🥓想食燒肉好耐啦😫!個fd 生日確實係比自己增長脂肪嘅好藉口😛!今次揀咗呢間朋友介紹,性價比高,環境舒適嘅牛川日本和牛專門店✨!啱晒我哋呢啲食肉獸呀!😂🥓燒肉套餐:附送昆布前菜、沙律和白飯🍚🥩日本產黑毛和牛烤肉套餐 (2B) $268套餐包括:牛三角、牛五花、外腹肉; 脂肪分布頗平均🥓,燒完入口果陣牛香味好幾濃, 入口即溶,連我平時少食牛嘅人都食到encore 呀! 👍🏼🥩日本A5和牛肩胛、美國牛肩、日本水豚五花 $138呢個餐幾多元化,又食到牛牛🐮同豚肉🐷, 啱晒我呢d 唔特別鍾意食牛嘅人! 我專登將d 豚肉燒耐dd, 令佢變得超香脆🤩!諗起都流晒口水!🤤其實兩個套餐都好足料🎉,但見到有人介紹d 海鮮好似好正😍所以我地都追加咗:甲羅燒、磯燒元貝、燒蠔、美國一口牛(50g)、帶子刺身。🤭🌟重點推介一下🌟❤️甲羅燒🦀(必食)加入咗蟹籽、雞蛋、蟹肉;先攪拌再放喺爐邊慢慢燒🔥! 整體口感豐富,蟹膏味道超濃郁👍🏼!滿滿嘅蟹膏配上鮮甜嘅蟹肉🤤,食完勁滿足呀🥰!❤️磯燒元貝大大粒、肉質厚實而且鮮甜😍, 完全唔使加任何調味料呀!不過就要燒得耐少少先得😅❤️牛柳粒/ 帶子刺身/大大粒 好有口感😂😂但自己要調

🥓燒肉套餐:附送昆布前菜、沙律和白飯🍚

🥩日本產黑毛和牛烤肉套餐 (2B) $268
日本A5和牛肩胛、美國牛肩、日本水豚五花

🥩日本A5和牛肩胛、美國牛肩、日本水豚五花 $138
日本產黑毛和牛烤肉套餐 (2B) $268 套餐包括:牛三角、牛五花、外腹肉

豚肉

🌟重點推介一下🌟
❤️甲羅燒🦀(必食)
甲鐵燒

❤️磯燒元貝
磯燒元貝

❤️牛柳粒/ 帶子刺身/
大大粒 好有口感😂😂但自己要調好d 味如果唔係有點淡😅刺生新鮮!不錯👍🏼

牛柳粒

☝🏻最後點少得甜品!只需+$12 就食到Movenpick 雪糕🍧, 有3選口味可選!抵呀!我就梗係揀咗我最愛嘅朱古力味啦🍫🍫

不過今次有點可惜, 食唔到牛舌👅!係我最愛觀牛牛部位😛!好想瘋狂親親佢條脷呀 😂
日本A5和牛肩胛、美國牛肩、日本水豚五花
豚肉
甲鐵燒
磯燒元貝
  • 甲羅燒
"𝐵𝑒𝑒𝑓 𝑖𝑠 𝑏𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑒𝑑 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑠𝑡𝑒𝑎𝑘."今次同大家介紹一間銅鑼灣新開嘅日式燒肉店~牛川日本和牛專門店🥩🔥依間燒肉店主打多款和牛烤肉套餐牛嘅質素十分高質💯❗️食完嗰個都變牛大人😂另外佢午餐都有好多優惠定食 CP值超高👍而佢環境方面都做得十分舒適座位間頗為闊落 快啲約朋友去火熱升溫啦🔥==============================〖 日本產A5黑毛和牛烤肉套餐 Set B🥩 〗💰268講到和牛 點可以唔提起日本呢🤩依份和牛烤肉套餐又好味又抵食👏總共有 牛三角 牛五花 外腹肉三款選擇😍 每款肉啲油花同紋路都好正外腹肉就比較韌身 不過牛味香濃另外兩款入口即融🤤所以話 有得揀真係好重要😤真材實料嘅 總會有人欣賞😚又點會出現負數民望呢😏〖 日本和牛肉眼扒烤肉套餐🔥 〗💰398有咩開心得過食A5和牛烤肉?😏就係食兩份和牛啦😂😂真係幸福過食幸福傷風素❤️平時我地梗係唔想自己脂肪咁多 但食牛就愈多油脂愈吸引🤤依一塊和牛肉眼脂肪比例均勻 肉質實而不韌 入口即融 今次真係結他斷弦 冇得彈😂〖 甲羅燒🦀 〗💰48前方優惠注意⚠️ 依家可以用48蚊追加一隻甲羅燒👏 將啲蛋漿

依間燒肉店主打多款和牛烤肉套餐

外腹肉就比較韌身 不過牛味香濃
又點會出現負數民望呢😏

〖 日本和牛肉眼扒烤肉套餐🔥 〗💰398

〖 甲羅燒🦀 〗💰48
前方優惠注意⚠️ 依家可以用48蚊追加一隻甲羅燒👏 將啲蛋漿 蟹膏 蟹柳同蟹籽 仲有葱撈埋一齊落去燒🔥 嗰陣蟹味香到收都收唔埋啊🥳 而且今次小蟹柳 雖然都仲係扮晒蟹😏
不過令到個口感更豐富 依個甲羅燒 真係好食到要Kero Kero kero 😂
今次我問你啊❗️
你食飯撈唔撈依個甲羅燒?
Yes or 撈❓

〖 三文魚腩壽司🍣 〗💰12/件
雖然冇最靚嘅豬腩肉 但係仲有最靚嘅三文魚腩🎵 好新鮮 又厚切 咬落十分肥美🥰

評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7/10

⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟮𝟭:𝟬𝟬

想搵同類型嘅餐廳🍴👇🏻
#eatwithnous_燒肉
#eatwithnous_銅鑼灣

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #beef #likesforlikes #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #hkdaily #hkdesserts #foodoftheday #sushi #wagyu #美食 #相機食先 #和牛 #燒肉 #吃貨 #打卡 #手機食先 #銅鑼灣美食 #牛川
2022-04-19 84 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 銅鑼灣 - 牛川 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ ♬ ♩ ♡最平$68 可嘆和牛燒肉套餐 ♬ ♩ ♡ 餐廳主打日式料理,丼飯、烤肉、壽司一應俱全睇menu 同落單都係用app 好方便今次點咗兩款和牛燒肉set同埋小食牛肉上枱未完全解凍,仍然係冰冰哋嘅狀態 Set 包括沙律🥗、飯🍚🔹日本A5 和牛 烤肉 Set A $198🥢一口牛 牛頸脊 牛三角 共120g一口牛唔小心燒耐咗都唔覺得韌牛頸脊肉味濃💜🔹日本A5 和牛 烤肉 Set C $298🥢牛三角 牛小排 內側腿肉 共120gSet C 嘅和牛 明顯油脂滿滿亦分佈平均 而且和牛牛味濃特別鐘意食牛小排 入口溶化🥰🔹追加:燒蠔 $12少少肥美,如果再肥多啲啲會更好😆🔹七味一口雞翼 $12/4炸得好香脆,帶少少辣🔹韮菜和牛餃子 $18/3餃子炸過後,肉汁鎖住,咬落有肉汁૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評午市烤肉套餐由$68起,豐儉由人,如果想過吓烤肉肉香癮,不妨一試😀◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓►▪▫►▪▫►▪▫。 用餐提示

♬ ♩ ♡最平$68 可嘆和牛燒肉套餐 ♬ ♩ ♡

餐廳主打日式料理,丼飯、烤肉、壽司一應俱全
睇menu 同落單都係用app 好方便

今次點咗兩款和牛燒肉set同埋小食
牛肉上枱未完全解凍,仍然係冰冰哋嘅狀態
Set 包括沙律🥗、飯🍚

🔹日本A5 和牛 烤肉 Set A $198

Set C 嘅和牛 明顯油脂滿滿亦分佈平均
而且和牛牛味濃
特別鐘意食牛小排 入口溶化🥰

🔹追加:燒蠔 $12
少少肥美,如果再肥多啲啲會更好😆

🔹七味一口雞翼 $12/4
炸得好香脆,帶少少辣

🔹韮菜和牛餃子 $18/3
餃子炸過後,肉汁鎖住,咬落有肉汁

૮₍´˶• ᴥ •˶`₎ა :總評

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

►▪▫►▪▫►▪▫。 用餐提示 ►▪▫►▪▫►▪▫►
- 燒牛:應將牛肉放在爐中間,最大火嘅地方燒,快速燒熟牛肉鎖緊肉汁
- 燒豬/ 雞:可以放爐邊細火慢燒
銅鑼灣新開嘅和牛專門店 環境闊落企理🐮有燒肉套餐 亦都有丼飯、壽司、小食等等愛牛者bobo梗係食燒肉套餐喇🤣-我地分別嗌咗兩個烤肉定食🥩😎.❥ 日本A5黑毛和牛烤肉Set C $298分別有牛三角、牛小排同內側腿肉三款肉餐廳標明大約有120g 套餐跟白飯同沙律🍱由於三款都係日本A5 所以佢地都好軟腍🇯🇵.❥ 日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚 $138呢個set就有款美國牛 相對下就瘦啲比較有咬口~特別一讚個豚肉有驚喜!🐽佢嘅紋路好清晰咁一層一層 重豚味 好味👍🏻-除咗set包括嘅牛 佢地仲有啲燒烤追加小食大家一定要追加甲羅燒($48/1隻)!!平時食甲羅燒都唔平 呢度加$48就有 抵啊!每啖都係滿滿嘅蟹肉味 口感一流🦀-小食方面 我地都以追加價加咗幾款😆韮菜和牛餃子($18/3隻)係必叫🥟😂一咬超級多汁 和牛肉味重 配上麻辣汁一流👍🏻而中華沙律($18)份量十足 唔係平時一細碟咁~-野飲方面 除咗有平時基本嘅茶、汽水🥤佢地仲有日式樽仔奶茶($6) 幾重茶味 唔錯🧋最後加配埋Mövenpick雪糕($12)就滿足仔喇🍦
銅鑼灣新開嘅和牛專門店 環境闊落企理🐮
有燒肉套餐 亦都有丼飯、壽司、小食等等
愛牛者bobo梗係食燒肉套餐喇🤣
我地分別嗌咗兩個烤肉定食🥩😎
❥ 日本A5黑毛和牛烤肉Set C $298
分別有牛三角、牛小排同內側腿肉三款肉
餐廳標明大約有120g 套餐跟白飯同沙律🍱
由於三款都係日本A5 所以佢地都好軟腍🇯🇵

❥ 日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚 $138
呢個set就有款美國牛 相對下就瘦啲比較有咬口~
特別一讚個豚肉有驚喜!🐽
佢嘅紋路好清晰咁一層一層 重豚味 好味👍🏻

除咗set包括嘅牛 佢地仲有啲燒烤追加小食
大家一定要追加甲羅燒($48/1隻)!!
平時食甲羅燒都唔平 呢度加$48就有 抵啊!
每啖都係滿滿嘅蟹肉味 口感一流🦀

小食方面 我地都以追加價加咗幾款😆
韮菜和牛餃子($18/3隻)係必叫🥟😂
一咬超級多汁 和牛肉味重 配上麻辣汁一流👍🏻

而中華沙律($18)份量十足 唔係平時一細碟咁~

野飲方面 除咗有平時基本嘅茶、汽水🥤
佢地仲有日式樽仔奶茶($6) 幾重茶味 唔錯🧋

最後加配埋Mövenpick雪糕($12)就滿足仔喇🍦
午餐
銅鑼灣金利文廣場牛川除左有燒肉食,仲有好多款外帶丼飯!無論熟食定刺身丼飯都有得揀,三文魚刺身飯, 雜錦刺身飯 ,吞拿魚飯,照燒雞扒丼,牛舌丼,而且仲有各種小食,原條魷魚,雞翼都有,叫外賣番公司成班人,總有一款合胃口。-每款丼飯都配沙律及飲品,最平38蚊就已經有,抵食喇!滑蛋鰻魚丼 滑蛋撈飯超一流, 仲有燒得香口的鰻魚,簡簡單單,午餐完全無挑剔。-吞拿魚香蔥拖羅魚蓉丼打開蓋已經被吞拿魚刺身吸引到, 捲成一朵花形,可愛呢。鮮美的拖羅魚蓉肉質肥美香滑,簡單配上白飯,加上少少飯素,甘香肥美。-一口雞翼即叫即炸細細隻, 咬落仲好juicy。燒汁牛肉丼呢款牛肉丼疫情價簡直糧尾恩物, 30多元超大盒,而且洋蔥牛肉煮得淋滑,份量多, 絕對比連鎖店要好食。
每款丼飯都配沙律及飲品,最平38蚊就已經有,抵食喇!
滑蛋鰻魚丼

吞拿魚香蔥拖羅魚蓉丼

打開蓋已經被吞拿魚刺身吸引到, 捲成一朵花形,可愛呢。

一口雞翼

即叫即炸細細隻, 咬落仲好juicy。

燒汁牛肉丼

呢款牛肉丼疫情價簡直糧尾恩物,

2022-04-16 54 浏览
銅鑼灣嘅牛川,主打日式燒肉同埋刺身!燒肉套餐包含前菜、沙律、肉品、飯素飯,加$5就有埋飲品,價錢都係幾十蚊起,真係幾抵食!餐廳環境及座位都寬敞舒適!美國安格斯烤肉套餐C $128最貴嘅安格斯烤肉套餐,包含5款肉品:多汁嘅一口牛、肉味濃嘅牛頸脊、肥美嘅牛五花、軟嫩嘅牛肋肉、仲有帶筋嘅西施扒!日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚 $138有和牛、美國牛、同埋日本豬嘅三拼!名水豚肥瘦相間、美國牛肉味香濃、日本A5和牛就充滿脂香!日本A5一口和牛 $68追加嘅肉品唔貴,勁肥美爆汁嘅A5一口和牛!甲羅燒 $48也可以追加海鮮,甲羅燒鮮味無窮!香辣雞翼 $12小食方面都一樣咁抵,4隻雞翼只需$12,味道仲要幾好!三文魚刺身 $38 折後$30.4赤貝刺身 $28 折後$22.4希靈魚刺身 $28 折後$22.4甜蝦刺身 $38 折後$30.4刺身都幾新鮮,而且仲要有8折優惠,4樣加埋慳咗廿幾蚊!

美國安格斯烤肉套餐C $128

日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚 $138

日本A5一口和牛 $68

追加嘅肉品唔貴,勁肥美爆汁嘅A5一口和牛!

甲羅燒 $48

也可以追加海鮮,甲羅燒鮮味無窮!

香辣雞翼 $12

小食方面都一樣咁抵,4隻雞翼只需$12,味道仲要幾好!

三文魚刺身 $38 折後$30.4
赤貝刺身 $28 折後$22.4
希靈魚刺身 $28 折後$22.4
甜蝦刺身 $38 折後$30.4

刺身都幾新鮮,而且仲要有8折優惠,4樣加埋慳咗廿幾蚊!
2022-04-16 66 浏览
聽同事講銅鑼有間新開燒肉店好抵食,今日lunch time去左試下,丼飯set 由$38-$68,刺身丼set都係$78-$98,真係好抵食,不過我地今日想食燒肉,燒肉套餐由$68-$398,我地叫左三個燒肉套餐,可以試下吾同既部位,套餐配沙津同白飯,午市吾需要加一,三個餐都只係五百幾,真係超值!美國安格斯烤肉套餐有一口牛、牛頸脊、牛五花、牛肋肉、同西施扒,油花都唔錯,$128有五種肉,CP值超高。日本產A5黑毛和牛燒肉套餐有牛三角、牛小排同內側腿肉,聽到黑毛和牛呢幾個字真係難以抵擋,點可以吾試,黑毛和牛油花分佈均匀,肉質好嫩好重牛味。日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚A5和牛肩胛油花好靚,油香四溢,入口即溶既感覺,係最好食既一款,美國牛肩胛相對肉味比較重,日本豚肥瘦肉層次分明,我就覺得肥肉多左少少喇!

美國安格斯烤肉套餐

日本產A5黑毛和牛燒肉套餐

日本A5和牛肩胛、美國牛肩胛、日本名水豚
2022-04-15 69 浏览
今日發現銅鑼灣有間新餐廳,午市仲有丼飯食添😍最平$38抗疫價丼飯,跟餐小食同飲品仲係無限加配呀🤩好抵食呀👍🏼meun有二十多款選擇,有刺身🍣壽司、小食同埋燒肉定食,緊有一款岩你❤️吞拿魚香蔥拖羅魚蓉丼 $98拖羅做成魚蓉,油脂豐富👍🏼甘香肥美,配上蔥花白飯就變成美味嘅丼飯啦🤤燒和牛沙律 $88和牛沙律惹味得哩又健康清新,和牛香氣撲鼻,肉味濃郁,油脂分布平均,配以沙律菜食,清淡健康又有營養👍🏼七味一口雞翼 $12雞翼係我嘅至愛,七味雞翼辣辣地,夠晒入味,非常香口。原味和牛餃子 $18皮薄煙靭,內饀飽滿豐富,保留肉汁,油香美味凝聚於一口餃子之中。晚市開返可以過嚟試吓食燒肉,店內環境寬闊,仲有好多卡位添👍🏼

吞拿魚香蔥拖羅魚蓉丼 $98

燒和牛沙律 $88

七味一口雞翼 $12
雞翼係我嘅至愛,七味雞翼辣辣地,夠晒入味,非常香口。

原味和牛餃子 $18

晚市開返可以過嚟試吓食燒肉,店內環境寬闊,仲

有好多卡位添👍🏼
見到銅鑼灣新開左間和牛燒肉專賣店🥩♨️同朋友即刻去cheat day一下•餐廳以卡位為主 · 空間感十足仲不斷播緊動漫主題曲🔅成個氛圍幾有日本居酒屋既感覺🎏叫左兩份套餐 · 套餐包前菜同白飯♡ 日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 ($398)一場黎到當然要叫份最貴既和牛套餐食下上枱真係哇左幾下 · 油花好鬼靚♥️牛肉味濃而肉質軟腍 · 油脂香不得了成塊食真係又chill又cheat😈♡ 美國安格斯烤肉套餐B ($88)一口牛/ 牛頸脊/ 牛五花/牛助肉🥩望落一定無和牛咁靚仔👻不過牛肉味都好濃郁超推介牛頸脊同一口牛肉味濃而有咬感👍🏻♡ 燒蠔|扇貝 |甲羅燒 ($12|$18|$48)加點左三款海鮮🦪燒蠔細細隻但好飽滿扇貝好新鮮 · 絕對唔係冷藏貨甲羅燒係打勻蛋黃後燒黎食♨️份量都幾多不過調味略甜左少少🤏🏻༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:和牛套餐有唔同既組合最平都只係$128 · 絕對豐儉由人👍🏻除左可以加配海鮮佢地仲有小食|雪糕之類可以加購 ✨

見到銅鑼灣新開左間
和牛燒肉專賣店🥩♨️
同朋友即刻去cheat day一下

餐廳以卡位為主 · 空間感十足
仲不斷播緊動漫主題曲🔅
成個氛圍幾有日本居酒屋既感覺🎏

叫左兩份套餐 · 套餐包前菜同白飯

♡ 日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 ($398)
一場黎到當然要叫份最貴既和牛套餐食下
上枱真係哇左幾下 · 油花好鬼靚♥️
牛肉味濃而肉質軟腍 · 油脂香不得了
成塊食真係又chill又cheat😈

♡ 美國安格斯烤肉套餐B ($88)
一口牛/ 牛頸脊/ 牛五花/牛助肉🥩
望落一定無和牛咁靚仔👻
不過牛肉味都好濃郁
超推介牛頸脊同一口牛
肉味濃而有咬感👍🏻

♡ 燒蠔|扇貝 |甲羅燒 ($12|$18|$48)
加點左三款海鮮🦪

最平都只係$128 · 絕對豐儉由人👍🏻
除左可以加配海鮮
佢地仲有小食|雪糕之類可以加購 ✨
2022-04-14 2547 浏览
最近銅鑼灣金利文廣場開一間燒肉店,好多介紹都話抵食,而且牛肉好高質,就約個朋友今日去食個lunch,燒肉店環境超大,大部份都係卡位,所以坐得非常舒服。餐廳採用QR code點餐,打開Menu,非常多選擇,有燒肉套餐,日式丼飯,刺身,壽司,日式小食,飲品等等,燒肉套餐仲要有$68起,多款不同組合,價錢豐儉由人▪️燒肉套餐包沙律,海帶,白飯🐮日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 $ 398一埸黎到梗係要點個最高級既牛肉眼扒食下先,牛扒充滿油花,厚肉大塊,上枱已經分好六大件,燒完之後加少少海鹽調味已經好好味,肉味濃充滿油脂,好正💛🐮日本A5和牛肩胛,日本名水豚五花 $128牛肩胛非常有驚喜,厚薄肥瘦適中,一樣充滿油花,點埋燒肉汁,一件牛肉一啖飯,好食豚五花薄薄半肥瘦,我喜歡燒成脆口脆卜卜,加埋海鹽同七味粉一齊食🦀甲羅燒(2隻) $ 96必點推介,甲羅燒大大隻,放滿蟹膏,蟹肉,蟹子同埋鵪鶉蛋,燒一陣就可以食,超級濃香,記住要撈埋白飯一齊食,不得了🐮麻辣牛舌 $ 18抵食之選,薄牛舌用麻辣醬和洋蔥炒香,牛舌好淋,好惹味🐔七味一口雞翼 4隻 $ 12雞翼炸卜卜脆,加埋七味粉 ,好香口,最重要係只需要$12就有

餐廳採用QR code點餐,打開Menu,非常多選擇,有燒肉套餐,日式丼飯,刺身壽司,日式小食,飲品等等,燒肉套餐仲要有$68起,多款不同組合,價錢豐儉由人

▪️燒肉套餐包沙律,海帶,白飯

🐮日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 $ 398
一埸黎到梗係要點個最高級既牛肉眼扒食下先,

🐮日本A5和牛肩胛,日本名水豚五花 $128
豚五花薄薄半肥瘦,我喜歡燒成脆口脆卜卜,
加埋海鹽同七味粉一齊食

🦀甲羅燒(2隻) $ 96

🐮麻辣牛舌 $ 18
抵食之選,薄牛舌用麻辣醬和洋蔥炒香,牛舌好淋,好惹味

🐔七味一口雞翼 4隻 $ 12
雞翼炸卜卜脆,加埋七味粉 ,好香口,最重要係只需要$12就有四隻

🧋日式樽仔奶茶 (2枝)$12
我見枱枱都點,我梗係唔執輸,果然真係幾好飲
茶味幾香濃,而且好滑,仲要一啲都唔甜,好飲好飲

✨整體嚟相當都唔錯,燒肉質素好高,但價錢相宜,小食都係平靚正之選,推介✨
  • 日本和牛肉眼扒
  • 麻辣牛舌
  • 樽仔奶茶
2022-04-14 60 浏览
🤎牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣) 🧸銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日帶上我嘅私伙人-俊大廚👨🏻‍🍳出馬食燒肉🫶🏻,老老實實我自己好怕去食燒肉。怕嘅原因就係有超級多,又怕彈到手/彈到面、又怕未熟、又怕唔夠味、又怕啲地方好迫+油冧冧、我最怕最怕係食完之後個頭同埋個身好臭。首先今日為大家介紹嘅呢間餐廳環境非常舒適!好多大梳化🛋️坐得好舒服🤤啲枱枱櫈櫈都乾淨,感覺有少少似牛角🤫唔知係咪因為佢哋有嗰啲吸煙抽風管所以食完之後個頭一啲都唔臭👍🏻抵讚‼️(之前嗰啲我試過帶住個浴帽去🤫😂)-美國安格斯烤肉套餐🐂(一口牛、牛頸脊、牛五花、牛肋肉、西施扒 $128)出奇地西施扒我覺得係最好味😋可能因為佢油脂分布比較多,肉汁喺口中四濺😆太正了牛五花同埋牛肋肉我認為肉質比較嫩,油脂分布比較平均。慢慢咁樣笑已經聞到好香嘅牛肉味😍一口牛四四方方,一咬落去就已經好腍😌,而牛頸脊就比較有咬口😉-日本產A5黑毛和牛烤肉套餐🐃(牛三角、牛小排、內側腿肉 $298)我覺得食落去牛味濃厚,好juicy🤫,牛三角有口口嘅雪花,香濃嘅油脂好肥美😆。牛小排同埋內側腿肉經過火燒之後散發住陣陣嘅

-美國安格斯烤肉套餐🐂
(一口牛、牛頸脊、牛五花、牛肋肉、西施扒 $128)

-日本產A5黑毛和牛烤肉套餐🐃
(牛三角、牛小排、內側腿肉 $298)

我覺得食落去牛味濃厚,好juicy🤫,牛三角有口口嘅雪花,香濃嘅油脂好肥美😆。牛小排同埋內側腿肉經過火燒之後散發住陣陣嘅肉香,滿滿嘅幸福感😆

套餐已經包左白飯同埋沙律🙌🏻我自己覺得都幾抵食😍份量都算多幾飽肚😋如果要嘢飲嘅話加$4就可以啦🙌🏻

扇貝🐚 $18/1隻
都幾大隻,價錢可以接受唔算太貴😙

甲羅燒🦀 $48/1隻

呢個真係要讚!平時都係職員幫手燒,第一次自己嘗試🤤職員同我哋講叫我哋放喺爐邊慢燒,仲俾咗隻筷子我哋叫我哋小心癡底可以得閒搞下佢‼️
滿滿嘅蟹膏配埋鵪鶉蛋食落去好鮮甜,上面加埋蟹柳同埋孩子令口感增加,味道層次更加豐富🤤

-三文魚刺身🐟 $38/4片
厚切👍🏻俊大廚過下口癮話要叫🤫我都拎咗一塊去燒,我覺得勁好味😋

-甜蝦刺身🦐 $38/6隻
甜蝦係我嘅至愛所以係我要叫黎過下口癮😊

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-04-14
下午茶
  • 甲羅燒
2022-04-14 41 浏览
銅鑼灣又有抵食大份抗疫外賣!🥡🥢咁岩比我見到金利文新開咗間【牛川】,主打日式燒肉同丼飯,依家晚市外賣好多都做緊抗疫價,真係好抵食!🍣 #雜錦魚生丼 ➖ 💲88份量好多,本身已經用好大個碗裝,魚生都可以蓋滿米飯,真係好足料!材料有三文魚、吞拿魚、八爪魚、三文魚籽、飛魚籽、青瓜、酸薑,好豐富。🍳 #和牛漢堡煎蛋飯 ➖ 💲48漢堡加煎蛋真係絕配。漢堡好厚身多肉,不過外賣到家時變全熟。米飯加咗燒肉汁,再戳破蛋黃拌飯,真係好好香甜!🥟 #麻辣和牛餃子 3隻 ➖ 加配價💲18煎香的餃子外皮脆口,餡料較辣。🌶 #麻香辣豬手 ➖ 加配價💲18豬手沾滿辣油,好香。香糯彈牙。🐔 #七味一口雞翼 4隻 ➖ 加配價💲12雞翼尺寸迷你,七味粉覆蓋整隻雞翼,好惹味,愈食愈辣。.🐔 #芥末一口雞翼 4隻 ➖ 加配價💲12雞翼醃好煎香,再淋上芥末醬,味道好夾。.【牛川日本和牛專門店】📌 #銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

銅鑼灣又有抵食大份抗疫外賣!🥡🥢

🍣 #雜錦魚生丼 ➖ 💲88

🍳 #和牛漢堡煎蛋飯 ➖ 💲48

🥟 #麻辣和牛餃子 3隻 ➖ 加配價💲18
煎香的餃子外皮脆口,餡料較辣。

🌶 #麻香辣豬手 ➖ 加配價💲18
豬手沾滿辣油,好香。香糯彈牙。

🐔 #七味一口雞翼 4隻 ➖ 加配價💲12
雞翼尺寸迷你,七味粉覆蓋整隻雞翼,好惹味,愈食愈辣。
🐔 #芥末一口雞翼 4隻 ➖ 加配價💲12
雞翼醃好煎香,再淋上芥末醬,味道好夾。
【牛川日本和牛專門店】
📌 #銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
外卖自取
2022-04-13 36 浏览
牛川日本和牛專門店 @gyu_kawa 銅鑼灣好抵食嘅一間日式燒肉店🥩佢哋除咗燒肉,之外都有啲丼飯🍛而且疫情期間仲有嘅優惠既set不過今次淨係試過燒肉🌟美國安格斯烤肉Set C $128全部燒肉套餐都包括左白飯🍚同沙律🥗,嘢飲就要另外加錢呢個set有一口牛,牛頸脊,牛五花,牛肋肉,西施扒款式多而且價錢唔貴,都算抵食肉質正常,只係有少少筋位🌟日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 $398上茶前會預先會幫你切開左幾塊方便燒油脂好豐富,而且分布得幾平均🤤切得好厚身,所以燒完都好多肉汁🥩食落好軟嫩冇筋本身冇咩調味枱上面有鹽胡椒,亦都有燒汁🌟燒蠔(1隻)🦪$12味到正常,不過燒完之後會比較細粒啲🌟扇貝(1隻)🐚$18覺得扇貝唔錯,價錢唔貴而且味道幾好龍井茶+$4 可樂+$5🍵飲品要另加錢加配,除咗呢啲仲📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
牛川日本和牛專門店 @gyu_kawa

銅鑼灣好抵食嘅一間日式燒肉店🥩
佢哋除咗燒肉,之外都有啲丼飯🍛
而且疫情期間仲有嘅優惠既set
不過今次淨係試過燒肉

🌟美國安格斯烤肉Set C $128
全部燒肉套餐都包括左白飯🍚同沙律🥗,嘢飲就要另外加錢
呢個set有一口牛,牛頸脊,牛五花,牛肋肉,西施扒
款式多而且價錢唔貴,都算抵食
肉質正常,只係有少少筋位

🌟日本A5和牛肉眼扒烤肉套餐 $398
上茶前會預先會幫你切開左幾塊方便燒
油脂好豐富,而且分布得幾平均🤤
切得好厚身,所以燒完都好多肉汁🥩
食落好軟嫩冇筋
本身冇咩調味枱上面有鹽胡椒,亦都有燒汁

🌟燒蠔(1隻)🦪$12
味到正常,不過燒完之後會比較細粒啲

🌟扇貝(1隻)🐚$18
覺得扇貝唔錯,價錢唔貴而且味道幾好

龍井茶+$4 可樂+$5🍵
飲品要另加錢加配,除咗呢啲仲

📍牛川日本和牛專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
2022-04-11 88 浏览
相信大家最近都會襯機會食好啲,朋友都有這個想法,於是相約去新餐廳開餐食燒肉! #牛川日本和牛專門店提供燒肉 ,環境都舒適,而店員態度都好友善,叫套餐仲會附送前菜、沙律和飯,夠哂飽肚!◽️ 美國安格斯烤肉Set C $128有一口牛、牛頸脊、牛五花、牛肋肉及西施扒,牛味濃郁,一次過可以食哂唔同部位,有選擇困難症的話不如叫套餐,保證滿意!◽ 日本A5黑毛和牛烤肉Set B $268見到有和牛當然食埋啦!有牛三角、牛五花和外腹肉,油分會更豐富,燒至轉色就食得,配一口飯吃更滋味。◽ 美國安格斯牛肋肉 50g $32以為50g好少,原來都有成4塊,燒一燒就聞到肉香,燒至自己喜歡的熟度就食得。◽ 甲羅燒 $48特別喜歡吃甲羅燒,所以見字即叫!蟹蓋盛載著蟹膏、蟹籽、鵪春蛋及蟹柳絲,撈勻後燒熱食得,蟹籽為鹹香蟹膏增加口感,拌飯一流。◽ 燒蠔 $12@蠔都算脹卜卜,有蠔味。◽ 燒三文魚頭 $68
睇落份量都幾大,魚皮燒至香脆,魚肉帶有油香,鍾意食燒魚的話一定滿意!食物以外,只要加$4-$8就可以飲茶、汽水、啤酒等等,而雪糕都好抵食,只要加$12就食到Movenpick,點可以唔叫呀?餐牌參考~~~

◽️ 美國安格斯烤肉Set C $128

◽ 日本A5黑毛和牛烤肉Set B $268

◽ 美國安格斯牛肋肉 50g $32

◽ 甲羅燒 $48

◽ 燒蠔 $12@
蠔都算脹卜卜,有蠔味。

◽ 燒三文魚頭 $68

餐牌參考~~~

2022-04-11 31 浏览
Lovely new bbq place spotted in causeway bayThey offer so many different kind of Cuisine With don rice lunch set priced at $38+!!!Tried the wagyu $298 bbq set todayThe wagyu is not overloaded with fatBalanced really well and melts slowly in your mouthRecommend to top up with the seafood options Oyster at $12 is definitely a must haveIt’s hugeFull of umamiWithout any unpleasant rustiness Miso crab meat is full of flavours and the best option to pair with your rice!Overall a Very satisfying meal
It’s huge
Full of umami