激。
最後還有令人興奮的甜品,哈根大師藍莓雪糕,食到停唔到口。朱古力蛋糕、泡芙、3.6牛乳布甸,完美的甜蜜蜜。
飲品🥤除咗汽水仲有我最愛嘅珍珠奶茶,各式烏龍茶,茶味清香撲鼻,洛神花茶酸甜消油膩。
總結食物和環境都幾好,服務細心,乳鴿和牛肉更加係冇得彈,值得推介!
2023-06-03 2191 浏览
我前兩日食過【牛駅麻辣火鍋放題】全港首創有乳鴿任食的台式火鍋放題☺️lunch time可以任食4個鐘,每人都係$168起!店內環境寬敞,座位都係卡位梳化位,坐得好舒服!我揀咗$188 set,有美國特級牛肩胛肉眼、美國肩胛肉、西班牙豬五花片、象拔蚌片等等任點🤩特別推介2號餐,可以任食封門柳🥩我最鍾意食特級牛肩胛肉眼,肉質鮮嫩,牛味好突出,我哋兩個人食左成十碟🤣湯底有好多款口味可以選擇,我揀咗香濃蕃茄豬骨鍋🍅出面自助區仲有好多野拎,種類繁多,例如菜有羽衣甘藍、豆苗、翡翠苗、水蓮菜、生根等等!菜都非常新鮮,豆苗打邊爐係咁好食😋自助區仲有好多丸類,例如有珍寶魚蛋、香菇貢丸、香芋貢丸、花枝丸等等,我最驚喜有珍寶魚蛋,真係好大粒好彈牙🍡麵類亦有好多種類,例如王子麵、刀削麵、寬粉、出前一丁都有🍜真係食到飽一飽!多種台灣直送食材提供,好有特色💜🥤飲品都有3大個雪櫃,大大個勁多野揀,可樂汽水紙包飲品係基本,仲有自家製冷泡茶及啤酒任飲,真係飲到飽死人!🍧甜品都好誇張,除咗有Haagen Dazs、多款日本雪條任食,成座自助製乳酪雪糕機俾你自己慢慢玩!

店內環境寬敞,座位都係卡位梳化位,坐得好舒服!

湯底有好多款口味可以選擇,我揀咗香濃蕃茄豬骨鍋🍅

香港探店|尖沙咀|火鍋|牛駅今次二訪 #牛駅 ,完全是 #人氣店 ,排了好久隊,記得要預約喔!這次選擇了他們的 SRF 美國極黑和牛套餐,只需三百多元,海陸空的精華盡吃光了☺️我推介他們的象拔蚌、沙白、帆立貝,開餐來講,覺得他們好新鮮,尤其是要讚一讚他們的沙白,處理得好乾淨、丁點沙子也沒有❤️牛肉方面,這次選的中價位套餐,也能夠吃上好滋味!有美國的SRF高級牛肉,雖然說不上入口即化,但勝在紋理分明,牛肉味濃,配上豬骨湯味道十分突出!這裏也有許多不同形式的小食,除了炸魚皮、響鈴之外,還有我最愛的台式滷肉飯,你看這些五花腩,簡直是絕絕子!而且,他們家的麻辣小龍蝦也是大人気!甜品可以說是這裏的主打菜!哈根達斯雪糕任吃!榴槤雪糕任吃!誓要把你吃到撐破肚子回家。——————為食分界線——————📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖人均消費: $300#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongko
香港探店|尖沙咀|火鍋|牛駅

牛肉方面,這次選的中價位套餐,也能夠吃上好滋味!

甜品可以說是這裏的主打菜!
哈根達斯雪糕任吃!榴槤雪糕任吃!誓要把你吃到撐破肚子回家。

——————為食分界線——————
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)

人均消費: $300
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
Set B美國極黑和牛片套餐 HK$288肚腩近排聽到仲係讀大學嘅朋友仔打邊爐一個人食左600蚊😂有啲貴💸所以決定介紹下啲抵食邊爐放題🤤🤤呢間人氣嘅火鍋店去到初夏都咁多人排隊💗有A / B / C三種set,豐儉由人,今日我地試嘅係set B☺️Set B有唔同嘅牛揀,絕對唔可以錯過美國極黑和牛片😋牛脂分布均勻,嫩滑,牛味香,冇日本和牛咁肥,食多幾塊都得😆美國牛肩胛都唔錯👍🏼仲有澳洲羊肉片,係肚腩去紐西蘭食到嘅味道,真材實料😄海鮮方面,肚腩最驚艷嘅係花膠😍彈牙有咬口,加喇沙湯底好正🤤紐西蘭青口都唔錯,冇普通餐廳咁韌👌🏽都仲有唔少選擇,日本帆立貝、象拔蚌,任食黎講質素都唔差呢💕除左落單嘅食物,出面仲有得任夾各種丸類菜類冷盤,仲有肚腩鍾意嘅冰菜😚開心~好surprise 嘅係有hagendaz 雪糕呢😍野飲方面,佢地有自家製珍珠奶茶、凍熱清酒同梅酒🥃睇得出好用心💓最尾係湯底,湯底喇沙就略嫌甜左啲,麻辣花椒就夠味,我地叫左小辣,食得辣嘅朋友可以考慮再叫辣啲🌶️
Set B美國極黑和牛片套餐 HK$288

2023-05-17
2023-05-31 131 浏览
🥩🥘牛駅♨️🥢大熱天時🌞做左樣癲事,就係下晝去打返個邊爐做午餐,同班friend去食台式邊爐 – 牛駅。餐廳裝修唔錯,座位闊落,有唔同種類嘅飲品櫃,最有特色係有好多唔同嘅冷泡茶。我地叫左2號餐,有兩種唔同嘅牛任食🔸桂花烏龍,消下暑唔錯。🔸清酒任飲,可惜我唔飲酒,但呢個真係出面舖頭好少有。🔸魷魚片好爽,而且唔鞋口,正!🔸午餐肉同油炸鬼,估佢唔到,浸落湯先食,一流!🔸滷肉飯,大讚味道唔錯,幾有台灣風味。🔸王子麵,出面打邊爐通常都係出前一丁同烏冬,呢種台灣公仔麵喺香港都唔容易買到。🔸乳鴒任食,一問之下原來只有晚市有,但侍應比左兩隻我地試食,一食就知係即炸,勁香口,啲肉夠Juicy。🔸Häagen-Dazs,揀左杯哈密瓜味,正午餐任食邊爐,200幾蚊,有咁多好嘢食,又有台灣特式食品,食足兩粒鐘,性價比唔錯!可以再食!
🥩🥘牛駅♨️🥢

🔸桂花烏龍,消下暑唔錯。

🔸清酒任飲,可惜我唔飲酒,但呢個真係出面舖頭好少有。

🔸魷魚片好爽,而且唔鞋口,正!

🔸午餐肉同油炸鬼,估佢唔到,浸落湯先食,一流!

🔸滷肉飯,大讚味道唔錯,幾有台灣風味。

🔸Häagen-Dazs,揀左杯哈密瓜味,正

2023-05-22
午餐
2023-05-31 52 浏览
不論春夏秋冬四季都鐘意打邊爐既我,今日我到訪了尖沙咀一間主打任飲任食放題火鍋的「牛駅」與友人共享豐富既晚餐❗餐廳員工殷勤有禮,食客自助掃描點餐,送餐非常有效率,餐廳座位舒適,裝修雅致!⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $288🍅 胡椒豬肚鍋湯底以香濃胡椒配以豬肚製作而成,未食已經聞到濃烈既胡椒味,但食落十分恰到好處,味道鮮濃,同各式各樣打邊爐料的味道非常夾。🥩肉食今日㨂呢個套餐除咗可以一嚐美國精選牛包括美國牛肩胛片,其中必試既SRF美國極黑和牛片,亦有美國安格斯牛板腱,手切封門柳等等不能盡錄!🥟其他配料及小食其他配料都記得唔好放過當中日本帆立貝,紐西蘭青口、鮮甜象拔蚌片及蝦仁棒棒等。而且仲有其他精彩小吃如鹽酥雞和燒乳鴿皇等等。🥤飲品及雪糕飲品方面都係包羅萬有包括咗幾隻自家無糖冷泡茶,紙包飲品及罐裝汽水等俾你㨂,而甜品方面,當然有其中一個飛佛品牌既哈根大師雪糕有黑朱古力及蜜瓜味,完美咁結束呢餐豐富既晚餐。

⭐️120分鐘SRF美國極黑和牛套餐 $288

🍅 胡椒豬肚鍋

🥩肉食

🥟其他配料及小食

🥤飲品及雪糕
2023-05-18
2️⃣ 2號120分鐘火鍋放題 $288 晚飯嘅黃金時間入座揀咗只需$288就食到封門柳,🐃美國極黑和牛,安格斯牛板腱,燒乳鴿皇,象拔蚌片,HaagenDaz 嘅2號餐,性價比非常高,種類選擇勁多,食材亦好新鮮😳🥣鍋底 (+48鴛鴦)揀咗一邊比較清淡嘅美顏花膠竹絲雞鍋,真係有1/4隻竹絲雞🐧同大大舊花膠喺入面,主要用嚟滾疏菜類🥬好清甜,另一邊就揀個比較濃味嘅香辣沙嗲鍋🌶真係好濃味,淥肉同海鮮都好惹味👍🏻🐃SRF美國極黑和牛片油脂好豐富,雖然薄切但牛味勁濃🐂手切封門柳比較有口感,望落去冇乜脂肪但食落口牛味非常香🐮美國安格斯牛板腱牛肉質素好唔錯幾高質🤩肥瘦均勻🐖西班牙豬五花片豬亦一樣高質,五花腩嘅油花超靚,薄得嚟又大塊,肉質夠嫩🐙手打墨魚滑火鍋必點嘅墨魚滑,好爽滑彈牙,同沙嗲湯勁夾🐦燒乳鴿皇好難得火鍋放題仲會有埋任食乳鴿🤩估唔到質素仲要唔錯,好有驚喜,仲要即叫即熱辣辣上台,皮脆肉香🤤🍡爆漿紅糖糍芭推界要試,一咬開中間係即流心啲紅糖漿湧晒出嚟😆 外皮仲要夠熱同炸得香口,食一條真係唔會夠喉🍨Haagen Dazs甜品其實都幾多,又有雪耳糖水,牛乳布甸🍮木糠布甸,雪糕三文治,唔同嘅雪條等等,連Häa
2️⃣ 2號120分鐘火鍋放題 $288

🥣鍋底 (+48鴛鴦)

🐃SRF美國極黑和牛片
油脂好豐富,雖然薄切但牛味勁濃

🐂手切封門柳
比較有口感,望落去冇乜脂肪但食落口牛味非常香

🐮美國安格斯牛板腱
牛肉質素好唔錯幾高質🤩肥瘦均勻

🐖西班牙豬五花片
豬亦一樣高質,五花腩嘅油花超靚,薄得嚟又大塊,肉質夠嫩

🐙手打墨魚滑
火鍋必點嘅墨魚滑,好爽滑彈牙,同沙嗲湯勁夾

🐦燒乳鴿皇

🍡爆漿紅糖糍芭

🍨Haagen Dazs
甜品其實都幾多,又有雪耳糖水,牛乳布甸🍮木糠布甸,雪糕三文治,唔同嘅雪條等等,連Häagen-Dazs都係任食呢個真係不得之了🥳

🍺 飲品
呢度任飲嘅飲品種類超多,啤酒都有喜力嘉士伯🍻又有幾款自家冷泡茶,台灣人蔘烏龍好好味🫖個aftertaste係好香,飲咗幾支,最特別係仲有自家製嘅珍珠奶茶,味道同出邊台式手搖店買嘅一樣😌

🇹🇼台灣直送食材
另外仲有好多台灣直送嘅食材,例如水蓮菜,鴨血,豬血糕等等
牛站(駅).海量靚和牛脆乳鴿今次來到牛站,一定要食SRF美國極黑和牛片套餐點解?因為呢個係全新套餐!除左有靚和牛、新鮮海蝦、青口、帆立貝等仲有任食的燒乳鴿皇!係即點即燒夠晒香脆,全部都是我地中意食的好料子!牛站以食台式打邊邊為主未到7點,已經人山人海可知吸引力無窮菜菜子、水果同熟食都選擇多多而且乾淨衛生先來點日式前菜這裡的麻辣雞腎好好食配以韓式醃蘿蔔、中華沙律菜同酸香鳳爪實在開胃好食同場再吃香脆魚皮、炸芋頭滷肉飯太香了,醬汁好讚等上湯底的時間,忍不住來一碗其中,無限量小龍蝦是大人小朋友都去搶的熟食這次的湯底試了新品:老黃瓜瑤柱意米雞鍋湯色清澈,雞件大大的,又新鮮聞到好香的湯味清熱又滋潤呢款湯要飲多幾碗SRF美國極黑和牛非常靚仔肉的甜度、嫩度和多汁度都非常超班入口即滿咀牛香,口感與味道都一流沾一點混醬小汁更是錦上添花此款牛肉是無限量追加的而且每次上台都好有質素非常可口海鮮都是任食的最吸引的是那大大的蝦子爽口鮮香多汁因為鮮美,令全台朋友不斷追加仲有可愛的花花形海鮮餅大人細路都中意燒乳鴿皇:點可以咁好食!新鮮炸出,沒有欺場!皮薄香脆,肉質嫩滑多汁無法不愛上我見到好多台都點了燒乳鴿皇食可見其水
牛站(駅).海量靚和牛脆乳鴿

今次來到牛站,一定要食SRF美國極黑和牛片套餐
點解?因為呢個係全新套餐!
除左有靚和牛、新鮮海蝦、青口、帆立貝等
仲有任食的燒乳鴿皇!係即點即燒
夠晒香脆,全部都是我地中意食的好料子!

牛站以食台式打邊邊為主
未到7點,已經人山人海
可知吸引力無窮
菜菜子、水果同熟食都選擇多多
而且乾淨衛生

先來點日式前菜
這裡的麻辣雞腎好好食
配以韓式醃蘿蔔、中華沙律菜同酸香鳳爪
實在開胃好食
同場再吃香脆魚皮、炸芋頭
滷肉飯太香了,醬汁好讚
等上湯底的時間,忍不住來一碗
其中,無限量小龍蝦是大人小朋友都去搶的熟食

這次的湯底試了新品:老黃瓜瑤柱意米雞鍋
湯色清澈,雞件大大的,又新鮮
聞到好香的湯味
清熱又滋潤
呢款湯要飲多幾碗

SRF美國極黑和牛非常靚仔
肉的甜度、嫩度和多汁度都非常超班
入口即滿咀牛香,口感與味道都一流
沾一點混醬小汁
更是錦上添花
此款牛肉是無限量追加的
而且每次上台都好有質素
非常可口

海鮮都是任食的
最吸引的是那大大的蝦子
爽口鮮香多汁
因為鮮美,令全台朋友不斷追加
仲有可愛的花花形海鮮餅
大人細路都中意

燒乳鴿皇:點可以咁好食!
新鮮炸出,沒有欺場!
皮薄香脆,肉質嫩滑多汁
無法不愛上
我見到好多台都點了燒乳鴿皇食
可見其水準多高!
配住清爽的水果茶、涼茶來食
一個字:爽!

甜品時間:今次選了蜜瓜味
Haagen Dazs雪糕與甜筒
2款不同的氣息
同樣的好味!
正!

打邊爐來牛站(駅)
真的充滿驚喜!

牛站(駅)
尖沙咀加連威老道2-6號
愛賓商業大廈1樓102號舖
2023-05-27 58 浏览
如果人生只能做一件事大概我會吃到世界盡頭🤭牛駅的火鍋又進化了🧬任食小龍蝦🦞原來只係標配而家連乳鴿都有得任食🤭想食幾多按件數自己點~完全唔會浪費😋同埋第2個level的任食火鍋多左封門柳可以任食本身有SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板鍵、帆立貝、象拔蚌、紐西蘭青口超吸引🤩!蔬菜方面新增水蓮😍😍😍不要錯過,主食有王子麵都係必試!照舊啤酒🍻汽水🥤任飲😀人均$300左右都幾抵食..
如果人生只能做一件事
大概我會吃到世界盡頭🤭

牛駅的火鍋又進化了🧬
任食小龍蝦🦞原來只係標配

而家連乳鴿都有得任食🤭
想食幾多按件數自己點~完全唔會浪費😋

同埋第2個level的任食火鍋多左封門柳可以任食

蔬菜方面新增水蓮😍😍😍不要錯過,主食有王子麵都係必試!

照舊啤酒🍻汽水🥤任飲😀

人均$300左右都幾抵食..