2010-07-23
星期六,喺屋企hea到好晏先出銅鑼灣食晚飯,知道WTC新開MouMouClub有和牛放題ShabuShabu,就走去試吓喇。其實去到都過咗九點半,唔需要等位,店員話last order 係十點半,但係因為好想食,所以都不顧一切,入去食一個半小時嘅上級和牛放題。湯底揀咗豆乳併和牛清湯,湯底好快便送到我哋面前,而第一碟order嘅上級和牛併豚肉都隨即送到,仲有一盤免費冰鍋。A4和牛夠肥美有油香,豚肉都OK,不過朕好好好鍾意食牛,所以食完第一碟的豚肉後,都冇再ORDER,只係專心食牛。店員服務態度唔錯,上菜夠快,亦唔會見我哋食得多就慳住慳住,當差唔多到 last order 時,我哋叫定4碟和牛,送來時見到特別大碟,原來係店員專登叫廚房切大碟啲嘅。另外,自助食品區都有好多菜、菇頪等配料仲有4款牛奶公司雪糕任食,又有甜豉油、山葵豉油、柚子醋、七味粉等調味品。因為我要專心食牛,所以只係食咗豆腐同槄庭烏冬,豆腐好滑,烏冬彈牙,有質素,應該都係來自日本。食到最後,其實都覺得好漏,好想有碟椒絲加蒜容刺激吓,可惜係日式火鍋,餐廳未能供應,如果有就好啲囉。湯底同冰鍋都冇咩特別,不過食品質素ok,兩個人都食
湯底同冰鍋都冇咩特別,不過食品質素ok,兩個人都食咗至少8-10碟和牛,我哋咁嘅食量,仲平過自己買返屋企食,抵呀!