2023-07-01 114 浏览
邊個唔知我係邊爐精,任食邊爐尤其喜愛🤪雖無唔算食得好多,但好鐘意個feel好開心。當然我都好重視質素😎而《牛駅》係近期其中一間真心覺得平靚正嘅好選擇。三款唔同價錢嘅套餐,我哋就揀咗中間價錢個款,加埋一每人大約$330左右,已經有好多選擇。呢款套餐包咗任食特別款式:SRF極黑和牛片/安格斯牛板腱/手切封門柳/象拔蚌片/西班牙豬五花片/紐西蘭青口/手打墨魚滑/日本帆立貝/秘製滷水牛筋/巴西牛脷托⋯連燒乳鴿都有,當然仲有好多其他款嘅肉類同海鮮。湯底方面,膽粗粗叫咗個期間限定嘅白玉苦瓜鳳梨豬骨湯。初初都驚伏,同邊爐唔match😂但又有啲驚喜喎。飲品選擇又多,汽水/啤酒/清酒/梅酒/自家製泡茶/涼茶,連珍珠奶茶都有。雪糕呢?仲要有Häagen-Dazs同埋阿波羅嘅雪糕三文治⋯真係超吸引 🤤🤤

2023-06-26
2023-06-30 1888 浏览
上次同朋友食過牛站放題之後覺得好正, 今次再約埋屋企人黎食餐廳地方好大好寬敞, 我地4個人被安排坐4人car位, 座位好寬闊, 張枱仲放到好多野食放題分3個自選套餐, 我地揀左中價位既SRF美國極黑和牛片 $288/位~包無限任食台灣小食, 乳鴿, 小龍蝦, 海鮮等......自助區有多款小食, 火鍋配料, 飲品 & 水果, 甜品~~呢道既火鍋配料好正呀, 有台灣出產既水蓮菜, 又有羽衣甘藍, 冰菜, 翡翠苗等, 全部都係平時較少食到既蔬菜款式丫飲品方面就有多款茶品, 珍珠奶茶, 果汁汽水, 仲有啤酒, 清酒任飲添呢有10款湯底選擇, 為左試多款湯底, 我地點左鴛鴦湯底+$48 (香濃蕃茄豬骨鍋+清甜椰子雞鍋)~香濃蕃茄豬骨鍋湯底超級濃郁, 啖啖都有鮮茄味道, 6完既食物連醬油都唔洗點椰子雞鍋椰香味濃, 味道非常清甜, 感覺就係飲緊好好味既湯咁套餐任點SRF美國極黑和牛, 美國安格斯牛板腱, 手切封門柳等靚牛~~而我就最鍾意SRF美國極黑和牛喇~每片大大片口感十足, 肉質甘香軟腍, encore左好多份呢海鮮好新鮮呀!!!有大蝦, 帆立貝, 蜆, 青口, 魚, 象拔蚌等.....黎到必
上次同朋友食過牛站放題之後覺得好正, 今次再約埋屋企人黎食

包無限任食台灣小食, 乳鴿, 小龍蝦, 海鮮等......
自助區有多款小食, 火鍋配料, 飲品 & 水果, 甜品~~

而我就最鍾意SRF美國極黑和牛喇~
海鮮好新鮮呀!!!
有大蝦, 帆立貝, 蜆, 青口, 魚, 象拔蚌等.....
黎到必食佢既乳鴿!!
乳鴿外皮微脆, 肉質嫩滑又juicy, 堅好味

放題都食到高質乳鴿真係大驚喜~~

藤椒魚皮 & 麻辣鴨舌都好正~~
魚皮好爽口, 藤椒有辣勁

麻辣鴨舌每件細細地, 唔算辣, 食多幾件都綽綽有餘

到最後食埋甜品喇~~
甜品櫃入面有mousse, cake, 布甸, 豆腐花, 芋圓, yogurt....
仲有haagen dazs雪糕, 雪米糍, 雪糕三文治 & 雪條, 好豐富呢

• SRF美國極黑和牛
  • 麻辣鴨舌
  • 藤椒魚皮
  • 乳鴿
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥘2號餐: SRF 美國極黑和牛片 $288同朋友夜晚去咗食牛駅放題,$288可以任食2個鐘🤩。餐廳用QR code經電話落單,我哋湯底就選擇咗椰子雞鍋,再嗌咗啲海鮮同肉類,然後去自助吧攞其他嘢食。自助區食物林林總總,除咗有蔬菜區、丸類區、小食區、甜品區、飲品區,仲有好多麵食同生果選擇,部分食材更加喺台灣直送到港!之後仲發現佢哋原來有乳鴿可以任食,真係第一次見🤩😋。飲品仲有咖啡、熱茶、珍珠奶茶同多款冷泡茶選擇,而且啤酒同清酒仲係任飲添!🥢椰子雞鍋🆙椰子雞鍋好香椰子味,味道好清甜,亦唔會太油膩👍🏻。🥢封門牛柳&美國肩胛肉🆙我哋嗌嘅2號餐新增咗封門牛柳可以任食🤩牛肉份量每1份大概3-4塊,偏薄身好快就熟。特別鍾意牛肩胛同封門牛柳,肉質柔軟,牛味濃郁😋。🥢長形蟹柳 🆙呢個長條型蟹柳必食!佢嘅size係平時食開嘅蟹柳三倍以上,擔心食唔晒嘅朋友可以同朋友分享黎食🫢。必食推薦😋😋:蔬菜區:冰菜,水蓮、豆苗丸類區:蘑菇芝士堡、芝士年糕、珍寶魚蛋小食區:小龍蝦、鹹蛋炸魚皮、炸午餐肉甜品區:Häagen-Dazs雪糕、Ekselence 拿鐵咖啡雪條、3.6牛乳布甸

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥘2號餐: SRF 美國極黑和牛片 $288

🥢椰子雞鍋🆙
椰子雞鍋好香椰子味,味道好清甜,亦唔會太油膩👍🏻。

🥢封門牛柳&美國肩胛肉🆙

🥢長形蟹柳 🆙

必食推薦😋😋:
蔬菜區:冰菜,水蓮、豆苗
丸類區:蘑菇芝士堡、芝士年糕、珍寶魚蛋
小食區:小龍蝦、鹹蛋炸魚皮、炸午餐肉
飲品區:珍珠奶茶、啤酒、冷泡茶

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.62/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
#bakdiu台式#bakdiu火鍋 #bakdiu尖沙咀
2023-06-27 82 浏览
閨蜜喜歡吃麻辣火鍋🥰她最近剛忙完,當然跟她去吃餐飽開心一下。牛駅的麻辣火鍋放題好豐富又抵食🫶🏻還有我至愛的麻辣小龍蝦任食💗不用多想立馬訂枱。朋友是麻辣控,我們當然選招牌麻辣湯底,我不算好吃到好辣,選了小辣🌶️辣度都OK喎👍🏼不會辣到吃不到,湯底濃郁有層次。兩小時任吃放題有3款價格可選,我們選了中價2號餐,平日$288/位,19:30前離座$248/位,真心超抵。這個餐還包含了很不錯的肉肉🥳作為牛控的我很滿足💗有十分滑嫩的美國極黑和牛片丶牛味濃郁的安格斯牛板腱和手切封門柳🤤還有乳鴿&麻辣小龍蝦任食🤤超入味!海鮮料也相當不錯!有鮮甜的海蝦和飽滿肥美的花甲👍🏼也有口感爽脆的象拔蚌片,花膠也是我至愛。自助區有很多水蓮菜丶馬蹄木耳丸丶芝士年糕等等台灣直送食材。珍珠奶茶🧋丶啤酒和冷泡茶人蔘烏龍茶是必喝的,甜品還有台式芋丸💗還用留肚吃Häagen-Dazs雪糕喔。好開心跟閨蜜過了120分鐘忙著吃沒停下來的麻辣時光,超滿足。

2023-06-23 134 浏览
尖沙咀台式麻辣火鍋店「牛駅」向來抵食,多種台灣直送食材,兩小時火鍋放題。120分鐘放題任食👍🏻3種自選套餐,價錢不一,可選的食物種類各有不同。牛駅有數十款自選湯底選擇,更有4款湯底是期間限定。牛駅更新了餐牌,小編選了套餐2,可以任食封門柳。場內重有多款飲品、酒精類飲品、清酒同梅酒無限任飲。多款人氣雪糕雪條都是任食😋連haagen dazs都可以任食,絕對抵食。頭盤於自助區取的,有中華沙律、泡菜、海哲、雞腎和蕎頭。蔬菜、丸類和麵都是在自助區取的。套餐2有SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、手切封門柳和西班牙豬五花片。大大隻紐西蘭青口和蜆,清洗乾淨沒有沙粒。大大粒帆立貝估唔到牛駅都有乳鴿任食,一邊台式火鍋,一邊港式乳鴿😋台式小吃🤤鹽酥雞和台灣腸芋圓煙煙銀銀好有口感😋

牛駅更新了餐牌,小編選了套餐2,可以任食封門柳。

場內重有多款飲品、酒精類飲品、清酒同梅酒無限任飲。

頭盤
於自助區取的,有中華沙律、泡菜、海哲、雞腎和蕎頭。

蔬菜、丸類和麵都是在自助區取的。

大大隻紐西蘭青口和蜆,清洗乾淨沒有沙粒。

大大粒帆立貝

估唔到牛駅都有乳鴿任食,一邊台式火鍋,一邊港式乳鴿😋

台式小吃🤤鹽酥雞和台灣腸

芋圓煙煙銀銀好有口感😋
2023-06-23 191 浏览
🇭🇰📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題特長時間任食火鍋放題,午時放題可以食到16:00,仲有全港首創乳鴿任食!大胃王絕對可以食到回本。今次我哋揀咗中間價錢既特級肉眼$188午時放題套餐!➖➖📌 美顏花膠竹絲雞鍋非常足料,有兩塊大花膠,夠曬養顏!➖➖📌 蝦仁棒棒係蝦滑整成花花形狀,顏值高又好味!蝦滑好爽口!➖➖📌 美國肩胛肉同肉眼牛肩胛油花細緻分佈均勻,肉質厚實卻又軟嫩,濃鬱牛香味。➖➖📌 長形蟹柳成半隻手臂咁長既蟹柳,蟹柳粉絲最愛!➖➖📌 蔬菜自助區有好多種類既菜,連羽衣甘藍,冰菜,水蓮都有!➖➖📌 丸類自助區種類豐富,最愛珍寶魚蛋,夠曬彈牙!➖➖📌 甜品超多款甜品,有雪糕,乳酪,布甸,食左哈密瓜味嘅Haagen Dazs,味道清甜,啱晒炎炎夏日!➖➖地址: 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖➖➖人均消費:$250 (10% service charge)好食指數:4/5抵食指數:4/5環境指數:4/5服務指數:4/5回頭指數:4/5-
🇭🇰
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題

📌 美顏花膠竹絲雞鍋
非常足料,有兩塊大花膠,夠曬養顏!
📌 蝦仁棒棒
係蝦滑整成花花形狀,顏值高又好味!蝦滑好爽口!
📌 美國肩胛肉同肉眼
牛肩胛油花細緻分佈均勻,肉質厚實卻又軟嫩,濃鬱牛香味。
📌 長形蟹柳
成半隻手臂咁長既蟹柳,蟹柳粉絲最愛!
📌 蔬菜自助區
有好多種類既菜,連羽衣甘藍,冰菜,水蓮都有!
📌 丸類自助區
種類豐富,最愛珍寶魚蛋,夠曬彈牙!
📌 甜品
地址: 尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
好食指數:4/5
抵食指數:4/5
環境指數:4/5
服務指數:4/5
回頭指數:4/5
2023-06-20 1967 浏览
位於尖沙咀的 [牛駅麻辣火鍋放題]基本上係我食過咁多間任食火鍋當中性價比最高嘅一間,今次已經係第二次黎朝聖,因為佢哋最近推出咗全港首創食火鍋之餘有乳鴿可以任食,仲要係即叫即炸,乳鴿控絕不能錯過,真係萬分期待▪️今次我哋點咗中價位SRF 美國極黑和牛片放題,最繁忙時間食每位都係$298,有多達百幾款食物,任君選擇,湯底一共有九款可以選擇,我們點了清甜椰子雞鍋,未打邊爐之前記得飲碗湯先,非常濃香椰子味和清甜,推介▪️放題可以任食多款靚牛,包括SRF 美國極黑和牛、手切封門柳、美國安格斯牛版腱、美國牛肩胛片等,唔食牛當然仲有美國豬梅肉片、西班牙豬五花、澳洲羊肉片、巴西雞肉片等,一定有啱你食嘅肉類▪️海鮮也非常高質,推介必食鮮甜沙白、沙鯭魚、鮮甜海蝦、水魷魚、日本帆立貝、青口、手打墨魚滑等等▪️熟食炸物亦非常出色,特別係即叫即炸乳鴿,皮脆肉嫩又入味,甚有大酒樓水準,好食到不停Encore ,另外鹽酥雞、芝麻雞翼、紅糖糍粑、榴槤炸彈都係必食推介▪️自助區仲有好多食物選擇,例如小龍蝦、滷肉飯 、大量特色前菜、多種台灣直送食材,丸類、蔬菜,任飲系列竟然有珍珠奶茶和多款台灣飲品,冷泡茶、汽水,仲有啤酒清酒可以任

▪️自助區仲有好多食物選擇,例如小龍蝦、滷肉飯 、大量特色前菜、多種台灣直送食材,丸類、蔬菜,任飲系列竟然有珍珠奶茶和多款台灣飲品,冷泡茶、汽水,仲有啤酒清酒可以任飲,都飽晒仲有多款咖啡,熱茶解解膩👍🏻

▪️最後當然要食埋甜品才算完美,估不到甜品款式亦非常多,Häagen-Dazs藍莓雪糕,自製軟雪糕、多款其他雪糕雪條、Tiramisu、椰子芒果布甸、3.6牛乳布甸、朱古力蛋糕等等,款款都咁好食

• 燒乳鴿
2023-06-19 98 浏览
【尖沙咀•牛站(駅)麻辣火鍋放題】————————————————————————夜晚8點爆場呢,好多放工族都來。上次食喇沙海鮮鍋超級正😍😍不過今次唔見有,反而多了很多新湯底,10個選擇。🍲鴛鴦鍋揀了「白玉苦瓜鳳梨豬骨鍋」及「香濃蕃茄豬骨鍋」。期間限定白玉苦瓜夠哂清熱,令人諗起台灣的白苦瓜汁🥤😋,蕃茄豬骨湯味道偏酸,喜歡酸味味的可選擇。|SRF 美國極黑和牛片|HKD 2883️⃣個套餐揀了中間款,已有SRF美國極黑和牛片。美國安格斯牛板腱。手切封門柳。象拔蚌片😍燒乳鴿皇😋好少有得食乳鴿,食咗兩隻夠本。海鮮有青口、海蝦、蟹柳。自助區仲有炸物、湯品、蔬菜、甜品、飲品,各式各樣齊全,熟食有肉燥飯、小龍蝦。蔬菜款式多,有最愛吃的台灣水蓮菜、萵筍、皇帝菜。甜品有各種細細件芝士蛋糕,雪糕雪條都有好幾款。雪米糍有阿華田味。呢度布朗尼幾好食,唔會太甜。食飽仲有水果,西瓜蜜瓜,多汁清甜🍉。。醬料區應有盡有,仲有教你點樣調配唔同嘅口味,符合唔同人嘅需要。
【尖沙咀•牛站(駅)麻辣火鍋放題
————————————————————————

|SRF 美國極黑和牛片|HKD 288

食飽仲有水果,西瓜蜜瓜,多汁清甜🍉。

我哋揀咗要SRF美國極黑和牛片套餐($288)咁首先講咗我哋揀咗咩湯底先啦我哋揀咗鴛鴦湯(+$48)(喇沙海鮮鍋+香濃蕃茄豬骨鍋)我想講呢兩個湯底都真係好出色👍👍因為佢哋真係好濃郁濃郁到根本唔需要點任何醬料蕃茄湯底嗰邊食落去就會比較甜🥰🥰喇沙湯底嗰邊味道就會比較辣咁之後就講吓佢嘅肉類啦其實呢個套餐嘅牛肉都已經有好多款(呢個套餐已經可以任食封門柳‼️‼️)佢哋嘅SRF美國極黑和牛片食落去真心幾高質素❤️❤️有少少入口即化嘅感覺牛版腱食落去就會比較煙靭而封門柳食落去就會比較爽口、有口感😋😋豬五花食落去亦都唔會覺得好乾咁跟住就講吓呢間舖頭特別嘅地方啦比較特別嘅係全港首創第一間台式打邊爐舖頭會可以任食乳鴿😱😱佢嘅乳鴿食落去亦都好脆而且嗰啲肉食落去亦都好嫩🥰🥰除此之外亦都有好多海鮮可以任嗌我自己幾鍾意食佢哋嘅象拔蚌片同埋魷魚😝😝因為食落去真係好新鮮、彈牙之後就講吓佢哋出面可以拎嘅打邊爐配料啦(有好多種都係台灣直送嘅食材)我自己幾鍾意嗰個芋頭貢丸❤️❤️除此之外亦都有好幾款小食可以任叫/任拎分別係嗰個麻辣小龍蝦同埋鹽酥雞等等最後就講吓佢哋嘅嘢飲/甜品啦比較吸引嘅係佢有好多唔同種類嘅酒都可以任飲(梅酒、清酒、啤
我哋揀咗要SRF美國極黑和牛片套餐($288)

咁首先講咗我哋揀咗咩湯底先啦
我哋揀咗鴛鴦湯(+$48)(喇沙海鮮鍋+香濃蕃茄豬骨鍋)
我想講呢兩個湯底都真係好出色👍👍
因為佢哋真係好濃郁
濃郁到根本唔需要點任何醬料
蕃茄湯底嗰邊食落去就會比較甜🥰🥰
喇沙湯底嗰邊味道就會比較辣

咁之後就講吓佢嘅肉類啦
其實呢個套餐嘅牛肉都已經有好多款
(呢個套餐已經可以任食封門柳‼️‼️)
佢哋嘅SRF美國極黑和牛片食落去真心幾高質素❤️❤️
有少少入口即化嘅感覺
牛版腱食落去就會比較煙靭
而封門柳食落去就會比較爽口、有口感😋😋
豬五花食落去亦都唔會覺得好乾

咁跟住就講吓呢間舖頭特別嘅地方啦
比較特別嘅係全港首創第一間台式打邊爐舖頭會可以任食乳鴿😱😱
佢嘅乳鴿食落去亦都好脆
而且嗰啲肉食落去亦都好嫩🥰🥰
除此之外亦都有好多海鮮可以任嗌
我自己幾鍾意食佢哋嘅象拔蚌片同埋魷魚😝😝
因為食落去真係好新鮮、彈牙

之後就講吓佢哋出面可以拎嘅打邊爐配料啦
(有好多種都係台灣直送嘅食材)
我自己幾鍾意嗰個芋頭貢丸❤️❤️
除此之外亦都有好幾款小食可以任叫/任拎
分別係嗰個麻辣小龍蝦同埋鹽酥雞等等

最後就講吓佢哋嘅嘢飲/甜品
比較吸引嘅係佢有好多唔同種類嘅酒都可以任飲(梅酒、清酒、啤酒)😆😆
而且佢哋亦都有佢哋自製嘅珍珠奶茶
甜品方面我自己幾鍾意食佢哋嘅Tiramisu
當然唔少得要食佢哋嘅Häagen-Dazs
2023-06-17 88 浏览
尖沙咀台式火鍋放題牛駅,晚市120分鐘放題大滿足有3個價位,價錢由$248-$328不等,這次選了$288 SRF美國極黑和牛片餐,已經可選多款肉類如封門柳和極黑和牛。使用QR code下單,還可到自助區自取各類食物,店裡座位面積很大,可以放滿整桌火鍋配料,地方乾淨整潔,下單後食物送來速度都很快,肉品質素都很好,嗜牛人士可以盡情吃得很滿足,而且還有乳鴿任食,和多款台灣直送的食材。SRF美國極黑和牛片餐 $288鴛鴦鍋 +$48牛站秘製麻辣鍋 (少辣) - 用辣椒、花椒、很多不同香料熬製而成,辛香濃郁夠麻香,用來灼肉品吃十分惹味清甜椰子雞鍋 - 非常足料,裡面有不少雞肉和椰,味道鮮甜可口肉類燒乳鴿皇 - 外皮很香脆,肉質香嫩多汁,很少有放題有燒乳鴿,必點之選SRF美國極黑和牛片 - 很大一片,肉質軟嫩,肉味濃郁手切封門柳 - 牛橫膈膜的肌肉,肉質細緻,牛味香濃美國安格斯牛板腱 - 帶有一點肉筋,肉質爽嫩有嚼勁美國牛肩胛片 - 油花適中,肉質爽滑,味道香濃美國豬梅肉片 - 肥瘦即中,肉質鮮嫩烏雞卷 - 爽滑味香花雕酒雞翼 - 雞翼很入味,雞肉嫩滑夠酒香海鮮類日本帆立貝 - 爽滑彈牙,灼完都
SRF美國極黑和牛片餐 $288
鴛鴦鍋 +$48

肉類
SRF美國極黑和牛片 - 很大一片,肉質軟嫩,肉味濃郁
手切封門柳 - 牛橫膈膜的肌肉,肉質細緻,牛味香濃
美國安格斯牛板腱 - 帶有一點肉筋,肉質爽嫩有嚼勁
美國牛肩胛片 - 油花適中,肉質爽滑,味道香濃
美國豬梅肉片 - 肥瘦即中,肉質鮮嫩
烏雞卷 - 爽滑味香
花雕酒雞翼 - 雞翼很入味,雞肉嫩滑夠酒香

海鮮類
日本帆立貝 - 爽滑彈牙,灼完都沒有太縮水
紐西蘭青口 - 新鮮肉滑
鮮甜海蝦 - 新鮮爽彈
鮮甜沙白 - 很飽滿鮮甜
象拔蚌片 - 彈滑鮮甜
蝦仁棒棒 - 造成花型很可愛,帶有一點鮮蝦味
手打墨魚滑 - 爽滑彈牙,吃到粒粒墨魚肉

台式餃子
手包蝦肉雲吞 - 很足料
魚皮餃 - 煙韌外皮有咬口

冷盤小食
滕椒魚皮 - 魚皮很新鮮爽彈,滕椒味突出,很惹味
台式一口腸 - 香甜彈牙有肉香

自助區
蔬菜:有各類不同菜、菇類、瓜類、丸類
飲品:有多款不同飲品,自家製冷泡茶,紙包裝飲品、罐裝汽水等等,酒類有啤酒、梅酒、清酒、熱清酒等酒類飲品提供
食物:有炸午餐肉、炸芋頭、炸魚皮、炸響鈴、炸油條,還有麻辣小龍蝦和各式冷盤
1K
牛駅係我同朋友近期都食過翻尋味既一間火鍋放題,中價位既餐已經好多野揀,重點係已經有SRF美國極黑和牛片,美國安格斯牛板腱同埋手切封門柳任食! 牛魔王一定夠皮!揀左椰子雞湯清潤下,清甜好味🫶🏻雖然係任食但d牛一d都唔hea,色澤粉嫩,中意佢片片都切得大塊唔會碎濕濕,口感同牛味都齊備,encore多幾轉都無話質素下降☑️海鮮都唔馬虎,必食蝦,帆立貝,象拔蚌,蜆同埋魚仔,帆立貝大大粒,象拔蚌爽甜,蜆肉漲卜卜好鮮味!!仲有蝦仁棒棒幾得意,小食竟然有乳鴿🐦自助區仲有大量台灣特色火鍋料,竟然有齊冰菜,水蓮同羽衣甘藍哩d較貴價既蔬菜!! 仲有米血糕,蛋餃,厚身魚肚,台灣新竹米哩D唔係間間火鍋放題有架👍🏻自助區劃分得乾淨企理,除左火鍋料雪櫃外,仲有冷盤,熱盤,有好受歡迎既麻辣小龍蝦🦞飲品都超多款,成排既雪櫃有珍奶,茶飲,另外連啤酒,清酒都可以任飲,包保滿足👍🏻最尾記得預留少少時間食埋hagendaz😋

揀左椰子雞湯清潤下,清甜好味🫶🏻

仲有蝦仁棒棒幾得意,小食竟然有乳鴿🐦

最尾記得預留少少時間食埋hagendaz😋
2023-06-14 96 浏览
天氣好熱但依然想食火鍋~ 餐廳位於尖沙嘴,主打台式火鍋,除咗常見嘅配料之外呢度仲可以任食乳鴨同小龍蝦!而中午時段做緊無限時4小時任食,推薦大胃王過去食返餐飽😙最近新推咗幾款湯底,白玉苦瓜鳳梨豬骨鍋比較罕見,苦中帶甜,同時散發著淡淡嘅豬骨香氣,飲落唔油,味道幾特別~ 肉類主要食咗SRF美國極黑和牛片、安格斯牛板腱同牛扁胛片,新鮮嫩滑,肥瘦適中,牛味都幾出,見好多人點😋個人私心推介呢度嘅小食!乳鴨外脆內嫩極度juicy,明知膽固醇好高但忍唔住不斷encore🫣 小龍蝦夠惹味,辣辣哋食極唔停!芝麻雞翼好大隻,啖啖肉,超級嫩滑、榴槤炸彈同糍粑都係必點,上枱時熱辣辣,咬落爆漿,記得攤一陣先好食,唔係嘅話會辣親個口🤣另外有唔少海鮮類,海蝦大大隻,鮮甜可口、帆立貝入口滑溜,但要記得撈返起,因為好易縮水🤦‍♀️ 丸子有好多選擇,燕餃、魚皮餃、蝦肉雲吞樣樣試少少,皮夠薄,唔怕飽、而自助區有蔬菜、甜點同飲品,估唔到呢度嘅自家製雪糕好食過Häagen-Dazs... 牛奶味超級濃郁,好有驚喜!

2023-06-14 90 浏览
尖沙咀牛駅麻辣火鍋放題經過幾次想去食好耐,但是次次排隊等好久決定放棄,今日再次經過不需要等位可以即入內進食。環境乾淨座位與座位之間有空間完全不逼夾午市120分鐘無限任食仲有折扣優惠,火鍋配料飲品多款;食材新鮮,牛肉、海鮮都係無限叫無限任食,比《牛X人》更經濟更抵食。湯底有10種,我們叫了秘製麻辣鍋辣而不嗆,美國特級牛肩胛肉眼片及美國牛肉,厚薄適中,肉質軟嫩,肉味濃郁。自助區小食及配料都是一律任食,另有台式小食包括鹽酥雞、台灣一口腸、醉豬卷、餃子、泡椒魚皮等等,飲品方面有啤酒、珍珠奶茶、清酒、梅酒、亦有清新解膩的冷泡茶、花茶。甜品方面有Häagen-Dazs雪糕、乳酪,提拉米蘇、豆腐花、醬爆炸糍粑等等。

環境乾淨座位與座位之間有空間完全不逼夾

2023-06-14 79 浏览
🫕打邊爐真係無季節限制😂最近好熱都無阻我打邊爐既慾望🫣經過見到有間打邊爐竟然有乳鴿任食😳😳真係第一次聽😂當然要去試下。🐂第一次去就先點個2號餐(SRF 美國極黑和牛片)試下,聽講2號既牛肉套餐比以前多左封門柳任食😳仲有我想試既乳鴿🫣🥘另外+$48轉鴛鴦湯底:牛站(駅)秘製麻辣鍋(小辣)同清甜椰子雞鍋,麻辣湯底香料十足,辛香撲鼻。椰子雞鍋清甜,佢哋既湯底都好濃味,我連醬油都唔洗🤭🥩佢哋既牛肉質素都幾好,封門柳比較有口感,牛味非常香濃。乳鴿上枱仲要熱辣辣,值得一試👍🏽另外配菜都有唔少係台灣直送食材,🥬菜類比較特別啲有冰菜及水蓮😳特別係水蓮🤩因為我係超鐘意食水蓮,係呢度就可以自己夾大量水蓮食😜當然仲唔少得飲品,佢哋有🍻啤酒任飲(記得成年先好飲丫🫢)🍦最後當然唔少得甜品,最推薦就係黑糖糍粑👏🏻👏🏻仲有Häagen-Dazs雪糕😋

2023-05-30
2023-06-11 143 浏览
。前排我哋嚟到牛駅食火鍋🤍,相信好多人都知小編好鍾意食火鍋😘 上次已經係佢哋嘅觀塘店食過 今次同屋企人一齊去咗尖沙咀食佢哋尖沙咀店嘅裝修闊落 非常之舒適💯-佢係食120分鐘任食火鍋,佢分別係有三個價錢嘅 我哋今次揀咗個中位價 2號餐$298佢哋仲全新推出香港首間任食乳鴿台式火鍋‼️屋企人極力推介大贊好好食👍🏻👍🏻-湯底方面,我哋叫咗蕃茄濃湯❤️佢哋嘅嘢食真係勁多 先講牛方面啦分別係有srf 美國極黑和牛片/美國肩胛肉/美國安格斯牛板腱/封門柳等等 肉質鮮嫩,非常之新鮮,油脂分布比較少,啱晒我唔鍾意食太肥🤍-配料上面有不同款式嘅菜類,而我最鍾意食嘅就係羽衣甘藍,台灣直送既水蓮等等,營養豐富,而且非常之翠綠,仲有好多丸類 海鮮類 魚蝦扇貝 等等 另外仲點少得熟食區,佢哋嘅小龍蝦非常之搶手💯 麻辣風味好惹味💯-另外嘢飲方面,佢哋有唔同款式嘅茶類,汽水,啤酒等等,亦有清酒梅酒,相當之豐富,仲有珍珠奶茶㖭🤍全部都係任飲任食㗎 一個價錢咁多種享受 同屋企人朋友聚餐最好不過❤️-

佢哋尖沙咀店嘅裝修闊落 非常之舒適💯
湯底方面,我哋叫咗蕃茄濃湯❤️
佢哋嘅嘢食真係勁多 先講牛方面啦
配料上面有