2021-05-26
《牛県》我已經第3次黎啦🤭當我每次去荃灣工作 放工吾知食咩好嘅時候😎我必選餐廳之一🤣次次黎都係鋸扒 今次見佢地推出左丼飯🥳緊係要試下啦 望入去仲見到廚師推介塊黑板有腹心肉 餐牌沒有的😅好似好吸引 之前黎都吾見有😉我即刻諗都吾諗 拿拿聲排隊等位先☺️入座後 店員落單時 順道都會介紹腹心肉😁她說腹心肉位置比較嫩滑 食落口吾會覺得韌🤭我心諗咪岩哂我呢d冇咩牙力嘅人🤣即刻點份黎試下先 另外仲加點左 五選三套餐🧐分別有:餐湯🥣沙律🥗薯條🍟飯🍚飲品🥤可供選擇。腹心肉200g(HK $158)+五選三套餐(HK $32)店家貼心為左大家可以因應個人喜好的熟度 所以上菜時牛肉大約一成熟狀態🐮仲有2款醬汁選擇👍今次我點選的腹心肉 牛肉味濃郁 口感嫩滑不韌 真係一個好好嘅選擇☺️絕對足而征服我這個食肉獸🤣至於今日餐湯好有特色 🍅蕃茄「凍湯」😁無錯 係凍嘅湯 入面仲有2粒冰架🤣聽落去好似好怪 但飲落口蕃茄味香濃 絕對係好飲🤣沙律菜新鮮爽脆 醬汁酸酸咪咪好開胃👍薯條一如己往 即叫即炸 熱辣辣 香脆可口🍟。牛県燒肉海膽(HK $168)賣相整齊吸引 海膽份量比想像中多🤤還有三文魚子和雞蛋黃 超足料🥰五成熟的燒牛肉
當我每次去荃灣工作 放工吾知食咩好嘅時候😎
無錯 係凍嘅湯 入面仲有2粒冰架🤣
聽落去好似好怪 但飲落口蕃茄味香濃
香脆可口🍟
。
牛県燒肉海膽(HK $168)
賣相整齊吸引 海膽份量比想像中多🤤
還有三文魚子和雞蛋黃 超足料🥰五成熟的燒牛肉 入口嫩滑多汁 配搭珍珠飯一起進食
味道更為突出👍
食物:9/10