2021-03-04
同朋友去開荃灣食飯,之前上網見到依間石燒小店🐮就決定試吓,果然冇令我失望😍😋間餐廳雖然唔多位,但係坐落都好闊落,一坐低仲會好細心提供口罩袋同埋一次性圍裙俾你,等你唔使驚俾啲牛肉汁整污糟件衫😉💯🔎 小牛柳石燒 200g $148佢個石燒牛扒有好多唔同部位可以選擇,今次我就叫咗個小牛柳,200g已經夠男仔食,自己燒緊牛嗰陣仲可以喺自助區嗰度拎黑椒同埋鹽,唔使點汁已經好惹味,燒完咬落去啲肉汁好似爆出黎咁,另外亦都可以配佢個阿根廷青醬,食落去會 fresh啲女仔食都唔使驚油膩🤨 🔎五選三套餐 +$32跟住就叫咗2個五選三套餐就揀晒薯條,湯,沙津,一個飯同埋兩罐汽水。麵豉湯淡淡蜆肉,薯條食落去係即炸好脆🍟 ,一啲都唔淋,佢個沙律令我有啲錦上添花嘅感覺,係食啲肉之前佢上咗一個薯仔沙律🥗但係食落去少少辣辣地有好有口感,用黎開胃一流😃 🔎 牛県燒肉膽丼 $168佢個燒牛食落去一啲都唔韌,海膽一啲腥味都冇,份量都好足,有成四舊海膽🤓 有時如果唔想兩個人食飯都做食肉獸嘅話,可以share一個石燒,一個丼飯,咁係依間小店食就 perfect la☺️💛-📍牛県 (荃灣)荃灣享和街49號地下D1號舖
🔎 小牛柳石燒 200g $148
🔎五選三套餐 +$32
🔎 牛県燒肉膽丼 $168
📍牛県 (荃灣)
荃灣享和街49號地下D1號舖