2020-11-22
聽友人講咗好多次,終於!終於!終於有機會試到牛大人喇!今次係食lunch,一食就食豪啲,點咗極上和牛吃到飽。自助區好多選擇,有飲品、配料、醬料等,包你食到捧住個肚走。湯底係阿嬤養生濃湯鍋,清得嚟都好夠味。一嚟梗係食返幾碟牛啦,和牛牛肩卷真係超好食!牛味好濃郁,又唔會多肥膏,真係每人食幾碟先夠皮。仲有鴨血都係必食,好入味,又夠滑溜。自助區都有好多美食,推介雪枝楊、芋頭貢丸同萵筍。雪枝楊類似花枝丸,但會硬身啲。芋頭貢丸真係有粒粒芋頭,真材實料。而萵筍好爽口清甜。熟食都好出色,滷肉飯同甜不辣呢啲經典嘅台灣小食都有,真係滿足哂掛住台灣美食嘅我哋!飲品方面都好有誠意,自家製飲料已值回票價。洛神花茶解膩又開胃,桂花烏龍夠哂香。最後要食返個甜品,係仙草凍,真係好豐富!