《牛県》我已經第3次黎啦🤭當我每次去荃灣工作 放工吾知食咩好嘅時候😎我必選餐廳之一🤣次次黎都係鋸扒 今次見佢地推出左丼飯🥳緊係要試下啦 望入去仲見到廚師推介塊黑板有腹心肉 餐牌沒有的😅好似好吸引 之前黎都吾見有😉我即刻諗都吾諗 拿拿聲排隊等位先☺️入座後 店員落單時 順道都會介紹腹心肉😁她說腹心肉位置比較嫩滑 食落口吾會覺得韌🤭我心諗咪岩哂我呢d冇咩牙力嘅人🤣即刻點份黎試下先 另外仲加點左 五選三套餐🧐分別有:餐湯🥣沙律🥗薯條🍟飯🍚飲品🥤可供選擇。腹心肉200g(HK $158)+五選三套餐(HK $32)店家貼心為左大家可以因應個人喜好的熟度 所以上菜時牛肉大約一成熟狀態🐮仲有2款醬汁選擇👍今次我點選的腹心肉 牛肉味濃郁 口感嫩滑不韌 真係一個好好嘅選擇☺️絕對足而征服我這個食肉獸🤣至於今日餐湯好有特色 🍅蕃茄「凍湯」😁無錯 係凍嘅湯 入面仲有2粒冰架🤣聽落去好似好怪 但飲落口蕃茄味香濃 絕對係好飲🤣沙律菜新鮮爽脆 醬汁酸酸咪咪好開胃👍薯條一如己往 即叫即炸 熱辣辣 香脆可口🍟。牛県燒肉海膽(HK $168)賣相整齊吸引 海膽份量比想像中多🤤還有三文魚子和雞蛋黃 超足料🥰五成熟的燒牛肉
《牛県》我已經第3次黎啦🤭

至於今日餐湯好有特色 🍅蕃茄「凍湯」😁
無錯 係凍嘅湯 入面仲有2粒冰架🤣
聽落去好似好怪 但飲落口蕃茄味香濃
香脆可口🍟

牛県燒肉海膽(HK $168)
賣相整齊吸引 海膽份量比想像中多🤤
還有三文魚子和雞蛋黃 超足料🥰五成熟的燒牛肉 入口嫩滑多汁 配搭珍珠飯一起進食
味道更為突出👍

食物:9/10
價錢:8/10
環境:8/10

牛県
荃灣享和街49號地下D1號舖

• 腹心肉
  • 牛県燒肉海膽
今天下班後去了荃灣陪朋友逛街,朋友說剛剛來的時候經過看到有間餐廳正在做半價海膽丼飯的優惠可以去試試,剛好今天沒有想到吃什麼好,就去那裡試試看,看質素可不可以!牛県燒肉海謄丼(日本海膽)(198元)一到門口就被這個吸引了,而且還轉了為日本海膽,真的非常吸引!一送到來,整個擺盤都很整齊,而且份量都很足夠,可以看到海膽的份量比想像中的要多,還很多三文魚魚子和雞蛋黃。這個牛扒約五成熟,吃起來非常柔軟多汁,面頭還撒上了蔥花和芝麻,為牛肉增加了不少香味,又可以沾上牛肉汁,增加味道!日本海膽就真的吃得出是日本的,因為真的非常鮮甜,入口即化,可以配上飯,三文魚魚子和飯,再用紫菜包好,一口味放入口中,口中的鮮味會更加突出,三文魚魚子又在口中爆發,非常好吃!雞蛋黃可以用來拌牛肉或飯,都很好吃,蛋香十足!羽下牛扒(200G)(168元)這個牛扒我還真的是第一次見,很特別的樣子,而且店員說是餐廳精選的,所以就點了一份來試試!一送到來,看起來跟平常的牛扒差不多,但一切開就可以發現,這個的油花真的很多,而且肉很厚的樣子。這個吃起來非常嫩,吃起來非常多汁,完全沒有筋,配上店家的醬汁,味道不錯,而且還很特別的配有阿根

牛県燒肉海謄丼(日本海膽)(198元)

牛県燒肉海謄丼(日本海膽)

羽下牛扒(200G)(168元)
這個牛扒我還真的是第一次見,很特別的樣子,而且店員說是餐廳精選的,所以就點了一份來試試!一送到來,看起來跟平常的牛扒差不多,但一切開就可以發現,這個的油花真的很多,而且肉很厚的樣子。這個吃起來非常嫩,吃起來非常多汁,完全沒有筋,配上店家的醬汁,味道不錯,而且還很特別的配有阿根廷青醬,吃起來會比較清新不會覺得油膩!這個牛扒吃到最後,有點被我弄到全熟了,但仍然非常嫩和多汁,這個真的好評!

羽下牛扒(200G)

飯+沙律+可樂(套餐35元)
這裡的飯的有加了味素的,吃起來挺香軟,但就忘了拍照了!沙律是薯仔沙律,份景不錯,薯仔很粉,拌上雞蛋沙律醬,不錯!
沙律

薯條+湯+檸檬茶(套餐35元)
薯條是即叫即炸的,來到還是熱的,外脆內軟,不錯!湯是蜆肉味噌湯,喝起來鹹香中帶點鮮甜!
薯條

味噌湯

2021-04-26
沙律
薯條
2021-04-22 430 浏览
最近好Hit石板燒牛但係都未試過喺OpenRice度 搵咗屋企附近呢一間試吓平時唔食沙律嘅我覺得呢個薯仔沙律幾好食另外估唔到麵豉湯都有驚喜有兩粒我最鍾意嘅蜆肉 超鮮甜另外店員介紹咗我哋今日嘅是日精選係羽下牛扒 雖然我聽都未聽過不過就試吓啦點知個肉真係好林好林 有少少似豬肉入邊嘅梅頭肉石版燒牛肉嘅好處係 你可以自己控制幾多成熟呢個係我覺得真係唔錯嘅不過就要自己落手整呢個薯條好搞笑有薯片味但係就唔係脆脆嗰啲薯條 如果鍾意食淋薯條呢個都幾好呢個海膽 係完全冇令我失望 因為而家日本海鮮疫情問題好多間日本餐廳啲嘢都好唔新鮮我上次食嗰間好出名嘅啲海膽唔好食但係呢個海膽好甜好creamy 不過我強烈建議撈勻會好食啲 千祈唔好就咁食晒啲海膽呀
最近好Hit石板燒牛

但係呢個海膽好甜好creamy

不過我強烈建議撈勻會好食啲

千祈唔好就咁食晒啲海膽呀
2021-04-21 258 浏览
同女朋友好耐無据扒 呢種餐廳都開左唔小 但一路都未係香港食過 所以今次就黎試下佢👅腹心肉 $158個牛係用鐵板上 仲有張紙蓋住 避免客人比油彈到 呢點幾貼心🥰 今次叫左廚師推介 腹心肉係近小牛柳既部位 所以食落牛味濃而且嫩滑 我地都幾推介呢個牛🥰五選三套餐 $32有沙律、飯、湯、飲品同薯條可以比你揀三款。湯既部份都幾有誠意 係蜆肉麵豉湯 有兩舊蜆小小豆腐粒 個湯幾好有小小鮮味😆 牛縣燒肉膽丼飯 $168丼飯我地就覺得一般 都係食返牛好啲😍😍👍🏻👍🏻食牛獸是我!🤣

腹心肉 $158

五選三套餐 $32

牛縣燒肉膽丼飯 $168
2021-04-15 281 浏览
喺荃灣廣場行完街,行多兩條街搵dinner食~見到呢間店超多人排隊,搞到我都想試下,一於等下🤣 一黎叫左個是日精選,原來今日係羽下牛扒,店員非常推介,咁我就試下200g然後望到燒肉海膽丼半價😍立刻決定到第2樣主食😋😋好快就有飯食🥰份量無照騙🤣有5舊海膽5塊燒肉,估唔到個飯係暖的,三文魚子係口到爆漿溶入飯到,每啖都是幸福薯條同麵豉湯都非常熱辣辣,薯條炸得香脆可口,推介必揀薯條🍟等咗咁耐個肉終於有啦,果然冇令我失望,阿根廷青醬就有種草青味,比較唔會蓋過牛嘅味,不過個人更鐘意紅酒牛肉汁,會出味d同夾d仲好細心有圍裙
喺荃灣廣場行完街,行多兩條街搵dinner食~
見到呢間店超多人排隊,搞到我都想試下,一於等下🤣

然後望到燒肉海膽丼半價😍立刻決定到第2樣主食😋😋
薯條同麵豉湯都非常熱辣辣,薯條炸得香脆可口,推介必揀薯條🍟
仲好細心有圍裙

2021-04-01 312 浏览
朋友介紹話呢間石燒牛好食,所以就帶老公去食下。八點左右嚟到都要等一陣位至入座,入座後店員好貼心提供圍巾同口罩袋,同介紹菜式。.我哋叫咗和牛鵝肝丼同Special Menu 石燒牛極上西冷(200g)跟餐,人均$200左右,幾抵食。special menu每日不同,餐廳會張貼係門口menu!另外,加$32可轉做套餐,五選三:炸薯條/沙律/湯/飯/飲品。.石燒牛極上西冷(200g)石燒牛的好處就係可以按照個人喜好煎煮牛肉的熟度。件牛扒成吋厚,肉質夠嫩有咬口,而且冇咩根,不錯。另有紅酒牛肉汁同青醬調味,但個牛扒本身夠靚,肉汁香濃,所以我都無咩點調味醬。.和牛鵝肝丼 和牛肉味香濃,油脂感重,加上用上煎一面的煮法,香得來又不失入口即溶的感覺。而鵝肝非常香,配搭本身個飯的肉汁,真係一啖接一啖食唔停口。.珍珠米白飯上配上日本飯素,當堂惹味好多。.炸薯條係粗身,有滿滿的薯肉,重炸得好香脆。.薯仔沙律酸酸地幾醒胃,而且沙律菜好新鮮。.蜆肉麵豉湯蜆肉夠新鮮,而且湯咸度適中。.飲品: 揀咗可樂同雀檸
石燒牛極上西冷(200g)
和牛鵝肝丼
珍珠米白飯上配上日本飯素,當堂惹味好多。
炸薯條係粗身,有滿滿的薯肉,重炸得好香脆。
薯仔沙律酸酸地幾醒胃,而且沙律菜好新鮮。
蜆肉麵豉湯蜆肉夠新鮮,而且湯咸度適中。
飲品: 揀咗可樂同雀檸
2021-03-31
荃灣一向不乏不同的美食,但高質素的石燒,絕對不多,但在荃灣廣場行前一條街,小巷中的牛県,這間以石燒牛肉為主的小店,由於質素不錯,因此我已幫襯了幾次,這裡平時都要排隊,但我晚上點左右就到了,還可以揀位座,雖然店內只有幾張枱,但座位都寛敞舒服。平時的我會選擇吃牛側腹扒 200g $168,因為脂肪紋細緻有咬感,但在店內看到是日推介有羽下牛扒200g $168,難得有貨,就即點選喇! 所謂羽下牛扒,其實是牛肩胛中軟嫩的部位,口感與無骨牛小排相似,牛味濃郁、少油少筋、油花分布均勻,在石燒上燒至半熟,肉嫩很多肉汁,香甜有口感,真是好滋味。煎至半熟切開,高溫燒到熱辣辣的外層帶點香脆,肉質好嫩又腍,重點是無筋位,200g的份量剛剛好,奉上的兩款醬汁,紅酒牛肉汁及阿根廷青醬,前者口感更能突出牛的肉味,後者口感則較清甜,記住試試呀!。油脂分佈平均,在熱石上油脂全數湧出,肉質好嫩又充滿牛肉味。店員為我送上包到上半身的大圍裙,我就可以好安心慢慢燒,唔怕彈到一身油。吃了一半羽下牛扒,但見餐牌有大大份的牛県燒肉海膽丼 $168,本來已經半飽,但賣相好吸引,都忍唔住點了來吃,最後都選擇將一半羽下牛扒打包,回家再享
油脂分佈平均,在熱石上油脂全數湧出,肉質好嫩又充滿牛肉味。
吃了一半羽下牛扒,但見餐牌有大大份的牛県燒肉海膽丼 $168,本來已經半飽,但賣相好吸引,都忍唔住點了來吃,最後都選擇將一半羽下牛扒打包,回家再享用,讓我有空間品嘗,這個飯面舖滿色彩斑斕食材的牛県燒肉海膽丼,那燒香了的牛肉,配上海膽、三文魚籽、生蛋黃及紫菜,震撼眼球真是好豐富喔 !
生蛋黃用來撈飯或是將牛肉沾點蛋汁同吃,都一樣美味。
用紫菜包住燒肉、海膽及三文魚籽又變成壽司,口感超正,雙重享受。
只需加多$32變成五選三套餐,就有沙律、餐湯、飯、薯條及飲品。
味噌湯有兩隻蜆,肉質鮮甜又爽口,還有海帶及豆腐。
即炸熱辣辣的粗薯條,薯味特濃,好香脆。
牆身有幅大大的牛部位圖,看圖識食呀!
是日推介都寫得清清楚楚。
環境闊落型格味濃。

地址: 荃灣享和街49號D1地下
電話:22433038
2021-03-16
  • 牛側腹扒
  • 羽下牛扒
  • 牛県燒肉海膽丼
2021-03-26 160 浏览
高質熱石牛早已聽聞荃灣有間高質熱石牛扒,今日行過附近終於有機會一試。位於荃灣西地鐵站步行8分鐘左右可到達。地點十分方便。店家更提供詳細介紹不同牛嘅部分特質,可為心思十足。今次試咗是日精選,200g羽下牛扒,即牛頸脊同A5和牛鵝肝丼。羽下牛扒:熱石上碟,份量十足。煎牛排嘅sasa聲更令人流曬口水。而牛頸脊位於牛頸與肩胛之間,屬於運動量比較多的部位。肉質鮮嫩爽滑,肉味濃郁。再加上特色阿根廷青醬。平衡感好好,油而不膩。A5和牛鵝肝丼兩種浮誇嘅食材可謂相當之合襯。牛約5成熟,肉汁豐富,屬於比較清爽形嘅牛。而鵝肝則火候控制得很好。焦香感十足,一口咬下去更是油脂味爆發。幸福感十足。
高質熱石牛

羽下牛扒:

A5和牛鵝肝丼
  • 薯條
  • 牛側腹扒
2021-03-25 100 浏览
突然好想食牛見到餐廳近期做特價二話不說就入座了200g牛扒份量十足肉質軟嫩牛肉味重可以話係水準之作一點小建議可以帶牛扒上熱石後大概煮2-3分鐘左右再切開幾小塊然後再略略煎煎兩邊最後將切開後的牛擺在小碟上這樣做的好處係相對容易掌握牛的熟度而且牛扒不會一直keep住接觸熱石不會容易煮過頭而引致過老醬汁方面個人推薦青醬有一點酸感可以減少牛的油膩感覺最後有一缺點店面感覺抽氣通風可以做得更好因為有時幾台都叫熱石會令周圍都好似有陣味
突然好想食牛

店面感覺抽氣通風可以做得更好
因為有時幾台都叫熱石
會令周圍都好似有陣味
2021-03-14 3458 浏览
朋友介紹呢間石燒牛肉,今晚終於來食,原來仲有埋海膽三文魚籽,和牛鵝肝丼飯,選擇多左,好吸引。餐廳基本有6款牛部份/款的選擇,加$32可揀5選3的湯、飯、薯條、沙律、汽水。廚師推介就寫在黑板上,今日我地叫左羽下牛肉。牛県燒肉海膽丼 $168賣相吸引,份量也足夠,呢個燒肉配海膽的組合亦好夾好正。先食薄薄燒肉,外層燒得香口又脆,肉質嫩腍且肉味重,都有肉汁,少少脂肪位,入口好香。配搭海膽同提鮮的咸香三文魚籽,味道更提升,口應亦豐富。另外,用紫菜包海膽三文魚籽及飯,味道也超好,好似邊食壽司,邊食燒肉,雙重滿足。另一食法,就係刺開生蛋黃,用牛肉沾蛋汁食,特別滑溜和香濃,加芥末食就更消膩。羽下牛肉 200g, $168配搭2款醬汁,一款係紅酒牛肉汁,用黑醋、紅酒、牛肉汁煮成,味道好夾燒牛肉,令味道更濃更突出。另一款阿根廷青醬,用蘿勒、蕃茜、薄荷、蒜蓉、檸汁……味道清新又重香草味,令肉味更香。餐廳先煎封牛排,以1成熟放上熱石上菜,客人可切開牛排,按個人喜好慢慢煎熟,熟度自己控制,好玩又好味,仲好熱辣辣。羽下牛排就是牛肩胛中軟嫩的部位,口感就如牛小排相似。豐富的油花、分佈均勻,肉中間有點細筋,好有咬口,

牛県燒肉海膽丼 $168
賣相吸引,份量也足夠,呢個燒肉配海膽的組合亦好夾好正。

配搭海膽同提鮮的咸香三文魚籽,味道更提升,口應亦豐富。

羽下牛肉 200g, $168

羽下牛排就是牛肩胛中軟嫩的部位,口感就如牛小排相似。豐富的油花、分佈均勻,肉中間有點細筋,好有咬口,肉質香甜且牛味濃郁,配珍珠米飯真係好香好正。

味噌湯溫和暖胃,咸度剛好,仲有兩隻蜆,肉質爽口,還有海帶同豆腐。

薯仔沙律好粉綿好香,口應非常好,味道調得也好。

2021-03-11
2021-03-13 157 浏览
又黎到荃灣食野, 牛県呢間店有時係黃金時間的話可能仲要係出面等位.入面位置不算多, 但起碼坐得舒服, 桌夠大放野.正常餐牌係咁既, 但我地今次點左是日精遺 , 每日限量的! 精選每一段時間可能唔同的, 詳情要當日問下店員或師博啦!牛頸椎 200g (168$)牛一開始比較厚生, 本身可能大約3成熟左右, 咁要自己快D切開之後燒成自己想要既熟度.牛味本身夠重, 基本上唔洗點醬, 靚小小既牛點小小鹽就已經好好味. 通常出面厚身牛, 食既時候都會偏硬, 呢個牛無呢個問題, 就算厚切口感都係十分易咬.口感同味道上都出色!咁牛係比較重味既野食, 配埋佢地飯就會覺得又香又岩岩好中和返小小牛既油味.值得一提既係呢到既薯條, 係炸得好好食, 又長又大條, 口感外脆內軟. 必點!A5 和牛鵝丼 (168$)和牛係正常日本咁整 燒一面去到熟另一面唔洗太熟既住法, 咬落去會比較小小彈牙易入口.和牛油脂味好強, 好香. 鵝肝入口即溶, 成個飯配法都係香為主, 油脂味用左飯同埋一d蔥去中和咁就食落去唔會太濟. 個人係偏向中意和牛多d!

入面位置不算多, 但起碼坐得舒服, 桌夠大放野.

正常餐牌係咁既,
但我地今次點左是日精遺 , 每日限量的!
精選每一段時間可能唔同的, 詳情要當日問下店員或師博啦!

牛頸椎 200g (168$)
口感同味道上都出色!

A5 和牛鵝丼 (168$)
咁就食落去唔會太濟. 個人係偏向中意和牛多d!
2021-03-13 114 浏览
第二次嚟呢度食,整體的確係唔錯😆😆.今次叫咗menu上冇特別指明係邊個牛部位嘅是日精選😌原來今日是日精選係牛頸脊👀打邊爐食牛頸脊就食得多,直接成舊拎嚟燒都係第一次。其實自己燒都唔算太難控制,食落肉質唔嚡,點阿根廷青醬或者紅燒牛肉汁都唔錯。呢度仲會比每人一條圍裙,唔使驚燒牛嗰陣俾油彈到件衫。.我好鍾意呢到嘅薯條!薯條熱辣辣就不在話下,算係粗身,食落外脆內軟,而且重點係遲咗食凍咗嘅話都仲係外脆內軟!.今次仲叫咗一個丼飯,日本A5和牛鵝肝丼。牛肉好嫩,油脂感重,同自己燒嘅牛頸脊完全係另一個style😋鵝肝切得細細片,食落冇咁容易溜,送飯食都好正!.同埋呢到店員好nice🥰整體都幾滿意😇
第二次嚟呢度食,整體的確係唔錯😆😆

今次叫咗menu上冇特別指明係邊個牛部位嘅是日精選😌

呢度仲會比每人一條圍裙,唔使驚燒牛嗰陣俾油彈到件衫。

我好鍾意呢到嘅薯條!

今次仲叫咗一個丼飯,日本A5和牛鵝肝丼。

鵝肝切得細細片,食落冇咁容易溜,送飯食都好正!

同埋呢到店員好nice🥰
整體都幾滿意😇
2021-03-09 125 浏览
石燒牛前果排勁hit,開到周圍都係,呢間牛県都算開左幾耐,間唔中都會見到人推薦食,佢除左最普通既牛扒、西冷、牛柳呢啲有得食之外,仲有好多特別部位例如係腹心肉、橫隔膜肉可以試😲佢地既牛扒係用左濕式熟成既方法保存,可以鎖住肉汁😀同埋呢度既店員好好,好主動咁同我地介紹啲肉有咩唔同,仲有提供圍裙仔比你等你唔洗驚食既時候整污糟件衫👍1️⃣腹心肉($138)呢個係限定既,唔係日日都有㗎。見到有得試,就試下!店員好熱心咁同我地介紹,佢係偏近牛柳既部位,肉味會重啲同埋淋啲。食落牛味真係好重!牛魔王必試🐮  另外佢既醬都既特別,有兩款可以揀,分別係阿根廷青醬同埋紅酒牛肉汁。兩款都好好味,同埋係佢地既廚師自己調㗎!阿根廷青醬好特別,有少少草清味,點黎食感覺幾清爽。不過我自己就鍾意紅酒牛肉多啲,醬汁香濃,感覺match啲。不過其實我覺得唔點醬食已經好好味,同埋更加食到牛本身既味。  另外lunch set 會跟埋沙律、湯,同埋飯,好抵食!  2⃣️牛側腹扒($138)餐廳入面有介紹,牛側腹扒係連接牛胸同牛腹之間既部位,口感豐富同埋有脂肪既紋路,肉質有咬感,肉味鮮甜有油香。呢個食落感覺油脂感係會多少少,肉質比腹心肉實
1️⃣腹心肉($138)

2⃣️牛側腹扒($138)

餐廳入面有介紹,牛側腹扒係連接牛胸同牛腹之間既部位,口感豐富同埋有脂肪既紋路,肉質有咬感,肉味鮮甜有油香。呢個食落感覺油脂感係會多少少,肉質比腹心肉實正啲,口感強啲。不過我自己就鍾意腹心肉多啲,腹心肉比較之下,牛味係真係食得出重啲🐂  3⃣️水牛城雞翼($48)(9/10) 呢個水牛城雞翼真係好好食😍面頭既醬汁甜甜辣辣,好惹味。加埋啱啱炸出黎,表皮炸得夠脆,而且醬汁非常之入味,每隻雞翼都大大隻,食落中間啲肉仲係有肉汁既!冇諗過呢度既小食都咁有驚喜!
2021-03-08 119 浏览
限聚令終於放寬啦,今日突然好想吃燒肉,於是馬上約了朋友去荃灣吃熱石燒肉。這裡於餐廳外就有車位,不過要double parking,裡面的座位夠寬敞,4人坐位都唔會覺得迫夾。點餐後很快便送上了,店員細心為我們講解吃法,態度良好。我地選擇了羽下牛扒200g,以及牛県燒肉海膽丼,食物未黎已經聞到附近燒牛肉香味撲鼻。仲有五選三套餐包括沙律,麵鼓湯同薯條。羽下牛扒用石燒方法將肉汁封住,以大概一成熟度放係熱岩石,我再因應自己喜歡去燒到半生熟,最後落鹽落黑椒,攪掂完成。另外有兩種醬汁選擇係紅酒牛肉汁同阿根廷青醬味道,喜歡濃味的就試紅酒汁,喜歡簡單的就試鹽燒就無錯了。裡面夠多汁!肉質相當高汁。除左石燒牛肉,仲有呢份一睇就流晒口水既丼,薄切燒牛,相信燒2-3分鐘,生熟度就剛剛好五成,口感爽滑,而且十分香口。值得一提是我最愛的海膽盛,多到不得了,新鮮不在話下,而且食落夠清甜,加上爆滿既三文魚子,仲可以用紫菜包住吃,十分鮮甜。只有簡單的配料,蔥和生雞蛋,飯及醬汁,但是超級好味,令人欲罷不能。總結而言,這家日式石燒肉店非常高質,上菜速度快,服務良好而且細心。

2021-03-08 94 浏览
放寬限聚後, 可以堂食晚餐, 想繼續支持小店, 今次第二次黎此店, 因為我都好早就到, 所以唔使等位就入座了. 限聚期間餐廳都有做外賣, 客人都唔少嫁. 店員會細心介紹後, 我今次叫左石燒牛扒, 同1個丼同朋友一齊share 試下.店員提供圍巾以防彈油到衫上.牛-腹心肉 200g , 呢款係廚房廚師推介, 餐牌見唔到既, 會在店內黑板不定期推出,當然非一般喇,肉質稔, 肉汁多, 濃厚既牛味,  先煎下牛扒鎖住D肉汁,上檯時已以1成熟放上高溫石,可以按照個人喜好燒熟牛扒,自己控制熟度,再配2款醬汁(紅酒牛肉汁-意大利黑醋/紅酒/牛肉汁,加重牛肉既香味). 而另一個(青醬-蘿勒/蕃茜/薄荷/蒜蓉/檸檬汁, 青香既香草味, 好清新, 令你食多幾夠肉都唔會覺得滯)...套餐仍配有炸薯條/薯仔沙律/蜆肉味噌湯及汽水牛縣燒肉海膽丼,  嘩嘩嘩, 一上檯已經被畫面吸引了, 好豐富既畫面, 成個碗面都舖滿-三文魚子/海膽/燒牛肉/日本蛋, 海膽鮮甜...牛肉燒得剛好, 肉質嫩稔, 加埋日本生蛋汁, 超好味, 份量多......推介
店員提供圍巾以防彈油到衫上.

套餐仍配有炸薯條/薯仔沙律/蜆肉味噌湯及汽水

2021-02-22